Jeste, to je taj, povezao sam jer si ti spominjao nekad na forumu da ti jaran prodaje takvo auto. Nema ih puno kod nas pa je lako povezati.lavic wrote:Ado, jeli ovaj?
http://www.olx.ba/artikal/16304533/bmw-116d
Od mog jarana je, a ako si sam i nema djece u planu ne trebaju ti zadnja vrata.
Elem, fin autic sto se moze vidjeti sa slika koje su postavljene, malo presao, ovdje kupljen, i cijena je ok ako ima opreme, ali nazalost ne dolaze u obzir troja vrata. Planiram djecu, a imam i stare roditelje tako da su petera vrata imperativ. Da ima petera vraca vjerovatno bih ga vec zvao da pogledam auto. Bas me zanima, sto je kupio s trojima vratima?
Kad smo vec kod toga, reci jaranu da postavi jos koju sliku, prodaje auto poprilicno skupo za nase uslove, a nema ni jedne slike unutrasnjosti.
Prijatelju haj ti prvo popij terapiju pa revidiraj ovaj post.NediM17 wrote:
Upravu si, dinamika je dobro ubrzanje (to naravno dolazi sa jakim motorom), dobre kocnice, dobro lezanje na cesti, itd. (po definiciji dinamika je dio mehanike koji proucava zakone kretanja tijela u zavisnosti od pokretacke snage).
Prema tome, ne moze nikako Golf 1 sa svojih 50ks i 1100ccm (benzin) ili 54ks i 1600ccm (dizel) zastarjelim kocnicama, losijim lezanjem u krivini od Golfa 5 koja ima sva moguca elektronska pomagala biti dinamicniji.
Da ne govorimo o 1.9 TDI motoru koji je na nasim cestama u istom tom Golfu najcesci, i koji je za Golf 1 raketa (pa cak i onaj najslabiji 1.4 sa 80ks).
A ako ti je cesta preko Romanije sinonim za strah i uzak put, onda si ti kita od vozaca. Pises gluposti da je cesta preko Han Pijeska i Vlasenice uza od 4 metra (u strahu su velike oci), zapravo jest uza od 4 metra, ali jedna traka. Pa bolan ne bio, i jebena Svitava je mjestimice sira od ta tvoja 4 metra. Ocito nisi nikada isao ni preko Scepan Polja.
Ja sam 100x tom cestom prosao i u Patrolu, i u Rav-u, pa sve do male Fieste 1.25 i mogu ti reci da sam se najbolje osjecao u Patrolu, narocito zimi kada zavali metar snijega.
Neki dan odgovaras covjeka od kupovine auta kojem treba da stane od 100 do 0 preko 50 metara, a sad govoris kako je takav auto dinamicniji od Golfa 5.
Dogovori se vise sam sa sobom sta jesu li bolji mali ili veliki auti, sa elektronikom ili bez nje, i sad pricas kako su mali auti super, a sebi hoces da kupis velikom BMW-a. Svasta...
Ja nisam zlopamtilo, ali mislim da si ti ona vozacina sto mi je jednom replicirala kako uz zaledjeno brdo krece bez gasa u Sparku 1.0.
Elem, kad se malo smiris na koji god nacin, volio bih da mi pokazes gdje sam ja to rekao bilo sta od ovoga sto sam boldovao u tvom postu. Jesam bio preko Scepan polja 3-4 puta. Nista strasno. Cak i preporucivao ljudima da idu tuda.
Sto se tice BMWa, ja kupujem malog BMWa serije 1. I dinamiku tog auta poredim s dinamikom BMW petice. BMW serije 1 a ne Golf 1. Kakav pacijent! Svasta ne dunjaluku.