Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prije par dana isao na eronet s tim pitanjem.Rekose ovako.Ako uzmes telefon na 24 mj i npr subvencija ili popust za telefon je recimo 240 KM ,taj popust iznosi u tom slucaju 10km mjesecno,ako si kotistio 14 mjeseci i hoces prekinut onda trebas platit preostali popust na telefon,a to znaci ostalih 10 mj po 10 km a to je 100 km.Pretplatu samo prekines ne moras nista nadoknadit .
Meni je ovo ok,sasvim normalno.
Iako ne znam zasto uzimat telefon i vezat se 2 godine ako nisi siguran
The Realist wrote:Meni rekoše da imaju dvije opcije raskida. Ili da se otplate svi mjeseci koji su preostali, ili da se otplati subvencija koja je dobijena za telefon, a gleda se ono što je manje.
Tako je.
Puna subvencija telefona ili preostale pretplate pa šta je povoljnije po korisnika.
rovac13 wrote:Prije par dana isao na eronet s tim pitanjem.Rekose ovako.Ako uzmes telefon na 24 mj i npr subvencija ili popust za telefon je recimo 240 KM ,taj popust iznosi u tom slucaju 10km mjesecno,ako si kotistio 14 mjeseci i hoces prekinut onda trebas platit preostali popust na telefon,a to znaci ostalih 10 mj po 10 km a to je 100 km.Pretplatu samo prekines ne moras nista nadoknadit .
Ako je to tačno, onda je to još bolje, nego ono što sam ja napisao, iako meni stoji da onom Plus Klubu subjencija uvijek ista.
rovac13 wrote:Prije par dana isao na eronet s tim pitanjem.Rekose ovako.Ako uzmes telefon na 24 mj i npr subvencija ili popust za telefon je recimo 240 KM ,taj popust iznosi u tom slucaju 10km mjesecno,ako si kotistio 14 mjeseci i hoces prekinut onda trebas platit preostali popust na telefon,a to znaci ostalih 10 mj po 10 km a to je 100 km.Pretplatu samo prekines ne moras nista nadoknadit .
Ako je to tačno, onda je to još bolje, nego ono što sam ja napisao, iako meni stoji da onom Plus Klubu subjencija uvijek ista.
getriba wrote:
Nije 100% tačno ovo što je rovac13 napisao.
Znači, otplati se telefon u potpunosti ustvari? Mada je to meni OK, opet jeftinije na početku, nego da se ugovor mora isplatiti sav, kasnije se naravno okrenu karte.
Moze li neko reci koja je pristupna tocka,u pitanju je nekakva tarifa plus family i doplacen net 3km mjesecno.
Internet ne radi,pisao sam web.eronet.ba i gprs.eronet.ba i nece ni jedna od njih
rovac13 wrote:Moze li neko reci koja je pristupna tocka,u pitanju je nekakva tarifa plus family i doplacen net 3km mjesecno.
Internet ne radi,pisao sam web.eronet.ba i gprs.eronet.ba i nece ni jedna od njih
rovac13 wrote:Moze li neko reci koja je pristupna tocka,u pitanju je nekakva tarifa plus family i doplacen net 3km mjesecno.
Provjeri na *555*3# da li ti je aktivan internet. Ako jeste obriši sve APN tačke u postavkama, zatim kreiraj novu i samo upiši pristupnu tačku web.eronet.ba...ništa više nemoj popunjavati...idi na save. Aktiviraj Mobile data i trebalo bi da radi
Provjeri na *555*3# da li ti je aktivan internet. Ako jeste obriši sve APN tačke u postavkama, zatim kreiraj novu i samo upiši pristupnu tačku web.eronet.ba...ništa više nemoj popunjavati...idi na save. Aktiviraj Mobile data i trebalo bi da radi
Ovo nije kod mene nego bio kod druga pa njemu treba , sve sam to uradio odma jer je i kod mene takva pristupna,ali nista to pomoglo nije.
Da hoće i ovi naši torovi propasti već jednom pa da za 10KM imamo 2000 minuta prema svima i 2GB interneta (bez pretplate i ugovora od 24 mjeseca naravno)
Ne možeš to imati jer kod nas postoje troškovi konekcije između operatera koji su poprilično visoki za EU standard. I mene je zanimalo zašto nema takvih ponuda kod nas, malo se raspitao kod poznanika u RAK-u i dobio odgovor. Svaka tvoja minuta prema drugom operateru, košta tvog operatera nekih 10-15 pf.
Sve je to rekla-kazala. pa 10 godina nema napretka jer smo ovce
Po toj priči mogu barem staviti u mreži koliko toliko besplatnih minuta ako ne i flat a prema ostalim manje naravno. Ako se Eronetu u savršenoj isplati za 10KM bez ugovora dati 60 minuta prema svima moglo bi se po tom pitanju dosta uraditi. Halo također ima flat (ako se može nazvati tako) u mreži uz naplatu uspostave poziva (a vjerovatno je tako jer nema veliki broj korisnika kao ova 3 tora).
Čeka se samo dan kada će neki veći igrač doći na ovo jadno tržište da sroza torove
Nije rekla kazala, konekcija između operatera se naplaćuje. Potraži na stranici RAK-a. Slažem se da bi oprateri mogli ponuditi za neku određenu cijenu flat unutar mreže, to bi bilo pošteno, i još dodaju nešto minuta prema drugim mrežama i super. Ali to još neće doći na tržište.
Ali realno, evo sada da mtel izbaci tarifu sa 1000 minuta unutar mreže za 10 keka, ne vjerujem da bi bila neka pomama za tim. Ja prvi ne bih uzeo. Najviše razgovora je prema drugim mrežama jebi ga, sva raja na BHT i ne bi mi ništa značilo. Ali Boga mi je i do korisnika, nije samo do operatera. evo hallo ima odličnu ponudu, kad čovjek skonta da u svom okruženju 10-20 ljudi nagovori da pređu i koriste tu mrežu, uštede bi bile ogromne. Ali jok, evo ja prvi tokmak koristim BHT, žena Eronet, a hallo nam dođe ko fiksni (ženi doduše). Nisu samo operateri krivi!
PS - ne znam koliko se eronetu isplati ta tarifa savršena. Mislim isplati se, ali ne toliko kao što se isplati BHT neka slična tarifa za 10 KM. Imaju računicu, to je sigurno, ali ako od tih 60 minuta pola potrošiš prema BHT i mtelu, u startu imaju 3 km troška prema drugim operaterima.
Ja jednom spomenu negdje na temi zamisli da svi predjemo na halo,i svi pricamo dzaba,kad pocese bht-ovci ispadati ko iz gulasa i napadati,to nevalja,uspostava poziva te ovo te ono,te na kraju ciji je halo,ciji je ovaj ciji je onaj.
Istina na žalost, evo Halo kartica u ladici a imam samo par ljudi koji to koriste (većinom kao fiksni što kažeš hehe). A fakat da ljudi pođu prelaziti masovno puno toga bi se promijenilo
Ne razumijem zašto bih petljao s promjenom operatera pored Skype-a, Vibera i drugih VoIP servisa, WhatsApp, Messenger, Telegrama i sl.? Sve džaba, uzmeš najjeftiniji Internet paket i deri.
merkato wrote:pozdrav..upadam kao padobranac,ali treba mi iskustvo sa mtel pretplatom?
uzela bi huawei 630,u tarifi 25.toliko otprlike i trosim mobitela mjesecno.
isti ima i u eronet,isto u tarifi 25,samo je cini mi se malo skuplji
ja cu ovaj platit 19 km,a u eronetu je 49
dali netko ima iskustva sa tim telefonom i opcenito sa tarifom?
ja sam nesto bila za samsung(manji je malo) ali muz nagovara na ovaj
4GB ROM-a je malo. Svaki update aplikacija ce donositi probleme, javljati malo memorije. Jedino da je kupiti i micro sd pa neke aplikacije prebaciti tamo. To je najveca mana tog mobitela.