U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Locked
kamen spoticanja

#1576 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by kamen spoticanja »

Real Khan wrote: Ma ja bih bio sretan kada bi bilo "do mene" i do nekakve moje "paranoje", ali na žalost nije. Da znate šta se "iza brda valja" u najmanju ruku biste se zabrinuli, ali eto mirno spavajte i posipajte pepelom i one koji to nisu zaslužili...

To što šjor Dežulović piše u "Nezavisnim novinama" i to o Dobrovoljačkoj, naravno da se ne mogu složiti iz prostog razloga što je njemu neko o Dobrovoljačkoj pričao (ne znam ko, ali ga je "dobro" posavjetovao), a ja sam ipak bio tu u Sarajevu i ne treba meni neko iz Splita pričati priče za malu djecu. Nije ovdje problem oko Dežulovića, nego oko činjenice da je iz RS-a krenula obavještajna, policijska, medijska i pravna kampanja protiv svega onoga što smo mi, koji smo se branili i odbranili, učinili za opstanak države i naroda bosanskog. Cilj je da se nebulozama Dr. Dabića obezbjedi kakav-takav kredibilitet, pa makar to bilo postojanje optužnice protiv političkog, vojnog i policijskog vrha Republike BiH u slučaju Dobrovoljačka i tako se stavi sumnja na ispravnost djelovanja na odbrani legitimnih organa države BiH protiv koje se Dabić pobunio i najavio "nestanak muslimanskog naroda". Polako, sve će vam se kockice posložiti kada se bude postavilo pitanje Dabiću "zašto se pobunio protiv legalne vlasti i poveo oružanu pobunu", "ko je finansirao tu pobunu", "ko je na terenu logistički pomagao i organizirao tu pobunu"...i na kraju pitanje: "kako i ZAŠTO ste stvorili RS?" Na ovo pitanje je Dabiću potrebno opravdanje da se "srpski narod morao samo braniti" i da je to bilo nužno...
stari moj,uopce ne vidim potrebe da ti ulazis u bilo kakve polemike s bilo kim ovde...jedini konkretno poznajes materiju i ono sto pises je relevantno...oni se samo trude da te odvuku od ovoga sto radis i zabave polemiciranjem...
dakle samo nastavi ovako...jasno i glasno govori ono sto u stvari jeste...pusti se moralista...indaikativno je da moralisu samo ovde...
i nekoj se zahebavt da vise ne pises...past ce promet sax-u :D
ah i da da budemo on topic
svi smo mi Ejup Ganic :)
1gorstak

#1577 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by 1gorstak »

ahuseino wrote:
1gorstak wrote:
ahuseino wrote:Dali ti sada podrzavas da Ganic treba da odgovara igdje?
by 1gorstak on 08/03/2010 14:48
Naravno da je moguce da je Ganic odgovoran, ali tu odgovornost treba da utvrdi sud u Haagu (koji se vec odredio po tom pitanju) ili sud u Sarajevu. Vlasti u Beogradu su dokazale da nisu objektivne i njihovim se sudovima ne moze vjerovati. Znaci ne stiti se Ganica od sudskog procesa, pokusava ga se zastititi od beogradskih sudova gdje ne moze imati fer proces.
Naravno da postoji... ali zasto si ignorisao onda ovaj dio mog pitanja:
ahuseino wrote: ...Posto ces na ovo zadnje odgovoriti da je ICTY ostavio otvorena vrata za dalje… ja onda imam samo reci ovo -
Ako srpska/srbijanska strana od 1992 do 2003 NIJE NASLA dovoljno materijala da njega osudi Tribunal, a siguran sam da su kopali i rukama i nogama, da nadju nesto validno. Kako im dodatnih 7 godina moze pomoci da se nadje NESTO NOVO. I GDJE JE to novo? Koliko puta onda njemu (ratnom BIH predsjednistvu) treba da se sudi?
Hece li se pokretati nekakav postupak oko njega dok se boje ne otope... oko NJEGA... kao NAS...?
Zasto mene to pitas ?
Goran_35

#1578 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Goran_35 »

Posto je pokrenut ovaj sramni srbijanski proces protiv Ganica,Jurisica i branitelja BiH,onda ga treba svakako dobro iskoristiti i traziti da se svi dokumenti koji govore o direknoj umjesanosti srbije i jna u rat i genocid u Bosni ,a koji su po ugovoru sa srbijanskom vladom "zamraceni" pred medjunarodnim sudom pravde,dakle da se sada "odmrache" jer ovo je jedan sasvim drugi "sudski" proces i pomenuti ugovor vise ne vazi!

A kada se "odmrache" onda ih iskoristiti za ponovnu tuzbu protiv srbije i rs-a za genocid u BiH.Ponovna tuzba je moguca poslije 10 godina od datuma ove zadnje presude kada je presudjeno za odgovornost srbije i rs-a za genocid u Srebenici,cime je sam cin genocida minimiziran i sveden na "opstinski" nivo,sto je po definiciji genocida zapravo poslijednja faza genocida jer se samim tim cinom i takvom presudom vrsi se zapravo negiranje genocida.Gospodo."odmrachimo" sve dokaze dajmo sansu istini,pravdi i demokraciji!Na tim vrijednostima pociva Europa!Zar ne?
MA DAJ...

#1579 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by MA DAJ... »

Goran_35 wrote:1."golobradi regruti" su bili naouzani punoljetni,vojno-obucheni pipadnici do zuba naouzane cetvte vojne sile u Europi!

2. Dežulović kao i svaka druga novinarska prostitutka,a takvi su gotovo svi novinari na ovim prostoima,za saku eura ce svakom mediju napisati upravo ono sto pase tom mediju.

3.Uloga novinara je veoma znacajna i oni su "instrument politike",obicno pod kontrolom obavjestajne ili obavjestajnih sluzbi (stranih ili domace),direktno odgovorni za sve lazi i ratno-huskacku propagandu koja je dovela do stasnih masakara na prostoima Jugoslavije sto je rezultialo genocidom nad Bosancima!
KOS je kontrolisao vecinu medija i novinara ukljucujuci i estradne licnosti koje su kroz pjesmu davale znacajne poruke (recimo,sjetimo se stiha "ko ne slusa pjesmu slusat ce oluju"-"Jugoslavijo")

4.Armija BiH tada nije bila usrtojena,radilo se o grupama samorganizovanih,prepadnutih naoruzanih gradjana,nad kojima niko nije imao potpunu kontrolu pa ni Ganic,a koji su prije dogadjanja saznali recimo za masakre u Bijeljini i ulozi JNA i Arkana koji je uz pomoc ouzija JNA i MUP-a Srbije pocinio zlocine na teritoiji BiH.

5.Prije dobrovoljacke,dakle drugog Maja,JNA je izvrsila napad na predsjednistvo i pokusala izvrsiti vojni i drzavni udar na legitimno izabane organe vlasti BiH sto uz kidnapovanje pedsjednika drzave predstavlja zapravo konacnu objavu rata Republici BiH koja je po medjunarodnom pravu u trenucima dobijanja samostalnosti imala pravo da se uz pomoc naoruzanih gradjana,ostatakaTO dakle republicke amije BiH,te MUP-a BiH brani od srbijansko -crnogorske agresije.

6.Novinari po nalogu srbijanskih obavjestajnih sluzbi su ponovo lazima pokusali da izmjene istinu i dogadjaje iz drugog Maja dakle poginule vojnike JNA koji su poginuli prilikom pokusaja zauzimanja Predsjednistva BIH ,prikazu kao zrtve iz dobrovoljacke ulice!

7.JNA je aktivno ucestvovala u pripremama rata i naouzavanju pipadnika SDS-a,te seseljevih chetnickih hordi

8.Svi dokazi o umjesanosti vrha srbije u rat,argesiju na BiH,prijeatno naoruzavanje i obuku pripadnika SDS-a,te sam cin genocida nad Bosancima su u dogovoru sa rezimom iz srbije "zamracheni" pred medjunaodnim sudom pravde i cjelokupnom svjetskom javnoscu.Dakle nema tu prave istine dok se ne "odmrace" svi raspolozivi dokumenti

9.Društvo za ugrožene narode
Za Srebrenicu kriviti Britaniju i Francusku, ne homosekualce

U saopćenju se ističe da su britanski i francuski intelektualci, novinari i historičari dokumentirali i potvrdili da su njihove vlade spriječile svaku internacionalnu inicijativu za spašavanje opkoljenih Bosanaca, kao i da "sve govori" obrazloženje Miloševićevih advokata da su mu Lord Hurd, Carrington i Owen dali "zeleno svjetlo" za etnička čišćenja u Bosni.

10.Sam Ganic je u razgovoru sa Mekenzijem,ekao da se boji i da nema potpunu kontrolu nad grupama naoruzanih gradjana.O tome postoje svjedochanstva svuda pa i na internetu,brojne emisije,mogu se naci klipovi sa youtuba.

I treba li jos? I dokle misle novinarske i politicke prostitutke da mjenjaju istinu i da se izivljavaju nad zrtvama genocida?Pa ima nas jos zivih i dovoljno mladih da nismo senilni i da se vrlo dobro sjecamo svakog dogadjaja iz tog teskog vemena kada nam je dzelat i genocidni monstrum karadzic pijetio totalnim istebljenjem

svaka cast za ovaj post i natjerao si me na razmisljane...e sad mi treba prvni savjet da bi bio na cistac a ovom zavrzlamom,

pazi,pitam sve ljude koji poznaju pravo,a posebno medunarodno...

da li se moze ovakva situacija iskoristiti da se srbija navede na tanak led...znaci,da neko od ovih 19 optuzenih prihvati sudenje na neutralnom terenu,a da se pri tom sudenju prikupi sto vise materijala za umjesanost srbije u agresiji i genocidu u BIH...

imam osjecaj da bih se moglo izvuci sto sta od materijala o umjesanosti same srbije u nemilim dogadajima kod nas...

s tim,da bih angazovao vrhunske pravnike u njihovoj odbrani...

znaci,BIH ne pokrce novi postupak protiv srbije,ali ce preko ovakvog procesa pokusat iscupat sto vise dokaza o umjesanosti srbije u ratu 92-95
Goran_35

#1580 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Goran_35 »

MA DAJ... wrote:
Goran_35 wrote:1."golobradi regruti" su bili naouzani punoljetni,vojno-obucheni pipadnici do zuba naouzane cetvte vojne sile u Europi!

2. Dežulović kao i svaka druga novinarska prostitutka,a takvi su gotovo svi novinari na ovim prostoima,za saku eura ce svakom mediju napisati upravo ono sto pase tom mediju.

3.Uloga novinara je veoma znacajna i oni su "instrument politike",obicno pod kontrolom obavjestajne ili obavjestajnih sluzbi (stranih ili domace),direktno odgovorni za sve lazi i ratno-huskacku propagandu koja je dovela do stasnih masakara na prostoima Jugoslavije sto je rezultialo genocidom nad Bosancima!
KOS je kontrolisao vecinu medija i novinara ukljucujuci i estradne licnosti koje su kroz pjesmu davale znacajne poruke (recimo,sjetimo se stiha "ko ne slusa pjesmu slusat ce oluju"-"Jugoslavijo")

4.Armija BiH tada nije bila usrtojena,radilo se o grupama samorganizovanih,prepadnutih naoruzanih gradjana,nad kojima niko nije imao potpunu kontrolu pa ni Ganic,a koji su prije dogadjanja saznali recimo za masakre u Bijeljini i ulozi JNA i Arkana koji je uz pomoc ouzija JNA i MUP-a Srbije pocinio zlocine na teritoiji BiH.

5.Prije dobrovoljacke,dakle drugog Maja,JNA je izvrsila napad na predsjednistvo i pokusala izvrsiti vojni i drzavni udar na legitimno izabane organe vlasti BiH sto uz kidnapovanje pedsjednika drzave predstavlja zapravo konacnu objavu rata Republici BiH koja je po medjunarodnom pravu u trenucima dobijanja samostalnosti imala pravo da se uz pomoc naoruzanih gradjana,ostatakaTO dakle republicke amije BiH,te MUP-a BiH brani od srbijansko -crnogorske agresije.

6.Novinari po nalogu srbijanskih obavjestajnih sluzbi su ponovo lazima pokusali da izmjene istinu i dogadjaje iz drugog Maja dakle poginule vojnike JNA koji su poginuli prilikom pokusaja zauzimanja Predsjednistva BIH ,prikazu kao zrtve iz dobrovoljacke ulice!

7.JNA je aktivno ucestvovala u pripremama rata i naouzavanju pipadnika SDS-a,te seseljevih chetnickih hordi

8.Svi dokazi o umjesanosti vrha srbije u rat,argesiju na BiH,prijeatno naoruzavanje i obuku pripadnika SDS-a,te sam cin genocida nad Bosancima su u dogovoru sa rezimom iz srbije "zamracheni" pred medjunaodnim sudom pravde i cjelokupnom svjetskom javnoscu.Dakle nema tu prave istine dok se ne "odmrace" svi raspolozivi dokumenti

9.Društvo za ugrožene narode
Za Srebrenicu kriviti Britaniju i Francusku, ne homosekualce

U saopćenju se ističe da su britanski i francuski intelektualci, novinari i historičari dokumentirali i potvrdili da su njihove vlade spriječile svaku internacionalnu inicijativu za spašavanje opkoljenih Bosanaca, kao i da "sve govori" obrazloženje Miloševićevih advokata da su mu Lord Hurd, Carrington i Owen dali "zeleno svjetlo" za etnička čišćenja u Bosni.

10.Sam Ganic je u razgovoru sa Mekenzijem,ekao da se boji i da nema potpunu kontrolu nad grupama naoruzanih gradjana.O tome postoje svjedochanstva svuda pa i na internetu,brojne emisije,mogu se naci klipovi sa youtuba.

I treba li jos? I dokle misle novinarske i politicke prostitutke da mjenjaju istinu i da se izivljavaju nad zrtvama genocida?Pa ima nas jos zivih i dovoljno mladih da nismo senilni i da se vrlo dobro sjecamo svakog dogadjaja iz tog teskog vemena kada nam je dzelat i genocidni monstrum karadzic pijetio totalnim istebljenjem

svaka cast za ovaj post i natjerao si me na razmisljane...e sad mi treba prvni savjet da bi bio na cistac a ovom zavrzlamom,

pazi,pitam sve ljude koji poznaju pravo,a posebno medunarodno...

da li se moze ovakva situacija iskoristiti da se srbija navede na tanak led...znaci,da neko od ovih 19 optuzenih prihvati sudenje na neutralnom terenu,a da se pri tom sudenju prikupi sto vise materijala za umjesanost srbije u agresiji i genocidu u BIH...

imam osjecaj da bih se moglo izvuci sto sta od materijala o umjesanosti same srbije u nemilim dogadajima kod nas...

s tim,da bih angazovao vrhunske pravnike u njihovoj odbrani...

znaci,BIH ne pokrce novi postupak protiv srbije,ali ce preko ovakvog procesa pokusat iscupat sto vise dokaza o umjesanosti srbije u ratu 92-95
Niko od branitelja BiH ne treba da prihvati sudjenje na "neutralnom terenu",jer osnova za sudjenje 19 branilaca BiH nema,sto je potvrdjeno pred medjunarodnim sudom pravde i sve optuzbe za slucaj dobrovoljacka su odbachene.Ovo je cista provokacija srbijanskog rezima,a kad se vec desila i nije prva jer prije je uhapsen Jurisic,onda je svakako treba dobro iskoristiti.Ako bosanski politicari nisu svjesni toga,onda uskoro svako od njih moze trunuti u srbijanskom kazamatu.Druge vlade koje su takodjer umjesane ce vec naci nacina da se ograde.Holandjani su najposteniji po tom pitanju,kod njih je radi Sebenice vec pala jedna vlada
MA DAJ...

#1581 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by MA DAJ... »

svatam te gorane,ali ja sam samo postavio pitanje za razmisljanje...neutralan teren i cupati sto vise za dokaze o umjesanosti srbije u agresiji na nasu zemlju...strazburg na primjer,jer su sa ovakvim optuzbama srbije ugrozena ganiceva ljutska prava,a ne samo njegova...nego i ostalih nas

hag je rekao u vezi tog slucaja i cemu sad ta matletiranja od neke kvazi drzave...

pa znamo i da su neke druge zemlje umjesane u nasu tragediju,ali bi sa ovim sudenjem uvukao i njih...pa neka se jebu

optuziti sve redom....
ahuseino

#1582 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ahuseino »

1gorstak wrote:
Zasto mene to pitas ?
Zato sto ti neutralno i parlamentarno kazes: "... treba to sud utvrditi..."

Rekao sam i ja, ali popraceno "... ICTY vec utvrdio..."

Koji je par (redova magnide) puta vise kompetentan nego i BIH i Srpski sud...

Vrtimo se u krug... ne moze se biti neutralan kada je jedan IC Tribunal rekao da nema moralnih ni zakonskih osnova da donese sud, pa reko: "... ako vam treba vise onda sudite sami..."

I sad reci "treba sud utvrditi"... KOLIKO PUTA?

Tebe pitam jer si to rekao... neutranlo...
JBL

#1583 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by JBL »

1gorstak wrote:
JBL wrote:Nakon 100.000 mrtvih u BiH neko iz Bosne trebao da se pravda Srbiji i da "preuzima odgovornost"? Jel ti to ozbiljno?!
Ti tvrdis da nema nista lose u otvaranju vatre na kolonu bez prethodnog poziva na predaju, pravdas to oslobadjanjem talaca i kako vec, i evo recimo da je to legitiman stav (mada ne mislim tako jer bi se oni onako izlozeni na ulici predali bez ispaljenog metka). Ali ako neko donese odluku da se silom i na foru oslobodi taoce, taj neko treba da kaze: "Jesam, ja sam naredio otvaranje vatre". Ako nema krivicne odgovornosti nece ni odgovarati i rijesena stvar. Sta je problem ?
1. to je jako naivno (valjda si pratio sudjenje tj. svjedocenje u procesu protiv Jurisica?!)
2. nije potrebno jer po BiH hoda hiljade sasvih konkretnih ubica
3. Srbiji se hebe za te vojnike i cilj ove hajke je da se ovaj "zlocin" (by Tadic) ubaci u medije i izjednace sve strane.
osa

#1584 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by osa »

jedan od pogleda sa strane na slučaj ganić...

KRAFORD: SLUČAJ GANIĆ - "DUGA I GORKA PRAVNA DRAMA"

Bivši britanski ambasador u BiH Čarls Kraford smatra da Bošnjaci nisu pokazali sposobnost i spremnost da se suoče sa masakrima koje je počinila njihova strana tokom proteklog rata u BiH, dodajući da bi slučaj člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića pred ...

... sudovima u Londonu mogao da preraste u "dugu i gorku pravnu dramu".

U autorskom tekstu za "Indipendent", Kraford navodi da se sudovi u Londonu u slučaju hapšenja Ganića još jednom se suočavaju sa dalekosežnim pravnim procesom sa ogromnim političkim implikacijama na druge zemlje.

Kraford poredi slučaj "Ganić" sa suđenjem bivšem čileanskom lideru Augustu Pinočeu 1998. godine.

"Sada se suočavamo sa iznenadnom mogućnosti da optužnica Srbije protiv Ganića i događaji u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine prerastu u još jednu dugu i gorku pravnu dramu sličnu onoj sa Pinočeom", navodi Kraford u tekstu pod naslovom "Bosna će biti istinski gubitnik u ovoj mutnoj pravnoj borbi".

Iako je ovaj slučaj fantastična mogućnost za vrhunske advokate, smatra Kraford ovo nije proces koji će promovisati mir i pomirenje u bivšoj Jugoslaviji.

Kraford podsjeća da su bošnjačke snage 2. maja 1992. godine okružile kasarne JNA u Sarajevu, koja je, kako kaže, u međuvremenu zarobila tadašnjeg bošnjačkog lidera Aliju Izetbegovića.

On navodi da su UN isposlovale sporazum sa bosanskim rukovodstvom, uključujući člana ratnog Predsjedništva Ejupa Ganića, da oslobodi Izetbegovića u zamjenu za slobodan prolaz vojnicima JNA i izlazak iz Sarajeva.

Međutim, sve je pošlo naopako, ističe Kraford i navodi da su bošnjačke snage 2. maja 1992. godine napale konvoj JNA, koji je predvodilo osoblje UN sa jasno istaknutim zastavama UN, otvarajući vatru iz neposredne blizine i ubivši desetine ljudi, iako je, kako kaže, broj žrtava predmet stalnog spora.

"Srbi su od početka tvrdili da je cijela akcija bila perfidno zamišljena i optužili Ganića da je naredio ili bar `predsjedavao` ubistvima, što je on odbacio", podsjeća Kraford i dodaje da je u narednim bezbrojnim užasima konlifkta u BiH "ova epizoda u Dobrovoljačkoj ulici izblijedila u sjećanju Zapada, ali ne i u sjećanjima Srba u BiH i Srbije".

Političke tenzije BiH i Srbije su velike, ističe Kraford i dodaje da je Srbija, što je vrijedno svake pohvale, poslala u Hag impresivan broj svojih bivših političkih i vojnih lidera.

"Međutim, general Ratko Mladić još uvijek je na slobodi. Dok se on ne suoči sa pravdom moralni slučaj Srbije da isposluje izručenje Ganića jednaki su nuli", tvrdi Kraford i dodaje da će se Ganić boriti svim sredstvima da izbjegne izručenje, dok će Beograd insistirati na tome.

Ukoliko se ovo pitanje ne riješi brzo uslijediće duga i brutalna pravna bitka, a to ne treba ni BiH ni Srbiji, zaključuje Kroford u autorskom tekstu u listu "Indipendent".
kamen spoticanja

#1585 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

vidi ose sto se popravlja..neki dan je bilo kako ono...ganic je kriv sto su u alziru izginuli neki hrvatski radnici...ovo ti sad malo ozbiljnije
no kad si kod engleza da te malo podsjetim kako su to radili englezi u periodu 92-95...cisto da znas da je london=beograd :wink:

Neiskrenost međunarodne zajednice skupo je koštala građane Bosne i Hercegovine, a najveće žrtve dvolične politike pojedinih zemalja bili su Bošnjaci, koji su tokom agresije na našu zemlju ostavljeni u sendviču između zločinačkih namjera našeg istočnog i zapadnog susjeda.

Vance-Owenov plan

Primjera koji to potvrđuju je mnogo. Jedan od najeklatantnijih potječe iz Velike Britanije. Vrhunac licemjerja nekih političara iz te zemlje za vrijeme agresije na BiH najbolje se može vidjeti iz prepiske bivšeg britanskog premijera Džona Mejdžora (John Major) i višeg dužnosnika ministarstva vanjskih poslova Daglasa Hoga (Douglas Hogg).

Mejdžor je, naime, Hogu, 2. maja 1993. godine, u pismu zahvalio "na iscrpnom izvještaju o sadašnjoj i bivšoj situaciji u Bosni i Hercegovini, dijelu bivše Jugoslavije".
U pismu do kojeg je došao "Dnevni avaz", Mejdžor podsjeća Hoga da "na osnovu prethodnih razgovora u Kabinetu i drugim mjestima, Vlada Njenog Kraljevstva nije promijenila svoj stav u pogledu sljedećih političkih rješenja".

- Nismo saglasni da niti sada niti ubuduće naoružavamo ili obučavamo Muslimane u Bosni i Hercegovini vojnom opremom. Mi ćemo i dalje pomagati da se nametne i ostane na snazi embargo na oružje UN-a u ovom području. Iako pouzdano znamo da Grčka, Rusija i Bugarska isporučuju oružje i vrše obuku u Srbiji, Njemačka, Austrija, Slovenija, čak i Vatikan, na sličan način pomažu Hrvatsku i snage HVO-a, od posebno je značaja da pouzdano znamo da takva nastojanja u korist muslimana u tom području od strane islamskih zemalja i grupa nisu uspješna - obavještava Mejdžor i dodaje:

- Do završetka i konačnog ishoda situacije na terenu, to jest podjele Bosne i Hercegovine i onemogućenja stvaranja iste kao "ISLAMSKE DRŽAVE" u Evropi, koja se ne može tolerisati, nastavit ćemo da slijedimo ovu politiku. Dalje, greška napravljena kada su naoružavani i obučavani afganistanski borci protiv snaga višeg SSSR-a i njihovih takozvanih "islamskih boraca" sada u drugim dijelovima u svijetu, kao u Bosni i Hercegovini, ne smije se ponoviti. Ovo bi moglo dovesti do ozbiljnih problema kod muslimanskog stanovništva koje je emigriralo u Evropsku zajednicu, Sjevernu Ameriku.

Mejdžor dalje preporučuje Hogu da pogleda pismo iz Sjedinjenih Država pod naslovom "Iranska odskočna daska za Evropu", od 1. septembra 1992. godine.

On dodaje da "s razlogom ovi kriteriji postaju sve relevantniji, te je neophodno da naša unutrašnja služba sigurnosti obrati posebnu pažnju na muslimanske zajednice u zapadnim zemljama, a posebno ovdje u Velikoj Britaniji".

Sva pogubnost tadašnje britanske politike prema Bošnjacima u BiH potvrđuje sljedeći pasus Mejdžorovog pisma, čija autentičnost je uzalud pokušana biti osporena.

- Sve dok se situacija u bivšoj Jugoslaviji ne smiri, mi moramo po svaku cijenu biti sigurni da se niti jednoj zemlji koja se može smatrati "muslimanskom" ne govori o političkim akcijama Zapada na ovom području, posebno vezanim za Tursku. Iz tog razloga, neophodno je da se nastavi s prevarom "Vance-Owenovim" mirovnim razgovorima da bi se događala kakva-takva akcija sve dok Bosna i Hercegovina ne prestane postojati kao važeća država, a njeno muslimansko stanovništvo ne raseli iz svoje zemlje - naglašava Mejdžor.

Iako ovo može izgledati tvrda politika, dodaje on, "moram da insistiram kod Vas i onih koji donose političke odluke u uredu za vanjske i poslove Zajednice, kao i vojnim službama, da je ovo ustvari prava politika i od najboljeg interesa za stabilnu Evropu u budućnosti, čiji sistem vrijednosti se bazira i mora ostati baziran na hrišćanskoj civilizaciji i etici".

Bivši britanski premijer još obavještava Hoga da "ovakav stav ima svaka druga evropska i sjevernoamerička vlada i zato nećemo intervenisati u ovom području da spasimo muslimansko stanovništvo ili da ukinemo embargo na oružje".

- Iako znam da se u potpunosti ne slažete sa mnom ili ministrom odbrane po ovom pitanju, važno je da svi mi zauzmeno zajednički front sa onim u Parlamentu i zemlji po ovom pitanju - zaključuje Mejdžor u svom pismu Hogu.

Očigledni dokazi

Ovo je, dakle, jedan od primjera kako su se predstavnici nekih zapadnih zemalja odnosili prema stradanjima Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.

Poražavajuća i zabrinjavajuća je činjenica da je ta neiskrenost i dvolična politika očigledna i danas. "Stara dama" Evropa, koja je pala na ispitu i izgubila obraz na stradanju Bosne i Hercegovine i njenih građana, imala je priliku da koliko-toliko ispravi svoju grešku. Umjesto toga, nastavila je činiti nepravdu prema našoj zemlji. I za to ima mnogo očiglednih dokaza.

Upravo ovo Mejdžorovo pismo trebalo bi da nam bude alarm da moramo biti oprezni kako nam se historija ne bi ponovila. Nažalost, s političarima koje imamo i koji su nas do sada vodili, pogotovo sa razjedinjenim bošnjačkim predstavnicima i njihovom nekonzistentnom politikom, ne nazire se skoro političko razvedravanje iznad Bosne i Hercegovine.

Ubijediti muslimane da su nemoćni da se suprotstave
- Muslimane na Zapadu treba ubijediti da se ne smiju suprotstavljati našem pogledu na svijet u "Novom svjetskom poretku" i da su, zbog neaktivnosti takozvanih muslimanskih vlada u svijetu, jer nisu uradili ništa da se suprotstave uništenju muslimana iz Bosne i Hercegovione, a nisu ispunili svoje obaveze da provedu do 15. 1. 1993. godine zaključke Islamske konferencije, te da ako Zapad ne spasi Muslimane, potpuno nemoćni da nam se suprotstave, jer mi kontroliramo njihove vlade - navodi se još u Mejdžorovom pismu.
izvor:dnevniavaz.ba

obratiti paznju na ovo povecano...jos uvijek nas ti isto uvjeravaju da smo nemocni...no slabo smo se dali uvjeriti...bez obzira sta ti'ic kaze :wink:
and

#1586 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by and »

osa wrote:jedan od pogleda sa strane na slučaj ganić...

ako se bude poštovala istina i pravo nema niikakvog razloga da ovo bude duga i brutalna pravna bitka,već trenutno oslobađanje uz izvinjenje ganiću.
druga stvar je ako englezi sa svojim ratnim prijateljjima srbima budu pokušali da prave dugu i brutalnu pravnu bitku,kao što su devedesetih zajedno pravili dugu i brutalnu stvarnu bitku u kojoj su jednom od učesnika bile vezane ruke.
Goran_35

#1587 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Goran_35 »

osa wrote:jedan od pogleda sa strane na slučaj ganić...

Bivši britanski ambasador u BiH Čarls Kraford smatra da Bošnjaci nisu pokazali sposobnost i spremnost da se suoče sa masakrima koje je počinila njihova strana tokom proteklog rata u BiH, dodajući da bi slučaj člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića pred ...

... sudovima u Londonu mogao da preraste u "dugu i gorku pravnu dramu".

U autorskom tekstu za "Indipendent", Kraford navodi da se sudovi u Londonu u slučaju hapšenja Ganića još jednom se suočavaju sa dalekosežnim pravnim procesom sa ogromnim političkim implikacijama na druge zemlje.

Kraford poredi slučaj "Ganić" sa suđenjem bivšem čileanskom lideru Augustu Pinočeu 1998. godine.

Kraford podsjeća da su bošnjačke snage 2. maja 1992. godine okružile kasarne JNA u Sarajevu, koja je, kako kaže, u međuvremenu zarobila tadašnjeg bošnjačkog lidera Aliju Izetbegovića.

On navodi da su UN isposlovale sporazum sa bosanskim rukovodstvom, uključujući člana ratnog Predsjedništva Ejupa Ganića, da oslobodi Izetbegovića u zamjenu za slobodan prolaz vojnicima JNA i izlazak iz Sarajeva.

Međutim, sve je pošlo naopako, ističe Kraford i navodi da su bošnjačke snage 2. maja 1992. godine napale konvoj JNA, koji je predvodilo osoblje UN sa jasno istaknutim zastavama UN, otvarajući vatru iz neposredne blizine i ubivši desetine ljudi, iako je, kako kaže, broj žrtava predmet stalnog spora.

Ukoliko se ovo pitanje ne riješi brzo uslijediće duga i brutalna pravna bitka, a to ne treba ni BiH ni Srbiji, zaključuje Kroford u autorskom tekstu u listu "Indipendent".

pva geska - ne Bosnjaci vec Bosanci,ali ako podjemo od cinjenice da je Bosanac isto sto i Bosnjak samo malo moderniji naziv onda mozemo oprostiti taj lapsus!Dakle svaki masakr koji se desio bosanci su spremni da priznaju i za to postoji HAG! I do sada Bosanci nisu krili ni jednog,kao sto to neki cinise tolike godine i jos kriju ratka mladica najveceg zlikovca od hitlerovog doba!A ovaj slucaj HAG je jos davno odbacio jer ne postoje nikakvi dokazi niti bilo kakva sansa da se povede sudski proces!
Posto se ovaj gospodin bivsi ambasador,ufatio u kolo sa srbo-chetnickim genocidnim zlikovcima i majstorima lazi i demagogije ,onda da napomenemo da u se malo zajebali i da se dobrovoljacka nije desila 2 .Maja 1992. godine vec 3. Maja 1992. godine.
Dakle 2.Maja 1992. JNA je pokusala da zauzme predsjednistvo BiH i srusi legalno izabanu vlast i to su snjimci poginulih vojnika koji su poginuli u tom napadu a ne u Dobovoljackoj ulici

I kako god mislili da rijesite ovo pitanje,brzo ili sporo,ja mislim da jednom za sva vremena Bosancima treba biti jasno da se moraju obracunati sa Srbijom po svaku cijenu!Ne mislim na rat,vec pravno!Jer kad tad,opet ce nam smjestiti neku irgu ti majstori mraka,lazi i genocida!To je valjda svima do sada jasno!I sta treba jos da se dogodi da ne bude jasno?Ici do kraja i traziti "rastamljivanje" svih dokumenata koje je medjunarodni sud "zatamnio" u dogovoru sa Srbijanskom vladom,a koji su direktan dokaz umjesanosti srbije te srbo-chetnicke "jugoslovenske" vojske,srbijanskog MUP-a u genocid u Bosni!Umjesanost u pripreme rata,prijeratno naoruzavanje postrojbi SDS-a i ostalih srpskih ekstrema.Krenuti od pocetka od Bijeljine,prelaska tenkovske JNA kolone preko mosta Bosanska-Sremska Racha a koja je prebacena sa hrvatskog ratista,dokumenti koji govore o specijalnoj jedinici MUP-a Srbije koja je stigla tada u Bijeljinu i imala zadatak prisluskivanja telefonskih razgovora pa nadalje,da ne duzim sada...Dajmo gospodo sansu istini,pravdi i demokraciji temeljnim principima na kojima pociva Europa.Bez zadovoljenja pavde nema pomirenja!

Naravno obavezno obnoviti tuzbu protiv srbije za genocid u Bosni kada za to dodje vrijeme!
Goran_35

#1588 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Goran_35 »

evo na ovom snimku General Morillon,fino kaze da mu je Ejup Ganic rekao da se boji jer nije siguran da kontolise sve naoruzane gadjane

Mr Ejup Ganic: "I'm afraid !! Some of my forces are out of control ...

Kakav organizovani napad i kakve trice u onakvom haosu!Srpske lazi i podvale!Sramota sta nam se radi ponovo,jer nije bilo dovoljno onakvo stradanja i genocid?
osa

#1589 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by osa »

kamen spoticanja wrote:vidi ose sto se popravlja..neki dan je bilo kako ono...ganic je kriv sto su u alziru izginuli neki hrvatski radnici...ovo ti sad malo ozbiljnije
no kad si kod engleza da te malo podsjetim kako su to radili englezi u periodu 92-95...cisto da znas da je london=beograd :wink:

Neiskrenost međunarodne zajednice skupo je koštala građane Bosne i Hercegovine, a najveće žrtve dvolične politike pojedinih zemalja bili su Bošnjaci, koji su tokom agresije na našu zemlju ostavljeni u sendviču između zločinačkih namjera našeg istočnog i zapadnog susjeda.

Vance-Owenov plan

Primjera koji to potvrđuju je mnogo. Jedan od najeklatantnijih potječe iz Velike Britanije. Vrhunac licemjerja nekih političara iz te zemlje za vrijeme agresije na BiH najbolje se može vidjeti iz prepiske bivšeg britanskog premijera Džona Mejdžora (John Major) i višeg dužnosnika ministarstva vanjskih poslova Daglasa Hoga (Douglas Hogg).

Mejdžor je, naime, Hogu, 2. maja 1993. godine, u pismu zahvalio "na iscrpnom izvještaju o sadašnjoj i bivšoj situaciji u Bosni i Hercegovini, dijelu bivše Jugoslavije".
U pismu do kojeg je došao "Dnevni avaz", Mejdžor podsjeća Hoga da "na osnovu prethodnih razgovora u Kabinetu i drugim mjestima, Vlada Njenog Kraljevstva nije promijenila svoj stav u pogledu sljedećih političkih rješenja".

- Nismo saglasni da niti sada niti ubuduće naoružavamo ili obučavamo Muslimane u Bosni i Hercegovini vojnom opremom. Mi ćemo i dalje pomagati da se nametne i ostane na snazi embargo na oružje UN-a u ovom području. Iako pouzdano znamo da Grčka, Rusija i Bugarska isporučuju oružje i vrše obuku u Srbiji, Njemačka, Austrija, Slovenija, čak i Vatikan, na sličan način pomažu Hrvatsku i snage HVO-a, od posebno je značaja da pouzdano znamo da takva nastojanja u korist muslimana u tom području od strane islamskih zemalja i grupa nisu uspješna - obavještava Mejdžor i dodaje:

- Do završetka i konačnog ishoda situacije na terenu, to jest podjele Bosne i Hercegovine i onemogućenja stvaranja iste kao "ISLAMSKE DRŽAVE" u Evropi, koja se ne može tolerisati, nastavit ćemo da slijedimo ovu politiku. Dalje, greška napravljena kada su naoružavani i obučavani afganistanski borci protiv snaga višeg SSSR-a i njihovih takozvanih "islamskih boraca" sada u drugim dijelovima u svijetu, kao u Bosni i Hercegovini, ne smije se ponoviti. Ovo bi moglo dovesti do ozbiljnih problema kod muslimanskog stanovništva koje je emigriralo u Evropsku zajednicu, Sjevernu Ameriku.

Mejdžor dalje preporučuje Hogu da pogleda pismo iz Sjedinjenih Država pod naslovom "Iranska odskočna daska za Evropu", od 1. septembra 1992. godine.

On dodaje da "s razlogom ovi kriteriji postaju sve relevantniji, te je neophodno da naša unutrašnja služba sigurnosti obrati posebnu pažnju na muslimanske zajednice u zapadnim zemljama, a posebno ovdje u Velikoj Britaniji".

Sva pogubnost tadašnje britanske politike prema Bošnjacima u BiH potvrđuje sljedeći pasus Mejdžorovog pisma, čija autentičnost je uzalud pokušana biti osporena.

- Sve dok se situacija u bivšoj Jugoslaviji ne smiri, mi moramo po svaku cijenu biti sigurni da se niti jednoj zemlji koja se može smatrati "muslimanskom" ne govori o političkim akcijama Zapada na ovom području, posebno vezanim za Tursku. Iz tog razloga, neophodno je da se nastavi s prevarom "Vance-Owenovim" mirovnim razgovorima da bi se događala kakva-takva akcija sve dok Bosna i Hercegovina ne prestane postojati kao važeća država, a njeno muslimansko stanovništvo ne raseli iz svoje zemlje - naglašava Mejdžor.

Iako ovo može izgledati tvrda politika, dodaje on, "moram da insistiram kod Vas i onih koji donose političke odluke u uredu za vanjske i poslove Zajednice, kao i vojnim službama, da je ovo ustvari prava politika i od najboljeg interesa za stabilnu Evropu u budućnosti, čiji sistem vrijednosti se bazira i mora ostati baziran na hrišćanskoj civilizaciji i etici".

Bivši britanski premijer još obavještava Hoga da "ovakav stav ima svaka druga evropska i sjevernoamerička vlada i zato nećemo intervenisati u ovom području da spasimo muslimansko stanovništvo ili da ukinemo embargo na oružje".

- Iako znam da se u potpunosti ne slažete sa mnom ili ministrom odbrane po ovom pitanju, važno je da svi mi zauzmeno zajednički front sa onim u Parlamentu i zemlji po ovom pitanju - zaključuje Mejdžor u svom pismu Hogu.

Očigledni dokazi

Ovo je, dakle, jedan od primjera kako su se predstavnici nekih zapadnih zemalja odnosili prema stradanjima Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.

Poražavajuća i zabrinjavajuća je činjenica da je ta neiskrenost i dvolična politika očigledna i danas. "Stara dama" Evropa, koja je pala na ispitu i izgubila obraz na stradanju Bosne i Hercegovine i njenih građana, imala je priliku da koliko-toliko ispravi svoju grešku. Umjesto toga, nastavila je činiti nepravdu prema našoj zemlji. I za to ima mnogo očiglednih dokaza.

Upravo ovo Mejdžorovo pismo trebalo bi da nam bude alarm da moramo biti oprezni kako nam se historija ne bi ponovila. Nažalost, s političarima koje imamo i koji su nas do sada vodili, pogotovo sa razjedinjenim bošnjačkim predstavnicima i njihovom nekonzistentnom politikom, ne nazire se skoro političko razvedravanje iznad Bosne i Hercegovine.

Ubijediti muslimane da su nemoćni da se suprotstave
- Muslimane na Zapadu treba ubijediti da se ne smiju suprotstavljati našem pogledu na svijet u "Novom svjetskom poretku" i da su, zbog neaktivnosti takozvanih muslimanskih vlada u svijetu, jer nisu uradili ništa da se suprotstave uništenju muslimana iz Bosne i Hercegovione, a nisu ispunili svoje obaveze da provedu do 15. 1. 1993. godine zaključke Islamske konferencije, te da ako Zapad ne spasi Muslimane, potpuno nemoćni da nam se suprotstave, jer mi kontroliramo njihove vlade - navodi se još u Mejdžorovom pismu.
izvor:dnevniavaz.ba

obratiti paznju na ovo povecano...jos uvijek nas ti isto uvjeravaju da smo nemocni...no slabo smo se dali uvjeriti...bez obzira sta ti'ic kaze :wink:

kad se postiru tuđa mišljenja to se čini zato da bi se neka problematika sagledala iz više kuteva, naime " nitko ne zna sve, ali zato svi znaju sve", svatko onaj tko misli da jedini ima pravo na mišljenje i neku "univerzalnu istinu", iskreno, nema baš puno veze s mozgom...
kamen spoticanja

#1590 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

slazem se osa...no 2+2 uvijek daje 4...bez obzira na to sto mozda nekad englezi kazu da je 5 a nekad i 6...zavisi od potreba jel...
istina je jedna moj osa...dzaba ti obavjestajne metode...opet je 4 :wink:
a i misljenje je ko i supak...svako ga ima...
nego sta bi na kraju s Ganicem i Alzirom?
hoce li ganic i za to odgovarat :-)
Vertigo

#1591 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Vertigo »

muha_sa wrote:[ama :-) satrase se pisuci kako je neko moro naredit da se ne puca a neko nije sluso naredbu :lol:
da bog mili sacuva :-) ne zna se ciji je u cijoj--ko sve oruzje nosi i ko se sve docepo oruzja u onom haosu a ovi bi da eto ko nekog okrive sto nisu naredili da se ne puca :-)
kad su ono mahalske i ine grupice dosle pod kontrolu i uvezane u sustav Armije BiH :? jest da sam imo 38.godina al se nesto ne sjecam kad ono bjese :?
hebo ga patak :) ja sam bio jos omladinac :oops: , ali sam te stvari dobro upratio i evo, bez surfanja i tacnog datuma.
Ljeto-jesen 93., smjenom Sefera ( Alijin razlog- njegova nesposobnost, vjerovatno je mislio bas na njegovu nemogucnost uspostave RIK-sistema rukovodenja i komandovanja u ARBiH ) i dolakom Rasima Delica na mjesto komandanta.
Goran_35

#1592 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Goran_35 »

Independent

Upitna reputacija Britanije nakon slučaja Ganić

"Ejup Ganić: ratni zločinac ili politički talac?" piše The Independent u naslovu članka o jednom od nekadašnjih bošnjačkih lidera, čije izručenje iz Britanije traže srbijanske vlasti.

List prenosi ocjenu Ganićevog sina Emira da je sve u vezi s hapšenjem njegovog oca sporno, uključujući sam nalog okružnog sudije u Londonu na kojem piše da se nalog odnosi na zločin počinjen u Srbiji, umjesto u Bosni i Hercegovini, te da je Beograd ovim uvukao britanske vlasti u svoje političke malverzacije.

Independent prenosi stav Ganićevih pristalica o političkim motivima čitavog slučaja, s obzirom na to da je nalog izvršen na dan bosanske nezavisnosti i tokom prvog dan odbrane Radovana Karadžića pred Haškim sudom.

List prenosi upozorenje bivšeg visokog predstavnika za BiH lorda Paddyja Ashdowna da bi reputacija Britanije mogla doći u pitanje zbog ove "sage" koja, po njegovom mišljenju, predstavlja "klasičan primjer beogradskog manevrisanja".

U komentaru o slučaju Ganić Independent primjećuje da će ako on ne bude brzo riješen, Bosna (odnosno njene ambicije za ulazak u EU) biti glavni gubitnik.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1593 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by pici »

Vertigo wrote:
muha_sa wrote:[ama :-) satrase se pisuci kako je neko moro naredit da se ne puca a neko nije sluso naredbu :lol:
da bog mili sacuva :-) ne zna se ciji je u cijoj--ko sve oruzje nosi i ko se sve docepo oruzja u onom haosu a ovi bi da eto ko nekog okrive sto nisu naredili da se ne puca :-)
kad su ono mahalske i ine grupice dosle pod kontrolu i uvezane u sustav Armije BiH :? jest da sam imo 38.godina al se nesto ne sjecam kad ono bjese :?
hebo ga patak :) ja sam bio jos omladinac :oops: , ali sam te stvari dobro upratio i evo, bez surfanja i tacnog datuma.
Ljeto-jesen 93., smjenom Sefera ( Alijin razlog- njegova nesposobnost, vjerovatno je mislio bas na njegovu nemogucnost uspostave RIK-sistema rukovodenja i komandovanja u ARBiH ) i dolakom Rasima Delica na mjesto komandanta.
šHo muHenzi reČe to je tada bila na snazi po srbijanskom vojno-politiČkom vodjstvu MOS ili ti Muslimanske Oružane Snage a kasnije kad su skontali da je to zajebancija za MaHalsku Obavještajnu Službu ,preokrenuše Čapri i dadoše onome uz zvorniČku branu(ristovanu djogi) da se zajebaje na pazi sad Dnevniku 2 СРНА...koji КЛОЦЕВИ dedo moj dragi :mrgreen:
stecak

#1594 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by stecak »

Zahtjev BiH za izručenje Ganića pun rupa

Britanski pravnici ističu da bi pokušaj BiH da joj Velika Britanija izruči člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića mogao propasti zbog pravnih nedostataka, piše londonski Institut za ratno i mirnodopsko izvještavanje.

nezavisne
osa

#1595 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by osa »

kamen spoticanja wrote:slazem se osa...no 2+2 uvijek daje 4...bez obzira na to sto mozda nekad englezi kazu da je 5 a nekad i 6...zavisi od potreba jel...
istina je jedna moj osa...dzaba ti obavjestajne metode...opet je 4 :wink:
a i misljenje je ko i supak...svako ga ima...
nego sta bi na kraju s Ganicem i Alzirom?
hoce li ganic i za to odgovarat :-)

šta ti kažeš.
veljaca

#1596 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by veljaca »

Ima li kakvih novosti u slucaju Ganic ?
and

#1597 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by and »

Ganić neće biti izručen Srbiji?
22. mart 2010. | 21:15 | Izvor: FoNet
Sarajevo -- Uvereni smo da engleski sudovi neće dozvoliti da Srbiji bude izručen bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić, izjavio je Ganićev pravni savetnik Damir Arnaut.

bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić (arhiva)
Arnaut je rekao da će 25. marta pred londonskim sudom biti održano ročište, na kojem će Ganićeva odbrana prezentirati dokaze da je "zahtev Srbije potpuno neosnovan" i da će tražiti njegovo odbacivanje.

"Najverovatnije će iduće sedmice biti zakazano ročište, na kojem će tužilaštvo, koje zastupa Srbiju u ovom postupku, imati priliku da ponudi dokaze, ukoliko ih bude imalo", rekao je on.

Arnaut je objasnio da ovaj proces ide svojim tokom i da se nada se da neće biti potrebno više od dva ročišta da se dokaže neosnovanosz zahteva beograda.

"Ukoliko je Srbija dostavila dokaze, to je rok do Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije treba da sertifikuje taj zahtev. Ukoliko se to ne dogodi do 13. aprila, prema engleskom zakonodavstvu, Ganić će automatski biti pušten na slobodu", rekao je Arnaut.

On je podsetio da Srbija ima rok do 13. aprila da dostavi zahtev za ekstradiciju.

Prema njegovim rečima, postoje "različite informacije o tome da li je Srbija već dostavila zahtev za Ganićevu ekstradiciju".

"Englesko tužilaštvo još nema informaciju da li je zahtev dostavljen ili nije, jer se on dostavlja Houm ofisu. Tek ukoliko Home office odluči da ga sertifikuje, onda ga prosleđuje dalje sudovima i onda ćemo o njemu biti zvanično upoznati", rekao je Arnaut.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da njegova zemlja neće insistirati da Ganić bude izručen Srbiji, Arnaut je istakao da očekuje da će ovu izjavu pratiti konkretna dela.

"Ukoliko ta dela dovedu do toga da ovaj proces bude okončan do 13. aprila, videćemo to kao znak za moguću saradnju između BiH i Srbije. Ukoliko se proces oduži i uđemo u dug sudski postupak, šanse za saradnju između dve zemlje biće svedene na najniži mogući nivo", rekao je Arnaut.
karanana

#1598 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by karanana »

jeli samo do mene ili se jos nekom povraca kad je na televiziji onaj cvikeras placenik i ekspert za terorizam galijasevic? a cest je gost na PTPC-u pa mi se cesto i povraca. evo doveli eksperta da laje i na ovu temu. nisu mogli naci jos kojeg pogodnog baliju.
Goran_35

#1599 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Goran_35 »

karanana wrote:jeli samo do mene ili se jos nekom povraca kad je na televiziji onaj cvikeras placenik i ekspert za terorizam galijasevic? a cest je gost na PTPC-u pa mi se cesto i povraca. evo doveli eksperta da laje i na ovu temu. nisu mogli naci jos kojeg pogodnog baliju.
:lol:

pa taj "expert" je svojevemeno izjavljivao da je Hais Silajdzic direktno umjesan u planiranje i finansiranje izvodjenja teoristickog napada 11. Septembra :lol:

mos' mislit :lol: - jad i bjeda politike,medija i sirokog auditorijuma

bingov buraz

#1600 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by bingov buraz »

karanana wrote:jeli samo do mene ili se jos nekom povraca kad je na televiziji onaj cvikeras placenik i ekspert za terorizam galijasevic? a cest je gost na PTPC-u pa mi se cesto i povraca. evo doveli eksperta da laje i na ovu temu. nisu mogli naci jos kojeg pogodnog baliju.
Da,dva puta uzastopno je Galijasevic gost...da se nije Hecimovicu ne daj boze sta desilo :?
Locked