Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mirza327 wrote: ↑16/12/2022 15:37
Evo vise od pola sata gledam bez ikakvih prekida,kanal 27 Ilincica mada mi je i Udrigovo gotov u istom pravcu a mislim da dobivam signal sa Ilincice.
Vlasic ch33 takode tren stabilan
koje pojacane max u db ima tvoje pojacalo
i drugo aj skeniraj koje kanale hvatas?
Drug ovo mi lovi sa antenom iskara ona tzv.riblja kost al ima u sebi ugradeno pojacalo neznam kako se tacno zove.a imam ja i ono kanalno pojacalo piso sam ti tri smijera bh 22;33,srb24;30i hr 39;43 sto se tice kanalnog ista mi je snaga na ch 33 tako da ga nisam tren.namontiro.
anex_12 wrote: ↑16/12/2022 20:09
Mux d sa trebevica nestao,kvalitet signala 0
Mislim da nije nestao nego sad imamo isti problem kao i sa vlasicem ...Preklapaju se trebevic i grdonj meni evo cijeli dan signal dodje na sekundu i nestane...nista dok sfn se ne nastima...
anex_12 wrote: ↑16/12/2022 20:09
Mux d sa trebevica nestao,kvalitet signala 0
Mislim da nije nestao nego sad imamo isti problem kao i sa vlasicem ...Preklapaju se trebevic i grdonj meni evo cijeli dan signal dodje na sekundu i nestane...nista dok sfn se ne nastima...
Isti je slučaj i u Brčkom.
Nekad je signal u prekidu, pa se pojavi vrlo kratko sa trzajima, a onda se stabilizuje, čak je kvaliteta 100%.
Ne znam samo da li primam signal sa Dugih Njiva ili sa Vlašića?
gvozdjar wrote: ↑19/12/2022 19:01
Moze li netko odgovoriti na pitanje !!!
Signal sa Kozare 33 kanal freq 602 vec danima neradi , dali je to moguce da nitko to ne moze popraviti ????
i kada je radilo signal je prekidao svaki 5 min
Dali je neki drugi problem ili je do njih ???
lokacija Nova Gradiska / Hr
Neko ti reko da je to signal sa kozare ch33?mislis na digitalne ili analog.?ja koliko znam ch 33 ide sa Vlasica ciganista i dugih njiva.kod mene Vlasic od jutros nestabilan.sig 91 kvalit.100%stoji tako nevarira ali sliku sasjeca nesto.
Sa Kozare idu
CH 32 - MUX A (BHT1, FTV, RTRS, K3, BN, ATV HD)
CH 37 - MUX D (Nova BH HD, Una TV HD, BN HD, O Kanal HD, OBN, Prva BH)
Ali kako vidim na forumima taj MUX D se redovno gubi.
Kod mene kod Doboja trenutno radi samo Vlasic nekad davno Ciganiste malo radilo kao i Duge njive.kako cujem iz pouzdanih izvora i u zagrebu trenutno nema sig. Na ch 37 nesto rade ili su pustili takode jos koji odasiljac na istom kanalu pa kao i u ostalim regijama odma dolazi do smetnji zbog neuskladenog sfn.
genius 723 wrote: ↑19/12/2022 20:21
Kod mene kod Doboja trenutno radi samo Vlasic nekad davno Ciganiste malo radilo kao i Duge njive.kako cujem iz pouzdanih izvora i u zagrebu trenutno nema sig. Na ch 37 nesto rade ili su pustili takode jos koji odasiljac na istom kanalu pa kao i u ostalim regijama odma dolazi do smetnji zbog neuskladenog sfn.
Da se nadovežem na ovu temu.
Kod mene u Brčkom ima signal na 33ch koji varira u jačini i kvaliteti. Nekad je jačina 50% a kvaliteta 0%, a slika i ton su u redu. A nekad je obratno signal i jačina solidni, a slika trza i nestane.
Po svemu sudeći, mislim da primam signal sa Vlašića, pošto "genius723 " kaže da nema signala sa Ciganišta i Dugih Njiva jer si ti ipak bliži tim lokacijama .
fusion_ba wrote: ↑19/12/2022 20:06
Sa Kozare idu
CH 32 - MUX A (BHT1, FTV, RTRS, K3, BN, ATV HD)
CH 37 - MUX D (Nova BH HD, Una TV HD, BN HD, O Kanal HD, OBN, Prva BH)
Ali kako vidim na forumima taj MUX D se redovno gubi.
da mislio sam na 37 kanal , danima ga vec nema !!!
fusion_ba wrote: ↑20/12/2022 08:24
Nije to još zvanično pušteno, sve je to test faza. Zato i dolazi do nestanka.
Zato sad može sve, pa i Una TV u MUX iako ima samo kablovsku dozvolu.
Potvrda da je i na 33ch Uskladen SFN
Smijer Vlasic signal uredan i kontra smijer Ciganiste Duga njiva takode dosta dobar signal. Po prvi put kod mene oba smijera da rade.samo da tako sad ostane.
genius 723 wrote: ↑20/12/2022 15:47
Potvrda da je i na 33ch Uskladen SFN
Smijer Vlasic signal uredan i kontra smijer Ciganiste Duga njiva takode dosta dobar signal. Po prvi put kod mene oba smijera da rade.samo da tako sad ostane.
I u Brčkom signal nikad bolji na 33.ch!!
Po prvi put jačina i kvaliteta 100%!!! Još kod mene, jedna od antena nije okrenuta prema tim smjerovima.
Udrigovo takođe dobar prijem.
Konačno, evo potvrda i iz Slavonskog Broda, Vlašić radi ispravno, SFN konačno usklađen, signal rastura, jačina 55dBuV a kvaliteta 99%, još samo dočekati MUX A za ovu regiju.
Grga50 wrote: ↑20/12/2022 16:25
Konačno, evo potvrda i iz Slavonskog Broda, Vlašić radi ispravno, SFN konačno usklađen, signal rastura, jačina 55dBuV a kvaliteta 99%, još samo dočekati MUX A za ovu regiju.
Kod mene ipak problemi s ovim smijerom prema Dugim Njiva i Ciganistu dolazi do prekida nestaju kanali.od pocetaka su katastrofa.kad ulovim vremena okrecem antenu i ovu prema Vlasicu.
Grga50 wrote: ↑20/12/2022 16:25
Kod mene ipak problemi s ovim smijerom prema Dugim Njiva i Ciganistu dolazi do prekida nestaju kanali.od pocetaka su katastrofa.kad ulovim vremena okrecem antenu i ovu prema Vlasicu.
Ja sam isto pokušao mjeriti i s one antene okrenute prema Dugim Njivama, tu mi isto radi ali je signal znatno slabiji i lošije kvalitete, ali nesmetano radi.
Signal na 33ch se ponovo "vraća", mada ima trzaja, ali je dosad najbolje kvalitete u zadnjem periodu. Mislim da će biti još prekida, ali nadati se da će biti stabilan ubuduće
Čak ponekad ima prekida na Udrigovu, a znamo da će skoro godina dana kako je isti pušten u pogon.