IRAN

Post Reply
mir-vama

#1576 Re: IRAN

Post by mir-vama »

dale cooper wrote:
mir-vama wrote:
dale cooper wrote:Ja ću uvijek radije izabrati Američku demokratiju sa njenim manama, nego sistem baziran na kojekakvim
rigidnim i arhaičnim vjerskim zakonima.
pa vazda je bilo pro et kontra.Ko vjeruje u Boga zna da postoji dzenet i dzehenem tj raj i pakao i da je ovaj zivot samo ispit.Pa bujrum sto si posio to ces i poznjeti,a svakome licni izbor sto ce izabrati.
A ima onih i ljudi koji jednostavno nisu vjernici.
Ima naravno ko sto vec rekoh licni izbor.
psydelija

#1577 Re: IRAN

Post by psydelija »

madner wrote:Egipat je za Iran vojna sila, ali za suzbijanje demonstracije nije toliko bitna tehnika koliko spremnost za obracun sa narodom. Toga u Iranu nije falilo.

U Egiptu je od 2004 GDP dupliran, nisu izasli gladni, nepismeni i potlaceni nego nova srednja klasa.

Znaci Ahmo je u stvari imao siroku narodnu podrsku i protesti koji su zahvatili sve vece gradove su bili odraz cyber protesta? :D
-recimi da se salis... :lol: pazi, egipat u nicemu, ali bas u nicemu nije ni sec. bolji od irana... ovo ti pisi covek koji solidno poznaje iran i odlicno egipat!

-da, povecan je... do 2004 su za 16h dnevnog rada zaradjivali 40 dolara, sada zaradjuju oko 65....
srednju klasu u egiptu cine kopti i manje rangirani oficiri xy sluzbi. iranci imaju cetvorostruko veci standard od egipcana, ne od mubaraka, faraona i vojne hunte, vec od egipcana. :D

- protestovalo recimo milion ljudi, ili dva, haj i tri miliona :shock: ... ali gde je ostalih 75 miliona iranaca, gde je 96 % stanovnistava?!
da, ljudi koji u iranu prave "ustanak" su cyber protestanti... :lol: fb, twiter, cia, microsoft, mi6, mosad, sis, fl... svi stoje na usluzi samo da bi vi dobili koji snimak i izlecili kompleks koji vam ovi vec 30+ g. nabijaju.
Last edited by psydelija on 17/02/2011 22:25, edited 1 time in total.
jefferson

#1578 Re: IRAN

Post by jefferson »

mir-vama wrote:
jefferson wrote: Ti prvo fakat nemas veze o cemu pricas i o kakvoj municiji pricas i zbog cega se koristi. Sto se tice koristenja, nesto nisam vidio da se neko bunio kada se koristila 1995 i 1999.
Drugo, o tome da je neko morao odnekud pobjeci zbog toga???? Ta municija je prisutna vec 30g, upotrebaljava se od 1991 masovno, pa su cak i filmovi o tome pravljeni, a na tom istom googlu mozes pronaci 1000 publikacija koje govore o stetnosti toga i koje se slobodno stampaju!
Sto bi rekli, ne rise!
dobro da ti imas veze i zonbrile za nas ostala manje vise :)

i ti opravdavas to sto je legalno jedino kod jevro-demokrata to zlo,koje unistava pokoljenja koja se radjaj u sa deformitetima.I ti isti mi uvode demokratiju i pricaju o demokratiji...
Amerika
Izrael
Turska
Italija
Njemacka
Rusija
Juzna Afrika
Velika Britanija
Belgija
Ukrajina
Rumunija
Bugarska
Bjelorusija
Japan
Austrija
Holandija
Portugal
Mexico
Brazil
Venecuela
Cile
Kolumbija
itd,itd
Raspitaj se sta je namjena te municije i sto vojske imaju to u svom arsenalu.
Gat'Gor

#1579 Re: IRAN

Post by Gat'Gor »

Hahaha ovi Bosanci i njihova neshvatljiva ljubav za beduine i perzijske diktatore.

Da Ahmedinedzad pocne bebe jesti sutra, ovdje ce ga ponovo neko braniti. Ispade, vise ga Bosanci vole nego Iranci.
Last edited by Gat'Gor on 17/02/2011 22:32, edited 1 time in total.
jefferson

#1580 Re: IRAN

Post by jefferson »

psydelija wrote:
madner wrote:Egipat je za Iran vojna sila, ali za suzbijanje demonstracije nije toliko bitna tehnika koliko spremnost za obracun sa narodom. Toga u Iranu nije falilo.

U Egiptu je od 2004 GDP dupliran, nisu izasli gladni, nepismeni i potlaceni nego nova srednja klasa.

Znaci Ahmo je u stvari imao siroku narodnu podrsku i protesti koji su zahvatili sve vece gradove su bili odraz cyber protesta? :D
-recimi da se salis... :lol: pazi, egipat u nicemu, ali bas u nicemu nije ni sec. bolji od irana... ovo ti pisi covek koji solidno poznaje iran i odlicno egipat!

-da, povecan je... do 2004 su za 16h dnevnog rada zaradjivali 40 dolara, sada zaradjuju oko 65....
srednju klasu u egiptu cine kopti i manje rangirani oficiri xy sluzbi. iranci imaju cetvorostruko veci standard od egipcana, ne od mubaraka, faraona i vojne hunte, vec od egipcana. :D

- protestovalo recimo milion ljudi, ili dva, haj i tri miliona :shock: ... ali gde je ostalih 75 miliona iranaca, gde je 96 % stanovnistava?!
da, ljudi koji u iranu prave "ustanak" su cyber protestanti... :lol: fb, twiter, cia, microsoft, mi6, mosad, sis, fl... svi stoje na usluzi samo da bi vi dobili koji snimak i izlecili kompleks koji vam ovi vec 30+ g. nabijaju.
Ekonomski, Iran je svjetlosnu godinu ispred egipta.
Vojno, je ipak obrnuto, otprilike je situacija kao u odnosu izmedju te dvije ekonomije.
Ni egipatskog diktatorea nije skinulo 100% stanovnistva nego 1-2%.
Problem Vas par klero-internettenkista je sto imate razlicite arsine za Egipat, razlicite za Iran, a razlicite za BiH!
psydelija

#1581 Re: IRAN

Post by psydelija »

jefferson wrote:Da i oni pozivi na lin opozicionih lidera, bas onako demokratski i civlizovano izgleda. Ono covjek ne zna sta bi od radosti kad ih vidi onako kulturne.
vec sam ti jednom odgovorio, ali hajde, simpa si uvek te isto tr*bis... :D

parlamentarci nisu pozivali na linc, vec skadirali sudstvu da pokrene postupak protiv istih za podrivanje ustavnog poredka.... i da se najstroze sankcionisu!

ps: moras malo da filtriras informacije koje fabrikuju mas mediji.
jefferson

#1582 Re: IRAN

Post by jefferson »

psydelija wrote:
jefferson wrote:Da i oni pozivi na lin opozicionih lidera, bas onako demokratski i civlizovano izgleda. Ono covjek ne zna sta bi od radosti kad ih vidi onako kulturne.
vec sam ti jednom odgovorio, ali hajde, simpa si uvek te isto tr*bis... :D

parlamentarci nisu pozivali na linc, vec skadirali sudstvu da pokrene postupak protiv istih za podrivanje ustavnog poredka.... i da se najstroze sankcionisu!

ps: moras malo da filtriras informacije koje fabrikuju mas mediji.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Hocemol se kladiti sta ce biti? Kamenovanje ili bicevanje?
mir-vama

#1583 Re: IRAN

Post by mir-vama »

haj sto ima islamska vlast u Iranu protivnika zapad evo vec danima na sva usta je poistovjecuje sa Mubarakom

madner

#1584 Re: IRAN

Post by madner »

psydelija wrote:

U nicemu osim u avijaciji (circa jednu svjetlosnu godinu), tenkovima (dvije svjetlosne godine), oklopnim i protivoklopnim sredstvima, pjesadijskom naoruzanju, artileriji uf neste se ova lista oduzila.

Na demonstracije za svakog covjeka koji izadje treba racunat 10 koji ga podrzavaju, to je staro pravilo.
Primjenimo iste arsine za Egipat, kako onda opravdavas odlazak Mubaraka? :mrgreen:
psydelija

#1585 Re: IRAN

Post by psydelija »

jefferson wrote:Vojno, je ipak obrnuto, otprilike je situacija kao u odnosu izmedju te dvije ekonomije.
Problem Vas par klero-internettenkista je sto imate razlicite arsine za Egipat, razlicite za Iran, a razlicite za BiH!
-ma salis se, ili provociras, siguran sam! da li sti ti vlastitim ocima nekada video neki vojni objekat u egiptu, ili neki radarski sistem ili nekog egipatskog vojnika, specijalca, policajca?
-egipatski moderni faraon je tu kraj njih... nigde nije otisao, tu je zivi i dalje kraj te sirotinje uz sve dosadasnje benificije... zapamti, trenutno stanje u egiptu se strucno zove "tihi vojni puc... sta ce doneti vreme, videcemo. znaci, u egiptu je trenutno vece rasulo nego sa mubarakom... u egiptu dok se ne dese korenite promene, nema leba tu za sirotinju.
-situacija u egiptu, iranu i bih je razlicita, i suludo bi bilo kada bi arsini bili isti.
severin

#1586 Re: IRAN

Post by severin »

Gat'Gor wrote:Hahaha ovi Bosanci i njihova neshvatljiva ljubav za beduine i perzijske diktatore.

Da Ahmedinedzad pocne bebe jesti sutra, ovdje ce ga ponovo neko braniti. Ispade, vise ga Bosanci vole nego Iranci.

a sta ti volis?
psydelija

#1587 Re: IRAN

Post by psydelija »

madner wrote:U nicemu osim u avijaciji (circa jednu svjetlosnu godinu), tenkovima (dvije svjetlosne godine), oklopnim i protivoklopnim sredstvima, pjesadijskom naoruzanju, artileriji uf neste se ova lista oduzila.

Na demonstracije za svakog covjeka koji izadje treba racunat 10 koji ga podrzavaju, to je staro pravilo.
Primjenimo iste arsine za Egipat, kako onda opravdavas odlazak Mubaraka? :mrgreen:
imaju oni opreme samo je ne znaju upotrebiti...
avijaciju su imali bolju i brojniju i za vreme prvog i drugog palestiskog rata sa izraelom, pa znamo kako su prosli.
ma egipat je truba, vojna truba... izraelsko/americka oruzje i orudje je i otuda isisalo obicnog egipcanina. :(
odgovorno ti tvrdim da bi im izrael ponovo sve unistio za manje od 6 dana.

iranski su protesti kako napisah iz razloga navodnih izbornih neregularnosti, nemaju dodirnih tacaka sa egiptom, jemenom, bahrainom...
mubarak je jos tu, on jos nigde nije otisao, nazalost... inace, odlazak mubaraka podrzava svako iole normalan covek ovoga sveta... on i njegova vojna hunta su najvece zlo koje je zadesilo egipatsku noviju istoriju!
severin

#1588 Re: IRAN

Post by severin »

mir-vama wrote:haj sto ima islamska vlast u Iranu protivnika zapad evo vec danima na sva usta je poistovjecuje sa Mubarakom

ovaj narod sto je izasao pojeo bi opoziciju za dorcak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cikafe

#1589 Re: IRAN

Post by cikafe »

psydelija wrote:
madner wrote:U nicemu osim u avijaciji (circa jednu svjetlosnu godinu), tenkovima (dvije svjetlosne godine), oklopnim i protivoklopnim sredstvima, pjesadijskom naoruzanju, artileriji uf neste se ova lista oduzila.

imaju oni opreme samo je ne znaju upotrebiti...
avijaciju su imali bolju i brojniju i za vreme prvog i drugog palestiskog rata sa izraelom, pa znamo kako su prosli.
ma egipat je truba, vojna truba... izraelsko/americka oruzje i orudje je i otuda isisalo obicnog egipcanina. :(
odgovorno ti tvrdim da bi im izrael ponovo sve unistio za manje od 6 dana.

iranski su protesti kako napisah iz razloga navodnih izbornih neregularnosti, nemaju dodirnih tacaka sa egiptom, jemenom, bahrainom...
mubarak je jos tu, on jos nigde nije otisao, nazalost... inace, odlazak mubaraka podrzava svako iole normalan covek ovoga sveta... on i njegova vojna hunta su najvece zlo koje je zadesilo egipatsku noviju istoriju!
ramzes je bio gori... tjero 40 godina ljude da grade piramidu... :D (mada je ovo starija povijest) :D
psydelija

#1590 Re: IRAN

Post by psydelija »

jefferson wrote:
psydelija wrote:
jefferson wrote:sve one zene se kamenuju, bicuju i sl
kad si toliki humanista i borac za "obespravljene" persijke i arapke, sto preko FB-twitera nekoj ne ponudis spas u svom carstvu?! :D
Pa vjerovatno iz razloga sto, za razliku od tebe, moj princip nije "nuditi" nekoj zeni "spas" i sl, nesto kao ono kada dodje tip jel da kupi djevojku, ko ono da je "spasi"? Ako si ti navikao sa zenama kao sa stokom, to je druga stvar, ali ja nisam.
A cak i da tako nesto radim, kako cu kada im je FB i Twitter ukinut?
-kako, citavo vreme zastupas neki koncept koji "nudi spas" tim "jadnicama", i odjednom ne nudis nista!
-ja kada brinem o nekome, ja nastojim da mu i pomognem... da brinem o persijkama, iznasao bi neki nacin samo da je sklonim iz tog "kazamata"... spasiti jedan zivot je kao i spasiti citavo covecanstvo!
-odkud ti znas kako ja postupam sa zenama, da ti se nije neka jadnica zalila? da nisam negde sta protiv zena pisao/rekao? :D
-ne boj se, oni su ti "cyber demostranti" :lol: svuda i u svako doba mozes da ih preko fb-a, twit.. kontaktiras
severin

#1591 Re: IRAN

Post by severin »

ma neka ih...vazno je da braca nemaju straha... 8-)
jefferson

#1592 Re: IRAN

Post by jefferson »

psydelija wrote:
jefferson wrote:Vojno, je ipak obrnuto, otprilike je situacija kao u odnosu izmedju te dvije ekonomije.
-ma salis se, ili provociras, siguran sam! da li sti ti vlastitim ocima nekada video neki vojni objekat u egiptu, ili neki radarski sistem ili nekog egipatskog vojnika, specijalca, policajca?
-egipatski moderni faraon je tu kraj njih... nigde nije otisao, tu je zivi i dalje kraj te sirotinje uz sve dosadasnje benificije... zapamti, trenutno stanje u egiptu se strucno zove "tihi vojni puc... sta ce doneti vreme, videcemo. znaci, u egiptu je trenutno vece rasulo nego sa mubarakom... u egiptu dok se ne dese korenite promene, nema leba tu za sirotinju.
-situacija u egiptu, iranu i bih je razlicita, i suludo bi bilo kada bi arsini bili isti.
Da jesam. Niti se salim niti provociram. Ako vec hoces da znas sta Egipat ima, pitas prvog viseg oficira u turskoj koja im je otprilike 80% avijacije napravila, sta imaju i kakve su im mogucnosti.
Sto se tice koga znam, skoro svaki dan imam priliku da komuniciram s njima!
Sto se tice zena, to samo konstatujem jel ti je takva ideja pala na pamet. Meni tako nesto ne bi nikad palo na pamet, da je nekom nesto "nudim"!
GOLFER

#1593 Re: IRAN

Post by GOLFER »

Image

Neka ga Allah nagradi i da Irancima da snage da pobijede ove neprijatelje, smutljivce i zlocince, i one unutrasnje i one vanjske...

Iranci e veliki narod i nece dopustiti da padnu pod robiju ni USA ni Izraela a ni nekih domacih NEPRAVEDNIKA pa makar i sam Ahmediedzad bio takav... Izdrzali su vise o 30 godina raznoraznih napada i sankcija izdrzat ce ako Bog da uz Boziju pomoc jos 30... Ja im zelim puno snage, mudrosti i sloge u njihovim zivotima i napretku.
Jazz_Junkie

#1594 Re: IRAN

Post by Jazz_Junkie »

:lol:
jefferson

#1595 Re: IRAN

Post by jefferson »

hahahahaha idol si Golferu :lol: :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#1596 Re: IRAN

Post by zonbirile »

psydelija wrote:
jefferson wrote:Pa rekao sam ti. Zbog sankcija koje je amerika pocela, a zapadni imperijalisticki, nazadni svijet podrzao, u skladu sa ocitim posljedicama PTSD-a, sve one zene se kamenuju, bicuju i sl, jer su sankcije psiholoski toliko uticale na vlast. Cak se ne bi iznenadio da je direktno Bush mladji pa cak i Obama, u tajnom telefonskom razgovoru sa zenom koja je prevarila muza, naredili joj da se sama izbicuje 99 puta, a onda sama sebe osudi na smrt kamenovanjem, samo da bi za to optuzili iranski rezim.
Dokle vise ide ta cionisticka amerika ccccc

kad si toliki humanista i borac za "obespravljene" persijke i arapke, sto preko FB-twitera nekoj ne ponudis spas u svom carstvu?! :D
-----------------------------------------
ako nije obrezana može kod mene
bogoljub

#1597 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Ma Iran je ba zakon!
mir-vama

#1598 Re: IRAN

Post by mir-vama »

GOLFER wrote:Image

Neka ga Allah nagradi i da Irancima da snage da pobijede ove neprijatelje, smutljivce i zlocince, i one unutrasnje i one vanjske...

Iranci e veliki narod i nece dopustiti da padnu pod robiju ni USA ni Izraela a ni nekih domacih NEPRAVEDNIKA pa makar i sam Ahmediedzad bio takav... Izdrzali su vise o 30 godina raznoraznih napada i sankcija izdrzat ce ako Bog da uz Boziju pomoc jos 30... Ja im zelim puno snage, mudrosti i sloge u njihovim zivotima i napretku.
amin!
zonbirile

#1599 Re: IRAN

Post by zonbirile »

po 1000x neka ne podpadaju pod nikoga,ali neka olabave život raji.
bogoljub

#1600 Re: IRAN

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:po 1000x neka ne podpadaju pod nikoga,ali neka olabave život raji.
Nadam se da će se udovoljiti tvojoj zabrinutosti za Iranski narod po hitnom postupku! :lol:
Post Reply