Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
-
tempuser
#1576 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Jucer me jaran vozi i kaze, ajd samo da stanem kod Nagiba da uzmem zeljanicu. Eto ga nazad i kaze, nema sad treba cekat 5 min. Reko' imas Melinu, dalje MM i Makedonca, proberi. Ma jok, samo Nagib, beton pita, covjek prodaje tone, krenu sa hvalospjevima ko da je restoran sa 3 Michelin zvjezdice. 
-
Zizi505
#1577 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Varira mu kvalitet bureka. Zadnja dva puta jedva ga pojela, a baš mi prije bio dobar.
Svidio mi se nedavno burek u buregdžinici iza katedrale, ne znam kako se zove.
Imaju u ponudi i krompir i piletinu ispod sača.
-
mistek
#1578 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ma Nagib ima brdo svojih mušterijatempuser wrote:Jucer me jaran vozi i kaze, ajd samo da stanem kod Nagiba da uzmem zeljanicu. Eto ga nazad i kaze, nema sad treba cekat 5 min. Reko' imas Melinu, dalje MM i Makedonca, proberi. Ma jok, samo Nagib, beton pita, covjek prodaje tone, krenu sa hvalospjevima ko da je restoran sa 3 Michelin zvjezdice.
- Edin H.
#1579 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Znaci ne stede na brasnumoa wrote:nije ni meni cak sta vise, pravi mi je seljacki, debela kora...franceska wrote:Meni se kod njih nikad nije ni svidjala pitastakasa wrote:Kakav je sad Bosanski burek na Zeljinom stadionu
- mayab
#1580 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Odskora otvorena pitara "DEUS" na AP, C faza, preko puta Aspeka , nekada tu bila pekara, i konačno je probam u dva navrata u proteklih desetak dana, moram priznati da su im pite odlične, sa povoljnom cijenom i zaslužuju da ih ovde pomenem!
Sve prave u malim zvrkovima!

- JThomas
#1581 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
tzv. tevhidskim 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1582 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
KroPiruša, kakva je????mayab wrote:Odskora otvorena pitara "DEUS" na AP, C faza, preko puta Aspeka , nekada tu bila pekara, i konačno je probam u dva navrata u proteklih desetak dana, moram priznati da su im pite odlične, sa povoljnom cijenom i zaslužuju da ih ovde pomenem!
- biggrin
#1583 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
mora da je ovdje neka majorizacija na djelukonektovan wrote:KroPiruša, kakva je????mayab wrote:Odskora otvorena pitara "DEUS" na AP, C faza, preko puta Aspeka , nekada tu bila pekara, i konačno je probam u dva navrata u proteklih desetak dana, moram priznati da su im pite odlične, sa povoljnom cijenom i zaslužuju da ih ovde pomenem!
-
tempuser
#1584 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Jbga, ja nisam siguran da li ti ljudi fakat vole njegovu pitu, da li su podlegli marketingu da je bogastvo i uspjeh vlasnika odraz kvalitete ili je za nase primitivno drustvo i bureKdzinica (kako to kod nagiba pise) postalo pitanje prestiza ma pa im je bitno da jednu tamo gdje su obblozene fasade, mesingane table i rukohvati...mistek wrote:Ma Nagib ima brdo svojih mušterijatempuser wrote:Jucer me jaran vozi i kaze, ajd samo da stanem kod Nagiba da uzmem zeljanicu. Eto ga nazad i kaze, nema sad treba cekat 5 min. Reko' imas Melinu, dalje MM i Makedonca, proberi. Ma jok, samo Nagib, beton pita, covjek prodaje tone, krenu sa hvalospjevima ko da je restoran sa 3 Michelin zvjezdice.I da pita ne valja ničemu, dobar je broj onih koji će reći da je pita tamo najbolja. Slična situacija kao sa Bosnom u gradu
Mislim da će oni racionalni reći da je već u Melini bolja
Dosta mojih prijatelja voli put u Bosni, ja sam joj nekoliko puta dava sansu ali dzaba - meni se ukus njihove pite ne svidja.
- MaxPayne
#1585 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nešto će morati otpasti zbog slabe prodaje,ili pite ili pizze.mayab wrote:Odskora otvorena pitara "DEUS" na AP, C faza, preko puta Aspeka , nekada tu bila pekara, i konačno je probam u dva navrata u proteklih desetak dana, moram priznati da su im pite odlične, sa povoljnom cijenom i zaslužuju da ih ovde pomenem!
- Not My Idea
#1586 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Fakat, koliko lud trebas bit da narucis pizzu u buregdzinici
Kropirusa,wtf
Kropirusa,wtf
- cvrčak_na_hedonizmu
#1587 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Dervoz, Dervoz, Dervoz
Pričam o bureku
Pričam o bureku
-
Zizi505
#1588 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Meni kod njega previše luka, pa preuzme ukus mesucvrčak_na_hedonizmu wrote:Dervoz, Dervoz, Dervoz![]()
Pričam o bureku
-
Zizi505
#1589 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Što da ne, prilagodili se ljudi savremenim tokovima, možda fakat dobru praveNot My Idea wrote:Fakat, koliko lud trebas bit da narucis pizzu u buregdzinici![]()
Kropirusa,wtf
A vala us Sarajevu nemaš gdje ni pojesti dobru pizzu
- Not My Idea
#1590 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Pa neces je garant ni tu pojest
A evo onda, bil ti pojeo saher tortu u cevabdzinici?
-
Naslovnica
#1591 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Od kada sam kod Dervoza pronašao dugačku dlaku, crveno farbana, pretpostavljam ženska, ja ga prekrižio.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Dervoz, Dervoz, Dervoz![]()
Pričam o bureku
Jednostavno mi se ogadilo.
- mayab
#1592 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
dobro kažete, cjenovnik je preoptimističan, neki dan pitam za kljukušu, kaže ne pravimo, slaba potražnja, tako da mislim da samo pite ostaju, realnoMaxPayne wrote:Nešto će morati otpasti zbog slabe prodaje,ili pite ili pizze.mayab wrote:Odskora otvorena pitara "DEUS" na AP, C faza, preko puta Aspeka , nekada tu bila pekara, i konačno je probam u dva navrata u proteklih desetak dana, moram priznati da su im pite odlične, sa povoljnom cijenom i zaslužuju da ih ovde pomenem!
- cvrčak_na_hedonizmu
#1593 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
A jebiga, kuci nadjem dlaku u hraniNaslovnica wrote:Od kada sam kod Dervoza pronašao dugačku dlaku, crveno farbana, pretpostavljam ženska, ja ga prekrižio.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Dervoz, Dervoz, Dervoz![]()
Pričam o bureku
Jednostavno mi se ogadilo.
Konstantan je, nema zilica u mesu, burek je pravi burek, ne fali mesa, meso se vise puta melje, taman luka ( kolegi gore to smeta, recimo ) i zacina. Kora vrhunska. Jedini burek u gradu kojem ne mogu naci zamjerku
Opet, o ukusima se ne da raspravljati, nekome su odlicne buregdzinice MM ( lose meso ), Bosna ( masno do bola ) ili Burek kod Grbavice ( komadi, povremeno zilavog, mesa ).
Isto tako nekome Zmaj zakon, a sto se mene tice Zmaj je jedan od vecih odrona sto se tice cevabdzinica
-
Zizi505
#1594 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Pa to ti nije za poredjenjeNot My Idea wrote:Pa neces je garant ni tu pojest
- i agree
#1595 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja gresaka u meniu,vidi se da za ovaj poso ne treba skolamayab wrote:Odskora otvorena pitara "DEUS" na AP, C faza, preko puta Aspeka , nekada tu bila pekara, i konačno je probam u dva navrata u proteklih desetak dana, moram priznati da su im pite odlične, sa povoljnom cijenom i zaslužuju da ih ovde pomenem!
-
Naslovnica
#1596 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ponedjeljk
- problemnatravunu
#1597 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
A ne vjerujem da je baš buregdžija ovo pisao i štampao , nego je problem u onome ko mu je to odradio, danas svako zna reći da je ekspert za kompjutere i fotošop
, a polupismen
Naravno, ja da sam gazda pitare, ne bi dozvolio da ovo ovako ide u objekat
Naravno, ja da sam gazda pitare, ne bi dozvolio da ovo ovako ide u objekat
-
tempuser
#1598 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Gramatički je vjerovatno ispravno, ali sta li mu dodje toceni jogurt?
-
tak
#1599 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Bosna (Olimpik)
- i agree
#1600 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Kad je stavio nedjelja trebao je onda da upotpuni stavit burek od sira,burek od zelja....