"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
sinus

#1576 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sinus »

Evo friška scena sa stručnjakom parkiranja, jeb ga nisam mogao uslikati zaboravio sam mob ponijeti.

Dolazim ja pred dom zdravlja, parkinzi isrctani ukoso...Ispred mene golf 2, prilazi on slobodnim parking mjestima kojih ima 2 i onako šanerski ispred mene zauze oba tako što je parkirao direkt na liniju koja razdvaja dva parking mjesta. Ja stao iza njega i svirnem mu. Izlazi debelguza žena iz auta i onako mutavo me gleda. Kaže on šta je? Reko prijatelju daj malo se pomakni da se i ja parkiram zauzeo si dva parkinga. Kaže on meni onako nadobudno...Koja dva parkinga ? Reko pa eto dva si zauzeo vidiš li? Kaže nisu ovo dva. Kažem ja njemu pa vidiš li da je tu linija, nije parking samo za tebe napravljen trebaju i drugi ljudi da se parkiraju. I vrati se on pokuša da se parkira ali očito ne umije...Izađe i kaže kako će ovaj do mene izač iz auta ? Ja gledam u njega :-) Reko jarane hoćeš da ti se ja parkiram :D :D Tek on meni fino reče, u stvari ja sam prvi došao do auta, zovi policiju ako hoćeš, nemoj mi predavanje držat :-)

A meni malo fali da mi fitilj izgori...ipak u sebi se skontam nemoj, nemoj, nemoj, odmahnem rukama i potražim drugi parking.
duboka_misao

#1577 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

sinus wrote:Evo friška scena sa stručnjakom parkiranja, jeb ga nisam mogao uslikati zaboravio sam mob ponijeti.

Dolazim ja pred dom zdravlja, parkinzi isrctani ukoso...Ispred mene golf 2, prilazi on slobodnim parking mjestima kojih ima 2 i onako šanerski ispred mene zauze oba tako što je parkirao direkt na liniju koja razdvaja dva parking mjesta. Ja stao iza njega i svirnem mu. Izlazi debelguza žena iz auta i onako mutavo me gleda. Kaže on šta je? Reko prijatelju daj malo se pomakni da se i ja parkiram zauzeo si dva parkinga. Kaže on meni onako nadobudno...Koja dva parkinga ? Reko pa eto dva si zauzeo vidiš li? Kaže nisu ovo dva. Kažem ja njemu pa vidiš li da je tu linija, nije parking samo za tebe napravljen trebaju i drugi ljudi da se parkiraju. I vrati se on pokuša da se parkira ali očito ne umije...Izađe i kaže kako će ovaj do mene izač iz auta ? Ja gledam u njega :-) Reko jarane hoćeš da ti se ja parkiram :D :D Tek on meni fino reče, u stvari ja sam prvi došao do auta, zovi policiju ako hoćeš, nemoj mi predavanje držat :-)

A meni malo fali da mi fitilj izgori...ipak u sebi se skontam nemoj, nemoj, nemoj, odmahnem rukama i potražim drugi parking.
jucer me dedo na grbavici optuzuje da sam maznul parking mjesto, reko ima mjesto do mene gospodine prazno, i skontam i upitam ,reko jel to neznate parkirati,kaze vi ste nekulturni vaki naki,reko ako neznate ja cu vam parkirati
sto ga raspizdi jos gore parking grbavica ispred bivse torte i to :D
smak

#1578 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

Image
Image
Image
smak

#1579 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

Image
krusty

#1580 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

mislim da ste stvarno otisli daleko sa teme

slikati svako nepropisno parkirano auto i stavljati ovdje, mislim cirkus pa takvih ima na hiljade svaki dan

zar ova tema nije bila rezervisana za prave majstore, poput onog sa prikolicom i slicne gigante...

sad mi treba da se divimo nekoj slici auta na trotoaru kad to vidjamo na svakom koraku... dajte malo pravih majstora
Wind

#1581 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Wind »

Morel' ova.... :D

Image
duboka_misao

#1582 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

Wind wrote:Morel' ova.... :D

Image
samo mi fale Bitlsi kako prelaze preko zebre :thumbup:
AdnanSA

#1583 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AdnanSA »

Također mislim da je potpuno nepotrebno stavljati slike nepropisno parkiranih auta u gradu.
Parking prostora fali i svi se snalaze na moguće i nemoguće naćine.
Ako si političar, bogataš, kriminalac, poznati fudbaler, medijska ličnost ili poznata faca u kvartu to ti daje za pravo da se parkiraš kako god hoćeš. Pauk te odnjeti neće, a raja će ti dati za pravo u najvećem broju slučajeva jer si "naš".
susc_ovjek

#1584 Re: "Majstori" parkiranja

Post by susc_ovjek »

AdnanSA wrote:Također mislim da je potpuno nepotrebno stavljati slike nepropisno parkiranih auta u gradu.
Ako si političar, bogataš, kriminalac, poznati fudbaler, medijska ličnost ili poznata faca u kvartu to ti daje za pravo da se parkiraš kako god hoćeš. Pauk te odnjeti neće, a raja će ti dati za pravo u najvećem broju slučajeva jer si "naš".
Kako ja samo popizdim kad neko pocne opravdavat ovo "snalazenje".

Nije da NEMA mjesta za parking u gradu kada 500m (slovima: pet stotina metara) prdi prazan parking a lola parkira ispred omiljene mu baste iza znaka za zabranjeno parkiranje. Kako to da se moje auto nikad nije naslo u slicnoj situaciji?!
AdnanSA

#1585 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AdnanSA »

Nisi shvatio moj post uopšte. Nikoga ja ne opravdavam ovde.
Jednom sam pisao o našem poznatom fudbaleru koji je parkirao auto na pola glavne ulice i otišao da kupi nešto u obližnju robnu kuću. Raji na forumu to bilo smiješno i simpatično.
Bullet Tooth Tony

#1586 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Bullet Tooth Tony »

AdnanSA wrote:Nisi shvatio moj post uopšte. Nikoga ja ne opravdavam ovde.
Jednom sam pisao o našem poznatom fudbaleru koji je parkirao auto na pola glavne ulice i otišao da kupi nešto u obližnju robnu kuću. Raji na forumu to bilo smiješno i simpatično.
Papcima na forumu bilo smiješno i simpatično ;-) , Raji nikako ;-)
AdnanSA

#1587 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AdnanSA »

Beg_Babic wrote:
AdnanSA wrote:Nisi shvatio moj post uopšte. Nikoga ja ne opravdavam ovde.
Papcima na forumu bilo smiješno i simpatično ;-) , Raji nikako ;-)
Zovi te osobe kako god hoćeš ali velika većina je to opravdavala pa sam ja još ispao osoba koja blati poznatog fudbalera.
Na kraju je moderacija i zaključala temu.
Doduše nisam imao dokaza u obliku fotografije pa se svelo na rekla kazala. :-D :-D :-D :-D
Wind

#1588 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Wind »

Ma nema tu "naš" nije naš... :twisted:

Čiji NAŠ? Moj nije, a ako je tvoj, vodi ga kući pa nek ti se parkira u dnevnom boravku! :twisted:

Ovdje se samo radi o bahatosti i NEkulturi ponašanja i ophođenja prema drugim učesnicima u saobraćaju. Niko mu neće zamjeriti ako se parikra na travi ali na svojoj vikendici i ovo je samo jedan od satiričnih načina da ukažemo na to. Svi smo svjesni da zbog objavljene slike na forumu neće dobiti kaznu ali to je samo jedan vid protesta "nas normalnih" da malo istaknemo takvo ponašanje uz poneki šaljivi komentar. I to je to.

Svaki pokušaj pravdanja takvog ponašanja je uzaludan a taj koji ga brani je još gori.

PS
AdnanSA, nisam mislio na tebe! :bih:
amrica

#1589 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amrica »

malo off topc
proslo ljeto, aerodrom u Splitu, parkirao se neki veliki terenac tacno pred ulaz, covjek uletio u zgradu, skupilo se obezbjedjenje, motorole, mobiteli, opasne face.... kad izlazi covjek sa kcerkom, a u njega mu sci Blanka Vlasic, donijela jos jedno zlato 'Rvackoj. Obezbjedjenje se samo pokupilo, svima osmjesi od uha do uha...
Optimist

#1590 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Optimist »

Nedjelja, TC Bingo Hadzici, 30.05.2010:

Image

Image

Merkator na Dobrinji, 03.06.

Odavno poznata i vidjena slika.
Samo mi nije jasno kako ovi umjetnici nadju dva slobodna mjesta i to jedno pokraj drugog u ovakvoj guzvi? Jedva se nadje i jedno prazno. :D

Image

Image
NEOPLAN

#1591 Re: "Majstori" parkiranja

Post by NEOPLAN »

Ma ja mislim da su se oni ovako uvukli izmedju dva auta koja su zahvatala po malo od jednog i drugog mjesta, pa onda kad su ovi otisli, ostali ovako na dva....
smak

#1592 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

susc_ovjek wrote:
AdnanSA wrote:Također mislim da je potpuno nepotrebno stavljati slike nepropisno parkiranih auta u gradu.
Kako ja samo popizdim kad neko pocne opravdavat ovo "snalazenje".

Nije da NEMA mjesta za parking u gradu kada 500m (slovima: pet stotina metara) prdi prazan parking a lola parkira ispred omiljene mu baste iza znaka za zabranjeno parkiranje. Kako to da se moje auto nikad nije naslo u slicnoj situaciji?!
:thumbup:
Jack Be Nimble

#1593 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Jack Be Nimble »

krusty wrote:mislim da ste stvarno otisli daleko sa teme

slikati svako nepropisno parkirano auto i stavljati ovdje, mislim cirkus pa takvih ima na hiljade svaki dan

zar ova tema nije bila rezervisana za prave majstore, poput onog sa prikolicom i slicne gigante...

sad mi treba da se divimo nekoj slici auta na trotoaru kad to vidjamo na svakom koraku... dajte malo pravih majstora
I ja sam istog misljenja. Samo postavljaju jedno te isto kola na pjesackom, kola zauzimaju dva mjesta itd. Pocinjem da mislim da to vise nisu majstori parkiranja, nego da je normalno tako parkirati.
Hendrix

#1594 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hendrix »

Bingo u Hadžićima je pravo mjesto za sve ljubitelje parkiranja uz cestu, iako ima po mojoj procjeni oko 100 parking mjesta od kojih je 50% slobodnih kad god sam bio, uvijek uz cestu na samom ulazu se parkiraju pa to je nevjerovatno.
Ne razumijem, čak nije ni nešto bliže ulazu ali ono opet mora auto parkirat na cestu iako su ljudi stvarno napravili i previše parkinga, nažalost mentalitet ne možeš promijeniti .
skojotovski

#1595 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skojotovski »

ista situacija ispred Tusha i Merkura. parking garaza zjapi prazna, papci parkiraju duz prilazne trake... e, takvim bi ja, da se kojim slucajem pitam, palio auta! :x
Cholina_Lokica

#1596 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

ali ja nikad necu shvatiti ove u b-fazi... kod mene na prakingu UVIJEK ima mjesta, ali jok, ono parkira po sred ceste, nema veze sto mu je parking bukvalno 5 metara od auta :x jos dole kod dzamije kad se nabiju na cestu sa obje strane pa samo jedno auto se moze provuci, a dvosmjerna ulica na tom dijelu :x fakat mi dodje da krenem redom i sve i jedno auto isparam
Skyfox

#1597 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Skyfox »

Dile wrote:ali ja nikad necu shvatiti ove u b-fazi... kod mene na prakingu UVIJEK ima mjesta, ali jok, ono parkira po sred ceste, nema veze sto mu je parking bukvalno 5 metara od auta :x jos dole kod dzamije kad se nabiju na cestu sa obje strane pa samo jedno auto se moze provuci, a dvosmjerna ulica na tom dijelu :x fakat mi dodje da krenem redom i sve i jedno auto isparam
uslikaj pa shibni u MUp

makar ce ti bit malo lakse...
Cholina_Lokica

#1598 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

ma jedan period su stalno dijelili im cestitke, al dzaba, papak ostaje papak bez obzira na ubrzanje
Skyfox

#1599 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Skyfox »

Dile wrote:ma jedan period su stalno dijelili im cestitke, al dzaba, papak ostaje papak bez obzira na ubrzanje
to samo kad im se isprazni budGet. Tako je kod mene inace svi parkiraju na cesti oko Aquariusa ali povremeno naleti par drotova i zakace cestitke i tako opet nista mjesecima...
Azamo

#1600 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Azamo »

Ko kaže da nema parking mjesta u Sarajevu :D

Image
Locked