Prirodno matematicki fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
safran

#1576 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by safran »

minjonja wrote:jos ne mogu da svarim da su ukinuli prijemni.
Prijemni je trebalo pojačati a ne ukinuti.
alkalna_baterija

#1577 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by alkalna_baterija »

safran wrote:
+1 :D
RosaLuxemburg

#1578 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by RosaLuxemburg »

minjonja wrote:imas na grupi na facebooku sto sam postavila i imas ovdje https://www.facebook.com/groups/6839808415/
Jos jednom hvala. Eh, sad imam jedno pitanje... Ja bih na osnovu svog alternativnog smjera (ekologija) prošla u samofinancirajuce... Kako to inace ide sa alternativnim smjerovima?
gimnazijalka321

#1579 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by gimnazijalka321 »

Ima li iko za odsjek za matematiku rang liste? Molim vas, hitno je. :)
minjonja

#1580 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

alkalna_baterija wrote:
safran wrote:
+2
safran

#1581 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by safran »

Mislim da po ovim rezultatima alternativni smjer na pije vode, svaki smjer se može popuniti vlastitim postojećim kandidatima. Treba čekati povećanje kvote samofinansirajućih.
Sternly time

#1582 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sternly time »

Da li će biti drugog roka na pmf-u (hemija)?
Elokventni

#1583 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Elokventni »

Ako nece primati vise nego inace svejedno je sto nema prijemnog. Mada bih ja licno volio da je ostao, prosto sto ucenici nekih srednjih skola imaju prosjek 5.0, a ne mogu se porediti sa kolegama iz drugih koji imaju vise znanja, a manji prosjek. :-)

Realno su i varijacije unutar pojedinih kantona ogromne, a da ne govorimo o nekim visim nivoima.

Koliko je ovo pametan potez treba tek da se vidi...
alkalna_baterija

#1584 Re: Prirodno matematicki fakultet

Elokventni wrote:Ako nece primati vise nego inace svejedno je sto nema prijemnog. Mada bih ja licno volio da je ostao, prosto sto ucenici nekih srednjih skola imaju prosjek 5.0, a ne mogu se porediti sa kolegama iz drugih koji imaju vise znanja, a manji prosjek. :-)

Realno su i varijacije unutar pojedinih kantona ogromne, a da ne govorimo o nekim visim nivoima.

Koliko je ovo pametan potez treba tek da se vidi...
me95

#1585 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me95 »

zanima me postoji li vremenski rok za prebacivanje na drugi smjer, primljena sam na opci smjer hemije, ali sam medju samofinancirajucim, a u rezultatima pise da se moze prebaciti na neki drugi smjer, kontkretno kontrolu kvaliteta i zastita okolisa
krvavamerii

#1586 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by krvavamerii »

ma tek u augustu rok :P
Desnik

#1587 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Desnik »

me95 wrote:zanima me postoji li vremenski rok za prebacivanje na drugi smjer, primljena sam na opci smjer hemije, ali sam medju samofinancirajucim, a u rezultatima pise da se moze prebaciti na neki drugi smjer, kontkretno kontrolu kvaliteta i zastita okolisa
Imaš fore do avgusta :)
RosaLuxemburg

#1588 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by RosaLuxemburg »

Zna li iko kada ce biti konacna rang lista?
La tulip

#1589 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by La tulip »

Nije mi jasno. Izasla konacna rang lista. A sta je sa popunjavanjem mjesta na HEMIJI ? Nije zar da cemo morati cekati avgust ?
Jel ima jos neko da je ulozio zalbu ? :?

Našla! :D
RosaLuxemburg

#1590 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by RosaLuxemburg »

To znaci da i oni koji su ulozili zalbu su na spisku ili..?
Elokventni

#1591 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Elokventni »

Nemojte da vas zavara ovaj spisak. Ministarstvo tek treba da odobri određeni broj, koliki ce on biti, upitno je. Ukoliko odobri 5 po smjeru za biologiju, to znaci da ce od 60 koji su pisali molbe biti 25 primljeno.
alkalna_baterija

#1592 Re: Prirodno matematicki fakultet

Kada je upis i šta nam sve treba za upis? Na stranici nema baš ništa... :zoka:
RosaLuxemburg

#1593 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by RosaLuxemburg »

Elokventni wrote:Nemojte da vas zavara ovaj spisak. Ministarstvo tek treba da odobri određeni broj, koliki ce on biti, upitno je. Ukoliko odobri 5 po smjeru za biologiju, to znaci da ce od 60 koji su pisali molbe biti 25 primljeno.
Otprilike koliko bi se vremenski trebalo cekati na odluku ministarstva? Je li to dugo traje?
Elokventni

#1594 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Elokventni »

Mislim da ce odma na narednoj sjednici sve biti jasno, tako da ne bi trebalo predugo. Ali bi ovo smijesno bilo, svi koji uloze molbu budu primljeni tako da fakticki nema nikakvog kriterija za upis studenata :S ovo vec pokazuje da je ukidanje prijemnog veliki korak unazad.

Nadam se da ce ministarstvo biti racionalno po tom pitanju jer se planski smanjio broj studenata.
nurr

#1595 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by nurr »

Elokventni wrote:Mislim da ce odma na narednoj sjednici sve biti jasno, tako da ne bi trebalo predugo. Ali bi ovo smijesno bilo, svi koji uloze molbu budu primljeni tako da fakticki nema nikakvog kriterija za upis studenata :S ovo vec pokazuje da je ukidanje prijemnog veliki korak unazad.

Nadam se da ce ministarstvo biti racionalno po tom pitanju jer se planski smanjio broj studenata.

U potpunosti se slažem. Nije džabe smanjen broj studenata, ovo bi baš bilo smiješno.
Ma samo ukidanje prijemnog je greška velika.

A imala sam neku nadu da će uvesti za postdiplomski prijemni, da ima neki kriterij pored prosjeka ( s obzirom da tako malo primaju po smjeru a ljudi sa drugih fakulteta bude više nego nas :-) ), ali ništa izgleda od toga kako je krenulo. :(
Sternly time

#1596 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sternly time »

Zna li neko koliko je mjesta za samofinansirajuce ostalo praznih na hemiji? Unaprijed hvala.
alkalna_baterija

#1597 Re: Prirodno matematicki fakultet

anorganska hemija, sve ti dajem, milkina predavnja, zbirku zadataka iz koje daje zadatke
testove sve
iz koje isto zna pitanja ponavljati
njenu knjigu
i jos neke zadatke koje sam radila za 10 km
biofizika knjiga i sveska gdje sam vjezbala 5 km
sociologija knjiga predavanja koje nema u knjizi a daje obavezno u testu
i pitanja za prosli test
5 km
histologija i embriologija dajem ti prosle testove i cd gdje se nalazi na stotine slika, oznacenih preparata i slika oznacenih iz knjiga, sve sto je potrebno da je polozis, ja sam zavrsni ucila sa cd i polozila, za 10 km
organksa hemija: milkina knjiga, jos neke kopirane sveske iz koje isto djae pitanja, testovi,sveske u kojoj sam sve vjezbala, itd. za 10 km

Djevojka mi nudi sve ovo za navedenu cijenu, zanima me da li su ovo stvari koje će mi stvarno trebati, jer ne mislim preskakat predavanja i vježbe? Ne žalim pare dati za nešto što će mi stvarno koristit, pa me zanima mišljenje onih koji su već pregrmili prvu godinu, šta mi sve treba za neke visoke ocjene :stidljiv: :D , a i ne daje mi se vala ni marke na nešto što mi neće trebati... :roll:
nurr

#1598 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by nurr »

Zna li neko koliko košta samofinansirajući studij na drugom ciklusu, odsjek Biologija? I je li primaju 5 po smjeru, isto kao i redovnih? :)
servant

#1599 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by servant »

Na ekologiji na jesenskom ostat ce jedno mjesto sigurno za redovne jer sam ja odustala :)
Nego jel neko zna zasto se ovi u studentskoj ne javljaju ? Zovem ih vec par dana i nista :// I jel moguće da mi vrate papire preporučenom poštom ? Znam puno pitam ,ali bila bih zahvalna na odg :D
Individualism18

#1600 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Individualism18 »

servant wrote:Na ekologiji na jesenskom ostat ce jedno mjesto sigurno za redovne jer sam ja odustala :)
Nego jel neko zna zasto se ovi u studentskoj ne javljaju ? Zovem ih vec par dana i nista :// I jel moguće da mi vrate papire preporučenom poštom ? Znam puno pitam ,ali bila bih zahvalna na odg :D
Piše ti na njihovoj stranici da su na godišnjem odmoru. Studentska služba počinje s radom 15.8.
Ne bih rekla da ti mogu i da bi htjeli vraćati papire poštom. Trebala si papire podići odmah nakon objavljivanja primljenih studenta ili eventualno dok je trajao prvi upisni rok. Sada sačekaj da počnu s radom pa onda podigni papire.
Post Reply