Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
innovision

#1576 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by innovision »

Uh ovih pocetnika...
Na FFS 90% ljudi lijeci svoje komplekse na vama, jako su neljubazni i handrit ce vas kako stignu.Mogu sa sigurnoscu da kazem da ce vam najlakse biti uciti i polagati a vecinu vremena ce vam oduzimati traganje za tim i tim covjekom zbog toga i toga.

Administracija kao sto neko rece je sujetna ulizuj se sve fino kupujte cokolade bla bla.
Ako vam nesto treba dodjite dana za redom.Vjerujte sve je moguce ja sam 10 puta do sada htio da odustanem zbog nebuloza nako npr ustanovi mi da mi fali potpis iz te i te godine a nije vidjela da fali 2 godine ,sto?, zato sto im se moze.
Jadna vam majka ako se kome zamjeriti vecina drzi par predmeta znaci sve padate.
Kumukijacija proff.-ass- dekan - studentska sluzba ne postoji ,samo mirno 5 godina tisu i da se to srediti.
Sarajevski_Marlboro

#1577 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Sarajevski_Marlboro »

.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 18:08, edited 1 time in total.
innovision

#1578 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by innovision »

Kad sam poceo da zavrsim.

Sve zakone pravila i slicno mozete da zaboravite.Svi sepozivaju na sta hoce.Bolonja je :lol: :lol: kada krocite u neki kabinet kod nekog proff. tu se zavrsava zakon svako od njih ima svoj vid nastave.Ima tu i finih ljudi ali malo.
Idite na uvid rada ali od toga vam slabo ima fajde jer ti moze reci nevalja ti friz pao si cao.
Kriterij jeste 55-60% al opet zavisi ko pregleda jer redovno daju jednu knjigu profe drugu ass pa ako mu se ne svidja odgovor padas.Usmeno jos ima :lol: .

Cak vas handre u bifeu.Vidimo se u sep.

p.s. ako je neko ima priliku da upise privatni fakas a upisao ovo molim vas da se bacite pod najblize prevozno sredstvo.
Klodovik

#1579 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Klodovik »

Sarajevski_Marlboro wrote:Pa, valjda je tebi cilj da završiš školu i upišeš se na fakultet. Podredi sve tom cilju.
Naravno da jeste.
Samo sto sam ja isuvise razocarana ovakvim ishodom...ocekivala sam da ce skola nakon ljekarskog,molbe,roditelja,svega sto sam mogla uciniti...odgovoriti pozitivno.
Ali...eto.
Problem je bio u mojoj neupucenosti i smatranju toga "jednom pismenom".
Valjda zato sto to tako smatraju svi moji vrsnjaci.
Ali eto,ovo mi je skola.
Sad valja dalje...
Sto je najbitnije...promijeniti filozofiju i biti "fina curica".[/quote]

Ne znam detalje, ne znam tvoj "historijat" u školi tako da ne bih nagađao. Izvuci pouku i furaj dalje.
jeca fleetwoodmac

#1580 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by jeca fleetwoodmac »

Još 2 pitanja
1)Mora li naša molba biti isprintana,nemam printer tu ,ne stignem sada do grada.
2)Kada ću znati je li molba odbijena ili prihvaćena ...?
caes

#1581 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

ne bih se slozila s kolegom innovision; na anglistici su maltene svi profesori i asistenti (meni je u glavi samo jedan koji je izuzetak) susretljivi i niko ne obara bez dobrog razloga. sto se toga tice, stvarno se nemam na sta zaliti.
pa cak mogu da kazem da vecina zna da radi svoj posao. ima tu i crnih ovaca, al sreca mene su zaobisle.

na studentskoj, ne ureklo se, isto nisam imala vecih problema osim naravno 'fali ti 320829058092348590285 prijava za ispite' ali tu se nemas sta plaho bunit nazalost nego skupljaj kako znas i umijes.
u bife ne ulazim jer ne zelim da umrem s 24 od raka pluca.

ustvari, najvise sam problema imala u biblioteci kad malo bolje razmislim :mrgreen:
because_of_you

#1582 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

caes wrote:ne bih se slozila s kolegom innovision; na anglistici su maltene svi profesori i asistenti (meni je u glavi samo jedan koji je izuzetak) susretljivi i niko ne obara bez dobrog razloga. sto se toga tice, stvarno se nemam na sta zaliti.
pa cak mogu da kazem da vecina zna da radi svoj posao. ima tu i crnih ovaca, al sreca mene su zaobisle.

na studentskoj, ne ureklo se, isto nisam imala vecih problema osim naravno 'fali ti 320829058092348590285 prijava za ispite' ali tu se nemas sta plaho bunit nazalost nego skupljaj kako znas i umijes.

ustvari, najvise sam problema imala u biblioteci kad malo bolje razmislim :mrgreen:

:thumbup: :thumbup:
Mmuummii

#1583 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mmuummii »

moderator wrote:
Mmuummii wrote: Ma ja ću uglavnom probat nešto na drugom roku što mi je malkice privlačno i onda probat da me gospoda prihvati na anglistici, a ako me htjednu ja ću ostat tamo gdje sam il se bacit sa kakvog mosta, imam više opcija
De se ti sine onda odmah baci s kakvog mosta ali na glavu, cim mislis da je prijem na fax kao odlazak na pijacu..

:lol: :lol: :lol: :lol: ne vidim da sam igdje izjavila da je tako, al da budemo iskreni za guzonjine sinove i kćeri je oduvijek bilo :lol: (al jbg, ne spadam u njih)
Mmuummii

#1584 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mmuummii »

jeca fleetwoodmac wrote:a čuj,,,vrlo vjerovatno da im hitno pare trebaju,,zbog ovoga problema,pogledaj malo na netu možda ima,onaj Batko što priča u svojoj emisiji je o tome govorio,nema drugoga objašnjenja zašto ovako rano pare dati.
Ja sigurno neću plaititi 1200 KM do petka,pa ako me bace s liste,idem na 2.krug negdje drugo
Kako god okreneš.pola studenata neće dati 1200 KM takod a-opet neće dobit pare,nek crknu :x

Recite im da ćete ih prijaviti u Dnevni Avaz....šta ćete, ipak morate shvatit, nije lako njima živit od 5000 KM mjesečno, moraju i oni svojoj djeci kupit novi BMW i platit im privatne fakultete na drugim kontinentima...imajte razumijevanja :roll: ....ja bi vala došla pred fax, skinla se gola i od muke bi odma pristali na moje zahtjeve (il bi me strpali u ludnicu-nije utvrđeno)
mRva_4

#1585 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

:) Ciao ljudiiii moji.. moji su na moru i našla sam se u frci ovih dana zbog ovog plačanja. Ja sama kući a nisam ni blizu Sarajeva. Aplicirala sam se kao redovan ali primljena kao paralelan student. I glupo mi je što smo 13.7. saznali da su upsii 13.7. xD da sam znala to mjesec dana ranije pa hajd. Bila bih spremna na sve. A ovako sam se morala snalaziti i rodbinu pitati i moliti. I bila sam na fakultetu. Sve sam stigla obaviti za jedan dan. Ali u opcćini sam se zadržala jedno dva sata !!! Poludjela sam iskreno! Gdje god dođem gužva i dugački redovi!!! Ne znam kako misle da toliko studenata dođe na red sve i da imaju svi odmah 1200KM. Ne vjerujem da će stići u tri dana to. A mnogi su na odmoru..
Ovo je totalno nerealno! Ako nekog nešto zanima šta, gdje i kako.. nek se javi ja sma se riješila svega i iskreno stotinu kila sam lakša i sada sam mirna! I sada mene čeka moj zasluženi odmor!!!!! :) :-)
jeca fleetwoodmac

#1586 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Zna li netko smijem li ja ovjeriti svoje dokumente(svjedožbe i dr.sve mi je tamo) u drugoj općini,tj.sarajevu,,nisam iz sarajeva a mama mi kaže da sumnja da mogu to tamo uraditi...Mrva,dakle-može se za jedan dan možda uspjeti sve??
Što prvo-donijeti sve ovjereno,popuniti nešto,pa onda uplatiti ili....?
sunshine_AK

#1587 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by sunshine_AK »

e raja, samo da se "prijavim" :-D

danas sam cijeli dan hodala i zavrsila sam sve obaveze. :razz: od slikanja, ovjeravanja fotokopija, zdravstvenog, banke i konacno do fakulteta. predala sve potrebno za upis i zavrsila. krenula sam u 8:30 zavrsila do 1:45. bile su ogromne guzve, ali eto, moze se. 8)

hvala svima koji su mi odgovarali na nebrojena dosadna pitanja i imali strpljenja i razumijevanja :mrgreen: :dance:

sljedeci put cu ja biti ta koja ce davati odgovore i aBd pomoci nekome :sax:

pozzzzzz :thumbup:
bombas_vera

#1588 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

ja u bife necu uci dokle god je gazda onaj seljacina ...jel Mirso.....elem uzivajte ljudi fax se zatvara,rrrraassspusttt :D :D
because_of_you

#1589 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

jeca fleetwoodmac wrote:Zna li netko smijem li ja ovjeriti svoje dokumente(svjedožbe i dr.sve mi je tamo) u drugoj općini,tj.sarajevu,,nisam iz sarajeva a mama mi kaže da sumnja da mogu to tamo uraditi...Mrva,dakle-može se za jedan dan možda uspjeti sve??

Bitno je da je ovjereno.
alica.k

#1590 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

caes wrote:ne bih se slozila s kolegom innovision; na anglistici su maltene svi profesori i asistenti (meni je u glavi samo jedan koji je izuzetak) susretljivi i niko ne obara bez dobrog razloga. sto se toga tice, stvarno se nemam na sta zaliti.

ma naravno da nije sve tako crno. meni su najmanje problem profesori i asistenti (sto na engleskom, sto na arapskom, s bosanskog sam jos pod dojmom jer me OPET danas oborila pa o njoj necu).

problem je kad ti moras hiljadu i jednu stvar uradit da bi dobio bezvezni papir na studentskoj, milion i jednu ako hos i index da ti vrate na vrijeme. naravno da nas handre, svake godine platimo razvoj studentskog servisa il kak se zove, i onda stojimo pet dati u redu da jedan glupi ispit prijavim.
caes

#1591 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

ma ja sam se vise navikla na studentsku tako da se ne nerviram i rijetko sta me moze zacuditi od njih. evo naprimjer ova odluka o ukidanju rata, to je uspjelo da me iznenadi, svaka cast gospodje, svaka cast :mrgreen:
because_of_you

#1592 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

sunshine_AK wrote:e raja, samo da se "prijavim" :-D

danas sam cijeli dan hodala i zavrsila sam sve obaveze. :razz: od slikanja, ovjeravanja fotokopija, zdravstvenog, banke i konacno do fakulteta. predala sve potrebno za upis i zavrsila. krenula sam u 8:30 zavrsila do 1:45. bile su ogromne guzve, ali eto, moze se. 8)

hvala svima koji su mi odgovarali na nebrojena dosadna pitanja i imali strpljenja i razumijevanja :mrgreen: :dance:

sljedeci put cu ja biti ta koja ce davati odgovore i aBd pomoci nekome :sax:

pozzzzzz :thumbup:

Znači može sve za jedan dan? Coool :D

Odoh i ja sutra, aBd :)
jeca fleetwoodmac

#1593 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Eto sretno svima ua naredna dva dana.Meni ako molbu za rate odbiju-nadam se da me neće skinuti sa popisa...mislim ....?
mRva_4

#1594 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

jeca fleetwoodmac wrote:Zna li netko smijem li ja ovjeriti svoje dokumente(svjedožbe i dr.sve mi je tamo) u drugoj općini,tj.sarajevu,,nisam iz sarajeva a mama mi kaže da sumnja da mogu to tamo uraditi...Mrva,dakle-može se za jedan dan možda uspjeti sve??
Ovjeriti možeš u bilo kojoj općini :) ja nisam ništa bila uradila došla sam u devet u Sarajevo jer putujem .
Onda sam otišla u volksbanku i sve poplačala onda sam otišla do skenderije uslikala se i dok sam čekala slike odmah kod skenderije sam otišla u raiffeisenbanku i platila upisni materijal(to je sve što se tu mora uplatiti ostalo je u volksbanci). Onda sam otišla uradila ljekarski koji je najkraće trajao uradih sve za nekih 5 min nisam nikako čekala samo ispunila neki obrazac i kod doktorice ispružila ruke i zažmirila :). Poslje toga sam otišla do faxa da podignem papire svoje dok sam tu čekala moj dečko je išao i uzeo upisni materijal ondje kod informacija na faxu čini mi se. I kada sam ja uzela papire i on materijal sav otišli smo u opčinu(savjetujem da ne idete u onu opčinu u centru grada poviš skenderije preko puta one džamije) prevelika je gužva a jako su sporiiiii tu sam ja izgubila sat i pol i bila zakasnila u polo tri došla na fax i jedva me pustila gospođa samo da predam papire. Jer dok sam čekala red ispunila sam sav upisni materijal. Pa sam samo morala predati na fax. Imala sam dakle sreću. Kažu mi da na Vogošći najprije dođeš na red u općini i slabo tko ide tamo jer svi idu u centar pa ukoliko imaš auto ili ne znam najbolje je tamo otići riješit ćete sve na vrijeme!
Savjetujem da ne idete sami to obavljati već s nekim tko se malo snalazi po Sarajevu. Dok sam ja npr.: otišla po slike jer je bio red u raiffeisen banci, moj dečko je stajao u redu a ja otišla po slike i vratila se u rad i brzo došla na red.
I tako sve brže ide.
Ljudi stvarno sretno ja sam izgubila živce čekajući u tim redovima još sam imala nekog i bila s autom :S najgore je što je bilo prevruće!
Eto sretnooooo :-)
lala*

#1595 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

mRva_4 wrote:
Ovjeriti možeš u bilo kojoj općini :) ja nisam ništa bila uradila došla sam u devet u Sarajevo jer putujem .
Onda sam otišla u volksbanku i sve poplačala onda sam otišla do skenderije uslikala se i dok sam čekala slike odmah kod skenderije sam otišla u raiffeisenbanku i platila upisni materijal(to je sve što se tu mora uplatiti ostalo je u volksbanci). Onda sam otišla uradila ljekarski koji je najkraće trajao uradih sve za nekih 5 min nisam nikako čekala samo ispunila neki obrazac i kod doktorice ispružila ruke i zažmirila :). Poslje toga sam otišla do faxa da podignem papire svoje dok sam tu čekala moj dečko je išao i uzeo upisni materijal ondje kod informacija na faxu čini mi se. I kada sam ja uzela papire i on materijal sav otišli smo u opčinu(savjetujem da ne idete u onu opčinu u centru grada poviš skenderije preko puta one džamije) prevelika je gužva a jako su sporiiiii tu sam ja izgubila sat i pol i bila zakasnila u polo tri došla na fax i jedva me pustila gospođa samo da predam papire. Jer dok sam čekala red ispunila sam sav upisni materijal. Pa sam samo morala predati na fax. Imala sam dakle sreću. Kažu mi da na Vogošći najprije dođeš na red u općini i slabo tko ide tamo jer svi idu u centar pa ukoliko imaš auto ili ne znam najbolje je tamo otići riješit ćete sve na vrijeme!
Savjetujem da ne idete sami to obavljati već s nekim tko se malo snalazi po Sarajevu. Dok sam ja npr.: otišla po slike jer je bio red u raiffeisen banci, moj dečko je stajao u redu a ja otišla po slike i vratila se u rad i brzo došla na red.
I tako sve brže ide.
Ljudi stvarno sretno ja sam izgubila živce čekajući u tim redovima još sam imala nekog i bila s autom :S najgore je što je bilo prevruće!
Eto sretnooooo :-)
Evo jedno olaksanje, u Uniticu imate i jednu i drugu banku, tako da nemorate hodati tamo-vamo :D
because_of_you

#1596 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

Jel ti ozbiljno? Ja znam da je Volksbank tamo... I ima bankomat od Raiffaisena.. :-?
lala*

#1597 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

sumayya wrote:Jel ti ozbiljno? Ja znam da je Volksbank tamo... I ima bankomat od Raiffaisena.. :-?

Da, najozbiljnije... I jedna i druga su na istom mjestu. Ima bankomat od Raiffaisena, e odmah pored njega se okrenes na desnu stranu, i krenes tim putem, i naci ces je 100% :D :D
because_of_you

#1598 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

lala* wrote:
sumayya wrote:Jel ti ozbiljno? Ja znam da je Volksbank tamo... I ima bankomat od Raiffaisena.. :-?

Da, najozbiljnije... I jedna i druga su na istom mjestu. Ima bankomat od Raiffaisena, e odmah pored njega se okrenes na desnu stranu, i krenes tim putem, i naci ces je 100% :D :D
HvaJa ti punoooo :)

Znači jedino na Jezero treba otići onako malo dalje...
jeca fleetwoodmac

#1599 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

E još jedno ozbiljno pitanje...
AKo ću predati MOLBU hoću li poplaćati sve ovo (za biblioteku,materijal itd).Jer,ako mi ne odobre molbu-što sam džaba uplaćivala.Ne kužim sada stvarno ? HITNO :cry:
lala*

#1600 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

sumayya wrote:
lala* wrote:

HvaJa ti punoooo :)

Znači jedino na Jezero treba otići onako malo dalje...
Nema na cemuuu :) Nije bas na Jezeru, ali nije tesko naci...jesi iz Sarajeva ti?
Post Reply