Pa eno Kauders je zavrsio posao oko lijevog beka. Kad vec nije mogao prije, njega cemo testirat protiv Francuza
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Baron_Samedi
#1576 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Vremenski uslovi su bili katastrofa, tako da ne treba zurit sa kritikom...Sigurno je da je T...naviknutiji na ovakav teren.
Pa eno Kauders je zavrsio posao oko lijevog beka. Kad vec nije mogao prije, njega cemo testirat protiv Francuza
Zivio, Pape!
-
Shish Mish
#1577 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne igra ni Salihovic beka u Hoffenheimu! Njemu je Pape nanijetio tu poziciju...Dammme wrote:Kakvog bolan lijevog bekaShish Mish wrote:Veceras sam prvi gledao Lulica. Ako mu je mjera ovo kako je veceras odigrao, bolje je da igramo bez lijevog beka. Najlosiji igrac na terenu.![]()
![]()
Čovjek igrao skoro cijelu utakmicu na lijevom veznom, a kasnije prešao na desnog veznog.
Ako ga Pape misli stavljati u prvih 11, valjda mu je mjesto na lijevom veznom, a ne na lijevom beku.
- Dammme
#1578 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A što bi mu nanijetio tu poziciju kad nam fali lijevi vezni?Shish Mish wrote:Ne igra ni Salihovic beka u Hoffenheimu! Njemu je Pape nanijetio tu poziciju...Dammme wrote:Kakvog bolan lijevog bekaShish Mish wrote:Veceras sam prvi gledao Lulica. Ako mu je mjera ovo kako je veceras odigrao, bolje je da igramo bez lijevog beka. Najlosiji igrac na terenu.![]()
![]()
Čovjek igrao skoro cijelu utakmicu na lijevom veznom, a kasnije prešao na desnog veznog.
Ako ga Pape misli stavljati u prvih 11, valjda mu je mjesto na lijevom veznom, a ne na lijevom beku.
Valjda je Jahić bolji izbor za lijevog beka, od momka koji igra ofanzivno i lijevom i desnom nogom.
- dinty2
#1579 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
kasnije je igrao desnog beka za tvoju infoDammme wrote:Kakvog bolan lijevog bekaShish Mish wrote:Veceras sam prvi gledao Lulica. Ako mu je mjera ovo kako je veceras odigrao, bolje je da igramo bez lijevog beka. Najlosiji igrac na terenu.![]()
![]()
- Dammme
#1580 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jah, a kada je prošao po desnoj strani i nije nikome imao dodati i tad je vjerovatno igrao desnog beka.dinty2 wrote:kasnije je igrao desnog beka za tvoju infoDammme wrote:Kakvog bolan lijevog bekaShish Mish wrote:Veceras sam prvi gledao Lulica. Ako mu je mjera ovo kako je veceras odigrao, bolje je da igramo bez lijevog beka. Najlosiji igrac na terenu.![]()
![]()
A penal napravio, na lijevom beku Totenhema?!
Generalno ni ovaj nastup mu nije bio loš, s obzirom na broj lopti koje je dobijao. Po meni solidno riješenje za lijevog veznog dok se Sejo ne vrati.
- shalla
#1581 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
- jutarnji
#1582 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nije bas blistao, ali nije bio ni najlosiji na terenu. U drugom je imao dva fina prodora, prvi put je nastelio loptuShish Mish wrote:Najlosiji igrac na terenu.
na mrtvi zicer onom crncu. Naravno, ovaj je opaucio nidje veze. Drugi put kad je prosao po desnoj strani mogao
je puno bolje, ali, na onakav odnos suigraca tokom tekme i ja bih je napuco u Manchester
Koliko je samo puta momak utrcao, otvorio se, da bi neki mutonja poceo da mulja loptu i onda je posalje kad
su mu vec dvojica na ledjima. Uglavnom, ok igrac, i za puno jaceg tima od ovih svicarskih mladih momcica.
- Obuca9
#1583 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ako je dosad igrao, kao i večeras, nije ni čudo što nikad niko nije čuo za njega. Očito da je u pitanju prosječan igrač, koji je slučajno odigrao jednu dobru tekmu, koja je bila na TV-u, pa su svi poceli svrsavati na njega i ibretiti se "kako ga zaboga nije ranije zvao".shaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
- Dammme
#1584 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ebaji ga, bolje ikad nego nikad. Mislim da slobodno može u prvih 11 protiv Luksemburga, pa da ga probamo.shaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
Kad se sjetim Medunjanina i Alispahića kako su pogubljeni izgledali na lijevom veznom, ovog bi pustio da igra nakon one prve 4 minute u Bernu, a kamoli nakon 160 minuta protiv Totenhema.
Last edited by Dammme on 25/08/2010 22:57, edited 1 time in total.
- Baron_Samedi
#1585 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
shaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
- Dammme
#1586 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa dobro ko ga bi ti stavio na lijevog veznog?hz__semir wrote:Ako je dosad igrao, kao i večeras, nije ni čudo što nikad niko nije čuo za njega. Očito da je u pitanju prosječan igrač, koji je slučajno odigrao jednu dobru tekmu, koja je bila na TV-u, pa su svi poceli svrsavati na njega i ibretiti se "kako ga zaboga nije ranije zvao".shaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
- Baron_Samedi
#1587 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma da, treba zovnut Arsenijevica.hz__semir wrote:Ako je dosad igrao, kao i večeras, nije ni čudo što nikad niko nije čuo za njega. Očito da je u pitanju prosječan igrač, koji je slučajno odigrao jednu dobru tekmu, koja je bila na TV-u, pa su svi poceli svrsavati na njega i ibretiti se "kako ga zaboga nije ranije zvao".shaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
Shaqqa je pitar, ali relan pitar.
- Dammme
#1588 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Je ko agresivacdinty2 wrote:haj ne seri hordashz__semir wrote:Ako je dosad igrao, kao i večeras, nije ni čudo što nikad niko nije čuo za njega. Očito da je u pitanju prosječan igrač, koji je slučajno odigrao jednu dobru tekmu, koja je bila na TV-u, pa su svi poceli svrsavati na njega i ibretiti se "kako ga zaboga nije ranije zvao".shaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
- shalla
#1589 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Sema shooots and he misses...hz__semir wrote:Ako je dosad igrao, kao i večeras, nije ni čudo što nikad niko nije čuo za njega. Očito da je u pitanju prosječan igrač, koji je slučajno odigrao jednu dobru tekmu, koja je bila na TV-u, pa su svi poceli svrsavati na njega i ibretiti se "kako ga zaboga nije ranije zvao".shaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
Poenta mog posta nije da svršavam na Lulića niti da preuveličavam njegove mogućnosti, poenta je u tome da genijalac ni nakon 360 minuta koliko je selektor ne zna kako da popuni neke rupe i sad kad počinju kvalifikacije, kad je maltene svaki gol bitan, on odlučuje da još malo isprobava. O tome ja govorim, možda je ovaj Lulić karina ali je trebao biti pozvan (zajedno sa još 4-5 igrača) da ga se isproba u PRIJATELJSKIM utakmicama pa da vidimo (tj da selektor vidi) koliko momak može pružiti...
P.S. Barone, jesam pitar ali isto tako pripadam onom zaglupljenom sloju ljudi kojem još uvijek srce zaigra svaki put kad vidi našu reprezentaciju (nebitno u kojem sportu) i koji drhti, nervira se i raduje tokom svih 90, 40 ili 60 minuta (ovisno jel u pitanju fudbal, košarka ili rukomet). I svi oni koji ne osjećaju to isto uopšte ne znam šta rade na ovoj temi. Admir i Sema su mi jako jako dobri drugovi ali ja recimo Admira ne kontam sekunde, što uopšte komentariše na ovu temu kad sam kaže da ga zaboli karina kako ili sa kim igramo...
Last edited by shalla on 25/08/2010 23:01, edited 1 time in total.
- Obuca9
#1590 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
dinty2 wrote:haj ne seri hordashz__semir wrote:Ako je dosad igrao, kao i večeras, nije ni čudo što nikad niko nije čuo za njega. Očito da je u pitanju prosječan igrač, koji je slučajno odigrao jednu dobru tekmu, koja je bila na TV-u, pa su svi poceli svrsavati na njega i ibretiti se "kako ga zaboga nije ranije zvao".shaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
Jako konstruktivan komentar i veoma argumentovan odgovor.
- jutarnji
#1591 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa dobro, evo probace ga sa Luxemburgom, svakako je to laksi trening.shaqqa wrote: možda je ovaj Lulić karina ali je trebao biti pozvan (zajedno sa još 4-5 igrača) da ga se isproba u PRIJATELJSKIM utakmicama pa da vidimo (tj da selektor vidi) koliko momak može pružiti...
- shalla
#1592 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jah. Pa će nam se desiti da nam luksemburg iz nekog prekida zabije gol, pa ne dobijemo 6:0 kako vi očekujete već 6:1 i onda na kraju kvalifikacija naša gol razlika bude +11 a npr rumunska +12 pa ćemo svi kolektivno plakati i govoriti "oj majko koji smo mi pehovi, pa samo jedan gol nam fali"... Nema to veze sa pehom, bez profesionalizma nema nikakvog uspjeha...jutarnji wrote:Pa dobro, evo probace ga sa Luxemburgom, svakako je to laksi trening.shaqqa wrote: možda je ovaj Lulić karina ali je trebao biti pozvan (zajedno sa još 4-5 igrača) da ga se isproba u PRIJATELJSKIM utakmicama pa da vidimo (tj da selektor vidi) koliko momak može pružiti...
- jutarnji
#1593 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Da se ne lazemo, nama Luxemburg ne moze zabiti gol sve kad bi za njih Manitu zaigrao.
- Dammme
#1594 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa mogao bi ga zovnuti negdje na jesen 2011, s obzirom kako Špirić dijeli državljanstva.Baron_Samedi wrote:Ma da, treba zovnut Arsenijevica.
- shalla
#1595 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Karikirao sam ovo sa LUXom, nebitno.jutarnji wrote:Da se ne lazemo, nama Luxemburg ne moze zabiti gol sve kad bi za njih Manitu zaigrao.
Ponavljam se ko papagaj ali da je moj rođeni babo selektor ja bih mu rekao da je kvalifikacije MORAO dočekati sa rješenom igračom križaljkom, end of story! Ugovorene su mu 4 nikad jače (hajd dobro, 3) prijateljske a on kroz njih ništa nije postigao...
Ja to samo gledam kao posao (a biti selektor je njegov posao). Evo ti primjer, mi smo u banci npr imali neku akciju kreditiranja po manjoj kamatnoj stopi od 01.03. do 01.07 i svaki uposlenik koji 01.03. nije dočekao sa svim rješenim nedoumicama je popio određenu jezikovu juhu, zašto bi Pape bio izuzetak?
P.S. neko gore napisa da i Pape ima Baljića za skauta pa je kao Baljić kriv?!?
Baljićev posao nije da ide samovoljno i da gleda potencijalne reprezentativce već njegov prvi šef (Pape, jelte) treba da mu kaže "elvire, ima u pizdi materinoj jedan vrlo zanimljiv igrač, čuo sam fine stvari o njemu, idi ga pogledaj i podnesi mi izvještaj" i ovaj kaže "dobro šefe" i ode. Zar nije vrlo jednostavno?
- Dammme
#1596 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Sa ovime se apsolutno slažem. Mene je iskreno najviše iznerviralo "uigravanje Salihovića"shaqqa wrote:Karikirao sam ovo sa LUXom, nebitno.jutarnji wrote:Da se ne lazemo, nama Luxemburg ne moze zabiti gol sve kad bi za njih Manitu zaigrao.
Ponavljam se ko papagaj ali da je moj rođeni babo selektor ja bih mu rekao da je kvalifikacije MORAO dočekati sa rješenom igračom križaljkom, end of story! Ugovorene su mu 4 nikad jače (hajd dobro, 3) prijateljske a on kroz njih ništa nije postigao...
Ja to samo gledam kao posao (a biti selektor je njegov posao). Evo ti primjer, mi smo u banci npr imali neku akciju kreditiranja po manjoj kamatnoj stopi od 01.03. do 01.07 i svaki uposlenik koji 01.03. nije dočekao sa svim rješenim nedoumicama je popio određenu jezikovu juhu, zašto bi Pape bio izuzetak?
P.S. neko gore napisa da i Pape ima Baljića za skauta pa je kao Baljić kriv?!?
Baljićev posao nije da ide samovoljno i da gleda potencijalne reprezentativce već njegov prvi šef (Pape, jelte) treba da mu kaže "elvire, ima u pizdi materinoj jedan vrlo zanimljiv igrač, čuo sam fine stvari o njemu, idi ga pogledaj i podnesi mi izvještaj" i ovaj kaže "dobro šefe" i ode. Zar nije vrlo jednostavno?
- cyprus
#1597 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A da je zovnut za neku prijateljsku mi bi kao mogli procjenit njegovu kvalitetu iz togashaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
- jeza u ledja
#1598 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nije vise pitanje sta se trebalo uraditi, pitanje je sta ce se sada uraditi.
Dvaest ljudi se javi i kaze nek pozove Lulica, nek pozove Vranjesa, nek pozove Xy. Kad ih pozove onda je problem. Kad ih ne pozove i tad je problem. Kad ih pozove danas, onda ne valja jer ih je trebao pozvati juce. Kad ih pozove juce, onda je problem sto ih poziva i sutra. Nikad zadovoljni.
Susic je probavao druge igrace na lijevom beku. To sto je probao nije valjalo, sada probava druge. U cemu je tu problem? Istovremeno se o Salihovicu prica haman kao da ga nece biti u repki cijele kvalifikacije.
Ma hajte molim vas...
Dvaest ljudi se javi i kaze nek pozove Lulica, nek pozove Vranjesa, nek pozove Xy. Kad ih pozove onda je problem. Kad ih ne pozove i tad je problem. Kad ih pozove danas, onda ne valja jer ih je trebao pozvati juce. Kad ih pozove juce, onda je problem sto ih poziva i sutra. Nikad zadovoljni.
Susic je probavao druge igrace na lijevom beku. To sto je probao nije valjalo, sada probava druge. U cemu je tu problem? Istovremeno se o Salihovicu prica haman kao da ga nece biti u repki cijele kvalifikacije.
Ma hajte molim vas...
- jutarnji
#1599 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Dobro, i sta cemo sad? Da ga otpustimo pred kvalifikacije i dovedemo ______________ ( ispuni po zelji)?shaqqa wrote:Ponavljam se ko papagaj ali da je moj rođeni babo selektor ja bih mu rekao da je kvalifikacije MORAO dočekati sa rješenom igračom križaljkom, end of story! Ugovorene su mu 4 nikad jače (hajd dobro, 3) prijateljske a on kroz njih ništa nije postigao...
Evo da se i ja ponovljam ko papagaj, ja sam bio za da se Ciro ne dira, nikad nismo imali boljeg selektora od njega,
ali...cirkusant, lopov, dalabu, e sad evo imamo BiH fudbalsku legendu, Papeta. Zaiskali ste, eto NAM ga.
- jeza u ledja
#1600 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma ja, to je kao mjerilo kvalitete. Imali smo 4 prijateljske. Na prvoj je selektor htio isprobati najbolje igrace, upoznati se. Onda imamo Njemacku, pa nece tu valjda isprobavati debitante? Pa imamo Svedsku i Katar, ako se ne varam tu su Zec, Alispahic, Mravac, Mujdza, Medunjanin, Stilic, dobijali svoje sanse, dobijali nove pozicije. Ima tu gresaka, ali ne moze se sviju zadovoljit.cyprus wrote:A da je zovnut za neku prijateljsku mi bi kao mogli procjenit njegovu kvalitetu iz togashaqqa wrote:Ja opet kažem, sreća pa je pozvan na vrijeme tj pred ove naredne prijateljske tekme pa možemo prije kvalifikacija vidjeti šta momak može pružiti i na kojem mjestu...
Vjerujte ne bi mnogo saznali ni da je Lulic zaigrao. Ipak to je samo pola sata mozda igre.