Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
L00d wrote:
eh eto ti znas ko je kupio novu, a ko nije .
pa ne zivim ja u bangladesu ,vec u sarajevu,znam vrlo dobro sta se desava ovdje...
ili je protekt ili je ocam dobra ima sare vidi se tek im sesta godina. ili su naprijed 13'' sava lubenica sara vidi se al se ne moze opipat, a nazad sedamnaje celstonke
mozel zamjena za nesto s mog profila ...i sl
M@RKO wrote:Nije mi jasno kako ovu savu hvalite kao da je najbolja guma.. Nazalost i meni je trenutno na autu jer su nove gume dosle uz auto, pa nisam uzeo druge, ali ko je ikad probao neke druge gume zna da je sava smece. Tigar je za Savu izmislio gumu
Imam S3 na jednom autu. Drugi put sam ih uzeo (komplet 4 komada), jer sam bio zadovoljan sa njima ranije. Meni su prilicno dobre, mislim za tu cijenu.
L00d wrote:
eh eto ti znas ko je kupio novu, a ko nije .
pa ne zivim ja u bangladesu ,vec u sarajevu,znam vrlo dobro sta se desava ovdje...
ili je protekt ili je ocam dobra ima sare vidi se tek im sesta godina. ili su naprijed 13'' sava lubenica sara vidi se al se ne moze opipat, a nazad sedamnaje celstonke
mozel zamjena za nesto s mog profila ...i sl
Pa nije ti ovaj forum sarajevo .... a vala, Sarajevo nije BiH, kao sto vecina vas misli.
PS: evo ja imam 4 zimske (druga zima) , i 2 ljetne ( bice im drugo ljeto) i 2 cu morati kupiti ... NOVE
M@RKO wrote:Nije mi jasno kako ovu savu hvalite kao da je najbolja guma.. Nazalost i meni je trenutno na autu jer su nove gume dosle uz auto, pa nisam uzeo druge, ali ko je ikad probao neke druge gume zna da je sava smece. Tigar je za Savu izmislio gumu
Samo informacija za ove koji znaju sve....Sava s3 ja na 5-om mjestu ADAC TESTA ZIMSKIH GUMA ZA 2012 naravno da postoji bolje ,ali ne za ovu cijenu i ne za manju cijenu. http://www.presretac.com/zanimljivo/tes ... -2012.html
Last edited by Stalker on 09/12/2012 20:13, edited 2 times in total.
Cisto laprdanje je da Sava S3 ne valja. Vozio sam s njima na Meganu tri sezone, a treca im je bila ona prosla zima pri cemu sam se vracao s puta iz Njemacke po nehumanim uslovima i nigdje ni blizu krizi ili ne daj Boze necemu gorem nisam bio. Prije toga na Meganu 2 ista prica. Znam dosta ljudi koji su prezadovoljni ovom gumom, bilo da je Octavia, Audi A4 ili neka treca vozilica. Ne radi se o likovima koji stede nego su jednostavno zadovoljni, a probane su mnoge druge, predjeno je stotine hiljada km i ni po cemu S3 guma nije dramaticno losija od ostalih, posebno na snijegu. Ima malo i do vozaca...
Sad sam se na novom autu odlucio za Continental TS830 cija je cijena u ovoj dimenziji bila skoro ista kao Sava HP. Nisam ih jos dovoljno kvalitetno testirao po snijegu, ali testovi ih hvale.
Samo informacija za ove koji znaju sve....Sava s3 ja na 5-om mjestu ADAC TESTA ZIMSKIH GUMA ZA 2012 naravno da postoji bolje ,ali ne za ovu cijenu i ne za manju cijenu. http://www.presretac.com/zanimljivo/tes ... -2012.html
Pa ona i valja samo u ovim dimenzijama. A to su 13-ka i 14-ka. Vec na vecim dimenzijama,15-ka i vece zaostaje za ostalim proizvođacima. Mislio sam na Michelin,GY,Conti,Pirelli.
Sava je za moje potrebe OK guma, prema iskustvu i usporedbi s drugim proizvođačima čije sam gume koristio u dimenziji 195/65/15, to bi izgledalo ovako:
Sava je za moje potrebe OK guma, prema iskustvu i usporedbi s drugim proizvođačima čije sam gume koristio u dimenziji 195/65/15, to bi izgledalo ovako:
Ostale nisam koristio i ne bih komentarisao, za Tigar sam od više ljudi čuo da su bolje od Save, ali ja još uvijek ne znam.
Naravno svako zna svoje potrebe i ako ih ta guma zadovoljava to je i vise nego ok..
Tigar i Sava su dobri za manje dimenzije.. 13ke, 14ke.. Konkretno za moje auto 155/70 r13 ili 165/70 r 13 su i vise nego dobre.. Naravno najbolja guma je nova guma.. Meni prosle godine po onom snijegu auto nije nigdje ni pomislio da stane sa tigar gumama, koje su posteno govoreci cak i lose bile (5-6) mm sare.. Tako da na osnovu mog licnog iskustva glas ide Tigru, ali svako zna svoje potrebe i mogucnosti
Nisu Sava, Tigar i slični dobri toliko ni na manjim dimenzijama, samo niko ih ne stavlja na golfa jedinicu (naprimjer), niti ih prži autoputem 150 na sat...i na manjim autima se osjeti boljitak dobrih guma, samo ljudi na takvim autima generalno nemaju mogućnosti, a ni želje da iskušavaju maksimalne performanse guma, pa su njima dobre i save i tigar...
branimir stulic wrote:Barum Polaris.... dobre. POred hotela Saray - bez problema. Ranije sam imao SAVA... i bijo je cudnih dogadjanja na istoj dionici.
Da nije do toga sto su stare ostarile, a ove nove ?
Good Year UG8. Zatekao sam se u Srbiji za vrijeme najvecih padavina na podrucju Zlatara na putu za Uzice i BG i prosao sve bez problema. Prakticno sam prvi prolazio kroz snijeg od 20-ak cm. Bez proklizavanja, zanosenja zadnjeg kraja.
530i wrote:Nisu Sava, Tigar i slični dobri toliko ni na manjim dimenzijama, samo niko ih ne stavlja na golfa jedinicu (naprimjer), niti ih prži autoputem 150 na sat...i na manjim autima se osjeti boljitak dobrih guma, samo ljudi na takvim autima generalno nemaju mogućnosti, a ni želje da iskušavaju maksimalne performanse guma, pa su njima dobre i save i tigar...
Opet, imam potpuno drugacije iskustvo. Sava 16-ke na Meganu 3, "przeno" na autoputu i kod nas i u Njemackoj (znamo svi sta se moze na autoputu u Njemackoj). Prosle zime po onom kijametu i mecavi kroz Sloveniju i Hrvatsku na neociscenom autoputu 110-130 km/h bez ni priblizno krizne situacije. Kao sto vec rekoh gore, to im je bila 3. zima.
Isto iskustvo i nekih drugih ljudi na autima tipa Octavie, Audija A4, Mazda 3 itd.
Ne tvrdim da su S3 najbolje gume, ali ne stoji ni prica da nista ne valjaju jer to jednostavno nije istina.