ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
manki

#1576 Re: ALTA Centar

Post by manki »

@ bach: Svaka čast za inicijativu..

Doduše, ja sam još prije možda dvije godine, ako ne i više, u novinama čitao, bio veliki članak kad se je propali Hecoprom trebao otvarati, bili su naveli da će i Deichmann između ostalih prvi put ući na naše tržište tad...
Karabaja

#1577 Re: ALTA Centar

Post by Karabaja »

Qler wrote:Mah, kod nas nikad nista ne valja, sto kolega rece, ne valja skupo, ne valja jeftino. Hoce da udje u prodavnicu i da po svojoj procjeni placa?! Bjezi, hiljadu puta sam ovo napisao ovdje. Jos nista u ovom gradu nije napravljeno, da nije popljuvano od ovih, sto oni znaju najbolje, naravno iz kuce. Ako mislite da mozete bolje, sto ne pocnete biznis. Pare vas cekaju. otvorite vi prodavnicu u Alti da valja, u BBI-u, investirajte vi u trzni centar, renovirajte vi hotel, imate toliko tih dobrih ideja, jer vi znate najbolje, pa hajde, pare samo cekaju da ih pokupite. Meni se svidja, BBI, svidja mi se Alta, drago mi je sto su renovirali Bristol, jedva cekam da zavrse SCC, da pocne renoviranje stadiona Grbavica, drago mi je reci za ATT da je najveci u ovom dijelu evrope (iako Fahru ne mogu smisliti :D), drago mi je reci da se u Sarajevu gradi, pa makar one nove "strehe" za kontejnere, i to kad vidim, drago mi je. A ne, joj sto su ofarbali one trake zutom, sto nisu bijelom, ko to ide u BBI, sve skupo, ko to ide u Altu sve jeftino....

ufff, opet sam se napricao... u glavnom, procitajte onu pricu, narodu niko ne moze ugoditi.
Slažem se u svemu, samo se ne slažem po pitanju Radončićevih tornjeva. Što se mene tiče nek ih prvi zemljotres sravni, jer sve što je taj ološ napravio je kičasto i neukusno. Jebeš šupka ba, ne trebaju nam njegove građevine! :D
bach

#1578 Re: ALTA Centar

Post by bach »

manki wrote:@ bach: Svaka čast za inicijativu..

Doduše, ja sam još prije možda dvije godine, ako ne i više, u novinama čitao, bio veliki članak kad se je propali Hecoprom trebao otvarati, bili su naveli da će i Deichmann između ostalih prvi put ući na naše tržište tad...

Bio sam spreman kuću založiti da ovdje pokrenem franšizu Deichmanna, no ne daju franšize. Samo lično otvaraju svoje prodavnice. Bastards!
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1579 Re: ALTA Centar

Post by Entropio »

bach wrote:

Bio sam spreman kuću založiti da ovdje pokrenem franšizu Deichmanna, no ne daju franšize. Samo lično otvaraju svoje prodavnice. Bastards!
Šta misliš koliko bi ti para trebalo za nešto takvo, da daju franšize?
manki

#1580 Re: ALTA Centar

Post by manki »

bach wrote:

To bi išlo ko' halva ovdje, garant... Isto ko' i H&M, C&A, Humanic, i ostali... Jbt danas gledam, sve i jedan shopping centar u Sarajevu krcat, ljudi sve nose kese Waikikija, New Yorkera, Kotona itd..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1581 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

mogli biste mi i zube napraviti usput :mrgreen: te laserska operacija dioptrije :mrgreen: :skoljka:
hakimo

#1582 Re: ALTA Centar

Post by hakimo »

Dajte žiro račun
da u ponedeljak uplatim!
hakimo

#1583 Re: ALTA Centar

Post by hakimo »

Zadovoljstvo mi je
Boom71

#1584 Re: ALTA Centar

Post by Boom71 »

bach wrote:
Qler wrote:Mah, kod nas nikad nista ne valja, sto kolega rece, ne valja skupo, ne valja jeftino. Hoce da udje u prodavnicu i da po svojoj procjeni placa?! Bjezi, hiljadu puta sam ovo napisao ovdje. Jos nista u ovom gradu nije napravljeno, da nije popljuvano od ovih, sto oni znaju najbolje, naravno iz kuce. Ako mislite da mozete bolje, sto ne pocnete biznis. Pare vas cekaju. otvorite vi prodavnicu u Alti da valja, u BBI-u, investirajte vi u trzni centar, renovirajte vi hotel, imate toliko tih dobrih ideja, jer vi znate najbolje, pa hajde, pare samo cekaju da ih pokupite. Meni se svidja, BBI, svidja mi se Alta, drago mi je sto su renovirali Bristol, jedva cekam da zavrse SCC, da pocne renoviranje stadiona Grbavica, drago mi je reci za ATT da je najveci u ovom dijelu evrope (iako Fahru ne mogu smisliti :D), drago mi je reci da se u Sarajevu gradi, pa makar one nove "strehe" za kontejnere, i to kad vidim, drago mi je. A ne, joj sto su ofarbali one trake zutom, sto nisu bijelom, ko to ide u BBI, sve skupo, ko to ide u Altu sve jeftino....

ufff, opet sam se napricao... u glavnom, procitajte onu pricu, narodu niko ne moze ugoditi.

Vidi ja sam htio u ovaj smijesni grad dovesti jedan brand koji ima apsolutni balans kvaliteta i cijene. Radi se o brandu Deichmann, poznatom njemačkom proizvođaču obuće.......

Putuj Evropo...
Pozdravljam prvi citirani komentar :thumbup: !

Sto se tice Bachove price,slicno se i meni desavalo sa nekoliko brendova :( .

U svakom slucaju podrzavam akcije koje ce bar malo utegnuti ovaj nas Grad.
Ko to radi i kako to je vec druga prica.
VeDooo1gim

#1585 Re: ALTA Centar

Post by VeDooo1gim »

Malo jeftin ciz u Burger Hausu :) :dance:
Karabaja

#1586 Re: ALTA Centar

Post by Karabaja »

babyline wrote:000110001000010000110000111 hvala na kliku
imaš li ti taj broj u dekadnom sistemu? :D
innovision

#1587 Re: ALTA Centar

Post by innovision »

VeDooo1gim wrote:Malo jeftin ciz u Burger Hausu :) :dance:
aha hahha pola dnevnice :D :dance:
krusty

#1588 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

Falcon wrote:Nimalo mi se ne svidja. Tipican hram kapitalizma i konzumerizma. Na sto smo spali, i cime se proletarijat samo potkupljuje. Strasno. BBI mi je bolji, manje svjetlosti, i sire pokretne stepenice.

sire pokretne stepenice ?

to je jako bitna razlika :lol: :lol: :lol: :lol:
Vragolan

#1589 Re: ALTA Centar

Post by Vragolan »

bach wrote: Vidi ja sam htio u ovaj smijesni grad dovesti jedan brand koji ima apsolutni balans kvaliteta i cijene. Radi se o brandu Deichmann, poznatom njemačkom proizvođaču obuće. Evo kakav sam odgovor dobio: :run: :run: :run: :? :-) :? :-)

Putuj Evropo...
bio u HR, SLO i u njemackoj u tom "dajhmanu"
po onome sto sam ja vidiJo bolji je borovo od njih
ali to je samo moje misljenje
naravno bilo bi ljepo kada bi dosli vise izbora time i vise konkurencije pa tako i nize cijene

p.s. jos kada bi prevo sa njemackog, bilo bi ok
housewife

#1590 Re: ALTA Centar

Post by housewife »

E, baš tako. Kvalitet i dizajn Borova, Planike i Alpine je ispred Dajhmana.
Gospoda Ministarka

#1591 Re: ALTA Centar

Post by Gospoda Ministarka »

Ja zaista neznam kome je Deichman dobar i kvalitetan, odi u Kineza i naci ces u vecini slucajeva istu robu i jos i u stediti.
Cholina_Lokica

#1592 Re: ALTA Centar

Post by Cholina_Lokica »

deichmann nije kvalitetan, mada moze se naci, medjutim ima izbora, i finog dizajna, gdje mozes za male pare uzeti sta hoces, za neke prilike, sto bi npr. kod nas morao izvaliti grdne pare a obuo obucu jednom dva puta. mada moze se i kod njih naci svasta, ali npr. ja sam imala tena njihovih koje sam nosala po 3-4 godine :-) imam i sad jedne ima im 4 godine i u dobrom su skroz stanju, a placene nekih 15 ojra. a te sam tene prvi put vidila u nasoj gemi, kostale oko 400km, poslije odem u svabiju i tamo ih nadjem za 15 :-) kod njih mi se svidja to sto mozes naci sta ti volja, oblik, boja i sve to, a za malu lovu, kad su tek baletanke pocele, nema kakvih nije bilo, za 9-10 ojra, a iskreno kvalitetnije su bile nego vecina ovih kod nas...
Wutkica

#1593 Re: ALTA Centar

Post by Wutkica »

mall ko mall :D :D nista posebno, nije ni arhitektonski nesto posebno dizajniran a niti napravljen, meni se licno ne svidja kao ni Importanne, BBI je nezamjenjiv i neusporediv s bilo kojim kod nas, jer ima neku toplinu, ne znam jel zbog boja koje izgledaju toplije al je ljepsi 100 puta :D druga stvar, sta sve prave neke bijele centre pa onda izgledaju kao iglo-hladno i ledeno...prazno :-) i jos jedna opaska, new yorker u alti ima najlosiju ponudu od svih New Yorkera na ovim prostorima, znam :D
bez_ideje

#1594 Re: ALTA Centar

Post by bez_ideje »

Bila....vidila....nista nisam kupila.....gomila me istjerala vani :(
Ja jednostavno ne mogu da kupim bilo sta ako mi 100 dusa dise iza mene ,,,e sad jel do mog srkleta il im je klima nula bodova :shock:
Sto se radnji tice....svidja mi se Koton,posebno onaj program Home-kucne majice i pidjame ,preslatke su....ima i par finih kaputica
Waikiki-not lajk er ol.
Ona radnja sa raifima i ogrlicama je simpa
Nju Jorker-nepregledivo....500 ljudi unutra
Vragolan

#1595 Re: ALTA Centar

Post by Vragolan »

bez_ideje wrote:Bila....vidila....nista nisam kupila.....gomila me istjerala vani :(
Ja jednostavno ne mogu da kupim bilo sta ako mi 100 dusa dise iza mene ,,,e sad jel do mog srkleta il im je klima nula bodova :shock:
Sto se radnji tice....svidja mi se Koton,posebno onaj program Home-kucne majice i pidjame ,preslatke su....ima i par finih kaputica
Waikiki-not lajk er ol.
Ona radnja sa raifima i ogrlicama je simpa
Nju Jorker-nepregledivo....500 ljudi unutra
eki bila u alti i nista nisi kupila i sad se jos hvali, tu se mora kupiti makar tariguz ili zvake, i onda se hvaliti kolegicama na kafi kako te soping u alti iscrpio itd itd
bjezi tamo uopste nisi FGR i in
bez_ideje

#1596 Re: ALTA Centar

Post by bez_ideje »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nisam tita'm nista :mrgreen:
Al popravit cu ja to ,blizu mi je....pa kad se malo gomila razidje.....staru pod ruku i umiljato treptat ocima :mrgreen:
Vidjoh da imaju i tehniku ,neki pravo sega lik radi tamo
Vragolan

#1597 Re: ALTA Centar

Post by Vragolan »

bez_ideje wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nisam tita'm nista :mrgreen:
Al popravit cu ja to ,blizu mi je....pa kad se malo gomila razidje.....staru pod ruku i umiljato treptat ocima :mrgreen:
Vidjoh da imaju i tehniku ,neki pravo sega lik radi tamo
bruko jedna, sad makar kakve cOrpe zagonjaja

meni je bukvalno pod nosom i ne pada mi na pamet ici tamo
jer nema mcdonaldsa
i posto sam ja ful kul FGR cekm da se seljaci i papci izcejfe pa cu ja onda i ja uci

a sada malo ozbiljnje, sto policija ili pauk ne sankcionisu ono prakiranje izpred haman na pruzi
bez_ideje

#1598 Re: ALTA Centar

Post by bez_ideje »

Joj vi........dzank fud zderaci ,dje nema McD tu se ni gace ne kupuju iz principa :lol: :lol: :lol: :lol:
E to i mene zanima.......prolazim tuda cesto,a gospodi se valjda ne placa parking :twisted:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1599 Re: ALTA Centar

Post by 1946 »

bez_ideje wrote:Joj vi........dzank fud zderaci ,dje nema McD tu se ni gace ne kupuju iz principa :lol: :lol: :lol: :lol:
E to i mene zanima.......prolazim tuda cesto,a gospodi se valjda ne placa parking :twisted:
Što je najtužnije parking je besplatan :roll:
because_of_you

#1600 Re: ALTA Centar

Post by because_of_you »

Gospoda Ministarka wrote:Ja zaista neznam kome je Deichman dobar i kvalitetan, odi u Kineza i naci ces u vecini slucajeva istu robu i jos i u stediti.

Što neko reče imaju lijepe obuće, ne velike pare, a bolje su nego kineske ili naša pijaca koja prodaje za isti novac ili skuplje.

A imaju i 5th avenue liniju, koja opet nije skupa imajući u vidu da je obuća čista koža i još marka od... Ček da se sjetim :D :-) Kako se zoveee... Jel ona Crawford? :D I njena linija torbica, novčanika... koji imaju smiješne cijene..
Post Reply