Vedad Ibisevic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#1576 Re: Vedad Ibisevic

Post by Muhamed Đakmić »

BHF_Manijak wrote:I mene to pomalo nervira, mislim sveli smo repku na Dzeku sto mi je oduvijek bilo bljak. Mislim isto da smo amaterska ekipa sa ono jednim extra profesionalnim pojedince pa sve uci uprte u njega. I kod skandiranja na stadionu, cujes ili Edin Dzeko ko ovce ili Emir Spahic, valjda raja samo zna ta dva imena. :oops:

Ova zadnja recenice nije daleko od istine, uvjerio se 100 puta na stadionu da raja vise od pola reprezentativaca ne poznaje, ali bukvalno. Znaju za Misketa, Dzeku, Spahica i jos pokojeg, ostali su kao ono nebitni.

Daleko od toga da mi je Edara mrzak, Boze sacuvaj, drag mi je bukvalno svaki fudbaler nacionalnog tima, ali ne volim da se grade kultovi licnosti.
Edin je najbolji špic kojeg smo imali od osamostaljenja, i vjerovatno će biti najuspješniji reprezentativac još dugo, dugo vremena. Mislim, prvi je strijelac svih vremena, vjerovatno budući kapiten, biće prvi i po broju nastupa barem neko vrijeme i logično mi je da ga se ovoliko gotivi. Meni je i puno kompletniji igrač od Vedada.

A ovo oko reprezentativaca mene strašno nervira. Ne idem na utakmice reprezentacije više, niti ću u dogledno vrijeme. Ovi koji ne znaju pola igrača su obično i najveći stručnjaci na tribini i najglasniji kad treba popljuvati grešku bilo kojeg grača.
BHF_Manijak

#1577 Re: Vedad Ibisevic

Post by BHF_Manijak »

zato i napisah da mi je Dzeko drag kao i ostali, skacem kad ga zabije (samo u Cityu, ne i Amri :oops: ) ko da sam ga ja "metno", no kako rekoh i ostali reprezentativci nekad zasluze poneku prozivku, spomen i slicno. :)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1578 Re: Vedad Ibisevic

Post by I am Happy »

Pa jeste najbolji i ja sam to rekao...ali brate ovi nasi "sportisti" sto glasaju kao da veze nemaju....

Znam da ima boljih sportista u Bosni od Vede, ali nema logike da je tolika razlika izmedju njega i Dzeke...
iamia

#1579 Re: Vedad Ibisevic

Post by iamia »

vedad je igracina.
pravi golgeter.

medjutim, vecinom se engleska premierliga u bosni prati.
malo ko i spomene bundesligu, pa je zato vedo ispao sa radara domace javnosti.

ja (koji pratim bundesligu vise od engleske lige), smatram vedu isto talentovanim kao i edina.
tesko mi je procjeniti ko je bolji, kad su mi isto dragi.
I am Happy

#1580 Re: Vedad Ibisevic

Post by I am Happy »

Pa prije se pratila i bundesliga kada je Dzeko bio tamo :)
Muhamed Đakmić

#1581 Re: Vedad Ibisevic

Post by Muhamed Đakmić »

Manijače, meni je Vedo kao igrač draži od Džeke, iskren da budem. Ali kvalitetom mu ne može parirati :D

A glede te ankete, kako ide to glasanje? Pitaju, lupam, mene, da li mi je bolji igrač Ibišević ili Džeko? Pa pitaju BHF Manijaka, pa još 100 ljudi tako? I bude anketa totalno u korist Džeke? To mene ne čudi, mislim, u takvom vidu ankete, ako idemo na stopostotnu objektivnost, onda bi svi trebali da glasaju za Džeku.
I am Happy

#1582 Re: Vedad Ibisevic

Post by I am Happy »

Ma daju bodove od 1 do 5 za pet sportista sa liste ( ima ih destak )
Dzeko 80
Vedo 11

Cudi me sto se rijetko ko sjeti Vede...ipak je to ogromna razlika.
Ali opet to je izbor sportiste godine, a ne nogometasa :-D

Ne vazno sa tim glasanjem, Vedo definitivno zasluzuje vise medijske paznje u Bosni...
Primjer je klix "DZEKO IGRAO 10 MINUTA" ide velika naslov, Vedo postigao hatrick i ne vidis :-x
mirza.sinanovic

#1583 Re: Vedad Ibisevic

Post by mirza.sinanovic »

Yahel wrote:Ma daju bodove od 1 do 5 za pet sportista sa liste ( ima ih destak )
Dzeko 80
Vedo 11

Ne vazno sa tim glasanjem, Vedo definitivno zasluzuje vise medijske paznje u Bosni...
Primjer je klix "DZEKO IGRAO 10 MINUTA" ide velika naslov, Vedo postigao hatrick i ne vidis :-x
Kao fudbaler, Dzeko je sigurno bolji, naravno nije toliko bolji kao sto anketa pokazuje, ali sigurno jeste osjetno bolji.

Edin Dzeko je sarajlija,Kloc sa Grbavice, otisao i napravio cudo; Vedo je iz Vlasenice, karijeru napravio u americi,francuskoj, njemackoj...

Edin je medijski vise eksponiran i zna se nositi sa svjetlima reflektora, a Vedo jadni jedva zna pričat...

Kao osoba i kao sportista daleko mi je draži Vedo, ali eto, ne razmišljamo svi isto, pa rezultati ankete su takvi kakvi su... :-)
MOSALJOZE

#1584 Re: Vedad Ibisevic

Post by MOSALJOZE »

mirza.sinanovic wrote:
Yahel wrote:Ma daju bodove od 1 do 5 za pet sportista sa liste ( ima ih destak )
Dzeko 80
Vedo 11

Kao fudbaler, Dzeko je sigurno bolji, naravno nije toliko bolji kao sto anketa pokazuje, ali sigurno jeste osjetno bolji.

Edin Dzeko je sarajlija,Kloc sa Grbavice, otisao i napravio cudo; Vedo je iz Vlasenice, karijeru napravio u americi,francuskoj, njemackoj...
ma nek oni zabiju grckoj koliko je potrebno za pobjedu ko je bolji to manje više
Edin je medijski vise eksponiran i zna se nositi sa svjetlima reflektora, a Vedo jadni jedva zna pričat...

Kao osoba i kao sportista daleko mi je draži Vedo, ali eto, ne razmišljamo svi isto, pa rezultati ankete su takvi kakvi su... :-)
buzzer

#1585 Re: Vedad Ibisevic

Post by buzzer »

MOSALJOZE wrote: Edin je medijski vise eksponiran i zna se nositi sa svjetlima reflektora, a Vedo jadni jedva zna pričat...
samo jedan primjer koliko vedinu inteligenciju i elokvenciju cjene nijemci: http://m.stuttgarter-nachrichten.de/inh ... 5c349.html

ne znam da li si ga imao priliku kad cuti, ili ti ovo kenjas po njemu iz razloga proizislim iz mentaliteta, ali momak je izuzetno pametan i rjecit.
MOSALJOZE

#1586 Re: Vedad Ibisevic

Post by MOSALJOZE »

Minhenski Bayern gostovat će danas Stuttgartu u derbiju 19. kola njemačke Bundeslige...

Bit će to prva prilika Vedadu Ibiševiću, bh. napadaču u redovima Stuttgarta, da zaigra u 2013. godini, pošto je zbog akumuliranih kartona propustio prošlosedmičnu utakmicu protiv Wolfsburga.

Za obje momčadi ovaj duel bit će od velikog značaja - Bayernu da poveća prednost nad konkurentima Bayerom i Dortmundom, a Švabama da prekinu crnu seriju od dva uzastopna poraza.

Jupp Heynckes, trener bavarskog giganta, upozorio je svoje defanzivce da se čuvaju popularnog Vede, prenose njemački mediji.

"Ovakvi derbiji su pravi klasici. Uvijek budu protkane velikim emotivnim nabojem, a mi ćemo pokušati do pobjede", rekao je Heynckess.

Utakmica će se igrati od 17 sati i 30 minuta na Mercedes Benz Areni, a pravdu će dijeliti Florian Meyer.
udrch

#1587 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

zabiće Vedo mrskim bavarcima danas :D
I am Happy

#1588 Re: Vedad Ibisevic

Post by I am Happy »

U svakom slucaju ce zijaniti :-D
Sjecam se kako su ih prosli put natabali :lol: ono je bila grehota za gledati
Logovan

#1589 Re: Vedad Ibisevic

Post by Logovan »

udrch wrote:zabiće Vedo mrskim bavarcima danas :D
I to više od jednog komada. :D
MOSALJOZE

#1590 Re: Vedad Ibisevic

Post by MOSALJOZE »

udrch wrote:zabiće Vedo mrskim bavarcima danas :D
Dace on 1 gol ali ce biti 2:1
I am Happy

#1591 Re: Vedad Ibisevic

Post by I am Happy »

MOSALJOZE

#1592 Re: Vedad Ibisevic

Post by MOSALJOZE »

MyTao

#1593 Re: Vedad Ibisevic

Post by MyTao »

mirza.sinanovic wrote:
Dzeko 80
Vedo 11

Glupost... Vedo je puno bolji pred kamerom od Dzeke, i momak odlicno prica nas, njemacki i engleski jezik...

Dzeko je bolji igrac jer je kompletniji od Vede... a karijeru je poceo u Zelji a ne u Chicagu kao Vedo... i zato mislim da je sa opravdanjem vise u medijima.
dinty2

#1594 Re: Vedad Ibisevic

Post by dinty2 »

kldio sam se sa burazerom po marku :-) da vedo neće danas ošutati prema golu
za sada stojim dobroo
cindrlimindrli

#1595 Re: Vedad Ibisevic

Post by cindrlimindrli »

dinty2 wrote:kldio sam se sa burazerom po marku :-) da vedo neće danas ošutati prema golu
za sada stojim dobroo
Kako ce odsutati kad je ekipa teski grob, dva pasa nisu sastavili, odavno nisam gledao losiji tim.
I am Happy

#1596 Re: Vedad Ibisevic

Post by I am Happy »

Nazalost nisam stigao gledati tekmu :(
Ali predpostavljam da su bili 0 kao i obicno.
Ovaj put bar nisu sesticu primili :lol:
simonese

#1597 Re: Vedad Ibisevic

Post by simonese »

Yahel wrote:Nazalost nisam stigao gledati tekmu :(
Ali predpostavljam da su bili 0 kao i obicno.
Ovaj put bar nisu sesticu primili :lol:
Bayern je mnogo jak :D
dinty2

#1598 Re: Vedad Ibisevic

Post by dinty2 »

dinty2 wrote:kldio sam se sa burazerom po marku :-) da vedo neće danas ošutati prema golu
za sada stojim dobroo
juuuupiii
markica je moja
vedo za 90 min.. dva puta dirno loptu,,nijedan šut,, i nijedan koristan pas
aj što igra u rinaki od ekipemmal i on je brate rinaka,,,ja kad kod sam ga gldo,,on nit zna lopte uštopat,,nit zna preći igrača,,, fuj,,isto invalid..nadam se da će protiv grčke me demantovat
Charuga
Globalni moderator

#1599 Re: Vedad Ibisevic

Post by Charuga »

@bachje
@Matijevic_Vlado

Sljedeci put ide pauza ...
bachje

#1600 Re: Vedad Ibisevic

Post by bachje »

:thumbup:
Post Reply