Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

chuchumbamayumbe

#1576 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

Abacija wrote:
tranquil wrote:[quote="chuchumbamayumbe"Vidim da jos niko nije odgovorio na moj konstruktivni i nadasve kompromisni prijedlog!
Ovo pogotovu vazi za one koji smatraju da ce njihovo dijete biti "ugrozeno" ili sta vec ne.
chuchumbamayumbe wrote:Po anketi ispada da skoro 90% ljudi nema nista protiv Deda Mraza, prema tome, zasto ne vidim razloga zasto ga protjerivati?
Neka dodje DM u obdaniste, neka obraduje djecu (ciji roditelji to zele), a oni koji misle da to nije za njihovu djecu neka odu u drugu prostoriju dok DM ne odradi sto ima.Isto kao i sa vjeronaukom. Neka razdvoje djecu, kao i za vrijeme vjeronauke, i to je to.
I mirna Bosna.
Ha ja.

8-)
Pa eto, ako je prijedlog dat u sarkastičnom tonu, hajde de, da ga i ja podržim :-) Ovim forumom je u zadnje vrijeme prošlo toliko nevjerovatnih postova, od kojih su mnogi dati u sarkastičnom, a mnogi nažalost u ozbiljnom tonu tako da više ne znam šta pisac stvarno misli.

Međutim, ozbiljno govoreći, razdvajanje djece mi je loša ideja pri vjeronauci u javnim vrtićima, i ostaje loša ideja pri primanju poklona u istim.
Ocigledno je da je @chuchumbamayumbe bio ironican. Ali kad bi prijedlog stvarno postojao onda bi se nabavio dovoljan broj paketica, tako da bi i ona djeca, ciji roditelji ne zele da vide Djeda Mraza, dobili paketice, pa bilo to na hodniku od vaspitacice ili putem poste.[/quote]

seln

#1577 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

istocnjak wrote:
seln wrote:
istocnjak wrote:
Kako neko nakon održavanja "Queer festivala" za vrijeme mjeseca Ramazana i paljenja džamije za Bajram u Fazlagića kuli, može nakon 63 stranice napisane o djeda mrazu - koji nije ukinut - i dalje pisati o istom?
Kako se ti, poslije holokausta, usudjujes da jedes jela koja nisu kosher na Jom Kipur?
Prodji nas, ziv bio, idi klanjaj nafilu...veci ti je sevap..
Izgleda da si se našao u ovome gore napisanom ... pa prodjite se vi koji ste "IN" svih nas normalnih ljudi, a za moje nafile i sevape se ti ne brini ...
Da, ja sam vlah, ateist, peder, liberal i sotonist. Dakle, prodji nas se i idi malo slusati ders u carevoj dzamiji.
chuchumbamayumbe

#1578 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

istocnjak wrote:
Abacija wrote:Ocigledno je da je @chuchumbamayumbe bio ironican. Ali kad bi prijedlog stvarno postojao onda bi se nabavio dovoljan broj paketica, tako da bi i ona djeca, ciji roditelji ne zele da vide Djeda Mraza, dobili paketice, pa bilo to na hodniku od vaspitacice ili putem poste.
Kako neko nakon održavanja "Queer festivala" za vrijeme mjeseca Ramazana i paljenja džamije za Bajram u Fazlagića kuli, može nakon 63 stranice napisane o djeda mrazu - koji nije ukinut - i dalje pisati o istom?
Zasto da ne pisem, u cemu je problem?
:roll:
madner

#1579 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by madner »

Istocnjak je vise kod Fahdove, ovi gore su suvise komplikovani, skrenuli sa daleko sa puta.

:wink:
JThomas

#1580 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

evo ga, u istom košu održavanje queer festivala i paljenje džamije (za koje još uvijek ne znamo da li je paljenje, ali eto rasprave radi uzmimo da jeste) :roll:

ne može niko njega provaliti koliko on sam sebe može provaliti.
istocnjak

#1581 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

Abacija wrote:
istocnjak wrote:
Abacija wrote:Zato sto ta djeca ne nasljedjuju od nas nego mi posudjujemo od njih... Mozda ti zivis u proslosti i neces da pogledas ispred sebe ali ja sam u stanju (usudjujem se) da pogledam u buducnost. Na drugoj temi - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p2309745 - (ko je to shvatio) sam napisao da je djeci potrebno sto vise mastanja i igre, i da ce to mastanje cini preduslov za zdrav zivot kada odrastu. Ako ces ti njima danas ukinuti Djeda Mraza, sutra Duska Dugouska, prekosutra onog vuka SKJTovskog, pa onda cetvrti dan spaliti bajke o Crvenkapici itd., onda ti toj djeci unistavas preduslove za buducnost. A koliko znam, to je protiv povelje UN-a o zastiti djecijih prava.
De ba prestani više šupljirati zaista nema potrebe za tim ... ti si taj koji živi u prošlosti i koji veze nema sa realnošću sadašnjosti ... preduslov za budučnost djece nije "djeda mraz" nego država Bosna i Hercegovina koju svakim danom negiraju ... vezano za bajke ... ti si taj koji živi u nekom svijetu bajki pa ništa ne vidiš šta se dešava ili to namjerno radiš ... drugo, djeda mraz nije ukinut. Što više uopšte pišeš o tome?
Mi se samo prepucavamo preko Djeda Mraza ali u stvari problem je vjeronauka u vrticima. I upravo to vodi ka unistavanju ovog drustva pa bi te zamolio da se zapitas da li si i ti (kao zagovornik te vjeronauke) jedan od onih sto unistavaju Bosnu i Hercegovinu.
Ko je zagovornik vjeronauke u školama? Gdje sam to napisao? A zna se ko je uništavao Bosnu i ko to i dan danas radi. Ispade po tebi da oni koji su kao maloljetnici bili u vojsci su sada protiv Bosne jer su vjernici???? Kakve to nebuloze pričaš? Odakle ti to tipkaš?
istocnjak

#1582 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

madner wrote:Istocnjak je vise kod Fahdove, ovi gore su suvise komplikovani, skrenuli sa daleko sa puta.

:wink:
Ne idem ja tamo ne sikiraj se ti zato ... brini se ti za Ferhadiju bolje ti je ... :D
istocnjak

#1583 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

JThomas wrote:evo ga, u istom košu održavanje queer festivala i paljenje džamije (za koje još uvijek ne znamo da li je paljenje, ali eto rasprave radi uzmimo da jeste) :roll:

ne može niko njega provaliti koliko on sam sebe može provaliti.
JThomas fino sam ti i kulturno skrenuo pažnju da mi se ne obračaš jer se predstavljaš kao bošnjak a u stvari si katolik. To se vidi iz tvoga rječnika koji koristiš a po avataru se vidi ko si?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1584 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

DEDA MRAZ SVE GLEDA!
istocnjak

#1585 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

mIRCerka wrote:DEDA MRAZ SVE GLEDA!
Neutralni ... :D

(odoh u ban :D )
JThomas

#1586 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

istocnjak wrote: JThomas fino sam ti i kulturno skrenuo pažnju da mi se ne obračaš jer se predstavljaš kao bošnjak a u stvari si katolik. To se vidi iz tvoga rječnika koji koristiš a po avataru se vidi ko si?
:lol:

ja se nikad u svom životu nisam predstavio kao bošnjak, niti ću, to te prenosi...ja sam BOSANAC. a katolik još manje, ja sam ateist/agnostik i nisam to jednom napisao ovdje.

hajde, eto, sveznalice, ko je na mom avataru?
otherside

#1587 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by otherside »

JThomas wrote:
istocnjak wrote: JThomas fino sam ti i kulturno skrenuo pažnju da mi se ne obračaš jer se predstavljaš kao bošnjak a u stvari si katolik. To se vidi iz tvoga rječnika koji koristiš a po avataru se vidi ko si?

ja se nikad u svom životu nisam predstavio kao bošnjak, niti ću, to te prenosi...ja sam BOSANAC. a katolik još manje, ja sam ateist/agnostik i nisam to jednom napisao ovdje.

neki katolik...to te je odalo :lol:
sad već drugim očima gledam one vjernike sa nickovima lakat jebić i LSD :D
Robyn

#1588 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Robyn »

Za Dedu Mraza uvijek, ne znam sto to nekome smeta, on se nikada nije nametao, manje ga ima u nasim zivotima i medijima npr od jedne Hane, Emerika, Simone i ostalih karikatura modernog drustva.

Covjek dodje podijeli paketice,poklone i sta vec i razguli u bazu na Sj.Pol

Ako se kome ne svidja nek ga ne gleda, nek ignorise ali ga ne moze zabranit. To se sada usvajaju nakvi istocnjacki adeti, nista sto je sa zapada a pogotovo sa sjevera ne valja. E pa bolji su lafo, bolji a siluju djecu ( i to svoju) ko u Jordanu, a ne piju Coca Colu jer je to haram nego Meca Colu - a i jedna i druga otope ekser kolko su zdrave, ali se takvi vrli muslimani sada ponose sto su eto protiv Dede Mraza. E to ku musliman ne mogu svariti.

a Hvucko je vec nesto drugo, on je subverzivni helement!!!

Djed Mraz je Cooler :thumbup:
istocnjak

#1589 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

JThomas wrote:

Apsolviran si ... sve je uredu ...
istocnjak

#1590 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

otherside wrote:
JThomas wrote:

neki katolik...to te je odalo :lol:
sad već drugim očima gledam one vjernike sa nickovima lakat jebić i LSD :D
:D
JThomas

#1591 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

hajde, reci ko je na avataru kad si sve apsolvirao, ja te čekam.

baš da vidim :)
kockica_kockica

#1592 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by kockica_kockica »

65 stranica o tome za deda mraza ili protiv deda mraza... nevjerojatno... :roll: :-)

kako rece mirci deda mraz nas sve gleda :lol: :lol:

mislim da pojedinci ne shvataju da je debilno usporedjivati ovu temu sa spaljenom dzamijom i queer festivalom... :-)

za istocnjaka

duso istocnjacka idi ti na forum dnevnog avaza tamo si omiljeni lik hocu reci trol 8) :evil: :oops:
black

#1593 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by black »

seka wrote:
ja vas dvoje sad vidim kao figure iz filma: jack nicholson i ne znam kako se ona zvala med. sestra :lol:
zvala se Mildred
otherside

#1594 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by otherside »

seka wrote: ja vas dvoje sad vidim kao figure iz filma: jack nicholson i ne znam kako se ona zvala med. sestra :lol:
zvala se otherside :oops:
joj što ne mogu ovih što šapću tačne odgovore :oops: :D
zaratustra

#1595 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

Ovdje ide stranica šale pa stranica ozbiljne priče. Ako je šala na redu ja bih da uskočim sa jednom, malo je neslana, nadam se da se niko neće ljutiti.

A boy sent a letter to Santa:
Dear Santa, please, send me a baby brother!

Santa wrote back:
Send me your mother :mrgreen:
madner

#1596 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by madner »

A ko je Indijanac? :D
chuchumbamayumbe

#1597 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

zaratustra wrote:Ovdje ide stranica šale pa stranica ozbiljne priče. Ako je šala na redu ja bih da uskočim sa jednom, malo je neslana, nadam se da se niko neće ljutiti.

Santa wrote back:
Dobar.
:)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1598 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

zaratustra wrote:Ovdje ide stranica šale pa stranica ozbiljne priče. Ako je šala na redu ja bih da uskočim sa jednom, malo je neslana, nadam se da se niko neće ljutiti.

Santa wrote back:
zaratustra

#1599 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zaratustra »

chuchumbamayumbe wrote:

Santa wrote back:
Dobar.
:)
Između ostalog, može poslužiti i kao dokaz da je Dedica hetero. :run:
JThomas

#1600 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

vic dobar, nema dalje :lol:

a šaptači crknite, živo me interesovalo da li stvarno zna :D
Locked