mozda je to vrhunac njenog zadovoljstva,svako ima razlicita mjerila o kvalitetibosniandizdar wrote:Blago tebi!!! Tvoj ekvivalent???? Mislim na kolegicu ti!!
Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ljubav_aha
#1576 Re: Ljubav je....
- prvabojna neprobojna
#1577 Re: Ljubav je....
CAK Vjerujem u to da ONA mene VOLI VISE nego ja nju.

- ljubav_aha
#1578 Re: Ljubav je....
prvabojna neprobojna wrote:CAK Vjerujem u to da ONA mene VOLI VISE nego ja nju.![]()
- prvabojna neprobojna
#1579 Re: Ljubav je....
A VIljubav_aha wrote:prvabojna neprobojna wrote:CAK Vjerujem u to da ONA mene VOLI VISE nego ja nju.![]()
![]()
- ljubav_aha
#1580 Re: Ljubav je....
sto je konretno pitanjeprvabojna neprobojna wrote:A VIljubav_aha wrote:prvabojna neprobojna wrote:CAK Vjerujem u to da ONA mene VOLI VISE nego ja nju.![]()
![]()
- bosniandizdar
#1581 Re: Ljubav je....
Draga moja 'ljubav-i_aha...da jos koju prozborim.Neces se jediti??? Ma neces..aha!!ljubav_aha wrote:mozda je to vrhunac njenog zadovoljstva,svako ima razlicita mjerila o kvalitetibosniandizdar wrote:Blago tebi!!! Tvoj ekvivalent???? Mislim na kolegicu ti!!
Ev' ovako;citirala si me,ali,u citiranom je govor o kvantiteti a ne o kvaliteti."Mjerilo o kvaliteti",kao sto velis ,je mjerilo kvaniteta.Rec'cemo...imas bukvu i trebas je izmjeriti ukoliko mislis bukvu prodati za ogrijev jal' nesto drugo.Eh sad,kad bukvu izmjeris dolazi na slijed kvaliteta bukve.Nemoj sad da pricam o kvalitetu bukve.Ali sve ima svoj ekvivalent pa tako i kvalitet dat zacrtanim parametrima i cijenom ispoljen.Naravno,nije sve za prodati bez obzira na postojeci ekvivalent.
Evo jos jednog primjera.Imas tezgu na pijaci kojoj si cesto posjetilac.Na tezgi su dvije kosare,dubkom pune orasima.Cijene su enormno razlicite.Pitas trgovca:zasto su ti cijene razlicite...orah je orah?? Ma jok...odgovara trgovac.Ukoliko uzmes ove jeftinije...dobiti ces kvantitetu a ne kvalitetu u jednom kilogramu.Zasto??/ Pa,jer su prazni i sa crninom iznutra.Druga hrpa ,oraha, je kvalitet.Kvantitet kvalitetnog oraha ima mjeru kao i nekvalitni orah.Medzutim,kvalitet se ne izrazava mjerenjem vec zadanim parametrima kvalitete.E...u ovom primjeru ce razum biti parametar za ljubav po orasima.Jesam li te zbunio???
Necu vise...vjeruj mi...aha!
- ljubav_aha
#1582 Re: Ljubav je....
bosniandidar , na osnovu cega si pretostavio da sam konfuzna 
- prvabojna neprobojna
#1583 Re: Ljubav je....
sto je konretno pitanje
[/quote]
TVOJA LJUBAV....
TVOJA LJUBAV....
- kmirsad
#1584 Re: Ljubav je....
ja kad god vidim onaj Ljubav_aha avatar...onaj karakteristični pogled... osjetim neke žmarke... nešto...ne znam... je li to ta "ljubav"...ili mi bude samo zima...

- kolega
#1585 Re: Ljubav je....
nije to ta ljubav, to je narodski kazano šejtanluk 
-
PalaSa Marsa
#1586 Re: Ljubav je....
- piupiu
#1587 Re: Ljubav je....
Zoya wrote:Ne milijarderu, vise sam mislila na one koje misle da je svaki problem rijesen stupanjem u brak. Kazes DA pred maticarem, pojedes tu tortu, bla bla bla, i onda se pocnes suocavati sa problemima, samo sto mnogo njih nisu spremni na to, misle sve je u braku krasno i bajno, jescemo spagete iz jednog tanjira, ljubicemo se po mjesecini, i sve one ostale stvari koje se desavaju na pocetku veze i braka, a realnost je malo drugacija...
A ovo "forever", ma grozim se te rijeci, nista ne traje vjecno i zauvijek, brak ti je ko lutrija, nekad dobijes, nekad izgubis.
Ljubav, neki kazu, je prastanje takodje.
-
djana h
#1588 Re: Ljubav je....
prvabojna neprobojna wrote:CAK Vjerujem u to da ONA mene VOLI VISE nego ja nju.![]()
Ko zna ko koga vise voli,to su samo nase pretpostavke
- prvabojna neprobojna
#1589 Re: Ljubav je....
JA NJU volimmmmmdjana77 wrote:prvabojna neprobojna wrote:CAK Vjerujem u to da ONA mene VOLI VISE nego ja nju.
- bosniandizdar
#1590 Re: Ljubav je....
Pa dobro 'bojna'..."nju volis"...volim i ja.To mu ga dodze kao osobna karta Bosnjaka/Bosanca.prvabojna neprobojna wrote:JA NJU volimmmmmdjana77 wrote:prvabojna neprobojna wrote:CAK Vjerujem u to da ONA mene VOLI VISE nego ja nju.
Nista prijatelju zla po ovome.Zlo dolazi po onom drugom ...kao vjerovanju "ONA mene VOLI VISE nego ja nju"
Last edited by bosniandizdar on 22/11/2009 02:00, edited 1 time in total.
- kolega
#1591 Re: Ljubav je....
samo malo, bojim se da nisam upratio, ko je ona ili šta je ona

- ljubav_aha
#1592 Re: Ljubav je....
TVOJA LJUBAV....prvabojna neprobojna wrote:sto je konretno pitanje
status aha
- ljubav_aha
#1593 Re: Ljubav je....
to je dio ljubavi,ahakmirsad wrote:ja kad god vidim onaj Ljubav_aha avatar...onaj karakteristični pogled... osjetim neke žmarke... nešto...ne znam... je li to ta "ljubav"...ili mi bude samo zima...![]()
- ljubav_aha
#1594 Re: Ljubav je....
kiki-miki wrote:Samo da konstatiram ljubav sigurno nije ovo![]()
he he he,kiki miki,to mu je fazon komuniciranja
- gonič zmajeva
#1595 Re: Ljubav je....
ma to ti je onaj dobar osječaj

- kolega
#1596 Re: Ljubav je....
to ti je vjerovatno onaj osjećaj poslije gOnjanja zmaja 
- bosniandizdar
#1597 Re: Ljubav je....
Vrlo si rjeciva...ups...sklona znakovima u pismenom izrazavanju!!! Gledaj...zelis li replicirati,imas li namjeru sebe kao primjer ljubavi i osjecaja dati???
Ako je tako,pretpostavljam da jeste,ti izadzi sa primjerima i svojim misljenjem o primjeru zivota i ljubavi kao segmenta i generatora istog.
Ili,to ne mora ni ovo biti! Sasvim je dovoljna konverzacija ,dvije ili vise individue,o temi koja je na "tapeti".Sama 'spika' profilira licnos .Sama "spika" je rezultat zivljenja i ona je kao takva autenticna.Naravno,ne moze biti autenticna onih ljudi koji zagovaraju razdjeljenu licnost.Razdioba licnosti kod takvih osoba,a ovo je prava posast u Bosni,ide ovom linijom;Imam tri(3) lica.Jedno je za posao,Drugo za prijatelje a trece za "skrabanje"...i sta ti ja znam za sto vec.Dakle,kod ovih i ovakvih ne postoji stozer(glavna osovina sa namotajima) oko kojeg se stvara indukciono polje.Ako ovo ne postoji,a ne postoji,to i kultura ne postoji.Ukoliko ne postoji kultura to ni obraz ne postoji.Postoji,fatamorganom dato,vise obraza i oni se upakiraju po trenutacnom(izvanjskom ili po drugome)
Dakle, djelovanje,covjeka sa vise lica,samo kao intuitivno.Na priliku dva protivnika u dvoboju sa macem.
Necu dalje...samo da jos jedanput naglasim;nisam stasao po intuitivnom razgovoru i djelovanju.Koliko troga imam kodirano nije sada za razmatranje.Ali ,svakako cijenim covjeka po osobnom izrazaju stasalim iz spoznaje.Eeeeh...to je arija mog zivota .Zar ti treba ta arija biti strana???
Hajde...reci mi!!!
P.S.-Molio bih te da obratis paznju na citat koji sam u prethodnom postu ulogovao.Cita je:" U RAJU JE LIJEPO,ALI,U PAKLU....."
Razmisli...osoba koja ovo prihvata kao svoje je ,pretpostavimo,u naukovanju i studira nauku sa kojom ce sutra pred djecu doci.Dakle,postaje pedagog!! Mozes li zamisliti duse onih kojima je mentor???? Mozes li pretpostaviti da njen PRIJATELJ zivi sa citiranim i da je vec negdje pedagog iliti profesor??Sigurno da mozes!!! Sigurno da mozes pretpostaviti i opcu kulturu narastaja po spomenutim osobama ukoliko su luconose jedne zajednice.Toliko.[/quote]
Gledaj "Kolega"...citiram sebe ispisanim prije koji dan.Rjeci i promisljanje su karaktera nastajanja i kao autenticnost karaktera mi u kontinuitetu.dakako mnogo se toga ima jos dodati ...ne zarad mene...zarad Bosne i stasajuce generacije.Zasto ovo govorim?? Pa jednostavno iz razloga sto danas ,na portalu SA-x procitah A.Sidrana datog kroz "ljubav" .Precitaj Sidranovu "filozofiju" i uporedi sa mojim tezama.Vrlo se lahko kroz nekulturu otklizava u Dzehenem gdje su glasovi i vapaji Luciferovih sljedbenika.Tamo,u Pakao,gdje je "use nase i podase".Dobro...za Dzehenem ce mo lahko!! Sta sa imitacijom zivota i ne kulturom(subkulturom)uciniti a da sutra Luciferi ne zazive taj Dzehenem ovozemaljski...Pakao u Bosni i Balkanu.Dakle...kako izbjeci sutrasnju,sasvim izglednu Apokalipsu,uz postojece luconose duha bosanskog i inog zivljenja??
Ako je tako,pretpostavljam da jeste,ti izadzi sa primjerima i svojim misljenjem o primjeru zivota i ljubavi kao segmenta i generatora istog.
Ili,to ne mora ni ovo biti! Sasvim je dovoljna konverzacija ,dvije ili vise individue,o temi koja je na "tapeti".Sama 'spika' profilira licnos .Sama "spika" je rezultat zivljenja i ona je kao takva autenticna.Naravno,ne moze biti autenticna onih ljudi koji zagovaraju razdjeljenu licnost.Razdioba licnosti kod takvih osoba,a ovo je prava posast u Bosni,ide ovom linijom;Imam tri(3) lica.Jedno je za posao,Drugo za prijatelje a trece za "skrabanje"...i sta ti ja znam za sto vec.Dakle,kod ovih i ovakvih ne postoji stozer(glavna osovina sa namotajima) oko kojeg se stvara indukciono polje.Ako ovo ne postoji,a ne postoji,to i kultura ne postoji.Ukoliko ne postoji kultura to ni obraz ne postoji.Postoji,fatamorganom dato,vise obraza i oni se upakiraju po trenutacnom(izvanjskom ili po drugome)
Dakle, djelovanje,covjeka sa vise lica,samo kao intuitivno.Na priliku dva protivnika u dvoboju sa macem.
Necu dalje...samo da jos jedanput naglasim;nisam stasao po intuitivnom razgovoru i djelovanju.Koliko troga imam kodirano nije sada za razmatranje.Ali ,svakako cijenim covjeka po osobnom izrazaju stasalim iz spoznaje.Eeeeh...to je arija mog zivota .Zar ti treba ta arija biti strana???
Hajde...reci mi!!!
P.S.-Molio bih te da obratis paznju na citat koji sam u prethodnom postu ulogovao.Cita je:" U RAJU JE LIJEPO,ALI,U PAKLU....."
Razmisli...osoba koja ovo prihvata kao svoje je ,pretpostavimo,u naukovanju i studira nauku sa kojom ce sutra pred djecu doci.Dakle,postaje pedagog!! Mozes li zamisliti duse onih kojima je mentor???? Mozes li pretpostaviti da njen PRIJATELJ zivi sa citiranim i da je vec negdje pedagog iliti profesor??Sigurno da mozes!!! Sigurno da mozes pretpostaviti i opcu kulturu narastaja po spomenutim osobama ukoliko su luconose jedne zajednice.Toliko.[/quote]
Gledaj "Kolega"...citiram sebe ispisanim prije koji dan.Rjeci i promisljanje su karaktera nastajanja i kao autenticnost karaktera mi u kontinuitetu.dakako mnogo se toga ima jos dodati ...ne zarad mene...zarad Bosne i stasajuce generacije.Zasto ovo govorim?? Pa jednostavno iz razloga sto danas ,na portalu SA-x procitah A.Sidrana datog kroz "ljubav" .Precitaj Sidranovu "filozofiju" i uporedi sa mojim tezama.Vrlo se lahko kroz nekulturu otklizava u Dzehenem gdje su glasovi i vapaji Luciferovih sljedbenika.Tamo,u Pakao,gdje je "use nase i podase".Dobro...za Dzehenem ce mo lahko!! Sta sa imitacijom zivota i ne kulturom(subkulturom)uciniti a da sutra Luciferi ne zazive taj Dzehenem ovozemaljski...Pakao u Bosni i Balkanu.Dakle...kako izbjeci sutrasnju,sasvim izglednu Apokalipsu,uz postojece luconose duha bosanskog i inog zivljenja??
- ljubav_aha
#1598 Re: Ljubav je....
bosniandirar,pises vrlo isprekidano,nijedna tovja misao nije dovrsena,vec je nastavljena novom niti razmisljanja
- bosniandizdar
#1599 Re: Ljubav je....
Sve misli ,moje,izrazavam u vidu teza.Nikako kao apsolutno razmisljanje u vidu dovrsene price...u vidu apsolutnog kodex-a.Rijecima ih uoblicavam datim trenutkom nastanka.Zureci da mi misao ne pobjegne...cinim pravopisne greske.Toga sam svjestan i ne pridajem vaznost istom.Sve je ,moje ,pisano da zainteresiram citaoca i sagovornika da prione tezi i nastavi je ,kroz elaboraciju i osobno (misaono) zaziviti ili odgurnuti kao neprihvatljivo.Dakle,nastojim "isprekidanim" zaziviti tvoj i ini rezon.Vrijeme bosanskog beznadza i istine kao glavne komponente ljubavi trazi rezon bosanskog covjeka.Ovo memoriraj!!!Razumjeli smo se!!???ljubav_aha wrote:bosniandirar,pises vrlo isprekidano,nijedna tovja misao nije dovrsena,vec je nastavljena novom niti razmisljanja
- Cholina_Lokica
#1600 Re: Ljubav je....
sho coek smori sviju