Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
PriNc_ba

#1576 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

ajd sto su bhf ukakili s one 24 minute sutnje :S sto je po meni smijesno jer nije bilo nikakve simbolike. ali sad ovo je u istom rangu sa one 24 minute. zar ne bi bilo simbolicnije da se na sljedecoj tekmi na kosevu zatvore kapije ? najdrazi vedranov stadion, blizu njegove kuce,blizu mjesta gdje je sahranjen i znaci stadion njegovog kluba zbog kojeg je i poginuo.

ja se iskreno nadam da ova "odluka" nema veze sa nekim drugim stvarima. npr siguran sam da su u olimpiku racunali na vecu svotu para od karata protiv zelje i sarajeva pa mozda al kazem MOZDA neko hoce i to da sabotira. mislim fkt smijesna odluka udruzenja al samo u slucaju ukoliko se nece ici vise na gostovanja nikako. ukoliko na sljedece odu navijaci onda fkt je ovo nevjerovatna da oprostite glupost :roll:

kome je ovo palo na pamet ima ociglednih problema s logikom. al et...
sve u svemu idem na tekmu da podrzim momke a sljedecu na kosevu u vedranovu cast propustam da vedranov duh navija sam.

;)
Bordolini

#1577 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

PriNc_ba wrote: kome je ovo palo na pamet ima ociglednih problema s logikom. al et...
sve u svemu idem na tekmu da podrzim momke a sljedecu na kosevu u vedranovu cast propustam da vedranov duh navija sam.

;)

Pravo si bezobrazan! Svi imamo svoje misljenje (mozda ni moje nije puno daleko od tvog) ali postoji neka hijerarhija majku mu, UNFKS je izdao saopstenje/molbu i KRAJ price. Sa odlukom se slozio (ili je mozda i sam pozelio da tako bude) Vedranov brat Igor i sad ces ti otici i pokazati da ti volis klub vise od ostalih?! :-?
Pozivam te da ispostujes odluke i ne ides na utakmicu. :)

A i ostatak posta ti je otisao predaleko. Kakva sabotaza Olimpika covjece dragi? :-)
Nema tu puno matematike, uopste nema potrebe da raspravljate i trazite neke teorije zavjere. HZ se nece raspasti, fino pise u saopstenju da se radi o ovoj jednoj utakmici a sta i kako dalje ima ko da brine, ne brinite. :wink:
UPS

#1578 Re: FK Sarajevo

Post by UPS »

Odluka je takva kakva jest i treba jos jednom pokazati jedinstvo i ispostovati je. A vecina stvari nakon listice svakako nema smisla pa i utakmice...
Alkos

#1579 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

PriNc_ba wrote:ajd sto su bhf ukakili s one 24 minute sutnje :S sto je po meni smijesno jer nije bilo nikakve simbolike. ali sad ovo je u istom rangu sa one 24 minute. zar ne bi bilo simbolicnije da se na sljedecoj tekmi na kosevu zatvore kapije ? najdrazi vedranov stadion, blizu njegove kuce,blizu mjesta gdje je sahranjen i znaci stadion njegovog kluba zbog kojeg je i poginuo.

ja se iskreno nadam da ova "odluka" nema veze sa nekim drugim stvarima. npr siguran sam da su u olimpiku racunali na vecu svotu para od karata protiv zelje i sarajeva pa mozda al kazem MOZDA neko hoce i to da sabotira. mislim fkt smijesna odluka udruzenja al samo u slucaju ukoliko se nece ici vise na gostovanja nikako. ukoliko na sljedece odu navijaci onda fkt je ovo nevjerovatna da oprostite glupost :roll:

;)
fuj!!
PriNc_ba

#1580 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

Alkos wrote:
PriNc_ba wrote:ajd sto su bhf ukakili s one 24 minute sutnje :S sto je po meni smijesno jer nije bilo nikakve simbolike. ali sad ovo je u istom rangu sa one 24 minute. zar ne bi bilo simbolicnije da se na sljedecoj tekmi na kosevu zatvore kapije ? najdrazi vedranov stadion, blizu njegove kuce,blizu mjesta gdje je sahranjen i znaci stadion njegovog kluba zbog kojeg je i poginuo.

;)
fuj!!
jel ti se to nesto gadi ?
Cafe Camargue

#1581 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

PriNc_ba wrote:
Alkos wrote:

;)
fuj!!
jel ti se to nesto gadi ?
Ja se nadam da će večina raje ipak poštovat odluku ili molbu Udruženja, a ti ako misliš da si pametniji, samo furaj.
saabsa

#1582 Re: FK Sarajevo

Post by saabsa »

saabsa wrote:Udruženje navijača FKS obavještava i moli sve navijače, simptizere, prijatelje Fudbalskog kluba Sarajevo, kao i sve ljubitelje fudbala da ne prisustvuju utakmici između Olimpika i Sarajeva, koja će se igrati u utorak, na stadionu Grbavica, iz poštovanja prema poginulom navijaču našeg kluba, Vedranu Puljiću.

Na mjestu gdje je pokojni Vedran trebao stajati sa svojim prijateljima i bodriti voljeni klub za koji je položio svoj mladi život, bit će raširena velika šetalica sa njegovim likom. UNFKS želi time poručiti da će ovoj utakmici na simboličan način prisustvovati samo Vedran, jedina osoba koja više neće imati priliku da bodri klub za koji je dao život. Molimo sve navijače i ljubitelje fudbala da se pridržavaju ove molbe.

Mi smo svjesni da život ide dalje i da Sarajevo mora igrati svoje utakmice, ali želimo da barem jedan dan i jedna utakmica budu posvećeni samo Vedranu.

Zamolio bi administracuju da se tema zakljuaca do zavrsetka utakmice OLIMPIK-SARAJEVO
PriNc_ba

#1583 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

ma ne mislim ja da sam pametniji nego sam samo realan. nema simbolike nema logike nema nicega normalnog u ovoj odluci. ja kazem da bih ispostovao ovu odluku ako se kaze da se ne ide nikako na gostovanja do kraja sezone ali ovako tesko da cu ispostovati. da je na kosevu tekma imalo bi smisla donijeti ovakvu odluku a ovako...

i svi su zgrozeni i potisteni i onakvi i ovakvi (i sAm sam takav) a svi ce za mjesec dva da zaborave ovo ako ne i ranije, tj ispravljam se nece svi zaboraviti ali ce potisnuti. ostat ce samo uspomena na vedrana kojeg ce se pominjati ponekad i eto. bhf glupost napravio nema simbolike u one 24 minute isto tako udruzenje glupost napravilo jer nema simbolike u tome da "vedranov duh" bude jedini na grbavici jer vedran nema nikakve veze s grbavicom. a ovo ce biti paradoks ukoliko se bude islo na ostale tekme u gostima ;) bas cu da vidim sta ce biti na grbavici sa zeljom kad se bude igralo. sve ja postujem i zelju za iskazivanjem pocasti i zaljenje za izgubljenim drugom ... ali ovo meni nema logike i imam pravo na misljenje i slobodu govora. nikoga nisam uvrijedio. to sto neko drugi nametne ne znaci da je to uredu isto ko sto nekome nije uredu ovo sto ja govorim. razliciti smo. al mislim kad bi se nekako neka anketa mogla odraditi medju navijacima da bi se vise ljudi opredjelilo za to da se tekma na kosevu ispostuje na ovakav nacin.
-bhfanaticos-

#1584 Re: FK Sarajevo

Post by -bhfanaticos- »

okani se bhf-a

i ne pametuj mnogo, nije dobro za zdravlje. :thumbup:
saabsa

#1585 Re: FK Sarajevo

Post by saabsa »

PriNc_ba wrote:ma ne mislim ja da sam pametniji nego sam samo realan. nema simbolike nema logike nema nicega normalnog u ovoj odluci. ja kazem da bih ispostovao ovu odluku ako se kaze da se ne ide nikako na gostovanja do kraja sezone ali ovako tesko da cu ispostovati. da je na kosevu tekma imalo bi smisla donijeti ovakvu odluku a ovako...

i svi su zgrozeni i potisteni i onakvi i ovakvi (i sAm sam takav) a svi ce za mjesec dva da zaborave ovo ako ne i ranije, tj ispravljam se nece svi zaboraviti ali ce potisnuti. ostat ce samo uspomena na vedrana kojeg ce se pominjati ponekad i eto. bhf glupost napravio nema simbolike u one 24 minute isto tako udruzenje glupost napravilo jer nema simbolike u tome da "vedranov duh" bude jedini na grbavici jer vedran nema nikakve veze s grbavicom. a ovo ce biti paradoks ukoliko se bude islo na ostale tekme u gostima ;) bas cu da vidim sta ce biti na grbavici sa zeljom kad se bude igralo. sve ja postujem i zelju za iskazivanjem pocasti i zaljenje za izgubljenim drugom ... ali ovo meni nema logike i imam pravo na misljenje i slobodu govora. nikoga nisam uvrijedio. to sto neko drugi nametne ne znaci da je to uredu isto ko sto nekome nije uredu ovo sto ja govorim. razliciti smo. al mislim kad bi se nekako neka anketa mogla odraditi medju navijacima da bi se vise ljudi opredjelilo za to da se tekma na kosevu ispostuje na ovakav nacin.
OVO JE ZVANICNA ODLUKA UNFKS I SVI CLANOVI CE TO ISPOSTOVATI , A TI AKO IMAS NESTO PROTIV TO NIKOGA NE ZANIMA.
burek_in_space

#1586 Re: FK Sarajevo

Post by burek_in_space »

Da ne bi doshlo do novog zatvaranja teme, povedite rachuna o chemu i kako pishete :!:
karanana

#1587 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

meni ovo fakat ko neka diktatura. kao da neko od nas napada fk sarajevo ili hz ili nekoga. matere mi, ovo ako nemas isto misljenje vezano za nesto kao ovo, odmah drvlje i kamenje na tebe, odmah je dozvoljeno da te ljudi vrijedjaju a uz to dobijes i opomenu moderatora, ko da si reko ne znam ni ja sta. ono nekako osjecam da se unosi strah kod onih koji eventualno misle drugacije i da se ne dozvoljava ni razmisliti o drugim stvarima koje se kose sa odlukama nekolicine.

mjesto da hz ili te njihove vodje postave temu i cuju prijedloge kako i sta dalje, ovdje se ti drugi prijedlozi koji nece ni biti uvazeni gaze i psuju. pa barem mislim da bi trebalo da bude dovoljno prostora za izrazaj drugacijeg misljenja, nista vise.
cappy_tempo

#1588 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

PriNc_ba wrote:ma ne mislim ja da sam pametniji nego sam samo realan. nema simbolike nema logike nema nicega normalnog u ovoj odluci. ja kazem da bih ispostovao ovu odluku ako se kaze da se ne ide nikako na gostovanja do kraja sezone ali ovako tesko da cu ispostovati. da je na kosevu tekma imalo bi smisla donijeti ovakvu odluku a ovako...

drug vidim da ti furas ono "ja sam najpametnij" ako te udruzenje fino zamolilo da ne ides na tekmu sta onda imas laprdat,jel jednu jebenu tekmu ne mozes nesto ispostovat i onda se svi nadate boljem sutra,a gostovanja najvjerovatnije da neces nikako moci ici i da hoces barem do kraja polusezone(murija).molim te nemoj laprdat vise a VEDRAN SE NIKAD NECE ZABORAVITI NIT CE SE IKAD POTISNUT NEGDJE PA SPOMINJAT SA VREMENA NA VRIJEME!

karanana koliko sam skontao nisi pripadnik hordi zla nit navijas za sarajevo tako da te molim da se okanis tih komentare.ovaj forum nije mjesto gdje ce neko iz UNFKS otvoriti temu i slusat prijedloge,mi imamo svoje forume za to i mnogi su htjeli ici na tekmu naravno bez navijanja samo da se ode i pa su svi prihvatili odluku i postuju to.molim admina da zakljuca ovo jer vise nema svrhe,jebenu molbu ne mogu ispostovat
Last edited by cappy_tempo on 12/10/2009 12:20, edited 2 times in total.
karanana

#1589 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

odluka je odluka, i ja ne znam ko sacinjava unfks, ali da sam navijac sarajeva ja bih je postovao iako se ne bih slagao sa njom. a o tom se ovdje na ovom sajtu na ovoj temi upravo i radi: na vrlo grub se nacin napadaju svi oni koji misle drugacije, kao da oni zele lose klubu zato sto imaju drugacije misljenje od unfks. eto to je to, necu vise komentarisati jer donekle i jesi u pravu, ko sam ja da pricam o fks, ali samo se stavljam u kozu navijaca fks.

edit: nisam ranije vidio; cappy tempo, nisam navijac fks, ali odem veoma veoma cesto na tekme. od 7 odigranih tekmi, jedino nisam bio protiv travnika na kosevu, u trebinju i u sirokom. bio sam na ostale 4 ukljucujuci i gostovanje u modrici plus kup utakmicu protiv zrinjskog na kosevu. nisam ni mislio konkretno na ovaj forum. pretpostavljam da fksinfo forum je dobro posjecen i da je mjerodavan da dadne vecinsko misljenje. da li je diskutovano o ovome eventualno na fksinfo forumu?
UPS

#1590 Re: FK Sarajevo

Post by UPS »

OK karanana, sve je u redu, shvatamo sta si htio reci. Dobar si momak i u to nema nikakve sumnje. Vjerovatno su mnogi imali svoje vizije kako bi to trebalo izgledati sutra ili u sljedecu subotu, ali tako je kako je. Bitno je jedinstvo pokazati i ne komentirati previse da se ne bi unosila dodatna nervoza ili ne daj Boze razdor. Svima nam je jos uvijek tesko i glave se jos uvijek nisu u potpunosti izbistrile. Veliko je pitanje kad ce....

Zivio :thumbup:
karanana

#1591 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

UPS wrote:OK karanana, sve je u redu, shvatamo sta si htio reci. Dobar si momak i u to nema nikakve sumnje. Vjerovatno su mnogi imali svoje vizije kako bi to trebalo izgledati sutra ili u sljedecu subotu, ali tako je kako je. Bitno je jedinstvo pokazati i ne komentirati previse da se ne bi unosila dodatna nervoza ili ne daj Boze razdor. Svima nam je jos uvijek tesko i glave se jos uvijek nisu u potpunosti izbistrile. Veliko je pitanje kad ce....

Zivio :thumbup:
ok, apsolutno se slazem. over and out.
UPS

#1592 Re: FK Sarajevo

Post by UPS »

Hvala buraz :thumbup:
dakcu

#1593 Re: FK Sarajevo

Post by dakcu »

karanana wrote:meni ovo fakat ko neka diktatura. kao da neko od nas napada fk sarajevo ili hz ili nekoga. matere mi, ovo ako nemas isto misljenje vezano za nesto kao ovo, odmah drvlje i kamenje na tebe, odmah je dozvoljeno da te ljudi vrijedjaju a uz to dobijes i opomenu moderatora, ko da si reko ne znam ni ja sta. ono nekako osjecam da se unosi strah kod onih koji eventualno misle drugacije i da se ne dozvoljava ni razmisliti o drugim stvarima koje se kose sa odlukama nekolicine.

mjesto da hz ili te njihove vodje postave temu i cuju prijedloge kako i sta dalje, ovdje se ti drugi prijedlozi koji nece ni biti uvazeni gaze i psuju. pa barem mislim da bi trebalo da bude dovoljno prostora za izrazaj drugacijeg misljenja, nista vise.
UNFKS je i zamolio sve one koji su mislili otici na utakmicu da to ne urade. Slozices se, molba nije bas neka diktatorska metoda. Ispred stadiona nece stajati ljudi koji ce nekome zabraniti ulazak. Ovo obavjestenje je stav UNFKS u kojem se poziva i moli sve ostale da ga se pridrzavaju. Neko ce to uraditi zbog postovanja prema Vedranu, nego iz postovanja prema UNFKS-u, nego jer odluke UNFKS-a smatra naredbom, ali ce isto tako biti onih koji ce otici. Ponavljam, ovo je stav koji neko moze, ali i ne mora ispostovati.

Velike odluke unutar grupe donosi mala skupina ljudi cije se misljenje i nacin rezonovanja smatra ispravnim. Do sada se velika vecina odluka pokazala potpuno ispravnim. Momci koji to rade sada se nalaze pod najvecim mogucim pritiskom i zaista nema potrebe da im se jos otezava. Na Sjeveru nekada zna biti i 1.500 ljudi na manjim utakmicama, nemoguce je provesti anketu i svakoga pitati za misljenje, pa zatim prebrojavati glasove. Neka na ovoj utakmici bude samo Vedran, a onda cemo se pridruziti i svi ostali. Hvala.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1594 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ovo ce biti prva utakmica,koju eto racunam kao "domacu" jer je u Sarajevu,koju necu ici gledati nakon 20-setak godina mog pracenja kluba.
Osjecam se malo "narkomanski",vec mi je strepnja u zeludcu jer znam da necu biti na utakmici koja se igra u mom gradu,ali cim pomislim na ubistvo naseg brata,odmah mi je jasno da je odluka ispravna,i da apsolutno nema smisla da se ne ispostuje.

Mucnina u zeludcu zbog Vedranovog ubistva je punoo veca i radikalnija od mucnine u zeludcu sto necu gledati svoj klub,svega par naselja udaljenog od moje kuce.

Nas brat vise nije sa nama i ovo je minimalno "dricanja" sto mozemo pruziti,kao znak i "krik"podrske,ali i negodovanja zbog besomucnog ubistva,i kao vid nase privrzenosti prema njemu cak i ako vise nije sa nama.

Ja se duboko nadam da cemo svi mi izaci iz ove tragediji i jaci i pametniji,a i SLOZNIJI,i bas postovanjem proglasa UNFKS naglasavamo nase jedinstvo,snagu i velicinu...kao i jedinstvo podrske prema svima koji su bili u Sirokom,kao i porodici ubijenog Vedrana.

Jer kada se puca ljudima u glavu,tu vec prestaje vladati razum... :cry: :sad:
Last edited by -LIBERO- on 12/10/2009 18:54, edited 1 time in total.
simonese

#1595 Re: FK Sarajevo

Post by simonese »

Navijac sam plavih sa Grbavice.Svaka cast za ovu odluku.Samo iskren navijac moze ovu molbu svahtiti i pridrzavati se iste.
Pozdrav
lolo_lolo

#1596 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

tesko je reci je li odluka losa ili dobra
momci iz udruzenja su pametni i pokusali su an najbolji nacin rijesiti situaciju
mi smo zamoljeni da ispostujemo tu odluku,i svaki ce je iskren covjek,pa tek onda navijac ispostovati

samo ne znam kakvu poruku saljemo igracima na toj utakmici kojoj necemo prisustvovati,a pogotovo muhamedu alaimu
Alkos

#1597 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

karanana wrote:meni ovo fakat ko neka diktatura. kao da neko od nas napada fk sarajevo ili hz ili nekoga. matere mi, ovo ako nemas isto misljenje vezano za nesto kao ovo, odmah drvlje i kamenje na tebe, odmah je dozvoljeno da te ljudi vrijedjaju a uz to dobijes i opomenu moderatora, ko da si reko ne znam ni ja sta. ono nekako osjecam da se unosi strah kod onih koji eventualno misle drugacije i da se ne dozvoljava ni razmisliti o drugim stvarima koje se kose sa odlukama nekolicine.

Zato sto se vi pravite pametni i prkosite odluci Vedranovog brata! Ako tako zeli njegov brat, tako bi trebalo i biti, zar ne?! To nije nesto o cemu odlucuju navijaci koji nisu prozivili onaj pakao, vec neko blizak covjeku koji je dole izgubio zivot u dogovoru sa UNFKS, koji ce njegove zelje i sprovesti u djelo! Zar je tako tesko izaci u susret odluci i zelji Vedranovog brata?! A ko god zeli neka ode na utakmicu, jer time necete zajebati ni udruzenje, niti cete sta pomoci FKS, vec samo se zamjeriti Igoru, jer niste mogli ispostovati njegovog brata... Ako je to sto zelite, sretno vam, niko nikom nece zabraniti odlazak na tekmu voljenog kluba!!

Mene je sada jedino strah sto ce sada odjednom isplivati oni derbi navijaci, koji rijetko kada odu na utakmicu FKS i koji su uvijek najpametniji i u utorak krenuti put Grbavice!!
Last edited by Alkos on 12/10/2009 21:15, edited 1 time in total.
Alkos

#1598 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

lolo_lolo wrote:tesko je reci je li odluka losa ili dobra
momci iz udruzenja su pametni i pokusali su an najbolji nacin rijesiti situaciju
mi smo zamoljeni da ispostujemo tu odluku,i svaki ce je iskren covjek,pa tek onda navijac ispostovati

samo ne znam kakvu poruku saljemo igracima na toj utakmici kojoj necemo prisustvovati,a pogotovo muhamedu alaimu
Kakvu bi poruku poslao Puljicima da se pojavis? Alaim i igraci su tu i ne idu nigdje, Vedrana vise nema...
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#1599 Re: FK Sarajevo

Post by Halleluhwah »

Čudne su te poruke.
Ja bih bar na tribinu stavio transparent zahvalnosti Alaimu. Nešto tako.
lolo_lolo

#1600 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

ne znam zaista,nemocan sam po tom pitanju i ne bih znao odgovor, ali postujem odluku unfks-a kakva god da je

a bakir je govno ispao samo takvo,nista on nije pokazao,sve je ono vec vidjeno
Locked