KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
FrozenCastle
#1576 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Last edited by FrozenCastle on 02/12/2012 20:40, edited 1 time in total.
- MASTER_NO1
#1577 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ono što sam prije mjesec dana govorio obistinjava seMASTER_NO1 wrote:Uskoro znaci da je konkurs vec trebao izaci, ali (obzirom da je izborna godina iza nas i sami mozemo zakljuciti gdje su otisle pare) te da se ocekuje svaki dan, stim da bi trebao do nove godine izaci i Federalni i Kantonalni..dadsprincess wrote:Kažeš nezvanična, ali koliko je vjerovatnaMASTER_NO1 wrote:Evo jedna (ne)zvanicna vijest... Naime uskoro izlazi kantonalni i federalni poziv za prijem pripravnika.. Biće primljeno poreko 100 pripravnika što se kantonalnog dijela tiče-- Pozzzzi šta znači uskoro?
tako su meni objasnili uposlenici FZZZ
- Pasiflora
#1578 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li ja ne mogu naci ili jos nije objavljenbachje wrote:Mladi, pronađite poslodavca i zaposlite se
http://www.klix.ba/biznis/posao/mladi-p ... /121130040
-
rossonera
#1579 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ne mogu ni jaPasiflora wrote:Da li ja ne mogu naci ili jos nije objavljenbachje wrote:Mladi, pronađite poslodavca i zaposlite se
http://www.klix.ba/biznis/posao/mladi-p ... /121130040Zna li neko?????
-
nelisa
#1580 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li neko od pozvanih kandidata na testiranje u FZZZ mozda zna kada ce nam javiti rezultate???
- kokuz_sa
#1581 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pa zar si i ti bil ana testiranju?nelisa wrote:Da li neko od pozvanih kandidata na testiranje u FZZZ mozda zna kada ce nam javiti rezultate???
-
crnoplavo
#1582 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Cini mi se da su pogrijesili na klixu, u clanku, jer na fzzz stranici pise...
"Javni poziv za učešće u Programu sa potrebnim obrascima za apliciranje bit će objavljeni 5.12.2012. godine na internet stranici Zavoda, a dostupni će biti i u općinskim biroima za zapošljavanje."
http://www.fzzz.ba/vijesti/fzzz-posao-z ... ?Itemid=33
"Javni poziv za učešće u Programu sa potrebnim obrascima za apliciranje bit će objavljeni 5.12.2012. godine na internet stranici Zavoda, a dostupni će biti i u općinskim biroima za zapošljavanje."
http://www.fzzz.ba/vijesti/fzzz-posao-z ... ?Itemid=33
- vještica
#1583 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Očito da se već zna i ko će dobiti posao. J... te neki ne stignu vidjeti ni konkurs a već ih se 500 zaposli po sistemu svak svome.kokuz_sa wrote:pa zar si i ti bil ana testiranju?nelisa wrote:Da li neko od pozvanih kandidata na testiranje u FZZZ mozda zna kada ce nam javiti rezultate???
-
ema_ema
#1584 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima u zakonu o radu http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... lt&lang=bsSSemir wrote:pozdrav. je li ima negdje na internetu da se nadje zakon o volontiranju?! nigdje ne mogu da nadje a cesto naidjem da neko spominje neke od elemenata tog zakona.. da vidim ima li ikakve nade za mene, dosta mi izrabljivanja vise..
-
beca071
#1585 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Interasuje me sljedece vezano za Program jačanja konkurentnosti na tržištu rada - Prvo radno iskustvo (Mladi, pronađite poslodavca i zaposlite se). Jel to ide ovako, moze li mi neko objasniti....Plata bruto 460 KM, dok poslovdavac plati sve moguce doprinose treba im 200 KM minimalno i uposlenik radi (dobije platu) za ono sto preostane para? Ili FZZZ plaća sve moguće doprinose tom uposleniku,i da firmi (poslodavcu) 460 KM i to vam je fakticki plata punih 460KM?? Hvala
- kokuz_sa
#1586 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
vještica wrote:Očito da se već zna i ko će dobiti posao. J... te neki ne stignu vidjeti ni konkurs a već ih se 500 zaposli po sistemu svak svome.kokuz_sa wrote:pa zar si i ti bil ana testiranju?nelisa wrote:Da li neko od pozvanih kandidata na testiranje u FZZZ mozda zna kada ce nam javiti rezultate???![]()
![]()
sto mene citira zivota ti
ja nelicu upitah zato sto je kukala d anije dobila poziv o testiranju
sto ce tice ovog da se vec zna ko ce posao dobiti..s tim bi se i slozio..nesto ne vjerujem da je sve udure ..
a sto se tice negledanja konkursa..
ko nije vidio ko mu je kriv
271 je doslo na testiranje svi vidjeli konkurs u novinama
- ExNihilo
#1587 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
S obzirom da je rečeno bruto, mislim da je prvi slučaj.beca071 wrote:Interasuje me sljedece vezano za Program jačanja konkurentnosti na tržištu rada - Prvo radno iskustvo (Mladi, pronađite poslodavca i zaposlite se). Jel to ide ovako, moze li mi neko objasniti....Plata bruto 460 KM, dok poslovdavac plati sve moguce doprinose treba im 200 KM minimalno i uposlenik radi (dobije platu) za ono sto preostane para? Ili FZZZ plaća sve moguće doprinose tom uposleniku,i da firmi (poslodavcu) 460 KM i to vam je fakticki plata punih 460KM?? Hvala
-
ema_ema
#1588 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
"Plaću određuje poslodavac, i kako je istaknuto, ne smije biti niža od najmanjeg ličnog dohotka u FBiH."..Ellinor wrote:S obzirom da je rečeno bruto, mislim da je prvi slučaj.beca071 wrote:Interasuje me sljedece vezano za Program jačanja konkurentnosti na tržištu rada - Prvo radno iskustvo (Mladi, pronađite poslodavca i zaposlite se). Jel to ide ovako, moze li mi neko objasniti....Plata bruto 460 KM, dok poslovdavac plati sve moguce doprinose treba im 200 KM minimalno i uposlenik radi (dobije platu) za ono sto preostane para? Ili FZZZ plaća sve moguće doprinose tom uposleniku,i da firmi (poslodavcu) 460 KM i to vam je fakticki plata punih 460KM?? Hvala
- kokuz_sa
#1589 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
sad za konkurs u fzzz kad sam citao za radni odnosbeca071 wrote:Interasuje me sljedece vezano za Program jačanja konkurentnosti na tržištu rada - Prvo radno iskustvo (Mladi, pronađite poslodavca i zaposlite se). Jel to ide ovako, moze li mi neko objasniti....Plata bruto 460 KM, dok poslovdavac plati sve moguce doprinose treba im 200 KM minimalno i uposlenik radi (dobije platu) za ono sto preostane para? Ili FZZZ plaća sve moguće doprinose tom uposleniku,i da firmi (poslodavcu) 460 KM i to vam je fakticki plata punih 460KM?? Hvala
pisalo je pripravnik ima pravo na naknadu od 80% minimalne plate (neto)
eh sad mislim da je na poslodavcu da obezbjedi lovu za prevoz..i poslodavceva dobrota je dal ce dodat tu topli oprok ili nesto jos na platu..
al mislm oko nekih 320-350KM mjesecno da izadje sve sto dobija pripravnik
- ExNihilo
#1590 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Najniža bruto plata je otprilike na nivou ove cifre koju oni daju.ema_ema wrote:"Plaću određuje poslodavac, i kako je istaknuto, ne smije biti niža od najmanjeg ličnog dohotka u FBiH."..Ellinor wrote:S obzirom da je rečeno bruto, mislim da je prvi slučaj.beca071 wrote:Interasuje me sljedece vezano za Program jačanja konkurentnosti na tržištu rada - Prvo radno iskustvo (Mladi, pronađite poslodavca i zaposlite se). Jel to ide ovako, moze li mi neko objasniti....Plata bruto 460 KM, dok poslovdavac plati sve moguce doprinose treba im 200 KM minimalno i uposlenik radi (dobije platu) za ono sto preostane para? Ili FZZZ plaća sve moguće doprinose tom uposleniku,i da firmi (poslodavcu) 460 KM i to vam je fakticki plata punih 460KM?? Hvala
-
saga
#1591 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Eto, stigli rezultati s ovog testiranja neki dan u fzzz, je l' ko primljen od vas? 
- kokuz_sa
#1592 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
gdje su stigli?saga wrote:Eto, stigli rezultati s ovog testiranja neki dan u fzzz, je l' ko primljen od vas?
-
maher_
#1593 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ti primljen ? koji smjer ? ja nisam nista dobio.saga wrote:Eto, stigli rezultati s ovog testiranja neki dan u fzzz, je l' ko primljen od vas?
-
saga
#1594 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Meni na mail stiglo, pa pretpostavih da je svima...
Ma kakvi primljena
Ma kakvi primljena
- kokuz_sa
#1595 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
daj copy nam mail da vidimo sta pise
koe mene nema nista
koe mene nema nista
-
saga
#1596 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kažu:
Poštovana,
Obavještavamo Vas da je završeno ocjenjivanje testova u sklopu provedenog
postupka izbora kandidata u vezi sa javnim oglasom za prijem u radni odnos
četiri pripravnika na određeno vrijeme u Federalnom zavodu za zapošljavanje.
S obzirom da ste na testiranju postigli
od 100 mogućih bodova, niste
izabrani za kandidata sa kojim će se zaključiti ugovor o radu
Ugovor o radu na određeno vrijeme će se zaključiti sa četiri najbolje
ocijenjena kandidata (tri kandidata društvenog smjera i jednim kandidatom
informatičkog smjera) koji su osvojili bodove kako slijedi:
1. 96,5 bodova - društveni smjer
2. 95 bodova - društveni smjer
3. 91,5 bodova - društveni smjer
4. 81,5 bodova - informatički smjer
Poštovana,
Obavještavamo Vas da je završeno ocjenjivanje testova u sklopu provedenog
postupka izbora kandidata u vezi sa javnim oglasom za prijem u radni odnos
četiri pripravnika na određeno vrijeme u Federalnom zavodu za zapošljavanje.
S obzirom da ste na testiranju postigli
izabrani za kandidata sa kojim će se zaključiti ugovor o radu
Ugovor o radu na određeno vrijeme će se zaključiti sa četiri najbolje
ocijenjena kandidata (tri kandidata društvenog smjera i jednim kandidatom
informatičkog smjera) koji su osvojili bodove kako slijedi:
1. 96,5 bodova - društveni smjer
2. 95 bodova - društveni smjer
3. 91,5 bodova - društveni smjer
4. 81,5 bodova - informatički smjer
- kokuz_sa
#1597 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
koliko si to bodova imala

- hordash
#1599 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Nisu ni meni jos nista poslali.
- kokuz_sa
#1600 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ja kliko se sjecam ona "teta" je kazala da cemo biti obavjesteni o rezultatima al bez znanja o "NASIM" postignutim poenima na testu