Edin je najbolji špic kojeg smo imali od osamostaljenja, i vjerovatno će biti najuspješniji reprezentativac još dugo, dugo vremena. Mislim, prvi je strijelac svih vremena, vjerovatno budući kapiten, biće prvi i po broju nastupa barem neko vrijeme i logično mi je da ga se ovoliko gotivi. Meni je i puno kompletniji igrač od Vedada.BHF_Manijak wrote:I mene to pomalo nervira, mislim sveli smo repku na Dzeku sto mi je oduvijek bilo bljak. Mislim isto da smo amaterska ekipa sa ono jednim extra profesionalnim pojedince pa sve uci uprte u njega. I kod skandiranja na stadionu, cujes ili Edin Dzeko ko ovce ili Emir Spahic, valjda raja samo zna ta dva imena.![]()
Ova zadnja recenice nije daleko od istine, uvjerio se 100 puta na stadionu da raja vise od pola reprezentativaca ne poznaje, ali bukvalno. Znaju za Misketa, Dzeku, Spahica i jos pokojeg, ostali su kao ono nebitni.
Daleko od toga da mi je Edara mrzak, Boze sacuvaj, drag mi je bukvalno svaki fudbaler nacionalnog tima, ali ne volim da se grade kultovi licnosti.
A ovo oko reprezentativaca mene strašno nervira. Ne idem na utakmice reprezentacije više, niti ću u dogledno vrijeme. Ovi koji ne znaju pola igrača su obično i najveći stručnjaci na tribini i najglasniji kad treba popljuvati grešku bilo kojeg grača.