Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
ado-šampion

#1576 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

lavic wrote:Ado, jeli ovaj?
http://www.olx.ba/artikal/16304533/bmw-116d
Od mog jarana je, a ako si sam i nema djece u planu ne trebaju ti zadnja vrata.
Jeste, to je taj, povezao sam jer si ti spominjao nekad na forumu da ti jaran prodaje takvo auto. Nema ih puno kod nas pa je lako povezati. :)

Elem, fin autic sto se moze vidjeti sa slika koje su postavljene, malo presao, ovdje kupljen, i cijena je ok ako ima opreme, ali nazalost ne dolaze u obzir troja vrata. Planiram djecu, a imam i stare roditelje tako da su petera vrata imperativ. Da ima petera vraca vjerovatno bih ga vec zvao da pogledam auto. Bas me zanima, sto je kupio s trojima vratima?

Kad smo vec kod toga, reci jaranu da postavi jos koju sliku, prodaje auto poprilicno skupo za nase uslove, a nema ni jedne slike unutrasnjosti.
NediM17 wrote:
Upravu si, dinamika je dobro ubrzanje (to naravno dolazi sa jakim motorom), dobre kocnice, dobro lezanje na cesti, itd. (po definiciji dinamika je dio mehanike koji proucava zakone kretanja tijela u zavisnosti od pokretacke snage).

Prema tome, ne moze nikako Golf 1 sa svojih 50ks i 1100ccm (benzin) ili 54ks i 1600ccm (dizel) zastarjelim kocnicama, losijim lezanjem u krivini od Golfa 5 koja ima sva moguca elektronska pomagala biti dinamicniji.

Da ne govorimo o 1.9 TDI motoru koji je na nasim cestama u istom tom Golfu najcesci, i koji je za Golf 1 raketa (pa cak i onaj najslabiji 1.4 sa 80ks).

A ako ti je cesta preko Romanije sinonim za strah i uzak put, onda si ti kita od vozaca. Pises gluposti da je cesta preko Han Pijeska i Vlasenice uza od 4 metra (u strahu su velike oci), zapravo jest uza od 4 metra, ali jedna traka. Pa bolan ne bio, i jebena Svitava je mjestimice sira od ta tvoja 4 metra. Ocito nisi nikada isao ni preko Scepan Polja.

Ja sam 100x tom cestom prosao i u Patrolu, i u Rav-u, pa sve do male Fieste 1.25 i mogu ti reci da sam se najbolje osjecao u Patrolu, narocito zimi kada zavali metar snijega.

Neki dan odgovaras covjeka od kupovine auta kojem treba da stane od 100 do 0 preko 50 metara, a sad govoris kako je takav auto dinamicniji od Golfa 5.

Dogovori se vise sam sa sobom sta jesu li bolji mali ili veliki auti, sa elektronikom ili bez nje, i sad pricas kako su mali auti super, a sebi hoces da kupis velikom BMW-a. Svasta...
Prijatelju haj ti prvo popij terapiju pa revidiraj ovaj post. :shock: :?

Ja nisam zlopamtilo, ali mislim da si ti ona vozacina sto mi je jednom replicirala kako uz zaledjeno brdo krece bez gasa u Sparku 1.0. :lol:

Elem, kad se malo smiris na koji god nacin, volio bih da mi pokazes gdje sam ja to rekao bilo sta od ovoga sto sam boldovao u tvom postu. Jesam bio preko Scepan polja 3-4 puta. Nista strasno. Cak i preporucivao ljudima da idu tuda. :-) Niko ovdje ne prica o strahu nego o realnoj dinamici velikog i teskog auta na nasim uskim cestama. Put koji sam naveo je dobar primjer.

Sto se tice BMWa, ja kupujem malog BMWa serije 1. I dinamiku tog auta poredim s dinamikom BMW petice. BMW serije 1 a ne Golf 1. Kakav pacijent! Svasta ne dunjaluku.
NediM17

#1577 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

Seljacino, ne izvrci rijeci, nisam rekao bez gasa, nego bez 2.000 obrtaja, uzbrdo, to i danas tvrdim.

A ti si rekao kako bez 2.000 obrtaja benzinac ne moze krenuti ni na ravnom, a ne da ne moze, nego na 2.000rpm da naglo spustis nogu s kvacila ne bi se ugasio, ali eto, neznalici je i to malo! Na ravnom sam rekao da ce i Spark 0.9 krenuti bez gasa, dobro se sjecam.

Post sam citao na mobitelu, za oko mi je zapao samo dio gdje se prica o kecu i petici, tako da sam zaista mislio da se radi o Golfu i da poredis neuporedivo, medjutim neposredno prije nego sto ces odgovoriti skontah da je rijec o BMW-u, i da nisi spominjao "terapije" izvinuo bih se, a ovako samo mozes otici u neku stvar.

Kako god, sa svojim postom jesam izletio pred rudu, medjutim, sa ona 4 metra si presro zestoko.
ado-šampion

#1578 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Aha, znaci ti si taj, dobro sam zapamtio. :D Trebao sam te odmah tad staviti na ignore listu, jer nacin na koji ti komuniciras s nekim koga u zivotu nisi vidio, kome u zivotu nisi rekao 'zdravo' nije nivo na kojem bih ja zelio komunicirati. I ti pricas o seljacinama? :-)

Pogledaj samo malo post koji si napisao i ton teksta. Jos nicim izazvam, niko se tebi nije ni obratio. Vidis da sam po tonu skontao da si isti taj koji mi je pametovao za kretanje sa Sparkom. :-) Nemam pojma koji je nick bio nit ko je u pitanju. Replikacija je bila na isti ton, jer sam ostao WTF :shock: . Da ne govorim sto si mi stavljao rijeci u usta. I ti pricas o izvrtanju rijeci? :-)

Ti ako se uzbudjujes na ove gluposti nicim izazvan, trebas malo otici u dzamiju, prijateljski savjet.
NediM17

#1579 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

Ma sto se mene tice pisi moderaciji, stavi na ignore listu, to je tvoja stvar. Ja sam priznao svoju gresku, ali rekao sam da se izviniti necu, zbog seljakluka ispoljenog u frazi "popij terapiju". Da si umjesto svega napisao "pa ko ovdje spominje Golfa" ja bih ti se duboko izvinio.

I da, velika je razlika izmedju rijeci koje sam ja tebi stavio u usta zaista nehotice, i zbog svoje zablude, pa svako ko iscita zadnje dvije stranice moze da skonta da moj post nema skoro nikakvog smisla, i izmedju rijeci koje si ti meni stavio u usta, starih pola godine i koje je prilicno tesko iskopati.

U zadnje vrijeme cesto previdjam stvari, tako da za dzamiju ne znam koliko bi mi bila od pomoci, ali bi mi odmor sigurno dobrodosao.
ado-šampion

#1580 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Druze nisam ja nista iskopavao, nego se sjecam toga jer je ton bio isti kao i ton onog tvog posta gore. Po tome sam pretpostavio da si to bio ti i bio sam u pravu. Bas cu ja traziti sta je neko pisao prije pola godine, nemam drugog posla.

Nije to bilo samo za Golfa, ti si napisao gomilu stvari za koje meni uopste nije bilo jasno odakle ti. Ostao sam zaprepascen i tim i tonom. Kontam sta je liku, jel uredan. Sam kazes, post nema nikakvog smisla a napisan je u ofanzivnom tonu da se blago izrazim.

Elem, sto se tice moderacije, ja ne pisem moderaciji nit sam ikad pisao, ne moze me uvrijediti neko koga nit znam ni poznam, mene vrijedjaju samo rijeci i djela ljudi do kojih mi je stalo. Ali kad se moram spustati na neki nizak nivo onda se trudim da ne komuniciram s nekim nikako.

Nekome koga ne znas ne govoris nicim izazvan da pise gluposti (za vrijeme dok ti fakat pises nepovezano, da se tako blago izrazim), nit govoris da je kita vozac (slicnu terminologiju si koristio i onda prije). To se u pristojnom svijetu zove nekultura i nizak nivou komunikacije. Doduse nama je to normalno, zaostavstina iz komunizma.
NediM17

#1581 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

ado-šampion wrote:Druze nisam ja nista iskopavao, nego se sjecam toga jer je ton bio isti kao i ton onog tvog posta gore. Po tome sam pretpostavio da si to bio ti i bio sam u pravu. Bas cu ja traziti sta je neko pisao prije pola godine, nemam drugog posla.

Nije to bilo samo za Golfa, ti si napisao gomilu stvari za koje meni uopste nije bilo jasno odakle ti. Ostao sam zaprepascen i tim i tonom. Kontam sta je liku, jel uredan. Sam kazes, post nema nikakvog smisla a napisan je u ofanzivnom tonu da se blago izrazim.

Elem, sto se tice moderacije, ja ne pisem moderaciji nit sam ikad pisao, ne moze me uvrijediti neko koga nit znam ni poznam, mene vrijedjaju samo rijeci i djela ljudi do kojih mi je stalo. Ali kad se moram spustati na neki nizak nivo onda se trudim da ne komuniciram s nekim nikako.

Nekome koga ne znas ne govoris nicim izazvan da pise gluposti (za vrijeme dok ti fakat pises nepovezano, da se tako blago izrazim), nit govoris da je kita vozac (slicnu terminologiju si koristio i onda prije). To se u pristojnom svijetu zove nekultura i nizak nivou komunikacije. Doduse nama je to normalno, zaostavstina iz komunizma.
1. Nisam rekao da si ti iskopao, nego da ce ih neko drugi tesko iskopati i uvjeriti se da si ti iskrenuo moje rijeci.

2. Kompletan post je napisan u ofanzivnom tonu upravo iz razloga jer sam mislio da se radi o Golfu, i neko ko poredi neuporedivo treba da bude "napadnut". Kao sto sam vec par puta rekao, moja greska, i moj veliki previd.

3. Ocito je onda da ili si se spustio na moj kako ti "nizak" nivo komunikacije (kako ti kazes), ili moj nivo komunikacije nije nizak, uglavnom, kako god, trecim si pasusom pobio sam sebe.

4. Po 15ti put, post sam napisao ofanzivno jer sam mislio da pricas o Golfu. Sto se tice "kite vozaca", ako je onaj put u tvojim ocima zaista sirok 4 metra, ostajem pri tom misljenju.

Sto se mene tice, sve sam ti rekao, ova rasprava je za mene zavrsena. Ne mogu vise demagogije i naglabanja, ti bi komotno mogao sa ovim nasim politicarima.

Over&out.
tempuser

#1582 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Ja ljepote kad vozis 1.4 auto, muzika, cvike, ide koliko ide i ne moras strahovati hoces li popasti rodjena muda jer si dao 50k KM za auto od 200 KS i opet nisi najbrzi jer te obisao auto sa 205 KS! 8-)
corsa

#1583 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by corsa »

madner wrote:
corsa wrote:
madner wrote:Kapitulacija jeste bolna, no zato stanu kolica i koferi :D
I biciklo. :-D
:D
Ima fina c klasa T u autolinu.
Meni je bila malo mala, no ja sam gabaritan. :D
Polako, nisam ja jos dosao do tog nivoa. :D Trenutno je kod mene w202, a cilj mi je w203 facelift. ;-)
drndalo

#1584 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

NediM17 wrote: Upravu si, dinamika je dobro ubrzanje (to naravno dolazi sa jakim motorom), dobre kocnice, dobro lezanje na cesti, itd. (po definiciji dinamika je dio mehanike koji proucava zakone kretanja tijela u zavisnosti od pokretacke snage).

Prema tome, ne moze nikako Golf 1 sa svojih 50ks i 1100ccm (benzin) ili 54ks i 1600ccm (dizel) zastarjelim kocnicama, losijim lezanjem u krivini od Golfa 5 koja ima sva moguca elektronska pomagala biti dinamicniji.

Da ne govorimo o 1.9 TDI motoru koji je na nasim cestama u istom tom Golfu najcesci, i koji je za Golf 1 raketa (pa cak i onaj najslabiji 1.4 sa 80ks).
Pretpostavljam da kod tebe memorija pamcenja pocinje sa Golfom 4, a Golf 5 TDI sada vozis i bacas drkicu na njegovu sliku svakodnevno...? Golf 1 nije imao GTI varijantu, koja nit' je lezala, nit' je isla...? Svi Golfovi 5 imaju SVA MOGUCA EL. POMAGALA ? Jah...
NediM17

#1585 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

drndalo wrote:
NediM17 wrote: Upravu si, dinamika je dobro ubrzanje (to naravno dolazi sa jakim motorom), dobre kocnice, dobro lezanje na cesti, itd. (po definiciji dinamika je dio mehanike koji proucava zakone kretanja tijela u zavisnosti od pokretacke snage).

Pretpostavljam da kod tebe memorija pamcenja pocinje sa Golfom 4, a Golf 5 TDI sada vozis i bacas drkicu na njegovu sliku svakodnevno...? Golf 1 nije imao GTI varijantu, koja nit' je lezala, nit' je isla...? Svi Golfovi 5 imaju SVA MOGUCA EL. POMAGALA ? Jah...
Mozda ti jos uvijek bacas drkicu na Golfa1 GTI? U to doba "tata" je vozio Alfu 33 petrolio verde, kojih je u ta doba u gradu Sarajevu bilo svega par komada uz jos par Mercedesa 190.

E jesi me nasao, covjeka koji prezire VAG grupacije da mu kazes da mu pamcenje pocinje sa Golfom 4 a sada vozi Golf 5. Moje pamcenje pocinje '66e sa jedinim autom iz VW grupacije u pedesetogodisnjoj historiji automobilizma u mojoj porodici, a to je bila Buba 1300 i to Njemacka, od '66e do '70e. Poslije toga, a to je narednih 45 godina, do dana danasnjeg, u mojoj ergeli (od mog babe, preko mene, do mog sina) nikada nije bio nijedan VW, niti ce ako Bog da biti (jedino ako ga dobijem na nagradnoj igri, a i tad bi odmah letio na PIK).

Buba je bila ovakva slicna, da mi nije mrsko, nasao bih negdje i originalnih fotografija pa skenirao i postavio.

Image

A u porodici je bilo raznih brendova, pa cak i egzoticnih za ex-YU prostore (Vauxhall, Chrysler Avenger, itd.) za koje ti vjerovatno nikada nisi ni cuo dok nisi pogledao neku utakmicu Premiershipa. A osim toga, bilo je tu i Italijana, Francuza, Svaba (naravno ne VW), Poljaka (Fiat), Ceha, Rumuna, Srba (ovaj istocnoevropski blok je uvijek sluzio kao drugi auto) Japanaca (Toyota Crown- ako si ikad cuo), Korejanaca,

Za VAG grupaciju se mogu zakleti da u moju garazu uci nece, a Golf je tu prvi na top listi. Licno preferiram dalekoistocne proizvodjace automobila.

A evo ti sad mala igra za laku noc, pa probaj pogoditi koje je Golf4 a koje Golf5, pa mi se javi sa rezultatima.

Image
Image

A posto ti meni nisi bilo ko, evo i za tebe nesto da bacis drkicu za laku noc, nakon mozganja. :lol:

http://www.olx.ba/artikal/17713556/golf-1-gti/
seoBIH

#1586 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by seoBIH »

Golfista, vazda paraznog rezervoara :lol: :lol: :lol: ah da, plin ubacio, jer jbga ne moze placati :D
NediM17

#1587 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

A sta ces, fino ti rece- fukara. Gledaj grobina, jedna presla 57 hiljada, a ova sto nemam para da je vozim na benzin i sto je stara 3 mjeseca 5500km. Doduse, ja ne mogu tociti ni ovog dizela. :roll:

Nego Seo je li palo gorivo na GAZPROM-u kod Wise na 1.86KM? :lol:
homar

#1588 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by homar »

Vi koji nemate šta kazati na ovoj temi, nemojte to raditi ovdje, pustite one koji su od koristi da kažu, jer zamagljujete stvari.

Ja sam napisao nekoliko korisnih savjeta u vezi Kramara, osnov je da se ne razlikuje ništa od drugih švercera, da se služi prevarantskim metodama, da kad ti uvali "mačku u džaku" ne poznaje te više, kakve garancije - kakvi bakrači, da je skuplji od ostalih za 2 do 3 hiljde KM. Ko ne vjeruje nek izvoli.
NK33

#1589 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NK33 »

homar wrote:Vi koji nemate šta kazati na ovoj temi, nemojte to raditi ovdje, pustite one koji su od koristi da kažu, jer zamagljujete stvari.

Ja sam napisao nekoliko korisnih savjeta u vezi Kramara, osnov je da se ne razlikuje ništa od drugih švercera, da se služi prevarantskim metodama, da kad ti uvali "mačku u džaku" ne poznaje te više, kakve garancije - kakvi bakrači, da je skuplji od ostalih za 2 do 3 hiljde KM. Ko ne vjeruje nek izvoli.
Ne vidim da si i ti nesto korisno rekao, sve same lazi od kojih niko nema koristi.

Kramar je trgovac koji drzi do svog ugleda, a dok prodaje toliko auta ocigledno mu dobro ide. Sve sto kazu istina je, ono sto presute na tebi je da skontas. Ko god nadje mane na autu uspije spustit cijenu. Niko nije nasao da je auto bilo havarisano pa popravljeno, nit da je vracena kilometraza itd.

Ko god ocekuje garanciju na polovno vozilo kao na novo taj nije normalan.
The BEN10

#1590 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by The BEN10 »

NK33 wrote:Ko god ocekuje garanciju na polovno vozilo kao na novo taj nije normalan.
Ko tjera Kramara da daje bilo kakvu garanciju?
drndalo

#1591 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

Ko ga tjera da reklamira garanciju ? Pravo je pitanje sta se desava kada neko reklamira nesto... Tu se vidi sta ta garancija vrijedi ? Ima li takvih slucajeva ?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1592 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

Vjerovatno malim slovima pise da garancija vazi do prvog znaka STOP :D
Nedavno je prijatelj kupovao auto u Dalmi. Kad je pitao za garanciju,ima kazu. Odete u Osiguranje s kojim imaju ugovor,platite odredjeni % iz vrijednosti ugovora i imate garanciju na auto. Ustvari ne daju oni,nego osiguravajuca kuca. Vjerovatno se i kod Kramara radi o istoj stvari. Da se nesto pokvari,da krenes u naplatu i tuzakanje,vjerovatno bi zavrsio kao stedise Ljubljanske Banke
Lolobrigida

#1593 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Lolobrigida »

Normalno da ide preko osiguranja, nisu ludi da iz svog džepa nešto pokrivaju. Neko je ranije u ovoj temi pisao o toj Kramaravoj "garanciji", koja ustvari ide preko BSO-a ako se dobro sjećam. Čitao sam šta ta garancija pokriva, odnosno ne pokriva. Ta garancija je jedno veliko NIŠTA, obični marketinški trik za privlačenje ljudi.
NK33

#1594 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NK33 »

Upravo tako, kada pogledas garanciju koju dobijes na novo vozilo vidis da je Kramarova 'garancija' jedna velika NULA. Opet da ponovim, ko god ocekuje na polovno auto garanciju kao na novo taj nije normalan, i ako nasjedne na takvu glupost zasluzio je ne samo to nego i gore.

Fino procitas sta pise na toj 'garanciji' i sve ti bude jasno a ne k'o mutav pretpostavit da je na sve zivo, kad odu kocnice platit ce Kramar, cak ni servis ne moram raditi sve ce Kramar da mi plati. To samo Bosnjo i moze pretpostavit :lol:

Cuj kupuje polovno auto za cijenu koja je tri puta manja od cijene novog i ocekuje da ce dobit garanciju kao onaj koji je kupio novo :lol:
agent_zero

#1595 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by agent_zero »

A da ne govorimo da su im auta u prosjeku 5-6 hiljada skuplja u odnosu na ista koje prodaju fizičke osobe preko oglasa.
amar1994

#1596 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

agent_zero wrote:A da ne govorimo da su im auta u prosjeku 5-6 hiljada skuplja u odnosu na ista koje prodaju fizičke osobe preko oglasa.
:thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1597 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mk ultra »

agent_zero wrote:A da ne govorimo da su im auta u prosjeku 5-6 hiljada skuplja u odnosu na ista koje prodaju fizičke osobe preko oglasa.
al zato barem znaš da je kilometraža tačna i znaš porijeklo vozila

kad normalni ljudi budu prodavali vozila, kramar će propasti, do tad običnim ljudima preporučujem kramar, jer ako naš čovjek ima šansu da te izradi, izradit će te :bih:
TheGodfather001

#1598 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheGodfather001 »

mk ultra wrote:
al zato barem znaš da je kilometraža tačna i znaš porijeklo vozila

kad normalni ljudi budu prodavali vozila, kramar će propasti, do tad običnim ljudima preporučujem kramar, jer ako naš čovjek ima šansu da te izradi, izradit će te :bih:
Ima i fizičkih lica, odgovornih prema vozilu koji su održavali vozila poslije isteka garancije u ovlaštenom gdje se može provjeriti kilometraža kao i vlasništvo-porijeklo, istina, neće biti jeftiniji 5-6t KM od Kramara, ali hoće sigurno 2000KM.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1599 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mk ultra »

TheGodfather001 wrote: Ima i fizičkih lica, odgovornih prema vozilu koji su održavali vozila poslije isteka garancije u ovlaštenom gdje se može provjeriti kilometraža kao i vlasništvo-porijeklo, istina, neće biti jeftiniji 5-6t KM od Kramara, ali hoće sigurno 2000KM.
Koliko je kod nas takvih što kupe auto novo, čuvaju ga i prodaju... Ima ih, ali to i naplate
mislio sam na fizička lica, uvoznike tzv. švercere :mrgreen:

http://www.olx.ba/artikal/17996047/bmw-e90-318d/
Ovakva je cijena i na mobile.de, i znaš kad će ga prodati za ove novce, NIKAD.
drndalo

#1600 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

Prodace ga, pametnoj musteriji za 28-29... A dobri bosnjani koji bi da se *ebu, ali da im ne udje, ce rado platiti ovakav kod Kramara 27, sa >150.000 km... Ili kod lopova-svercera 22... Pa ce vec kod zamjene guma na Kramarovom, a takav auto treba zamjenu, doci vise para nego ovaj tvoj sa Klixa... Dok na svercerskom pomijenjas turbo, plivajuci zamajac, lamelu i jos kojesta, doci ces na bar 25, za auto koji je u 91.3% slucajeva vracen sa 315.000 km na "realnih" 147.000...

Sto ne platis na mostu, platices na cupriji.... Ja da trazim takav auto, ganjao bih ga iskljucivo od prvog vlasnika kod nas, sa provjerljivom istorijom...
Locked