Liga prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hidrant

#1576 Re: Liga prvaka

Post by hidrant »

elSaik wrote:Pitanje: ovih 10 iz gornje grupe i 5 iz donje, koji izgube, idu li oni gdje ili je njihova ekspedicija gotova? I isto pitanje za one koji izgube u tom playoffu?
Ja mislim da idu u onu Euroligu il' kako se vec zove.
Znaci ovi ce u pretkolo, a oni u grupe.
Nisam siguran, a mrsko mi guglat.
jeza u ledja

#1577 Re: Liga prvaka

Post by jeza u ledja »

elSaik wrote:Pitanje: ovih 10 iz gornje grupe i 5 iz donje, koji izgube, idu li oni gdje ili je njihova ekspedicija gotova? I isto pitanje za one koji izgube u tom playoffu?
Gubitnici ovih gore 15 utakmica (treceg pretkola CL) idu u play-off za grupnu fazu Europa Lige (cetvrto pretkolo).
Gubitnici u play-offu Lige Sampiona (cetvrtom pretkolu CL) idu direkt u grupnu fazu Europa Lige.
elSaik

#1578 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

jeza u ledja wrote:
Gubitnici ovih gore 15 utakmica (treceg pretkola CL) idu u play-off za grupnu fazu Europa Lige (cetvrto pretkolo).
Gubitnici u play-offu Lige Sampiona (cetvrtom pretkolu CL) idu direkt u grupnu fazu Europa Lige.

Hvala, drug.
rado_vidjen

#1579 Re: Liga prvaka

Post by rado_vidjen »

Splinter wrote:napokon, vise necu morati slusati Velida Spahu i njegove navijacke izlive i njemu slicne kolege sa BHT-a i FTV-a jedan dan u sedmici..Nova TV od sada prenosi Ligu prvaka utorkom dok srijeda ostaje na HRT-u ..samo da i ovo ne zatamne :-D
ne boj se, budi siguran da ce zatamnit.
mrtva kokoš

#1580 Re: Liga prvaka

Post by mrtva kokoš »

rado_vidjen wrote:
Splinter wrote:napokon, vise necu morati slusati Velida Spahu i njegove navijacke izlive i njemu slicne kolege sa BHT-a i FTV-a jedan dan u sedmici..Nova TV od sada prenosi Ligu prvaka utorkom dok srijeda ostaje na HRT-u ..samo da i ovo ne zatamne :-D
ne boj se, budi siguran da ce zatamnit.
do sada Nova nije nikakve sportske manifestacije zatamnjivala, jedino ako hrt opet tu umjesa svoje prste :-? :roll:
rado_vidjen

#1581 Re: Liga prvaka

Post by rado_vidjen »

ma nema to veze s HRTom ili Novom, vec kablovskim operaterima

zatamnjivali su kucanice na Novoj, jer je Mreza plus imala prava za BiH pretpostavljam da ce se isto desit i sa LP
studeni76

#1582 Re: Liga prvaka

Post by studeni76 »

I konacno parovi play-off

"Nesampionski dio"
Olympique Lyonnais (FRA) v RSC Anderlecht (BEL)
Celtic FC (SCO) v Arsenal FC (ENG)
FC Timişoara (ROU) v VfB Stuttgart (GER)
Sporting Clube de Portugal (POR) v ACF Fiorentina (ITA)
Panathinaikos FC (GRE) v Club Atlético de Madrid (ESP)

"Sampionski dio"
FC Sheriff (MDA) v Olympiacos CFP (GRE)
FC Salzburg (AUT) v Maccabi Haifa FC (ISR)
FK Ventspils (LVA) v FC Zürich (SUI)
FC København (DEN) v APOEL FC (CYP)
PFC Levski Sofia (BUL) v Debreceni VSC (HUN)

Par zanimljivih utakmica.Stutgart i Arsenal u prednosti,ostali iz gornjeg dijela su tu negdje.moja ocekivanja da dalje idu Lion,Atletico i Fiorentina.
Za donji dio se izdvajaju 4 favorita za prolaz.jedino zanimljivo bi moglo biti izmedju RBS-Maccabi
elSaik

#1583 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

Sad kad vidim parove u posljednjem playoffu, zaista moram reći da je pravi potez ova promjena u sistemu Lige prvaka. Bilo kojih 5 timova od donjih 10 će biti pravo osvježenje u LP. :thumbup:
rado_vidjen

#1584 Re: Liga prvaka

Post by rado_vidjen »

ovaj play off je shasha. kljucno je proci trece pretkolo. (tek sad se vidi sta su propustili partzan i dinamo)

eto Zelje u grupama dogodine. realno.

svaka cast za ove inovacije, bravo platini. cekamo te na zapadu dogodine u VIP lozi. :D
Baltazar_khan

#1585 Re: Liga prvaka

Post by Baltazar_khan »

rado_vidjen wrote: eto Zelje u grupama dogodine. realno.
ofiraš se. realno :oops:
Sounder

#1586 Re: Liga prvaka

Post by Sounder »

Ovo pravilo je pravo glupo, em sto su grupe dosadne, sada jos moraju dodati levatske ekipe koje realno nemaju sanse da se bore za prva dva mjesta u grupi i nekako na guzove da izbore trece. Bilo bi super kada bi bilo kao u proslo doba pa da npr. Levski Sofia dobije Man U tamo negdje u oktobru i da igraju dvije utakmice. Tada bi klubovi kao Sofia imali vece sanse za prolaz.
cyprus

#1587 Re: Liga prvaka

Post by cyprus »

Sounder wrote:Ovo pravilo je pravo glupo, em sto su grupe dosadne, sada jos moraju dodati levatske ekipe koje realno nemaju sanse da se bore za prva dva mjesta u grupi i nekako na guzove da izbore trece. Bilo bi super kada bi bilo kao u proslo doba pa da npr. Levski Sofia dobije Man U tamo negdje u oktobru i da igraju dvije utakmice. Tada bi klubovi kao Sofia imali vece sanse za prolaz.
A u tom slučaju je bolje da se smanji broj ekipa u grupnoj fazi na 16 i da nastupaju po 4 kluba iz Engleske, Italije i Španije, 3 iz Njemačke i prvak Francuske. Ostatak Evrope ionako nema šanse nizašta, pa eto im Liga Evropa. Jelde?
Sounder

#1588 Re: Liga prvaka

Post by Sounder »

Bilo bi super samo da vrate kao u proslo doba, jer ova grupna faza je smor, mali timovi nemaju nikakve sanse!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1589 Re: Liga prvaka

Post by Chmoljo »

Sounder wrote:Bilo bi super samo da vrate kao u proslo doba, jer ova grupna faza je smor, mali timovi nemaju nikakve sanse!
da je Platini mrtav, sad bi se prevrto u grobu.
cikular

#1590 Re: Liga prvaka

Post by cikular »

cyprus wrote:
A u tom slučaju je bolje da se smanji broj ekipa u grupnoj fazi na 16 i da nastupaju po 4 kluba iz Engleske, Italije i Španije, 3 iz Njemačke i prvak Francuske. Ostatak Evrope ionako nema šanse nizašta, pa eto im Liga Evropa. Jelde?
Pa ne bas.
Mogao bi prvak Spanije,prvak Italije,prvak Njemacke i ostatak nek ide iz EPL-a.
Ustvari imam bolju ideju.
Treba napraviti neko takmicenje kao kvalifikacije za EPL.
U ovom takmicenju bi igrali svi timovi, osim engleskih.
Neka je format slican danasnjoj LP.
Pobjednik ovog takmicenja bi imao privilegiju da se dogodine takmici u EPL i da tu okusa svoju srecu.
rIder

#1591 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

Jedino pravilo koje Platini treba da uvede jeste da klub sa dugom vecim od 50-100 miliona za pocetak, ne moze ucestvovati u evropskim takmicenjima i onda zbogom placenicima iz premiershita, reala isl................
Neelix

#1592 Re: Liga prvaka

Post by Neelix »

rIder wrote:Jedino pravilo koje Platini treba da uvede jeste da klub sa dugom vecim od 50-100 miliona za pocetak, ne moze ucestvovati u evropskim takmicenjima i onda zbogom placenicima iz premiershita, reala isl................
....intera :D propali bi isto kao i ti koji si naveo. mozda nisu puno potrosili ovog ljeta, ali sjeti se prethodnih :-)
Neelix

#1593 Re: Liga prvaka

Post by Neelix »

Chmoljo wrote:
Sounder wrote:Bilo bi super samo da vrate kao u proslo doba, jer ova grupna faza je smor, mali timovi nemaju nikakve sanse!
da je Platini mrtav, sad bi se prevrto u grobu.
:lol:
rIder

#1594 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

Neelix wrote:
rIder wrote:Jedino pravilo koje Platini treba da uvede jeste da klub sa dugom vecim od 50-100 miliona za pocetak, ne moze ucestvovati u evropskim takmicenjima i onda zbogom placenicima iz premiershita, reala isl................
....intera :D propali bi isto kao i ti koji si naveo. mozda nisu puno potrosili ovog ljeta, ali sjeti se prethodnih :-)
inter duguje samo 80 miliona :D ali realno ovo vise nema smisla, kompanija kada je u gubicima propada, ne znam sto ne bi i klubovi propadali....

berlusconi mi je tito :D nema vise para, nedam!! :D on je sve ovo i poceo prije 20-tak godina, s njim ce se i zavrsiti.
cikular

#1595 Re: Liga prvaka

Post by cikular »

Ja sam svakako za ideju da Englezi istupe iz tih kvazitakmicenja.
Onda bi se mogla UEFA komotno ugasiti.
cyprus

#1596 Re: Liga prvaka

Post by cyprus »

cikular wrote:
cyprus wrote:
Pa ne bas.
Mogao bi prvak Spanije,prvak Italije,prvak Njemacke i ostatak nek ide iz EPL-a.
Ustvari imam bolju ideju.
Treba napraviti neko takmicenje kao kvalifikacije za EPL.
U ovom takmicenju bi igrali svi timovi, osim engleskih.
Neka je format slican danasnjoj LP.
Pobjednik ovog takmicenja bi imao privilegiju da se dogodine takmici u EPL i da tu okusa svoju srecu.
Imam još bolju ideju. Izvan Engleske treba da se prestane igrat fudbal, te nek nađu druge sportove kojima će se bavit :)
Šibicar

#1597 Re: Liga prvaka

Post by Šibicar »

Ja imam najbolju ideju,hajde prestanite laprdati... :D
cyprus

#1598 Re: Liga prvaka

Post by cyprus »

Šibicar wrote:Ja imam najbolju ideju,hajde prestanite laprdati... :D
Haj što moje pisanje nazivaš laprdanjem, opraštam :) , nego cikularovo također, to je već svetogrđe :D :-) :D
cikular

#1599 Re: Liga prvaka

Post by cikular »

Evo komentara jedne inteligentne osobe.
cikcanga wrote:Ovo je rezultat Platinijeve urote protiv engleskog fudbala.

Najpametnije bi bilo da engleski timovi istupe iz evropskih takmicenja pa nek Platini gleda ove jadove od ekipa u LP.

Englezi kao izumitelji nogometa bi trebali imati pravo u tom slucaju zabraniti igranje fudbala,onima kojim to zele
zabraniti pa nek Spanci igraju hokeja na travi.
Baltazar_khan

#1600 Re: Liga prvaka

Post by Baltazar_khan »

cikular wrote:Evo komentara jedne inteligentne osobe.
cikcanga wrote:Ovo je rezultat Platinijeve urote protiv engleskog fudbala.

Najpametnije bi bilo da engleski timovi istupe iz evropskih takmicenja pa nek Platini gleda ove jadove od ekipa u LP.

Englezi kao izumitelji nogometa bi trebali imati pravo u tom slucaju zabraniti igranje fudbala,onima kojim to zele
zabraniti pa nek Spanci igraju hokeja na travi.
Sam sebi citira svoje komentare.

A ovaj citirani komentar inteligentne osobe :lol: mi više liči na neki vic :oops:
Locked