Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1576 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Admir_1984 »

To su garant neki lokalni narkomancici, pitaj havera moze li ikoga prepoznati i lagano se zavucete negdje oko fijakera i ako ga prepozna lagano u akciju. Nije im sigurno prvi put da te stvari rade, opet ce cim zafali koja marka
goja

#1577 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by goja »

hvala na podrsci, radit cu sve sto mognem, drago mi je sto ovako dobri ljudi djele savjete i koliko toliko pomazu nadam se da cete i vi otvoriti 4 oka pa mi javiti da li ima traga velika hvala
goja

#1578 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by goja »

zamolio bi sve koji ugledaju da se sto duze zadrze i nazovu dolazim odmah... a u slucaju da neko ide na auto pijacu sutra nek pogleda takodje javi ako ga je ugledao velika hvala :sad:

broj : 061/858-485
sodom

#1579 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by sodom »

Potraži svoj točak u hrasnici, sokolović koloniji, butmiru, ilidži.
Sigurno su lokalci.
munevera44

#1580 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by munevera44 »

Odoh se malo provozati, od danas SPREJ SUZAVAC NA GOTOVS

Kažu suzavac zabranjen, baš me briga ja ga nosim a ti otimači, lopovi, kriminalci neka pridju :dance:
Sunrise00

#1581 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Sunrise00 »

munevera44 wrote:Odoh se malo provozati, od danas SPREJ SUZAVAC NA GOTOVS

Kažu suzavac zabranjen, baš me briga ja ga nosim a ti otimači, lopovi, kriminalci neka pridju :dance:
moze se dobiti dozvola za sprej za samoodbranu :D
Joey Tribbiani

#1582 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Joey Tribbiani »

Zna li iko radi li sutra ciklocentar? Jesu li jos na kolektivnom godišnjem?
goja

#1583 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by goja »

jel iko ista vidio... danas sam umro od sparine na autopijaci...pretrazio sam koliko sam mogao nisam ga ugledao :sad: polako vec gubim nadu da cu ga vidjet ali opet se necu predati ima tu malo nade mozda se nekad pojavi na vilsu pa ce naebat kad ga vidim..... a prijatelja sam izlemao ko stoku i rekao da mi mora bar 300KM donjeti nek se snalazi
smijesni_ste

#1584 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by smijesni_ste »

goja wrote:jel iko ista vidio... danas sam umro od sparine na autopijaci...pretrazio sam koliko sam mogao nisam ga ugledao :sad: polako vec gubim nadu da cu ga vidjet ali opet se necu predati ima tu malo nade mozda se nekad pojavi na vilsu pa ce naebat kad ga vidim..... a prijatelja sam izlemao ko stoku i rekao da mi mora bar 300KM donjeti nek se snalazi
Pa kud ces njega? :-)

Da je imao izbora, sigurno im ne bi "predao" biciklo....razmisli ;-)
Joey Tribbiani

#1585 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Joey Tribbiani »

nije im ga on prod'o pa da ga "lemas ko stoku". jesi ti prijavio ovu kradju?
Last edited by Joey Tribbiani on 15/08/2010 17:05, edited 1 time in total.
kurty

#1586 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Sad si u mojim ocima, haman pa ko i ovi sto su ga ukrali...

cuj jerana "lemas"...
:roll: :roll: :roll:
vratnik

#1587 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by vratnik »

mene fakat nekad stid sto sam homo sapiens.
:oops:
goja

#1588 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by goja »

njih dvoica i da se useru od 3 cigana(jednog opalis štocem svi bjeze) na vrelo bosne gdje ima raje, pa da je najveca picka dero bi se ukrali mi biciklo, upomoc isao bi za njima ma doso bi neko pa bi reko sta je bilo ili bi nekog povukao sa sobom molim vas pomozite nesto bi skonto a tako glup i zasluzio je batine i izbrisan je s moje prijateljske liste kad je takva pica.

P.S.
Pa djete zaustavis kazes daj biciklo nemoj da te prebijem, on onako mal kaze nedam i dere se svoje djete odgajam da bjezi od takvih problema ako se desi ima dobrih ljudi pomoci ce ti 100%
goja

#1589 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by goja »

policija odgovara na izjavu kada sam odnjeo sliku bicikla: priblizno citiram

"mi ne mozemo pronaci ukraden automobil koji je mnogo vrjedni od bicikla, a da ti biciklo nadjemo to je prosto nemoguce stoga ako se nadje u slucaju imamo vas kontakt, kontaktirat cemo vas, pomirite se s tim da ga necete vidjeti i da vam mi necemo moci pomoci, dobro je sto ste prijavili mada nista ne znaci ovo je velik grad ne mozemo praviti uzbunu i povecat kontrolu zbog bicikla i telefona.Sretno momcino pa sta bude" POLICIJA glavnog grada sramota
hakazvaka

#1590 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

goja wrote:policija odgovara na izjavu kada sam odnjeo sliku bicikla: priblizno citiram

"mi ne mozemo pronaci ukraden automobil koji je mnogo vrjedni od bicikla, a da ti biciklo nadjemo to je prosto nemoguce stoga ako se nadje u slucaju imamo vas kontakt, kontaktirat cemo vas, pomirite se s tim da ga necete vidjeti i da vam mi necemo moci pomoci, dobro je sto ste prijavili mada nista ne znaci ovo je velik grad ne mozemo praviti uzbunu i povecat kontrolu zbog bicikla i telefona.Sretno momcino pa sta bude" POLICIJA glavnog grada sramota
realno
Erzsebet

#1591 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Erzsebet »

goja wrote:policija odgovara na izjavu kada sam odnjeo sliku bicikla: priblizno citiram

Čovječe, nikoga nije briga za tvojih 200-300 KM, koliko ti vrijedi tvoja skalamerija. Saberi dva i dva i dobićeš rezultat da nijedna policija na svijetu ne može pronaći tako nešto bezvezno kao što su mobiteli, novčanici ili bicikl npr., ali su pogriješili što su bili iskreni, treba takvima kao ti reći "sve ćemo uraditi da ga pronađemo" i zaboraviti na tebe čim izađeš. Auta od 100 - 200 hiljada maraka ne budu nađena, jer su rastavljena i sastavljena su nova, a da se neko bakće oko tvog bicikla, budi realan čovječe.
kurty

#1592 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Erzsebet wrote:

Čovječe, nikoga nije briga za tvojih 200-300 KM, koliko ti vrijedi tvoja skalamerija. Saberi dva i dva i dobićeš rezultat da nijedna policija na svijetu ne može pronaći tako nešto bezvezno kao što su mobiteli, novčanici ili bicikl npr., ali su pogriješili što su bili iskreni, treba takvima kao ti reći "sve ćemo uraditi da ga pronađemo" i zaboraviti na tebe čim izađeš. Auta od 100 - 200 hiljada maraka ne budu nađena, jer su rastavljena i sastavljena su nova, a da se neko bakće oko tvog bicikla, budi realan čovječe.

moram da te malo "razocaram"...

Prije mozda godinu dana, djevojcici jednoj u Brezi ukraden mobitel... Osnovna skola, imali fizicko, kad je dosla u svlacionicu, nije ga bilo u torbi... Elem, ode ona sa ocem u policiju, i prijavi kradju, i policija je trazila sve papire od mobitela koje je imala... Srecom, mobitel je kupljen nov, i imala je sve one papire sto dodju uz aparat... I nakon tri mjeseca, oni i zaboravili za to, kad zovu ih iz policije da dodju i preuzmu mobitel...
Uglavnom, vjerovatno je policija proslijedila sve te brojeve telecomu, i kad je ovaj momak kod kojeg je nadjen mobitel, prvi put aktivirao mobitel, usli su mu u trag, i par sati poslije su ga uhvatili... Momak je kupio mobitel od nekog momka iz Breze, za 50tak maraka i na kraju je ovaj iz Breze, dobio prijavu...

SVE SE MOZE KAD SE HOCE

p.s. a sto se tice "skalamerije"... Ima ovdje ljudi koji vozaju bicikla koja vrijede par hiljada maraka... Tako da neke "skalamerije" vrijede kao i neka auta...
Last edited by kurty on 17/08/2010 03:43, edited 1 time in total.
iLLusion

#1593 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by iLLusion »

Erzsebet wrote:

U zemlji gdje je imati bajk skoro pa u domeni luksuza za neke ljude, tih 200-300 maraka za tu skalameriju se odjednom ne čini toliko malo. Vidiš, tamo negdje to možda i jeste bezvezna stvar poput mobitela, novčanika... ali ovdje, ovdje je to golemo... i pregolemo... :| I ne možeš očekivati da će ljudi samo slegnuti ramenima i potegnuti za novčanik da zamijene otuđeno samo tako lako... to je ipak ogroman gubitak.
goja

#1594 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by goja »

znam da je tesko naci ali, ako vec 100 policajaca sjedi po birtijama i ne radi svoj posao i ne odrzavaju kontrolu na atraktivnim mjestima sto i treba u ovom gradu jer se nema posla a i da su redovne moglo se poduzeti, a pljacke, otmice i svasta jos u ovaj grad se to iz dana u dan povecava, sad imaju i policajci na biciklu, motoru treba im i role kupit pa nek se vozaju a ne da sjede po kafama i birtijama zapustaju stomak..a ako su vec stari mjenjati s mladim i zeljnim za rad koji bi ti sve ucinili da ti pomognu s tim bi i unaprjedili sebe....a ova "sklamerija" kosta nekih 700KM a to nisu male pare to su 2 minimalne plate u ovoj drzavi

zelim svima srecu i nek se cuvaju kriminalaca sad ih ima na svaki korak za 50KM bi te i zboli (nigdje nisi siguran), ovu lekciju sam osjetio po svojim ledzima i tak ucite na mojoj gresci da vam se to ne desi
strong69

#1595 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by strong69 »

Erzsebet wrote:
Znaci li to da se ne treba obracati policiji ako ti, kako ti rece, ukradu "skalameriju"? Ako ne treba onda ja kao gradanin iz cijeg dzepa se ta policija finansira ne trebam dozvoliti da mi uzimaju harac svakog mjeseca.

Ako ti kao gradanin opravdavas nerad policije i ne bi prijavio kradu svoje VLASTITE imovine cemu onda zakon, cemu onda pravno uredeno drustvo?

I grijesis da nijedna policija na svijetu nece pronaci mobitel ili biciklo. Pokusaj nositi ukraden a prijavljen mobitel u EU.
sabanss

#1596 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by sabanss »

@di wrote:
Samo da dodam, da se u EU ne isplati krasti mobitele, jer iste mogu locirati na 10-15 metara kad se uključe na mrežu.
Mogu i naši ovi "debelinđani" to isto ... ali kao što znamo, stomak jim je na putu :)

goja: Sretno ...
Mogu ako postoji prijava i ako ti je mobitel digao lokalni klosar. IMEI se kod vecine telefona odmah klonira kao sto stoji i cinjenica da dobar dio ljudi ne prijavljuje kradju uopste.
erni3

#1597 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by erni3 »

kurty wrote:
Erzsebet wrote:

moram da te malo "razocaram"...

Prije mozda godinu dana, djevojcici jednoj u Brezi ukraden mobitel... Osnovna skola, imali fizicko, kad je dosla u svlacionicu, nije ga bilo u torbi... Elem, ode ona sa ocem u policiju, i prijavi kradju, i policija je trazila sve papire od mobitela koje je imala... Srecom, mobitel je kupljen nov, i imala je sve one papire sto dodju uz aparat... I nakon tri mjeseca, oni i zaboravili za to, kad zovu ih iz policije da dodju i preuzmu mobitel...
Uglavnom, vjerovatno je policija proslijedila sve te brojeve telecomu, i kad je ovaj momak kod kojeg je nadjen mobitel, prvi put aktivirao mobitel, usli su mu u trag, i par sati poslije su ga uhvatili... Momak je kupio mobitel od nekog momka iz Breze, za 50tak maraka i na kraju je ovaj iz Breze, dobio prijavu...

SVE SE MOZE KAD SE HOCE

p.s. a sto se tice "skalamerije"... Ima ovdje ljudi koji vozaju bicikla koja vrijede par hiljada maraka... Tako da neke "skalamerije" vrijede kao i neka auta...
Ma nije bitno koliko kosta biciklo, taman da je 20 km, netko je radio za te pare da bi to kupio. I sad da netko dodje i kaze da ti predas biciklo kako bi se on vozao ili ga prodao da si nabavi malo vutre ili horsa, halo?
Prije koju godinu sam gledao seriju u kojoj je jedan lik dobio "Teku Smrti" i kad upise ime osobe u tu svesku, ta osoba umire od infarkta za 40 sekundi. I taj lik sa tom sveskom krenuo da se rijesi svih kriminalaca i da ucini svjet boljim mjestom za zivljenje bez imalo zla.
Vjerujes li da nekad pozelim da je to realnost ili da ja dobijem takvu svesku, pa neka kosta sta kosta?
sodom

#1598 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by sodom »

đesi sveska, šta radiš? :D
hakazvaka

#1599 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

sodom wrote:đesi sveska, šta radiš? :D
:lol: :lol: :lol:
alcho

#1600 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by alcho »