SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zvrcak

#1576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

Ja samo neznam sta zelite postici sa prozivanjem N.R., definitivno tema koja je ispricana. Neznam jel mu bilo sudjenje, sta i kako, tata mu je na poziciji i sredio mu je kao sto bi svaki otac svom sinu, ono sto nije u redu, to sto mu je tata kupio novi bibi,pa sad moze jos bolje da se voza, nije mi jasno na koji nacin izbjegava muriju, al stvarno decka spominjati nakon svake nesrece il nakon svakog spominjanja imena kafica,
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

zvrcak wrote:Ja samo neznam sta zelite postici sa prozivanjem N.R., definitivno tema koja je ispricana. Neznam jel mu bilo sudjenje, sta i kako, tata mu je na poziciji i sredio mu je kao sto bi svaki otac svom sinu, ono sto nije u redu, to sto mu je tata kupio novi bibi,pa sad moze jos bolje da se voza, nije mi jasno na koji nacin izbjegava muriju, al stvarno decka spominjati nakon svake nesrece il nakon svakog spominjanja imena kafica,
jadan on :roll:
zvrcak

#1578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

nije to JADAN ON, nego se vijest da je frajer PJAN oborio 6-7 ljudi svela na to da je sin od gazde kafica pored kojeg se to desilo nekad davno ucinio nesto slicno, ako neko ima informacije kako se zove momak koji je to sinoc uradio...

a ne kazem, ja bi i N.R. dao kaznu od 10 godina zenice i dozivotnu zabranu upravljanja motornim vozilom
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

A ti si se registrovao da bi nama otvorio oci,kako "..nema svrhe spominjati Nedzadovo oslobadjanje.."

Jer toboze,sta ima veze,njegov stari ima je stelu pa se decko izvukao i ako je UBIO COVJEKA :shock:

Vidi prijetelju,o takvim stvarima treba stalno i stalno pricati,nebi li se napokon prestale desavati.

Tvoja logika,da ne vrijedi vise pricati,jer to tako funkcionise,i treba da bude..i jeste ono zbog cega je nase drustvo u ovakvom nemoralnom bezdanu,i korupcijskoj dubiozi.

I Nedzada ,i sve ostale,treba stalno spominjati.... :x
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:A ti si se registrovao da bi nama otvorio oci,kako "..nema svrhe spominjati Nedzadovo oslobadjanje.."

Jer toboze,sta ima veze,njegov stari ima je stelu pa se decko izvukao i ako je UBIO COVJEKA :shock:

Vidi prijetelju,o takvim stvarima treba stalno i stalno pricati,nebi li se napokon prestale desavati.

Tvoja logika,da ne vrijedi vise pricati,jer to tako funkcionise,i treba da bude..i jeste ono zbog cega je nase drustvo u ovakvom nemoralnom bezdanu,i korupcijskoj dubiozi.

I Nedzada ,i sve ostale,treba stalno spominjati.... :x
ma sve bih vas ja pobio...

samo da mi je babo na položaju.
VR6

#1581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Nesto krenulo te Citroen Xantie, i veceras jedna ista ko ta sinoc, crna, kod Drvenije sudjelovala u necem. Uglavnom bila je na tramvajskim sinama malo ispred tramvajske stanice, dva tramvaja iza stoje, troje policijskih kola, nesto mjere okolo. Sad il je tramvaj nabio auto il se nesto drugo desilo...
DaffyDuck

#1582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaffyDuck »

mislim da je udaren pjesak
allias_sa

#1583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by allias_sa »

da je raja imalo bila pametna
pa da levata izbaci iz auta i da ga dobro nalema da mu nepadne nikad na pamet....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

zvrcak wrote:Ja samo neznam sta zelite postici sa prozivanjem N.R., definitivno tema koja je ispricana. Neznam jel mu bilo sudjenje, sta i kako, tata mu je na poziciji i sredio mu je kao sto bi svaki otac svom sinu, ono sto nije u redu, to sto mu je tata kupio novi bibi,pa sad moze jos bolje da se voza, nije mi jasno na koji nacin izbjegava muriju, al stvarno decka spominjati nakon svake nesrece il nakon svakog spominjanja imena kafica,
ja sam sinoć mislio na ubijenog čikicu... imao je snove...
zonbirile

#1585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

komi wrote:
ja sam sinoć mislio na ubijenog čikicu... imao je snove...
---------------------------------------------------
jadni čikica,ili je imao jadne sinove.Ne bi bilo loše svaki praznik po ciglu u izlog tek onako za čestitku,nije da sufliram.
zlatiborka

#1586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

Ko li stiti ovog pijanog idiota, pusten je na slobodu jer.......

citajte sta pise, FUJ, FUJ, ..bem ti ovakvu drzavu...... :D :x

Pijani vozac pusten jer nije pocinio krivicno djelo!

S obzirom na to da Mahir Travljanin nije teže povrijedio pješake, niti pričinio štetu veću od 5.000 KM - nema krivičnog djela

Pušten na slobodu. Kantonalno tužilaštvo Sarajevo nije zatražilo pritvaranje Mahira Travljanina (31) iz Sarajeva koji je u subotu naveče, vozeći u pijanom stanju, citroenom udario i povrijedio osam pješaka u Titovoj ulici. Tako je on jučer pušten na slobodu, a protiv njega je podnesena prekršajna prijava, potvrđeno nam je u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Prema riječima Edine Pirije, portparola Tužilaštva, Krivičnim zakonom FBiH predviđeno je da se ugrožavanje javnog saobraćaja i teška djela protiv bezbjednosti saobraćaja kvalifikuju jedino u slučajevima kada su kao posljedica proizašle teške tjelesne povrede učesnika u saobraćaju ili materijalna šteta veća od 5.000 maraka. Međutim, s obzirom na to da su pješaci lakše povrijeđeni, ovdje nema elemenata krivičnog djela.

"Tužilaštvo je ovog vozača zadržalo u pritvoru još 24 sata do završetka istrage i da bi ljekari imali vremena da pregledaju povrijeđene te utvrde da li je neko od pješaka teže povrijeđen. Međutim, pošto je danas (u ponedjeljak, op.a.) utvrđeno da Travljanin nije počinio krivično djelo, predmet je ustupljen Sudu za prekršaje", kazala je Pirija.

Ona dodaje da se Tužilaštvo i prije obraćalo nadležnom ministarstvu pravde da se izmjene odredbe postojećeg Krivičnog zakona FBiH. Naime, u KZ FBiH nigdje se ne navodi da se nanošenje lakših tjelesnih povreda može tretirati i kao krivično djelo, što bi u ovom slučaju moglo da se na taj način kvalifikuje.

Sud za prekršaje Travljaninu može da izrekne novčanu kaznu od 300 - 1.000 maraka i do pola godine zabrane upravljanja vozilom, te može dobiti dva kaznena boda.

Podsjetimo, Travljanin je prilikom alkotestiranja imao 1,54 promila alkohola u krvi, kada je u strogom centru grada polomio žardinjere, i na trotoaru pokosio pješake.

Oslobodjenje, 07.07.2009.
Skyfox

#1587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

nevjerovatno!!! A ja dobio dva kaznena zbog prolaska kroz zuto??? :roll:

Ma moglo se naslutiti kako ce ovo zavrsiti, nego bolje mu je da ne sretne nekog od tih sto je lakse pregazio...
sistem

#1588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sistem »

pa zar svjesno dovodjenje u opasnost zivota drugih nije krivicno djelo? :shock:
zlatiborka

#1589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

sistem wrote:pa zar svjesno dovodjenje u opasnost zivota drugih nije krivicno djelo? :shock:
Nije bas svjesno jer je bio pijan i to 1,54 promila alkohola, bio je privremeno neuracunljiv. Koliko je to pive ili vina ili viskija, ne znam tacno, ali jeste da ga je dobro maznuo i sjeo u bibi.....Sta kaze Zakon, koliko je dozvoljeno imati promila alkohola u krvi?

A nije nacinio veliku stetu i ljudi nisu tesko povrijedjeni..... :x :x

To je rekao Zakon o ovom tipu, svaka cast ovakvom Zakonu i ovakvoj drzavi! :evil: :evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

ne vrijedi više raspravljati o ovome

cilj je ne biti u sljedećoj turi "lakše povrijeđenih"
sistem

#1591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sistem »

zlatiborka wrote:
sistem wrote:pa zar svjesno dovodjenje u opasnost zivota drugih nije krivicno djelo? :shock:
Nije bas svjesno jer je bio pijan i to 1,54 promila alkohola, bio je privremeno neuracunljiv. Koliko je to pive ili vina ili viskija, ne znam tacno, ali jeste da ga je dobro maznuo i sjeo u bibi.....Sta kaze Zakon, koliko je dozvoljeno imati promila alkohola u krvi?

A nije nacinio veliku stetu i ljudi nisu tesko povrijedjeni..... :x :x

To je rekao Zakon o ovom tipu, svaka cast ovakvom Zakonu i ovakvoj drzavi! :evil: :evil:
nisam pravnik, ali mi objasnilo jednom - svjesno je. inace planiras ubistvo, naroljas se i pucaj - neuracunljiv.
to se zove nesto kao svjesni nehat, ili tako nesto - svjesno si prihvatio rizik da ces pijan napraviti sranje i nisi odustao od voznje autom svjestan da si pijan.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

i onda me neko pita zasto stalno pominjem Nedzada i njegovo oslobadjanje poslije ubistva gazenjem onog starca pred predsjednistvom.

Evo zasto,zato sto se to uvodi kao nesto normalno,uletis na trotoar pogazis ljude i dobijes prekrsajnu,ili cak nista :shock:

Nedzad sada vozi novi autic,Mini Kuper,cak mu ni vozacku nisu oduzeli a covjeka zgazio.

A mi,obicni smrtnici,cemo poslije prolaska kroz narandjasto dobiti tretman kakav oni ne dobiju za gazenje pjesaka.

Pravna drzava postoji,samos to se njeno pravo SELEKTIVNO KORISTI :x
Ripicipi

#1593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ripicipi »

...
VR6

#1594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Ne vidim sto ga nebi pustili, dnevno bude bar 5 takvih udesa gdje pijani vozaci pokupe nesto, al naprave manju materijalnu stetu i pustaju ih.

Ovaj je to uradio na malo neprikladnijem mjestu, bolje se zapitati zasto je to tamo napravio. Zasto je u strogom centru ogranicenje 60 km/h, a na dionici prema Ilidzi, tamo negdje kod pumpe Braca mujic ima znak ogranicenja 50 km/h (stavljen zato jer je radar tu cest, da mogu raju opaliti po usima). Il ce mi neko objasniti da je tamo 50 km/h potrebnije nego u centru? Nasi zakoni su napravljeni da se uzimaju pare raji, a ne da poboljsaju sigurnost...
Lesli Eldridž

#1595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lesli Eldridž »

VR6 wrote:Ne vidim sto ga nebi pustili, dnevno bude bar 5 takvih udesa gdje pijani vozaci pokupe nesto, al naprave manju materijalnu stetu i pustaju ih.

Ovaj je to uradio na malo neprikladnijem mjestu, bolje se zapitati zasto je to tamo napravio. Zasto je u strogom centru ogranicenje 60 km/h, a na dionici prema Ilidzi, tamo negdje kod pumpe Braca mujic ima znak ogranicenja 50 km/h (stavljen zato jer je radar tu cest, da mogu raju opaliti po usima). Il ce mi neko objasniti da je tamo 50 km/h potrebnije nego u centru? Nasi zakoni su napravljeni da se uzimaju pare raji, a ne da poboljsaju sigurnost...
Slažem se da su ograničenja besmislena i da služe za otimanje para i maltretiranje nedužnih građana. Ne znam za to ograničenje od 50 km/h na Stupu. Tamo je 60 ograničenje 100 %. I to što je taj idiot uradio, glavni uzrok je teško pijanstvo i nije ga trebalo pustiti.
VR6

#1596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Lesli Eldridž wrote:Slažem se da su ograničenja besmislena i da služe za otimanje para i maltretiranje nedužnih građana. Ne znam za to ograničenje od 50 km/h na Stupu. Tamo je 60 ograničenje 100 %. I to što je taj idiot uradio, glavni uzrok je teško pijanstvo i nije ga trebalo pustiti.
Obrati paznju, kazem ti negdje kod pumpe Brace Mujic i sa lijeve i sa desne strane ceste ima po znak ogranicenja 50 km/h.

I ja sam ga skuzio tek prije 15-ak dana, reko kakva je ovo novost... :)
Lesli Eldridž

#1597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lesli Eldridž »

VR6 wrote:
Lesli Eldridž wrote:Slažem se da su ograničenja besmislena i da služe za otimanje para i maltretiranje nedužnih građana. Ne znam za to ograničenje od 50 km/h na Stupu. Tamo je 60 ograničenje 100 %. I to što je taj idiot uradio, glavni uzrok je teško pijanstvo i nije ga trebalo pustiti.
Obrati paznju, kazem ti negdje kod pumpe Brace Mujic i sa lijeve i sa desne strane ceste ima po znak ogranicenja 50 km/h.

Hajd' hvala na informaciji. Stvarno nisam to vidio, jer znam da ima ono 60.
strong69

#1598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by strong69 »

Lesli Eldridž wrote:
VR6 wrote:

Hajd' hvala na informaciji. Stvarno nisam to vidio, jer znam da ima ono 60.
Ima znak ogranicenja 50 ali 20m dalje je znak ogranicenja 60 km/h. Cini mi se da postavljaju ove znakove zbog buduce obustave saobracaja preko mosta?
ARmAn1i

#1599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ARmAn1i »

strong69 wrote: Ima znak ogranicenja 50 ali 20m dalje je znak ogranicenja 60 km/h. Cini mi se da postavljaju ove znakove zbog buduce obustave saobracaja preko mosta?
da, tacno..znak 50km/h je radi tamosnjih radova..mada je i mene zbunilo 50 pa 60 nakon 20m :)
VR6

#1600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Kakvih radova ljudi?! Nebi rekao da mislimo na istu dionicu, jer ovdje nema znaka 60 nakon 20 metara.

Uslikat cu sutra po danu ak se sjetim :D
Locked