jesu isto twinlab te i ozbiljno valjajul sta
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
dobar,ti?
#1576 Re: Teretana
cuj to
-
debela
#1577 Re: Teretana
a gdje ima kupiti twinlab proizvode u sarajevu?
-
sitna.buranija
#1578 Re: Teretana
Upravo. Od kutije glutamina mozete (placebomobsterc wrote:edit: da dodam jedan citat iz gore postovanog linka koji sumira ono sto hocu da kazem:
Nutrition is more than a single supplement in a single scenario that produces a single result, any compound in the diet, whether natural or unnatural, can undergo changes when introduced to other structures.
- mobsterc
#1579 Re: Teretana
Placebo koji radi je puno mocnija stvar od kile oslica dnevno...
Sto se tice komparacije oslica i glutamina, nije ti na mjestu jer su u razlicitom cjenovnom rangu.
Ti mozes milione potrositi na ishranu i lijekove za lijecenje raka i na kraju najcesce budes (ako budes) izlijecen od placebo efekta (organizam sam odradi sto bilo koji dodatak ne moze).
@debela
Imas kupiti na raznim mjestima...
@dobar,ti?
Znas kako kazu, bolje ista nego nista, i od 1l su twinlab, ali ako imas dovoljno vremena i mogucnosti, bolje ti je pare uloziti u prirodnu prehranu.
Sto se tice komparacije oslica i glutamina, nije ti na mjestu jer su u razlicitom cjenovnom rangu.
Ti mozes milione potrositi na ishranu i lijekove za lijecenje raka i na kraju najcesce budes (ako budes) izlijecen od placebo efekta (organizam sam odradi sto bilo koji dodatak ne moze).
@debela
Imas kupiti na raznim mjestima...
@dobar,ti?
Znas kako kazu, bolje ista nego nista, i od 1l su twinlab, ali ako imas dovoljno vremena i mogucnosti, bolje ti je pare uloziti u prirodnu prehranu.
-
dobar,ti?
#1580 Re: Teretana
@debela ima na pofalicima gdje je onaj velnes, pored radnja prodaju twinlab proizvode, a ima i po ovim radnjama sa suplementima nisam zagledao
@mobsterc, znam da je prehrana glavna i trudim se da unosim sto kvalitetniju hranu, al opet volim uzet nesto sa strane
@mobsterc, znam da je prehrana glavna i trudim se da unosim sto kvalitetniju hranu, al opet volim uzet nesto sa strane
-
Vernes_AMG
#1581 Re: Teretana
e ljudi , je li pametno uzeti No-Xplode kao prvi suplement , ako prije nisi nista okristio , odmah da uzmes tako jak suplement , nakon 6 mjeseci aktivnog treninga 
-
debela
#1582 Re: Teretana
ok, znam gdje je velnes pa cu pogledati. hvala. nadam se da ne drze samo te vase bilderske praskove
to mi ne treba.
-
sitna.buranija
#1583 Re: Teretana
Placebo efekt nije isti kod sviju. Medjutim, poenta je da se pare mogu puno bolje upotrijebiti nego na glutamin.mobsterc wrote:Placebo koji radi je puno mocnija stvar od kile oslica dnevno...![]()
"Tako jak suplement", pa nije steroid covjece... Whey je osnova suplementacije, ovo ostalo samo ako imas viska para.Vernes_AMG wrote:e ljudi , je li pametno uzeti No-Xplode kao prvi suplement , ako prije nisi nista okristio , odmah da uzmes tako jak suplement , nakon 6 mjeseci aktivnog treninga
Ti jos uvijek nisi skontao da suplement nije carobni stapic.
Pazi da ne udahnes te prasine dok budes u prolazu, mozda se nabildas.debela wrote:ok, znam gdje je velnes pa cu pogledati. hvala. nadam se da ne drze samo te vase bilderske praskoveto mi ne treba.
-
debela
#1584 Re: Teretana
sala buranija, sala
kad vec moram crtati 
-
Vernes_AMG
#1585 Re: Teretana
buranija , nisam glup , nego pitam zato sto sam cuo od nekih ljudi da je jak i da prvo treba uzeti nesto blaze npr. obicni whey , da se tijelo navikne na suplemente 
- roki
-
sitna.buranija
#1587 Re: Teretana
U proslom postu sam se naoruzao zestokim sarkazmom, ali za to postoji razlog. Zene generalno imaju strah od "ubildavanja", ali nema teoretske sanse da jedna prosjecna vjezbacica nabije misicnu masu jedne Ave Cowan (zguglajte je), koja je fitness takmicarka, a kamo li neke bodybuilderice (fitness je niza kategorija od bodybuildinga, vise se cijene simetrija i forma/izdefinisanost nego misicna masa). Uostalom, ukoliko slucajno pocnes izgledati veliko - pa prestanes sa tegovima, toliko je jednostavno. Zena ima 7-10 puta manju kolicinu testosterona, koji je glavni odgovorni faktor za dusicnu retenciju i anabolizam misica i nema sanse da dostigne misicnu masu jednog zdravog muskarca (osim naravno vanjske stimulacije hormonima). Zasto gnjavim sa ovim?debela wrote:sala buranija, salakad vec moram crtati
Zene izbjegavaju rad sa utezima (roze bucice od 2.5kg nisu utezi), ali mnogim nije poznato da anaerobni rad stavlja metabolizam u "turbo" mod bar 24h poslije treninga, potrosnja kalorija nakon zavrsenog anaerobnog treninga je visa nego ona koju biste mogli ostvariti samim aerobnim treningom! Promet materije i energije je daleko veci nakon zavrsenog treninga utezima. To je laksi nacin da se sprzi salo i zategnu misici (lol kako ovo "zategnu" debilno zvuci, ali pojam je koji mnogi koriste)... no dobro.
Nisam nigdje osudio tvoje intelektualne sposobnosti, ali vise puta sam rekao da suplementi nisu premagicna komponenta od koje ces dobiti misicnu masu. Da bi se nesto proglasilo "jakim", mora utjecati na hormonalne parametre (nazalost ili nasrecu, hormoni ne odredjuju samo misicnu masu, nego gotovo sve ostale fizioloske karakteristike), a ostalo sve je par nivoa ispod. Epitet "jako" je vjerovatno dobiven zbog pumpa u misicima koji je uvjetovan argininom i beta-alaninom. Kako rekoh, ako imas novca - uzmi, nece skoditi - a nekim samo zbog "pumpa" vrijedi para. Your callVernes_AMG wrote:buranija , nisam glup , nego pitam zato sto sam cuo od nekih ljudi da je jak i da prvo treba uzeti nesto blaze npr. obicni whey , da se tijelo navikne na suplemente
-
debela
#1588 Re: Teretana
ne davis. citam pomalo ovakve teme jer me interesuje kojesta o ljudskom tijelu iako uopste ne idem u teretanu niti se bavim nekim klasicnim vjezbanjem. ja imam svoj sistem odrzavanja forme i sve dok se dobro osjecam nema zime 
- cls
#1589 Re: Teretana
ishrana 100g ugljiko, proteini 100g min ishranom + whey protein i trening mase najbolje resenje za skidanje kilograma i sala, normalno uz kardio 
-
zuka_
#1590 Re: Teretana
Ako treba nekom neki od suplemenata nek se javi na pp za dog.Pozdrav
-
ninja želve
#1591 Re: Teretana
nadam se da nikom nece smetati ako i ovdje postavim svoj oglas
prodajem kucnu teretanu, ono vise sprava u jednoj skalameriji, dobro je ocuvana samo nemam tegove (neko ih ukrao
) cijena je 200 kermi, ko voli nek izvoli
-
ninja želve
#1592 Re: Teretana
jel to bas nikome ne treba kucna teretana, dodje i sipka
, dajem je za 180 km
-
hladan.preminger
#1593 Re: Teretana
E bem ti ovo.
Kad je manje - vise jedi, kad je vise - haj sad manje jedi vise trči.
Ali ide polako.
Kad je manje - vise jedi, kad je vise - haj sad manje jedi vise trči.
Ali ide polako.
- Urban B.
#1594 Re: Teretana
posto sam novi na ovom djelu molio bih nekog ko se malo vise razumije da mi pomogne
znaci smrsao sam preko 10kg u u zadnje vrijeme i sada zelim malo da uoblicim tijelo,nista previse,samo onako "sportski" izgled bez napuhanih sisa i ocrtanih plocica i interesuje me koje vjezbe su najbolje za to,sta da radim?
znaci smrsao sam preko 10kg u u zadnje vrijeme i sada zelim malo da uoblicim tijelo,nista previse,samo onako "sportski" izgled bez napuhanih sisa i ocrtanih plocica i interesuje me koje vjezbe su najbolje za to,sta da radim?
-
hladan.preminger
#1595 Re: Teretana
Probaj sa ravni bench za prsa, vratilo za ledja, po jednu vjezbu sa biceps (Biceps curl) i triceps (Skull Crusher), military press za ramena, trbusnjake, cucnjeve (barbell squat) za noge. Za pocetak to bi bilo dovoljno. Tako sam i ja poceo i godinu dana radio. Bez problema se oblikuje tijelo, ali nista pretjerano ne ocekuj. Obavezno pazi na ishranu.Urban B. wrote:posto sam novi na ovom djelu molio bih nekog ko se malo vise razumije da mi pomogne
Radi 4 serije svake vjezbe, tezina treba da bude da prvu seriju
mozes uraditi max 15 ponavljnja. Prvi mjesec ne povecavaj tezinu nikako da steknes formu. Nakon toga dodaj cca 5-10 posto tezine kojom radis.
-
true
#1596 Re: Teretana
pozdrav prijatelji sporta
interesuje me teretane na marin dvoru i okolini?
znam da ima sada nova u alti
i znam za onu iznad sa cluba
hvala!
interesuje me teretane na marin dvoru i okolini?
znam da ima sada nova u alti
i znam za onu iznad sa cluba
hvala!
-
true
#1598 Re: Teretana
zastopazii wrote:OMG Prosu mi stari sav whey u solju![]()
![]()
![]()
-
sitna.buranija
#1599 Re: Teretana
pazii wrote:OMG Prosu mi stari sav whey u solju![]()
![]()
![]()
- mobsterc
#1600 Re: Teretana
Cuj zasto...
Pa da ribe budu kao Arnlod.
Pa da ribe budu kao Arnlod.