stari moj,uopce ne vidim potrebe da ti ulazis u bilo kakve polemike s bilo kim ovde...jedini konkretno poznajes materiju i ono sto pises je relevantno...oni se samo trude da te odvuku od ovoga sto radis i zabave polemiciranjem...Real Khan wrote: Ma ja bih bio sretan kada bi bilo "do mene" i do nekakve moje "paranoje", ali na žalost nije. Da znate šta se "iza brda valja" u najmanju ruku biste se zabrinuli, ali eto mirno spavajte i posipajte pepelom i one koji to nisu zaslužili...
To što šjor Dežulović piše u "Nezavisnim novinama" i to o Dobrovoljačkoj, naravno da se ne mogu složiti iz prostog razloga što je njemu neko o Dobrovoljačkoj pričao (ne znam ko, ali ga je "dobro" posavjetovao), a ja sam ipak bio tu u Sarajevu i ne treba meni neko iz Splita pričati priče za malu djecu. Nije ovdje problem oko Dežulovića, nego oko činjenice da je iz RS-a krenula obavještajna, policijska, medijska i pravna kampanja protiv svega onoga što smo mi, koji smo se branili i odbranili, učinili za opstanak države i naroda bosanskog. Cilj je da se nebulozama Dr. Dabića obezbjedi kakav-takav kredibilitet, pa makar to bilo postojanje optužnice protiv političkog, vojnog i policijskog vrha Republike BiH u slučaju Dobrovoljačka i tako se stavi sumnja na ispravnost djelovanja na odbrani legitimnih organa države BiH protiv koje se Dabić pobunio i najavio "nestanak muslimanskog naroda". Polako, sve će vam se kockice posložiti kada se bude postavilo pitanje Dabiću "zašto se pobunio protiv legalne vlasti i poveo oružanu pobunu", "ko je finansirao tu pobunu", "ko je na terenu logistički pomagao i organizirao tu pobunu"...i na kraju pitanje: "kako i ZAŠTO ste stvorili RS?" Na ovo pitanje je Dabiću potrebno opravdanje da se "srpski narod morao samo braniti" i da je to bilo nužno...
dakle samo nastavi ovako...jasno i glasno govori ono sto u stvari jeste...pusti se moralista...indaikativno je da moralisu samo ovde...
i nekoj se zahebavt da vise ne pises...past ce promet sax-u
ah i da da budemo on topic
svi smo mi Ejup Ganic