Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
A sta da znam
#1576 Re: Cijene stanova All about
Ima li iko iskustva sa montaznim prizemnim kucama? Koliki im je zivotni vijek? Znate li nekoga kome su Krivaja ili Milici radili kucu? Napomene radi, ne trebam mi za vikendicu, vec za svakodnevni zivot.
-
radostan dan
#1577 Re: Cijene stanova All about
Intal Milići, 117 kvadrata, 46.000 km. Prelijepa, sa garažom, kotlovnicom, krov u dva nivoa. Sve ok, samo moraš imati insajderaA sta da znam wrote:Ima li iko iskustva sa montaznim prizemnim kucama? Koliki im je zivotni vijek? Znate li nekoga kome su Krivaja ili Milici radili kucu? Napomene radi, ne trebam mi za vikendicu, vec za svakodnevni zivot.
garancija - 100 godina (doduše, svak proizvođač da je toliku garanciju, i istu teba uslovno prihvatiti). Krivaja je nešto skuplja.
Ali, ako ideš ovom logikom - nek je i 50-60 godina, ostaje ti plac i temelji, struja, priključci. Nije neka cifra da ti nasljednci ne bi mogli porušiti tu staru i naručiti novu.Po meni, dobra investicija.
-
A sta da znam
#1578 Re: Cijene stanova All about
Hvala ti na odgovoru. Mozes li mi reci sta zapravo dobijes za taj novac? Stolarija? Parket? Keramika?
-
EUROBIH
#1579 Re: Cijene stanova All about
imaš ovdjeA sta da znam wrote:Hvala ti na odgovoru. Mozes li mi reci sta zapravo dobijes za taj novac? Stolarija? Parket? Keramika?
http://www.intal-milici.com/montazne-ku ... ovnik.html
-
radostan dan
#1580 Re: Cijene stanova All about
Evo EURO je pomogao. Ja nisam tačno razlučio šta sve ulazi u cijenu. Znam samo da postoji mogućnost biranja. Npr-ne sviđaju ti se pločice, oni odbijaju od cijene, ti nabaviš druge, isto je sa stolarijom, itd.
Ako kad dođem do više para
, sigurno ću pobjeći iz haustora u ovakvu jednu.
Ako kad dođem do više para
-
A sta da znam
#1581 Re: Cijene stanova All about
Hvala vam na odgovorima. Zna li iko kakvi su stanovi koji pripadaju Nina stanu? Jedna zgrada je na Stupu, iza Drvoprometa.
- semmy
#1582 Re: Cijene stanova All about
nista od ovog navedenog neulazi u cijenu, to sam/a kupujes i ugradjujes...temelje isto tako moras sam uraditi,A sta da znam wrote:Hvala ti na odgovoru. Mozes li mi reci sta zapravo dobijes za taj novac? Stolarija? Parket? Keramika?
kanalizacine odvode i vodovodne cijevi itc.... imas uz tu cijenu cca 25.000-30.000km
to je bilo prije 4-5 god. ako se od tada nesto nije promijenilo ali sumnjam... mi smo isto tada gledali montazne kuce i na kraju se odlucili za cvrstu gradnju
- kockica_kockica
#1583 Re: Cijene stanova All about
Mene zanima samo jedna stvar, zasto ljudi koji zele kupiti stan, jave se na oglas i onda omalovazavaju taj stan u cilju smanjenja cijene. I hajde to sto zele jeftinije proci, nego nalaze milion nekakvih razloga, umjesto da kazu ja imam xy cifru mozemo li se tu uklopiti....
Najtuznije mi je kad neko dodje da vidi stan, ocigledno zeli spustiti cijenu, i onda krene visa spratnost, to naselje, treba stan doraditi
, a recimo slike stana stoje na net-u, u opisu takodjer, niko tog nekog nije tjerao da te zove... Meni to stvarno nije jasno 
Najtuznije mi je kad neko dodje da vidi stan, ocigledno zeli spustiti cijenu, i onda krene visa spratnost, to naselje, treba stan doraditi
-
skenan_sa
#1584 Re: Cijene stanova All about
E ovako, interesuju me misljenja malo iskusnijih po pitanju cijena, i po pitanju lokacije na aerodromskom naselju, posto sam cijeli zivot proveo u hrasnom...naime, kakva je cijena od nekih 1500 KM/m2 za manji stancic oko 38 kvadrata, solidno namjesten...cijena, lokacija, aerodromsko opcenito????
Hvala
Hvala
- limun_junior
#1585 Re: Cijene stanova All about
pa ako prodajes, kazes kolika je fixna cijena i gotova stvar. bar ja tako najvise volim bilo sta kad kupujem, toliko je koliko je, oces-neces i gotovokockica_kockica wrote:Mene zanima samo jedna stvar, zasto ljudi koji zele kupiti stan, jave se na oglas i onda omalovazavaju taj stan u cilju smanjenja cijene. I hajde to sto zele jeftinije proci, nego nalaze milion nekakvih razloga, umjesto da kazu ja imam xy cifru mozemo li se tu uklopiti....![]()
Najtuznije mi je kad neko dodje da vidi stan, ocigledno zeli spustiti cijenu, i onda krene visa spratnost, to naselje, treba stan doraditi, a recimo slike stana stoje na net-u, u opisu takodjer, niko tog nekog nije tjerao da te zove... Meni to stvarno nije jasno
- kockica_kockica
#1586 Re: Cijene stanova All about
limun_junior wrote:pa ako prodajes, kazes kolika je fixna cijena i gotova stvar. bar ja tako najvise volim bilo sta kad kupujem, toliko je koliko je, oces-neces i gotovokockica_kockica wrote:Mene zanima samo jedna stvar, zasto ljudi koji zele kupiti stan, jave se na oglas i onda omalovazavaju taj stan u cilju smanjenja cijene. I hajde to sto zele jeftinije proci, nego nalaze milion nekakvih razloga, umjesto da kazu ja imam xy cifru mozemo li se tu uklopiti....![]()
Najtuznije mi je kad neko dodje da vidi stan, ocigledno zeli spustiti cijenu, i onda krene visa spratnost, to naselje, treba stan doraditi, a recimo slike stana stoje na net-u, u opisu takodjer, niko tog nekog nije tjerao da te zove... Meni to stvarno nije jasno
Obicno kazem
-
przina
#1587 Re: Cijene stanova All about
Solidna cijena obzirom da se radi o manjoj kvadraturi stana. Aerodromsko naselje po meni jedno od boljih a posebno ulica Sefika Dorica i Andreja Andrejevica zbog dosta zelenila i pogled na "brisan prostor" a ne u drugu zgraduskenan_sa wrote:E ovako, interesuju me misljenja malo iskusnijih po pitanju cijena, i po pitanju lokacije na aerodromskom naselju, posto sam cijeli zivot proveo u hrasnom...naime, kakva je cijena od nekih 1500 KM/m2 za manji stancic oko 38 kvadrata, solidno namjesten...cijena, lokacija, aerodromsko opcenito????
Hvala
Ako znas za neki veci stan (56+) koji je na prodaju...javi.
Hvala
-
Vincent_Chase
#1588 Re: Cijene stanova All about
Tibra pacifik se moze uzeti po 1650 KM/m2 - neki su dobili i po 1600A sta da znam wrote:Zdravo svima! Moze li pomoc? Trazim garsonjeru ili jednosoban stan na podrucju Sarajeva, novogradnja ili starogradnja, nije vazno. Naravno, tragam za najpovoljnijom ponudom. Iz Tibra Pacific -a mi je receno da je kvadrat, s porezom, oko 1.780 KM, a to mi je preskupo. Ima li igdje ista jeftinije? Koja je najniza cijena po kvadratu koju mogu ocekivati?
BH Bauu - isto tako stup 100 metara dalje od Tibre - 1700KM/m2
- alijagic
#1589 Re: Cijene stanova All about
Malo citam ove upite za montazne kuce. Jedna od glavnih stvari koju svi zanemaruju je vlaga, povrsinske vode i konfiguracija terena, bar kod nas u BiH. Lose uradjena montazna kuca koja ima problema sa vlagom i da parcela nema drenazni prsten jednako je Sick building syndrome (SBS). Da ne govorimo o trzisnoj vrijednosti nekretnine, koja je manja nego cvrsta gradnja. Kada se sve uradi po propisu, mislim na temelje, oborinske i druge vode...zasto onda ne koristiti neki alternativni materijal YTONG ili slicno (onda ne treba maltanje) cijena po m2 puno blize montaznoj a vrijednost i ostalo na nivou. Problem kod izgradnje kuca je planiranje, ljudi zive u 45m2 stana i zadovoljni su dok drugi zive u 145m2 i nemogu grijati taj prostor, o opremanju da i ne govorim.
- alijagic
#1590 Re: Cijene stanova All about
btw, strucnjaci i kalkulacije? Pristojna kuca (ukljucujuci cijenu parcele i dozvola) po m2 se moze napraviti ispod 850 KM. Srednja ili visa srednja klasa materijala. Problem: vrijeme i dostupnost parcela (udaljenost od mjesta rada itd) ali to se sve da dugorocno isplanirati: been there, done that.
-
zonbirile
#1591 Re: Cijene stanova All about
-----------------------------------------------------------------alijagic wrote:btw, strucnjaci i kalkulacije? Pristojna kuca (ukljucujuci cijenu parcele i dozvola) po m2 se moze napraviti ispod 850 KM. Srednja ili visa srednja klasa materijala. Problem: vrijeme i dostupnost parcela (udaljenost od mjesta rada itd) ali to se sve da dugorocno isplanirati: been there, done that.
nasljeđe prošlosti.Sirotinja je bila ta koja je gradila kuće na 300m2 placa,pa i tada robovala balkanskom mentalitetu.Ako je imao sreću da dobije stan od firme od 35m2 stanovalo ih je 5-6,kada pravi kuću pravi 2-3 etaže po 100-150 m2.Niz promašaja državne politike,etničkog inžinjeringa,kupovanja socijalnog mira,nepoštivanja teh. i urbanističkih osnovnih postulata itd.Na kraju velike šanse da strada komplet Sarajevo-aerozagađenje,klizišta,pitka voda,saobraćaj.Sve vlade šute i kalkulišu,strah da ne izgube glasaće.Imam dosta godina,ali otkad znam za sebe ljubljana je na istoj cifri stanovnika,jer prostorno je slična Sarajevu.Samo ovde,lola dođe iz bivše Juge,radi,stanuje,neprijavljen,niko ni ne zna da je tu,gradi,razgrađuje,liječi se ,porađa i stiće državljanstvo.E EU nema nas tamo za duugooo
-
senadd
#1592 Re: Cijene stanova All about
Učestvovao sam u dijelu aktivnosti oko el.instalacija.A sta da znam wrote:Hvala vam na odgovorima. Zna li iko kakvi su stanovi koji pripadaju Nina stanu? Jedna zgrada je na Stupu, iza Drvoprometa.
Građ.radovi su dobri,instalacije uopće gledajući su dobre,a kakve bi i mogle biti kad se ugrađuje novi materijal.
Međutim,upitan je kvalitet svih ugrađenih stvari i materijala,ne samo u Nini,nego u svakoj novogradnji u BiH.
ZAŠTO?
Fuša iz svih oblasti-materijala i stvari(turska,kina,rumunija...),jeftino i sigurno nije dobro.
Ko se može još sjetiti kablova iz Svetozareva (ja pronašao u skladištu, još od prije rata)? Neponovljivo....
Zato Nina i može prodavati najniže u Sarajevu,prva ruka,nisu gladni ,a i Pijačna ulica nije baš na dobrom mjestu.
Tibra,Nina,ovi na Breci,Unipromet,..sve je u pet deka.Cijena kvadrata je cca 1000KM,ostalo je "zinula bulja",tako da mogu prodavati još niže,samo se kalkuliše.
Evo na Ilidži-novogradnja,kod Obija traže unapred 1750KM,kao požurite može nestati,ali će je sigurno prodavati ispod 1500KM,ako završe do ljeta,kako namjeravaju.
Pratimo stanje.
-
Jasko.B
#1593 Re: Cijene stanova All about
znaci i dalje je starogradnja skuplja od novogradnje?!
-
saale
#1594 Re: Cijene stanova All about
,.
Last edited by saale on 11/02/2011 13:09, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#1595 Re: Cijene stanova All about
----------------------------saale wrote:Dugo sam razmisljao gdje i sta kupti, nakraju sam se odlucio na Visoko i naselje Luke, do sarajeva mi treba 20 min, stan je prodavan hitno 62 kvadrata sam platio 60.000,00,zgrada je pravljena sredinom osamdesetih, stan je ocuvan, stolarija super,, uglavnom stan je odmah useljiv, ja prezadovoljan
e da uze u Šipovu,za isti stan bi dao 20KKM,dobar 40 000KM
-
saale
#1596 Re: Cijene stanova All about
zonbirile wrote:----------------------------saale wrote:Dugo sam razmisljao gdje i sta kupti, nakraju sam se odlucio na Visoko i naselje Luke, do sarajeva mi treba 20 min, stan je prodavan hitno 62 kvadrata sam platio 60.000,00,zgrada je pravljena sredinom osamdesetih, stan je ocuvan, stolarija super,, stan je odmah useljiv, ja
-
saale
#1597 Re: Cijene stanova All about
[/qsaale wrote:zonbirile wrote:----------------------------saale wrote:Dugo sam razmisljao gdje i sta kupti, nakraju sam se odlucio na Visoko i naselje Luke, do sarajeva mi treba 20 min, stan je prodavan hitno 62 kvadrata sam platio 60.000,00,zgrada je pravljena sredinom osamdesetih, stan je ocuvan, stolarija super,, stan je odmah useljiv, ja
-
zonbirile
#1598 Re: Cijene stanova All about
@saale
šala,mala apropo stana u Visokom.Mislim ja ne bih nikad napravio tu kupovinu,ali tu je mnogo faktora u igri.Ako si zadovoljan,čestitam i sa srećom.
šala,mala apropo stana u Visokom.Mislim ja ne bih nikad napravio tu kupovinu,ali tu je mnogo faktora u igri.Ako si zadovoljan,čestitam i sa srećom.
- metar_drva
#1599 Re: Cijene stanova All about
Pisac je, očigledno, "sarajevska elita" kojoj bi bilo ispod časti živjeti u Visokom, ili bilo gdje dalje od Marijin Dvora.saale wrote:
sta je pisac hti reci
-
zonbirile
#1600 Re: Cijene stanova All about
----------------------------------metar_drva wrote:Pisac je, očigledno, "sarajevska elita" kojoj bi bilo ispod časti živjeti u Visokom, ili bilo gdje dalje od Marijin Dvora.saale wrote:
sta je pisac hti reci
elita nisam,dugo sam Sarajlija,e sad ne kontam,kako živjeti u Visokom i raditi u Sarajevu.Mislim nije problem,ko je već tamo,ali iz Sarajeva u Visoko,ne kontam stvarno.