Erzsebet wrote:Imaš li kakav argument?
Očigledno nemaš, jer orvelovski ponavljaš (ako znaš i ko je Orvel uopšte) jedne te iste rečenice i fraze.
Gdje sam ja to rekao da podržavam Miloševića? Gdje sam se svrstao na srspku stranu? Gdje sam ja to izjednačio ili relativizirao žrtvu i zločinca? Ako ti je Alija žrtva, onda si jedan od njegovih očigledno, ta mi priča liči na onu Bakirovu kada priča Željku Komšiću kako je bilo u ratu (čitaj: kod babe u kabinetu).
Bukvalno nijedan jedini argument nisi dao kroz cijelu raspravu, tvrdiš i da je Gadafi mesar, a isti taj Gadafi je primio hiljade naših izbjeglica, te ih nekoliko puta o trošku Libije ponovo pozivao u Tripoli. Taj isti Gadafi je milijarde maraka poslova dao našim firmama koje više nikad neće zakoračiti u Libiju zbog našeg glasa u Vijeću sigurnosti (i ako Gadafi izgubi ovaj američki rat, tek se tada tamo više nećemo vratiti).
Ti si hiljadu posto jedan obični balavac koji niti ima pojma o ratu, niti uopšte zna šta su žrtve i čega su one vrijedne. Alijine dinastije sigurno nisu i to će ti reći svaki iole obrazovan čovjek. Zbog takvih sam se ispisao iz SDP-a, čiji sam bio član, jer se on pretvorio u jednu običnu mahalsku stranku koja nema nikakve ljevičarske perspektive.
Šta znači biti ljevičar možeš pročitati u mnogim mojim tekstovima, ja se ovdje ne krijem kao ti, rekao sam davno svoje ime na forumu i postavljao brdo toga što sam objavljivao. Dalju raspravu ćemo nastaviti kad ti meni kažeš svoje ime, godine, pozadinu i zanimanje. Možeš i na pp, ja ću sigurno čuvati privatnost, mada sam prilično siguran da to nećeš uraditi, jer imaš dvadesetak godina i pojma nemaš ni šta je rat, ni šta su žrtve, ni šta je politika.
I opet ti kažem, uživaj u mraku, ja sam svoje svjetlo davno našao, tamo gdje te niko ne pita ni ko si, ni šta si, a kamoli da te tjera da prve komšije nazivaš dvijehiljadugodišnjim neprijateljima, i tako unedogled, zauvijek...
S tobom raspravljati je sizisovanje,ti si dovoljno rekao sve o sebi svojim stavovima,iskreno me ne insteresuje ko si uopste jer smatram da su takvi poput tebe opasniji po BiH od Dodika i velikosrba,S njima znamo na cemu smo a ti si onaj sto stoji sa strane koji ce im priskociti i pripomoci,tako da bih se zbog tvojih stavova vise plasio jer nakon svega sto se zna o proslim dogadajima,presudama i dokazima i dalje zivis u svom svijetu,ponizavanja odbrane i opstojnosti BiH,bosanskog jezika a posebno bosnjackog naroda kojeg bi devedesetih godina najrade poslao da ratuje za Seseljeve granice Srboslavije,.....
http://www.e-novine.com/feljton/48424-a ... Drine.html
Na SDA sam alergican jos iz predratnih dana,o cemu sam pisao na ovom forumu bezbroj puta,Aliju smatram naivnim i nedoraslim vremnskim izazovima okruzenja u kojom se RBIH nasla sa svima oko njega,ali je ipak uspio da okupi sve probosanske stranke i branioce, (za razliku velikosrpskih poput SDS zlocinackoteroristickih stranaka kao i HDZ Tudmanovsko-Bobanovskih).Probosanskohercegovacke snage su na kraju ostale cista obraza i ruku ali ogromnom placenom cijenom odbrane i opstanka BiH,cemu je naivni i neosvjesceni a prije svega bosjnacki narod kumovao jer su nosali Titine slike po ulicam Sarajeva i pjevali miru i bratsvu i jedinstvu dok su ih Karadzicevi fasisti snajperima ubijali iz Holiday inn-a i haubicama sa okolnih sarajevskih brda,

Odlicno znam dogadanja iz predratnog i ratnog perioda jer sam bio jedan od aktera jos od pripereme odbrane RBiH kroz PL RBiH,.Stoga si oko godina vise nego fulio samim time sto sam bio ucesnik i svjedok svog velikoskog zla iz prve ruke jos od Hrvatske, gdje sam bio poceo raditi nakon studija,kada sam tek trebao da zivim zivot najljepsih godina tek zapocete poslovne i zivotne karijere,Tada je najveci broj mojih vrsnjaka te generacije igubilo zivote braneci Hrvatsku a potom BiH,da bi ti po njima i njoj urinirao izjednacavajuci ih sa velikosrpskim ubicama i Milosevicem kojeg poredis sa Alijom,koji je takode bio napadnut a zrtva kao sto su bili napadnuti,Slovenci, Kosovari,Hrvati i svi koji su im stali na putu granica Srboslavije,......
http://www.youtube.com/watch?v=AekZAAdw0dQ
Sto se tice diktatora i zlikovca Gadafija,taj tvoj idol se qurcio jos u vrijeme Reganove administracije pa dobio avio udare kada je izgubio kcerku On je srusio PAN-AM
http://www.google.com/search?q=panam+10 ... =firefox-a putnicki avion teroristickim akcijama kada je stradalo nekoliko stotina nevinih civila,cime je uzrokovo tridesetgodisnje sankcije svom narodu,progonio politicke neistomisljenike iz svoje zemlje a mnoge ubio,....Sada diktator bije svoj narod i dovodi placenike cak iz Srbije sa kojom je surovao i pomagao dok nam je ta ista MIloseviceva Srbija ravnala gradove i trpala nevine u masovne grobnice,...
Sve sto smo radili sa Gadafiem u zadnjih desetak-petnaest godina je bio obostrani interes,kao i za vrijeme komunizma....Nakon sto smece bude uklonjno nasa zemlja ce imati bolju saradnju sa novom nadam se demokratskom vladom i libijskim narodom,Mnoge libijce koji su protjerani iz vlastite zemlje sam sreo i cuo iz njihovih usta zlo koje im je tvoj idol cinio,.....Njega takode masovno podrzavaju najveci cetnici u Srbiji tako da ste u tome kao i drugim stavovima poput agresije na BiH istomisljenici,.....
Sto se tice tvog pisanja mozes pisati beskonacne memoare,svojim stavovima si sve to pipiskio da si se slobodno mogu reci prblizio Nemanji Kustirici i Neletu Karajlicu,.....
Svako naglabanje s tobom je uzaludno gubljenej vremena.Bosna je odbranjena kada je bilo najteze,opstala je i opstat ce bez obzira koliko bilo takvih koji po njoj urinirali,...
Bosnu u mraku drze velikosrpske i slicne zapadno kamenjarske ideoloske hulje,koji su jadni i mracni politicko frustrirajuci gubitnici,koje ce BiH nadzivjeti kao mnoge dosadsnje dusmane,.....
Stanje u BIH je samo posljedica tih ideologija zla ,kada planirase i pokusase unistit jedan narod a neovisnu drzavu RBiH pokusase rascerupati ne uvazavajuci referendumsku demokratsku volju BH gradana na koju bi se sada pozivali i izdvajali genocidni Ausvic,nakon sto su goloruke komsije pobili,protjerali i u masovne grobnice pokopali,....
Uzivaj u svojoj svijetlosti koja je izgleda toliko jaka da si totalno zaslijepio ne samo vidno nego i ideoloski pa sada lutas u vlastitom zacaranom krugu vlastitih frustracija,.......
Dobro je da su pojedinci sa takvim iskrivljenim i zlonamjernim vizijama napustili SDP,nisi jedini ima ih jos sa slicnim stavovima koji takode navijaju protiv SDP-a i svakodnecno aplaudiraju svakim potezom anti BH retrogradnih snaga poput Dodikovih i Covicevih bosnomrzitelja i rusitelja.Takvih je najvise u NS (Nicijoj odnosno Necijoj Stranci pa me ne bi izneadilo da si i ti jedan od njihovih superkosmickih nadperjanica i SDP kakatora)
Neovisno Kosovo je samo placena cijena velikosrpske avanture zla "Srbije do Tokija",...