Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
tornjak-bosanski

#1576 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

Slažem se sa većonom, Izrael vodi pogrešnu politiku, njih ne opravdavam što se tiče politike,
problem je što Palestince predstavlja pogrešan pokret. Ljudi su iz očaja i bijede skloniji
ekstremistima, čega smo svjedoci svugdje u svijetu. Mislim da bi palestinski zahtjevi bili
bolje prihvaćeni da se narod okrene nekom istinskom palestnskom pokretu a ne "džihad" pokretu.
Tada bi UN mogao ucijenjivati Izrael, ovako je suprotno i samo vodi još goroj situaciji za
Palestince. Potpuno razumijem te ljude, ali zlouptrebljeni su i obmanuti.
Imali smo i mi rat.

Takodje je problem i sto Izrael predstavljaju fasisti koji ih zele istrijebiti. Slazem se da su Palestinci morali pametnije da se postave nakog ovoliko vremena i da se organizuju na drugi nacin, ali je isto tako cinjenica da su jebenom logoru i ne mogu nigdje i da je ovo jedino ostalo...nazalost.
aseemic

#1577 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

Point. wrote:Kako mi se gade anaisa i ovaj ekavski stvor aseemic. Fuj zlonamjerna djubrad, ti Anaisa ucini nam uslugu svima i nikad ne dolazi u BiH i ni za sta na svijetu ne govori da si iz BiH. Drzi se padina teroristicke drzave Izrael i uzivaj u otetoj basti i kuci. Ruka pravde mozda jeste spora, ili dodje....kad-tad.
Dodje kad tad... ti ces prvi da patis zbog svog intelekta :thumbup:
tornjak-bosanski

#1578 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

Point. wrote:Kako mi se gade anaisa i ovaj ekavski stvor aseemic. Fuj zlonamjerna djubrad, ti Anaisa ucini nam uslugu svima i nikad ne dolazi u BiH i ni za sta na svijetu ne govori da si iz BiH. Drzi se padina teroristicke drzave Izrael i uzivaj u otetoj basti i kuci. Ruka pravde mozda jeste spora, ili dodje....kad-tad.

Ovo dvoje se hrane na mrznji - da nije mrznje ne bi bilo ni njih...
pike

#1579 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pike »

E bas ce tebe pitat mozel doc u BiH, nasi Bosanski Jevreji su najmanji problem u BiH.
anaisa

#1580 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

Think outside the box boy :) isto pravilo kao i za ostale livadiche poput tebe vazhi i za tebe, jesi zavrshio? :)
ld

#1581 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

u svemu ovome bilo bi najbolje da se dozvoli naoruzanje hamasu i da civili izvuku u egipat
pa brate nek se pogruhaju samo tako
ali da hamasu se dozvoli uvoz oruzija iz egipta i to najnovije sisteme za protu-oklopnu i protu-avionsku borbu

ja sam ubjedjen da kad bi se palestinci posteno i dobro naoruzali i to bez tenkova i aviona,da bi pojeli IDF za dorucak
svi smo vidjeli libanon i hizbullah,nisu ni oni imali avione i tankove i opet su se naje.... mame IDFu i to samo tako
a da su jos imali par ruskih sistema za protuavionsku borbu,tada bi bili u stanju i da izvrse invaziju na sjever izraela

lako je se ku... IDF poslali su tenkove u gazu i tuku sa pristojne udaljenosti
a i artiljerija,avijacija i mornarica tuce sa pristojne udaljenosti

poserem se ja na tu hrabrost
karanana

#1582 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

anaisa je ok, realna je i sa njom se moze polemizirati. naravno ona ima razlicito misljenje od vecine ali se s njom moze pricati i raspravljati.
aseemic je mala maca na ovoj temi kad je u pitanju sirenje mrznje. procitajte temu o sarajevu na podforumu razne diskusije iznad i citajte njegove postove. haj da su to postovi bazirani na cinjenicama nego su apsolutno produkt mrznje. ne mislim ja da je on jevrej nego mislim da je pripadnik neke druge vjeroispovjesti ali to nije ni bitno, mislim da bi se moderatori mogli pozabaviti njegovim pisanjem jer mislim da on krsi pravila foruma.
Last edited by karanana on 06/01/2009 17:12, edited 1 time in total.
anaisa

#1583 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

ld wrote:u svemu ovome bilo bi najbolje da se dozvoli naoruzanje hamasu i da civili izvuku u egipat
pa brate nek se pogruhaju samo tako
ali da hamasu se dozvoli uvoz oruzija iz egipta i to najnovije sisteme za protu-oklopnu i protu-avionsku borbu

ja sam ubjedjen da kad bi se palestinci posteno i dobro naoruzali i to bez tenkova i aviona,da bi pojeli IDF za dorucak
svi smo vidjeli libanon i hizbullah,nisu ni oni imali avione i tankove i opet su se naje.... mame IDFu i to samo tako
a da su jos imali par ruskih sistema za protuavionsku borbu,tada bi bili u stanju i da izvrse invaziju na sjever izraela

lako je se ku... IDF poslali su tenkove u gazu i tuku sa pristojne udaljenosti
a i artiljerija,avijacija i mornarica tuce sa pristojne udaljenosti

poserem se ja na tu hrabrost
I shta je bilo kad si se probudio? jel padala kisha ili je puhao vjetar?
Lincoln-Burrows

#1584 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

tornjak-bosanski wrote: Takodje je problem i sto Izrael predstavljaju fasisti koji ih zele istrijebiti. Slazem se da su Palestinci morali pametnije da se postave nakog ovoliko vremena i da se organizuju na drugi nacin, ali je isto tako cinjenica da su jebenom logoru i ne mogu nigdje i da je ovo jedino ostalo...nazalost.
ne bih rekao da ih žele istrijebiti,
oni bi im vjerojatno dali Gazu i Zapadnu Obalu,
njihov cilj je da nakon toga Izrael bude priznat.
Hamas ne želi dati Izraelcima ništa,
zato mislim da Palestinci zaslužuju mudriju vlast,
jer ovako im je jadno da jadnije ne može.
aseemic

#1585 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

Lincoln-Burrows wrote:
tornjak-bosanski wrote: Takodje je problem i sto Izrael predstavljaju fasisti koji ih zele istrijebiti. Slazem se da su Palestinci morali pametnije da se postave nakog ovoliko vremena i da se organizuju na drugi nacin, ali je isto tako cinjenica da su jebenom logoru i ne mogu nigdje i da je ovo jedino ostalo...nazalost.
ne bih rekao da ih žele istrijebiti,
oni bi im vjerojatno dali Gazu i Zapadnu Obalu,
njihov cilj je da nakon toga Izrael bude priznat.
Hamas ne želi dati Izraelcima ništa,
zato mislim da Palestinci zaslužuju mudriju vlast,
jer ovako im je jadno da jadnije ne može.
Hamas zeli potpuno unistenje Izrela. Koliko god se Izrale povlacio, ustupao i sl. oni nece odustati od totalnog unistenja...
omar little

#1586 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

anaisa wrote:
Think outside the box boy :) isto pravilo kao i za ostale livadiche poput tebe vazhi i za tebe, jesi zavrshio? :)
sta ima u izraelu? kako ovo klanje utjece na nadolazece izbore? jel' narod zdushno uz vodje ili ovo nije dosta? 'oce bendzi mozda usicarit' na svemu ovome? ti preferiras bendzu ili nekog drugog? ima neko krvolocniji od njega?
Madame de Pompadour

#1587 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Madame de Pompadour »

anaisa wrote:
Madame de Pompadour wrote:
Zive u Izraelu, ali nemaju izraelsko drzavljanstvo, sto ih uskracuje za mnoge beneficije, imaju posebbne izraelske iskaznice, te ih nema kako ti kazes 30% vec 16-20%

Ima ih draga moja 30% okruglo, radila sam na biznis analizama gdje se je dotico i broj stanovnika....na nesrecu tvoju :lol: :lol: :lol:

A sto nemaju pasos? na svojoj zemlji u svojoj drzavi, eto oni ne ratuju?

Fala bogu pa nemaju vase benefite, mogu zamisliti koji bi to benefiti bili :lol: :-D
Opleti :)
Kako stvari stoje oplest ces ti :lol: , priznaj da te je strah? :P
Point.

#1588 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Point. »

aseemic wrote:
Makar imam srce na pravom mjestu.
anaisa

#1589 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

Shto bi me bilo strah? Doduse mozda zivis u ubjedjenju ali eto ne bih da ti ga kvarim :)
RIZVA

#1590 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by RIZVA »

Sukob plestinskih i izraelskih studenata se dogodio danas na Univerzitetima u El Kudsu (Jeruzalem) i Haifi prilikom demonstracija palestinskih studenata zbog izraelske agresije na Gazu.

Najmanje 10 palestinskih demonstranata je uhapšeno, među kojima i predsjednik Unije palestinskih studenata. Valjda ne trebamo napominjati da niko od izraelskih studenata nije završio u zatvoru.

Osoblje univerziteta u Haifi je kasnije izjavilo da protesti nisu bili odobreni od strane Univerziteta, i da su zbog toga morali biti nasilno prekinuti.

Welcome to Izrael, šta više reći...
aseemic

#1591 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

Point. wrote:
aseemic wrote:
Makar imam srce na pravom mjestu.

Eto neka je u mene u gacama... Ja se borim da deca u Palestini umru ili da se Hamas unisti? Kazem da je Izrale u pravu sto napada Hamas, a ti se vracas na neki fasizam, Srebrenicu, muslimane...

RIZVA wrote:Sukob plestinskih i izraelskih studenata se dogodio danas na Univerzitetima u El Kudsu (Jeruzalem) i Haifi prilikom demonstracija palestinskih studenata zbog izraelske agresije na Gazu.

Najmanje 10 palestinskih demonstranata je uhapšeno, među kojima i predsjednik Unije palestinskih studenata. Valjda ne trebamo napominjati da niko od izraelskih studenata nije završio u zatvoru.

Osoblje univerziteta u Haifi je kasnije izjavilo da protesti nisu bili odobreni od strane Univerziteta, i da su zbog toga morali biti nasilno prekinuti.

Welcome to Izrael, šta više reći...
Palestinski demonstranti su mirno protestovali, bez kamenja i slicnog? :thumbup:
Point.

#1592 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Point. »

anaisa wrote:

Prava si seljanka majke mi. Ni u jednom postu nisi osudila stradanje civila, zena, djece. To dovoljno govori o tebi, o gaduro.
KemooSA

#1593 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

aseemic wrote:
Posto te poznajem bice mi drago da malo porazgovaramo u 4 oko o tom tvom fasizmu :wink:
anaisa

#1594 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

Point. wrote:
anaisa wrote:

Prava si seljanka majke mi. Ni u jednom postu nisi osudila stradanje civila, zena, djece. To dovoljno govori o tebi, o gaduro.
O pacifisto :)
_veleposlanik

#1595 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

konacno dodjoh i ja do rijeci....

par stvari: ovaj aseemic je tipican dernek.ba profil, decko ekavskog pisanja prostoprosirenim recenicama nesto kao pokusava reci na ovoj temi, medjutim ja bih mu porucio da se "lepo" makne ovog foruma i lepo svojoj bagri prica gluposti, jer kao prvo, on ne zna o cemu govori vec samo kao papagaj ponavlja: Izrael - demokratija, Hamas - terorizam... decko je tako plitak i zeljan potpale, da mislim da se smije dok kuca ove gluposti. stavite ga pod ignore i stvar rijesena...

gdjica anaisa je pokazala svoje pravo lice, ponosi se kao cionista, a ostali su zeljni demokratije, al su previse divljaci da bi je dobili, pa im je treba uvesti. ocigledno, doticna nije bila gladna i nije trpila horore jednog rata - ne izvan kino sale...

necemo mi palamudjenjem nista rijesiti, ali makar nek svako kaze svoje... izlivi poput anaisinog "da se hoce dici Iran - Izrael ima 200 nuklearki" su za obdanista, te se ne bi trebali uzimati u obzir...
KemooSA

#1596 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

U izraelskim zračnim napadima u utorak je poginulo još 40 Palestinaca koji su se krili u zgradi škole Ujedinjenih Nacija, prenosi Reuters.

Jel i ovo borba protiv terorizma?
anaisa

#1597 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

_veleposlanik wrote:konacno dodjoh i ja do rijeci....

par stvari: ovaj aseemic je tipican dernek.ba profil, decko ekavskog pisanja prostoprosirenim recenicama nesto kao pokusava reci na ovoj temi, medjutim ja bih mu porucio da se "lepo" makne ovog foruma i lepo svojoj bagri prica gluposti, jer kao prvo, on ne zna o cemu govori vec samo kao papagaj ponavlja: Izrael - demokratija, Hamas - terorizam... decko je tako plitak i zeljan potpale, da mislim da se smije dok kuca ove gluposti. stavite ga pod ignore i stvar rijesena...

gdjica anaisa je pokazala svoje pravo lice, ponosi se kao cionista, a ostali su zeljni demokratije, al su previse divljaci da bi je dobili, pa im je treba uvesti. ocigledno, doticna nije bila gladna i nije trpila horore jednog rata - ne izvan kino sale...

necemo mi palamudjenjem nista rijesiti, ali makar nek svako kaze svoje... izlivi poput anaisinog "da se hoce dici Iran - Izrael ima 200 nuklearki" su za obdanista, te se ne bi trebali uzimati u obzir...
Ali Bogu hvala pa imamo tebi, koji ocito pishesh neku svoju doktorsku disertaciju jal' nauchnu studiju vezanu za cionisticku zavjeru.
Tupis ko maksim po diviziji jedno te isto te su mi tvoji postovi posebno dosadni te ih sa lakochom preletim :)
Pametan si ti rekoh ti ja :) samo naprijed, daleko ces dograbiti
aseemic

#1598 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by aseemic »

KemooSA wrote:U izraelskim zračnim napadima u utorak je poginulo još 40 Palestinaca koji su se krili u zgradi škole Ujedinjenih Nacija, prenosi Reuters.

Jel i ovo borba protiv terorizma?

Nije ako ih je 40 bilo kao ti i ja... s tim sto dajem sve sto imam da je od tih 40, 30 bilo iz Hamasa. :thumbup:

_veleposlanik wrote:konacno dodjoh i ja do rijeci....

OT - Volim da dernečim i cesto izlazim u Izrael :bih: :run:
Last edited by aseemic on 06/01/2009 17:29, edited 1 time in total.
_veleposlanik

#1599 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

UnscarD wrote: Novac je zaista moc a Jevrejski novac dolazi uglavnom od kamata.
ovo je kljuc historije, cionizma i sadasnjeg usranog svijeta. korijen od kojeg polazi sve. drago mi je kolega UnscarD da uvijek ovako maestralno sintetiziras historiju ili tematiku o kojoj govorimo. mozda pragmatizam i nije najpametnija opcija u historijskom kontekstu, ali toliko smo odlutali od realnosti da nam je potrebno hitno obrazovanje, makar u kratkim crtama...

svaka cast tebi i @zonbirile-u, svakako dobri doprinosi ovoj temi :thumbup:
Madame de Pompadour

#1600 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Madame de Pompadour »

anaisa wrote:Shto bi me bilo strah? Doduse mozda zivis u ubjedjenju ali eto ne bih da ti ga kvarim :)
Strah i te kako strah, osjetila i vidjela vas strah, dok sjedis u kafeu, ulazis u shopping, ides u bogomolju, hotel, svugdje su ceke rasporedjene sa masinkama i svako odmjera svakog, prati, kontrolise...zemlja pakla!

Strah je Izraela da izgubi samo jedan rat, a izgubit ce sigurno makar i za 100 godina, mozda mi ne dozivimo to i nece vas biti...a jesi li primjetila da 3-4 generacije zidova nikad ne ostanu na istom ognjistu??? Pitaj se malo sto?

Vase prokletstvo!
Locked