Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
ultima_palabra

#1576 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

It_is_a_Leclerc wrote:Izvinite, a je li možda negdje rekao za četiri godine ili ?
Jeste, a ti si rekao ovo:
It_is_a_Leclerc wrote:Oj, na što spadosmo Allahu dragi.
Od zlatnih kašika i 100 000 radnih mjesta do predstavljanja DONACIJA (dakle, sadake, kojom Turci i Pakistanci zarađuju dženet na sirotinji) kao velikog uspjeha.
almir90

#1577 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by almir90 »

It_is_a_Leclerc wrote:Izvinite, a je li možda negdje rekao za četiri godine ili ?
Ima onaj duži intervju, ne sjećam se da li je Al Jazeera ili je neka druga TV kuća. Listaj na YT one predizborne monologe koje je održavao, ima sigurno, jer jest to tvrdio. Zatim je, počeo povećavati lagano do 10 godina.
privremeni

#1578 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by privremeni »

Koliko znam ili mi je promaklo, nije, prva izjava je bila, predizborna i u smislu, ako pobijedi zaposlit ce 100... (naravno prvi sam pomislio na 4 godine, koliko traje mandat)
Druga izjava je bila 100... za 8 godina (odmah sam pomislio, kako vec trazi jos jedan mandat za sebe ili stranku)

Treca izjava, njegova i ostalih iz SDA je bila 100... za 10 godina (e tu sam vec prestao misliti).

Jednom rjecju, izjave srocene tako da se mogu razvlaciti kako hoces, a nista te ne obavezuje. Jer 10 hiljada ljudi godisnje na nekoliko stotina hiljada je nista, pogotovo sto toliko svake godine pristigne na biro novih ljudi bez dana radnog staza.
Uglavnom ubleha koja ne zavredjuje paznje. :zzzz:
Last edited by privremeni on 12/11/2015 12:39, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#1579 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by It_is_a_Leclerc »

ultima_palabra wrote:
Jeste, a ti si rekao ovo:
It_is_a_Leclerc wrote:Oj, na što spadosmo Allahu dragi.
Od zlatnih kašika i 100 000 radnih mjesta do predstavljanja DONACIJA (dakle, sadake, kojom Turci i Pakistanci zarađuju dženet na sirotinji) kao velikog uspjeha.
A gdje sam ja rekao da ne stojim iza ovoga što si citirao ?
It_is_a_Leclerc

#1580 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Koliko sam ja upratio, u intervjuu za Telering, je rekao deset godina.

Ali opet, kako vidim, među mojim fanovima, ima i vrijednih arhivatora, pa pretpostavljam da im neće predstavljati ozbiljniji problem, da u svojim arhivama, pronađu predmetnu izjavu :)
ultima_palabra

#1581 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

Nije problem:
It_is_a_Leclerc wrote:SDA je jadna trukofilska stranka koja uživa dok puzi na koljenima i kupi Erdoganove mrvice.
Između njih i onih budala iz RS-a što cupkaju pred vratima Putinu nema ama baš nikakve razlike.

Sve je to marva kojoj BiH nije ništa više do platnog spiska.
It_is_a_Leclerc wrote:Bakir Izetbegović je prijeratna, ratna i predratna kukavica (da ne budem vulgarno). Da se ne preziva Izetbegović, bio bi jedan od onih što ih svi u školi tuku, i ne druže se s njima, jer se svega boje, ništa ne znaju i lijeni su ko drvo.

Otud Bakir ne smije i neće da izlazi na debate ni sa kim. Jednom je izišao, kad mu se ono Zlatni ljiljan Željko Komšić popišao po glavi, i otad samo od džamije do džamije, od ćevapa do ćevapa, pa šta Bog da.
It_is_a_Leclerc wrote:Pa samo se još u glavicama prosječnih ćevapojede iz SDA sve vrti oko toga ko je šta, ide li ko u džamiju, plaća li ko hodžiluk i slično. To, dakako, nema apsolutno nikakve veze sa nečijim sposobnostima. Počekajmo zato stoljeće ili dva, da i ćevapojedi ispod Erdoganovog jorgana to skontaju.
It_is_a_Leclerc wrote:SDA birači ne izumiru. To su uglavnom ljudi kojima je SDA dala posao preko štele, obećala stipendiju, obećala da će prevariti državu zajedno. Kako smo mi narod poznat po lopovluku, nije čudo da su nam ovakvi uzori i politički lideri.

Baš me zanima da li će SDA izaći u javnost sa informacijom koliko su para istamburali u ovu brutalno agresivnu kampanju ? Može i u protuvrijednosti prosječnih penzija, ili obnovljenih kuća u Maglaju ?
It_is_a_Leclerc wrote:
Ne znam da li ću biti dovoljno slikovit, ali radije bih zaustavio dotok krvi u ruku i pustio da nastupi nekroza tkiva, nakon čega bih je odsjekao otvaračem za konzerve, i bacio morskim psima, nego što bih stavio iksić pored stranke koja je na stotine hiljada mladih Bošnjaka otjerala iz ove države.

Ponavljam, dakle. SDA je stranka strogog interesa. To je stranka koja egzistira na hiljadama polupismenih, neškolovanih, servilnih državnih službenika i namještenika, drčnih i osornih gimnazijalaca uhljebljenih po Telecomu, Elektroprivredi, agencijama, institucijama i uredima, isfriziranih gospođa koje za moje i pare drugih poreskih obveznika žvaže žvaku od 8-16. SDA je stranka kriminala, stranka korupcije, stranka Kemala Čauševića, stranka čiji se sekretar na dnevnoj osnovi čuo sa Zijadom Turkovićem, to je stranka Đevada Muslimovića, stranka Esada Bašagića i Rame Brkića, to je stranka Sadika Ahmetovića.

SDA je lakmus papir Bošnjaka. Dokazuje koliko smo kao narod zaostali u razvoju i objašnjava zašto više nacionalne svijesti ima među sarajevskim Pujdama, nego među nama.
Trebam te

#1582 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Trebam te »

Bake je cista ubleha, nema covjek kapaciteta da bude politicar a najgore je sto on to sam ne vidi!!!

Frajer kad bubne bas ga bubne, ...skoro bubnu kad potpisa sa Radonom "od sad trebaju da rade za narod i prestanu raditi za sebe" :zzzz:

:izet:
mirzadelibasic

#1583 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by mirzadelibasic »

mO k3 wrote: cek bre.... jeli znas ko je izjavio to sa 100.000 ??
Koliko se sjecam bakir nije
Moke iznenadjujes me... Rekao, jasta nego je rekao. Još dao uslov, 300 hiljada glasova - 100 hiljada radnih mjesta. Pa te ja pitam, jesu li izbori svakih deset godina ili svake četiri ? Znači kratko i jasno, za ovaj mandat lik je obećao 100 hiljada radnih mjesta.

Što je apsurd, Bake se ponaša kao na pijaci, pa valjda je njegova obaveza da zapošljava, a ne da uslovljava i cijenka se.
VjecitiStudent

#1584 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Nije problem:
It_is_a_Leclerc wrote:SDA je jadna trukofilska stranka koja uživa dok puzi na koljenima i kupi Erdoganove mrvice.
Između njih i onih budala iz RS-a što cupkaju pred vratima Putinu nema ama baš nikakve razlike.

It_is_a_Leclerc wrote:Bakir Izetbegović je prijeratna, ratna i predratna kukavica (da ne budem vulgarno). Da se ne preziva Izetbegović, bio bi jedan od onih što ih svi u školi tuku, i ne druže se s njima, jer se svega boje, ništa ne znaju i lijeni su ko drvo.

Otud Bakir ne smije i neće da izlazi na debate ni sa kim. Jednom je izišao, kad mu se ono Zlatni ljiljan Željko Komšić popišao po glavi, i otad samo od džamije do džamije, od ćevapa do ćevapa, pa šta Bog da.
It_is_a_Leclerc wrote:Pa samo se još u glavicama prosječnih ćevapojede iz SDA sve vrti oko toga ko je šta, ide li ko u džamiju, plaća li ko hodžiluk i slično. To, dakako, nema apsolutno nikakve veze sa nečijim sposobnostima. Počekajmo zato stoljeće ili dva, da i ćevapojedi ispod Erdoganovog jorgana to skontaju.
It_is_a_Leclerc wrote:SDA birači ne izumiru. To su uglavnom ljudi kojima je SDA dala posao preko štele, obećala stipendiju, obećala da će prevariti državu zajedno. Kako smo mi narod poznat po lopovluku, nije čudo da su nam ovakvi uzori i politički lideri.

Baš me zanima da li će SDA izaći u javnost sa informacijom koliko su para istamburali u ovu brutalno agresivnu kampanju ? Može i u protuvrijednosti prosječnih penzija, ili obnovljenih kuća u Maglaju ?
It_is_a_Leclerc wrote:
Ne znam da li ću biti dovoljno slikovit, ali radije bih zaustavio dotok krvi u ruku i pustio da nastupi nekroza tkiva, nakon čega bih je odsjekao otvaračem za konzerve, i bacio morskim psima, nego što bih stavio iksić pored stranke koja je na stotine hiljada mladih Bošnjaka otjerala iz ove države.

Ponavljam, dakle. SDA je stranka strogog interesa. To je stranka koja egzistira na hiljadama polupismenih, neškolovanih, servilnih državnih službenika i namještenika, drčnih i osornih gimnazijalaca uhljebljenih po Telecomu, Elektroprivredi, agencijama, institucijama i uredima, isfriziranih gospođa koje za moje i pare drugih poreskih obveznika žvaže žvaku od 8-16. SDA je stranka kriminala, stranka korupcije, stranka Kemala Čauševića, stranka čiji se sekretar na dnevnoj osnovi čuo sa Zijadom Turkovićem, to je stranka Đevada Muslimovića, stranka Esada Bašagića i Rame Brkića, to je stranka Sadika Ahmetovića.

SDA je lakmus papir Bošnjaka. Dokazuje koliko smo kao narod zaostali u razvoju i objašnjava zašto više nacionalne svijesti ima među sarajevskim Pujdama, nego među nama.
Uzalud.
Bilo ko drugi bi, uoči ovakve promjene stavova ili potpuno napustio forum ili barem prvo promijenio nick, da ne rizikuje ovakve sukobe sa nekadašnjim ja i elementarnim rasuđivanjem čitalaca foruma.
Bilo ko, osim ovog trola, koji tvrdoglavo nastavlja svoju čudnu misiju.
Thorgerson

#1585 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Thorgerson »

Pa stani koliko traje mandat? Ili Bakir misli da je izabran za 10 godina? Mandat koliko znam traje 4 godine. Stranke prave planove za te 4 godine. Ne mozes ti obecati nesto za 10 godina kad nemas pojma da li ces uopste biti na vlasti. Mada se ovi sad laktaju da stvore ovdje diktaturu i zele odgoditi demokratske izbore.

Dakle, necemo se praviti ludi.

Bakir je u predizbornoj kampanji rekao 100.000 radnih mjesta. Shodno gore navedenom, on je to itekako mislio (slagao) za ove 4 godine. Jer iako su ovce ovce, tesko je i ovcu nagovoriti ako joj kazes odmah 10 godina. Jel tako?

Kad su se izbrojali glasovi, Bakir dolazi u emisiju (ne sjecam se koju) i govori...eej stanite ljudi! Nisam ja rekao vremenski okvir, ja sam mislio 8 godina! Aha.

I nedavno gostuje u emisiji i govori da su oni u SDA pazi sad ovo - planirali ustvari 10 godina.

:run: :lol:

Dakle 4, pa 8 pa 10.

Inace moj prijedlog za buduce izbore jeste da Bakir kaze da ce zaposlenost do 2022 biti 100%. Naravno, kad pobijedi neka kaze...al stanite ljudi, ja sam mislio na hidzretsku.
It_is_a_Leclerc

#1586 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Opet se izvinjavam... Je li moze predsjednik mog fan kluba da me podsjeti na post u kojem sam se pohvalno izrazio o Bakiru ili o SDA ? Hvala :lol:
mO k3

#1587 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by mO k3 »

mirzadelibasic wrote:
mO k3 wrote: cek bre.... jeli znas ko je izjavio to sa 100.000 ??
Koliko se sjecam bakir nije
Moke iznenadjujes me... Rekao, jasta nego je rekao. Još dao uslov, 300 hiljada glasova - 100 hiljada radnih mjesta. Pa te ja pitam, jesu li izbori svakih deset godina ili svake četiri ? Znači kratko i jasno, za ovaj mandat lik je obećao 100 hiljada radnih mjesta.

Što je apsurd, Bake se ponaša kao na pijaci, pa valjda je njegova obaveza da zapošljava, a ne da uslovljava i cijenka se.
izvinjavam se .... °°°°!!!
ultima_palabra

#1588 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

It_is_a_Leclerc wrote:U BiH - AKP 60 % :thumbup:

Pada konstantno AKP u zadnjih par sati, ali mislim da će izdržati iznad 50 %.
Proteroristički HDP pređe cenzus. :(
:kiss:
It_is_a_Leclerc

#1589 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

I dalje ništa.

Gotovo je tužno gledati te kako trošiš svoje vrijeme i upinješ se da nešto nazor iskontruišeš, a zapravo mašiš li mašiš. No, dobro. Dok god je tebi lakše...
Goldenhand

#1590 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Goldenhand »

Srpska Demokratska Akcija ili ti ga SDA je podvala četnika i velikosrba Bošnjacima.
General War

#1591 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by General War »

ultima_palabra wrote:Nije problem:

It_is_a_Leclerc wrote:

:thumbup: @leclecova "metamorfoza"
General War

#1592 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by General War »

Goldenhand wrote:Srpska Demokratska Akcija ili ti ga SDA je podvala četnika i velikosrba Bošnjacima.
Sta ga je podvalila? prihvatila ga je kao najrodjenijeg :D
U kokardi je snaga!!
mirzadelibasic

#1593 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by mirzadelibasic »

Goldenhand wrote:Srpska Demokratska Akcija ili ti ga SDA je podvala četnika i velikosrba Bošnjacima.
Oni se mogu opravdati nekako, jer je Genjac bio suzdržan, ali da neko, ko ima čin generala i dolazi iz stranke na čijem je čelu zlatni ljiljan ii dokazani patriota, glasa za ovo je prije svega izdajnički.

Ako već mašu principima, onda neka pokažu principe. Ako se neko deklarira kao antifašista, onda opravdaj to, ako se neko predstavlja patriotom, onda se dokaži kao patriota tamo gdje se trebaš dokazati, a glas ZA četničkog vojvodu nikako ne ide u isti koš sa gore navedenim osobinama i epitetima...
AkHolic

#1594 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by AkHolic »

NightSkyWalker wrote:Bakir Izetbegovic, sin rahmetli Alije Izetbegovica prvog predsjednika jedine nam domovine, postao je bosnjacki clan predsjednistva. Uputimo konstruktivne kritike, pohvale, i savjete. Neka mu Bog/Allah bude na pomoci!
Predsjednik i član jednog /kolektivnog/ tijela kakvo je predsjedništva BiH,nipošto nije isto.
piupiu

#1595 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by piupiu »

"Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je danas da je u Tužilaštvu BiH saslušan u vezi sa okolnosti imenovanja ambasadara BiH u Sloveniji Nermane Hadžijahić.
...
On je napomenuo da je i ranije govorio da će se uvijek rado odazvati na poziv pravosudnih institucija."
Jesam li ja poludjela ili ovdje stvarno piše ono što piše? Nije li zakonska obaveza svakog gradjanina da se odazove pozivu 'pravosudnih institucija'? Ili predsjednik nije gradjanin, pa gospodin Izetbegović smatra da pravosudnim institucijama ukazuje veliku čast svojim " 'radim' odazivanjem" ... mislim, pretpostavljam da ga nisu pozvali na žurku ... :oops: :-)
JThomas

#1596 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by JThomas »

baš čudi od autora izjave da ne treba hapsiti političare, jer od toga svakako nema ništa...
ilkbahar

#1597 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ilkbahar »

Uhapšen Bakir?
Drvosjeca iz Dejcica

#1598 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ilkbahar wrote:Uhapšen Bakir?
Izvor?
ilkbahar

#1599 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ilkbahar »