HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
japo-

#1576 Re: HS kablovska

Post by japo- »

Dady wrote:
japo- wrote: rec" jaranu da sam preko Lg plazme ufatio 60 kanala :D samo nek kuca manuelno frekevencije ili nek zada na full skeniranje, nista ono zadano ili korsinik :D et od tih 60 radi 50 :-)
Japo, preko STB-a hvatam 70 digitalnih kanala, a preko Pany plazme 60. U cemu je stos, nikako da mi pronadje kanale na 330 i 338 MHz, cak i kada idem na manuelno. Je li kod tebe ista situacija?
Bice da ove frekvencije nisu postavljene u skladu sa DVB-C standardima.
ufatio sam i ove ne znam kako al ja sam imao problem sa 610 ukuco manuelno, ostalo je ok sad imam 70, uglavnom kod mene rade i ove frekvencije 330 i 338... ako sta znači na postavkama sam na finskoj ako to ima veze na panasonicu :-)
sinkaspud

#1577 Re: HS kablovska

Post by sinkaspud »

Lopovi u HSu i Elobu su se udruzili u kartel i postavili iste cijene za Arenesport od simbolicnih 10 KM kako bi ostvarivali monopolski profit. Nisu stavili ni marku jeftinije u odnosu na ovog drugog kako ne bi bili konkurencija jedni drugima.
AdrianMole

#1578 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

sinkaspud wrote:Lopovi u HSu i Elobu su se udruzili u kartel i postavili iste cijene za Arenesport od simbolicnih 10 KM kako bi ostvarivali monopolski profit. Nisu stavili ni marku jeftinije u odnosu na ovog drugog kako ne bi bili konkurencija jedni drugima.
Na Elobu,odnosno sadašnjem Telemachu uopće nema Arenasport kanala.Inače,takva je cijena i u Srbiji-5 €.Pogledaj na zvaničnoj stranici Arenasport-a.Mislim kako se ta ciena zahtjeva od svih njihovih distributera.Može se mnogo štošta zamjeriti HS-u ,ali ovdje nisi u pravu....
opa22

#1579 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

pozz svima, da li mi netko može molim vas objasniti, slijedece. Naime, pobrisao sam slucajno sve programe, i ponovno sam ih nasao, no sada imam problem i to da mi neke programe prebaci u radio njih cini cca.20 (HBO COMEDY, HALLMARK, ZONE ROMNTICA, ESPN AMERICA, OBN, HRT1, RTL njemacki, VOX,REALUTY EMEA, CNN INT.ARENA SPORT 1I 2 WEDDING TV, HUSTLER, DISNEY,KIKA, FRANCE 24, ZDF I B92) a prije do prije pola sata sam najnormalnije gledao arena sport 2, a arena sport1 kao i rtl, obn, hrt1 mi je jos sinoc se nes s-ebalo, naime na nevedenim programima mi se samo ukaze bijela podloga i na njoj pise ime resivera DALVI....pls help ne meRem bez arene 1 i 2 rtl-a, vox, i hrt-a i hayata valja mi mithetu gledati :D a na kablovskoj mi je kad je ukljucena digitalna full losa slika na vecini programa :S sto da radimmmm
sinkaspud

#1580 Re: HS kablovska

Post by sinkaspud »

AdrianMole wrote:
sinkaspud wrote:Lopovi u HSu i Elobu su se udruzili u kartel i postavili iste cijene za Arenesport od simbolicnih 10 KM kako bi ostvarivali monopolski profit. Nisu stavili ni marku jeftinije u odnosu na ovog drugog kako ne bi bili konkurencija jedni drugima.
Na Elobu,odnosno sadašnjem Telemachu uopće nema Arenasport kanala.Inače,takva je cijena i u Srbiji-5 €.Pogledaj na zvaničnoj stranici Arenasport-a.Mislim kako se ta ciena zahtjeva od svih njihovih distributera.Može se mnogo štošta zamjeriti HS-u ,ali ovdje nisi u pravu....
A koji je interes Arenesport da zahtjeva da se naplacuje po 10 KM ako navodno oni po jednom pretplatniku dobiju samo 1 KM?
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#1581 Re: HS kablovska

Post by davorf »

sinkaspud wrote:
AdrianMole wrote:
A koji je interes Arenesport da zahtjeva da se naplacuje po 10 KM ako navodno oni po jednom pretplatniku dobiju samo 1 KM?
Ne znam koji je interes, ali znam da ima providera koji zahtjevaju da njihovi kanali budu odvojeni od standardnih paketa, i da se naplacuju u iznosu koji oni odrede...ista situacija je i sa HBO-om :roll: Btw...i na Logosoftovom SuperTVu je 10KM Arena paket :-?
AdrianMole

#1582 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

sinkaspud wrote:
AdrianMole wrote:
Mislim kako sigurno dobiju više.Takva je cijena u Polarisu,Logosoftu,Open TV-u i apsolutno svim sistemima u kojima postoji Arenasport.Treba platiti sva ona autorska prava za utakmice i to namaknuti sa relativno malim brojem korisnika.Dakle,riječ je o uredničkoj odluci ljudi iz Arenasport-a.
sinkaspud

#1583 Re: HS kablovska

Post by sinkaspud »

Neko je ranije napisao da Arenasport uzima marku po korisniku a sve ostalo uzima HS pa sam se zato cudio zasto insistiraju da cijena bude 5€. Ako uzimaju vise onda je uredu

@davor
Ne bi bas rekao da je isto sa HBO jer kad su ga tek uveli placao sam 6KM a sada placam 8KM a nisam dobio nijedan novi HBO ili Cinemax.
opa22

#1584 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

je li to nitko ne zna rijesiti moj problem??? :? :(
Cibra

#1585 Re: HS kablovska

Post by Cibra »

opa22 wrote:pozz svima, da li mi netko može molim vas objasniti, slijedece. Naime, pobrisao sam slucajno sve programe, i ponovno sam ih nasao, no sada imam problem i to da mi neke programe prebaci u radio njih cini cca.20 (HBO COMEDY, HALLMARK, ZONE ROMNTICA, ESPN AMERICA, OBN, HRT1, RTL njemacki, VOX,REALUTY EMEA, CNN INT.ARENA SPORT 1I 2 WEDDING TV, HUSTLER, DISNEY,KIKA, FRANCE 24, ZDF I B92) a prije do prije pola sata sam najnormalnije gledao arena sport 2, a arena sport1 kao i rtl, obn, hrt1 mi je jos sinoc se nes s-ebalo, naime na nevedenim programima mi se samo ukaze bijela podloga i na njoj pise ime resivera DALVI....pls help ne meRem bez arene 1 i 2 rtl-a, vox, i hrt-a i hayata valja mi mithetu gledati :D a na kablovskoj mi je kad je ukljucena digitalna full losa slika na vecini programa :S sto da radimmmm
prebaci na RADIO, listaj kanal jedan po jedan i na svaki klikni OK, nakon toga bi trebalo da ti se samo od sebe prebaci tako sto ce napisati "nadogradnja mreze".
opa22

#1586 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

a ne može ni tako :( izbrisem ih pa opet nadjem pa opet izbrisem al uvijek mi ih nadje medju radio kanalima i uvijek bijela slike s imenom recivera ni tona ni slike
Cibra

#1587 Re: HS kablovska

Post by Cibra »

opa22 wrote:a ne može ni tako :( izbrisem ih pa opet nadjem pa opet izbrisem al uvijek mi ih nadje medju radio kanalima i uvijek bijela slike s imenom recivera ni tona ni slike

Da a jesi li probao da ih listas ovako kako sam ti rekao. Da ih klikas sa OK, dok su u onom malom prozoru?
opa22

#1588 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

da al opet isto :S upravo zvao dezurnu sluzbu HS-a i nema pojma ovaj lik sto radi, kaze najbolje ti je nazovi sutra dao mi neki broj on ti je specijalac za recivere bice da je do toga :-?
opa22

#1589 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

jupiiii evo ga napravio sam :D
Cibra

#1590 Re: HS kablovska

Post by Cibra »

opa22 wrote:jupiiii evo ga napravio sam :D
Objasni ljudima kako, da ako se nekome desi da zna napraviti:)
opa22

#1591 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

pa nis jednostavno restartovao reciver, ugasio ga pa ponovno upalio, nasao post od ajme ne mogu mu se sjetiti nick-a sto je objasnio kako ponovno unjeti frekvencije i naci kanale i eto to je to :D
respo

#1592 Re: HS kablovska

Post by respo »

jeli kod vas ima hbo?
meni crna slika ili su opet nesto mjenjali
chakany

#1593 Re: HS kablovska

Post by chakany »

respo wrote:jeli kod vas ima hbo?
HBO imas, samo se ponekad zna desiti da ga cekas dugo, otprilike 2-3 minuta da ga otvori.
Isto se to desava i sa HBO Comedy, prvo pise ˝Scrambled˝, pa onda nakon 2-3 minuta se pojavi slika.
To se samo desava na HBO kanalima.
Moj ti je savjet, da ugasis resiver, pa ponovo upalis.Vidjet ces kako ce ti brze slika dolaziti.
sinkaspud

#1594 Re: HS kablovska

Post by sinkaspud »

Zna li neko kada ce nam ubaciti hrvatske Arenesport, misle li u skorije vrijeme da obogate taj sportski paket recimo jos nekim Sportklubom? Kada to urade mogu reci da imaju pokrivene sve najvaznije sportske dogadjaje u evropi i svijetu.
respo

#1595 Re: HS kablovska

Post by respo »

chakany wrote:
respo wrote:jeli kod vas ima hbo?
HBO imas, samo se ponekad zna desiti da ga cekas dugo, otprilike 2-3 minuta da ga otvori.
Isto se to desava i sa HBO Comedy, prvo pise ˝Scrambled˝, pa onda nakon 2-3 minuta se pojavi slika.
To se samo desava na HBO kanalima.
Moj ti je savjet, da ugasis resiver, pa ponovo upalis.Vidjet ces kako ce ti brze slika dolaziti.
znam za to scrambled
ali ovdje ne pise ni scrambled
jednostavno nema
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1596 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Sinoc u pola emitovanja "Insajdera" na B 92 prekinu i ubace PINK :shock:

Ovo nema u Tadjikistanu,idioti mrtvi hebo vas PINK i cajke koje emituju
TheDocToR

#1597 Re: HS kablovska

Post by TheDocToR »

Jedno pitanje...

da bi uzeo ovaj Arena Sport digitalni paket jel moram i ovaj osnovni digitalni paket ?

Trenutno imam onaj osnovni od 11.50 KM i da upotpunim samo mi fali ovaj arena sport radi Juventusa ponajprije pa sve ostalo.
lijan

#1598 Re: HS kablovska

Post by lijan »

Naravno da moras uzeti osnovni paket.moja preporuka ti je ako vec zelis digitalnu ,onda uzmi nesto od full paketa..dobijes flat internet.
chakany

#1599 Re: HS kablovska

Post by chakany »

TheDocToR wrote:Jedno pitanje...

da bi uzeo ovaj Arena Sport digitalni paket jel moram i ovaj osnovni digitalni paket ?

Trenutno imam onaj osnovni od 11.50 KM i da upotpunim samo mi fali ovaj arena sport radi Juventusa ponajprije pa sve ostalo.
Mislim da nemoras ovaj osnovni digitalni paket uzimati, nego uzmes samo Arena Sport paket.
Takav je kod mene slucaj, ja sam na HBO paketu.
Nadam se da sam pomogao.
dzeno123

#1600 Re: HS kablovska

Post by dzeno123 »

Zna li neko do kada se trebaju odjaviti Arene Sport ukoliko necemo da nam pocnu naplacivati?

Kvalitet slike katastrofa, 10 km pored svega, ne pada mi napamet to placat.
Locked