Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Robben

#1576 Re: reprezentacija

Post by Robben »

jutarnji wrote:
Robben wrote:Opet ono što sam spominjao protiv Ukrajine, dopustiti centru da ti ubaci 5 trica je samoubistvo, nismo ni zaslužili bolje.
E ovo, frajer svaku ubada, ali nije to do igraca, trener je taj koji odredjuje flastera. Uvedi najvecu sirovinu
i reci mu da se ne odvaja od njega. Stisnes ga tako 5 minuta i svako ce popustiti na zivcima, pa nije Jordan jbm
mater. Ali ne, nema toga, mislim..ko ce to? To je nemoguca misija, neizvodljivo,i jos kad se napenali sa onom
tablom i progovori :x , usta bi mu je uguro.
Nema tu flastera, svako ima svog igrača na određenoj poziciji i ne smije mu pustiti da ima otvoren šut, na njemu su se smjenjivali tudum Bajramović i Varda, još ako se radi o centru sa mekanom rukom to je pravo loše. Pa i kad se radi o najgorem mogućem igraču moraš igrati blizu njega i držati ruke podignute, al' jok, bošnji je to mrsko. :-)
Što se tiče toga, stručni štab je kriv, a i savez jer nemamo skauting, Sabe je tek večeras saznao da žućo ima mekanu ruku.
Nezainteresovanost i lijenost su najgore mane, od toga mi upravo najviše patimo, nije bio problem pregledati utakmice Britanije i klubskih utakmica igrača iz prve petorke i skužiti njihove vrline i mane.

Dok u savez ne dođu pravi ljudi koji su spremni raditi, nema nama prvenstava kao prije. Ovim porazom je sahranjena BH košarka imajući u vidu koliko se ulaže u mlađe kategorije.

B-division here we come! :dance:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1577 Re: reprezentacija

Post by Admir_1984 »

motachjointa wrote:nama treba zabraniti da se bavimo sportom :-)
Mi smo jedina drzava na kugli zemaljskoj gdje su se sportovi igrali bolje odma nakon rata, nego 16 godina kasnije
osa

#1578 Re: reprezentacija

Post by osa »

nije sramota izgubiti od britanije, hajde da je samo engleska, ali britanija :wink:
motachjointa

#1579 Re: reprezentacija

Post by motachjointa »

tesko je vise ovo i pratiti i nervirati se i navijati, ovoliko poraza i razocarenja sumnjam da je i jedna nacija na svijetu dozivila. nikad niko da napravi neki iskorak, da napravimo neki rezultat vrijedan paznje. rukomet baraz - potop, fudbal tri puta nadomak - potop, mlada fudbalska reprezentacija protiv ceske baraz - potop, kosarka nakon par bljesaka - potop i tako dalje u nedogled. niti jedan kolektivni sport niti jedan sportas u individualnim sportovima da napravi iskorak sem onih u karateu, bocanju i slicno :-) Svaka je nacija u nekom sportu jaka i poznata po tome jedino mi nismo niti u jednom. sjedeca odbojka je jedino cime se mozemo pofaliti a nece ni to dugo, nece ovi momci vjecno igrati.

samo kad pogledam hrvate:
u fudbalu među 15 najboljih na svijetu
u kosarci među 10
u rukometu među 3
u tenisu odlicni
atletika odlicni
plivanje odlicni
skijanje odlicni

sumnjam da ce u narednih desetak godina biti ikakvog napretka, pogotovo ako jos pridodamo da je sve manje i manje dijaspore i djece koja ce birati BiH a realno smo jedino tu do sad i nalazili kakav takav kvalitet.
osa

#1580 Re: reprezentacija

Post by osa »

motachjointa wrote:tesko je vise ovo i pratiti i nervirati se i navijati, ovoliko poraza i razocarenja sumnjam da je i jedna nacija na svijetu dozivila. nikad niko da napravi neki iskorak, da napravimo neki rezultat vrijedan paznje. rukomet baraz - potop, fudbal tri puta nadomak - potop, mlada fudbalska reprezentacija protiv ceske baraz - potop, kosarka nakon par bljesaka - potop i tako dalje u nedogled. niti jedan kolektivni sport niti jedan sportas u individualnim sportovima da napravi iskorak sem onih u karateu, bocanju i slicno :-) Svaka je nacija u nekom sportu jaka i poznata po tome jedino mi nismo niti u jednom. sjedeca odbojka je jedino cime se mozemo pofaliti a nece ni to dugo, nece ovi momci vjecno igrati.

u kosarci među 10
u rukometu među 3
u tenisu odlicni
atletika odlicni
plivanje odlicni
skijanje odlicni

sumnjam da ce u narednih desetak godina biti ikakvog napretka, pogotovo ako jos pridodamo da je sve manje i manje dijaspore i djece koja ce birati BiH a realno smo jedino tu do sad i nalazili kakav takav kvalitet.
to ti je ona "kruha i igara", ja bih sutra mijenjao hrvatske sportske uspjehe za švicarski ili švedski standard i uređenost države, pa taman ne mogli pobijediti ni farske otoke....
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#1581 Re: reprezentacija

Post by Priorat »

osa wrote:
motachjointa wrote:tesko je vise ovo i pratiti i nervirati se i navijati, ovoliko poraza i razocarenja sumnjam da je i jedna nacija na svijetu dozivila. nikad niko da napravi neki iskorak, da napravimo neki rezultat vrijedan paznje. rukomet baraz - potop, fudbal tri puta nadomak - potop, mlada fudbalska reprezentacija protiv ceske baraz - potop, kosarka nakon par bljesaka - potop i tako dalje u nedogled. niti jedan kolektivni sport niti jedan sportas u individualnim sportovima da napravi iskorak sem onih u karateu, bocanju i slicno :-) Svaka je nacija u nekom sportu jaka i poznata po tome jedino mi nismo niti u jednom. sjedeca odbojka je jedino cime se mozemo pofaliti a nece ni to dugo, nece ovi momci vjecno igrati.

u kosarci među 10
u rukometu među 3
u tenisu odlicni
atletika odlicni
plivanje odlicni
skijanje odlicni

to ti je ona "kruha i igara", ja bih sutra mijenjao hrvatske sportske uspjehe za švicarski ili švedski standard i uređenost države, pa taman ne mogli pobijediti ni farske otoke....

odgovor godine!!! bravo osa!!! :thumbup:
insertdelete

#1582 Re: reprezentacija

Post by insertdelete »

Ja sam se urahatio od kako ne gledam utakmice kosarkaske reprezentacije.
I kad su igrali po onim evropskim prvenstvima i kad su pobjedjivali u kvalifikacijama, nije bilo utakmice da me oni nisu izivcirali..mogu mislit kakvi su tek sad, vidim konacni rezultat i ne sikiram se, nesta mi vala svejedno postalo...ne znam trojicu nabrojat koji igraju
IsmetHoro

#1583 Re: reprezentacija

Post by IsmetHoro »

Priorat wrote:

odgovor godine!!! bravo osa!!! :thumbup:
Sreca da je u nas drzava uredjena :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1584 Re: reprezentacija

Post by hrasno38 »

Robben wrote:
jutarnji wrote:
Robben wrote:Opet ono što sam spominjao protiv Ukrajine, dopustiti centru da ti ubaci 5 trica je samoubistvo, nismo ni zaslužili bolje.
E ovo, frajer svaku ubada, ali nije to do igraca, trener je taj koji odredjuje flastera. Uvedi najvecu sirovinu
i reci mu da se ne odvaja od njega. Stisnes ga tako 5 minuta i svako ce popustiti na zivcima, pa nije Jordan jbm
mater. Ali ne, nema toga, mislim..ko ce to? To je nemoguca misija, neizvodljivo,i jos kad se napenali sa onom
tablom i progovori :x , usta bi mu je uguro.
Nema tu flastera, svako ima svog igrača na određenoj poziciji i ne smije mu pustiti da ima otvoren šut, na njemu su se smjenjivali tudum Bajramović i Varda, još ako se radi o centru sa mekanom rukom to je pravo loše. Pa i kad se radi o najgorem mogućem igraču moraš igrati blizu njega i držati ruke podignute, al' jok, bošnji je to mrsko. :-)
Što se tiče toga, stručni štab je kriv, a i savez jer nemamo skauting, Sabe je tek večeras saznao da žućo ima mekanu ruku.
Nezainteresovanost i lijenost su najgore mane, od toga mi upravo najviše patimo, nije bio problem pregledati utakmice Britanije i klubskih utakmica igrača iz prve petorke i skužiti njihove vrline i mane.

Dok u savez ne dođu pravi ljudi koji su spremni raditi, nema nama prvenstava kao prije. Ovim porazom je sahranjena BH košarka imajući u vidu koliko se ulaže u mlađe kategorije.

B-division here we come! :dance:
Ima flastera i te kako samo sto moras imati takvog igraca. U bivsoj YU to su bili recimo Zdovc i Mutapcic. Pokojni Drazen se rijetko kad naigrao kada ga je cuvao Mutapcic. Svaka ozbiljnija ekipa ima u svojim redovima takvog igraca. Jednostavno njegov zadatak je da puse protivnickom igracu u uho i da mu neda da makne. Ali treba biti i realan i reci da nasa reprezentacija danas nema niti jednog klasa igraca. U Engleskoj je to Deng, u Makedoniji Gecevski, madari imaju onog polu-crnca koji nas je unistio a mi imamo Kenana Bajramovica kao jednog od najjacih igraca a s obzirom tko mu je bio trener kad je ucio kosarku onda me uopste ne cudi zasto i pruza ovakve partije. Naravno treneri Hadzic, Bajramovic, Prodanovic sve u pet deka i onda me zaista ne cudi sto Teletovic jednostavno gleda da eskivira reprezentaciju na svaki moguci nacin. Ma koliko volio zemlju ovo je postalo redovno blamiranje mada opet ovo veceras je bila dobra predstava jer Engleska je postala kosarkaska sila.
mgogic

#1585 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Ne mozemo bolje sa 8 igraca, od kojih je jedan jedini pravi centar sa 50 % spremnosti!Kad se ne odazovu nek igraci, pa jos povrijede 2 bitna igraca, i utakmicu igras sa jednim play-makerom koji je 2nd string, onda bolje i ne moze!Da smo zdravi veceras bili, i nekako, ali su ovi igraci saildisali.Premalo je 8 igraca za ovakav tempo GB!
Hint za kladionicare:
Hendikep 1 na Makedoniju pa cak i ako bude +20 za BIH ponudjeno!
Comrad

#1586 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Jbg, ja sam ocekivao pobjedu kao i svaki normalan navijac, ali opet znao sam da su male sanse za to. Jednostavno su nas ubili skokovima u napadu.

O Bajramovicu mislim da stvarno nema smisla vise govoriti. Zabio je on svojih nekih 15-ak poena, ali nikakva igra. Napravi dva preglupa faula u napadu (nakon kojih slijedi ono njegovo klasicno cudjenje za dosudjenu gresku), izgubi nekoliko lopti, fuli 5-6 zicera, nigdje ga u skoku + zuco klark ga ubio, masakrirao tricama. Ne kazem da je on jedini bio los, ali se vala isticao kao jedan od najlosijih. Ja stvarno nemam nista protiv momka, ali ja, a pretpostavljam i ostali od njega puno ocekuju, jbg on je najduze tu, kapiten, on bi trebao biti vodja, ali mene je do sada u 80% slucajeva samo razocarao. Ajd da jednu tekmu podbaci, ali evo tri je odigrao veoma slabo (izuzev drugog poluvremena protiv Ukrajine).

Steta stvarno, od kosarke sam navikao da uvijek idemo na EP, ajd kontam dva puta se omaklo, ali mislim da cemo sada utonuti u duboki san i bog zna kada cemo mi opet vidjeti EP.
Dupli_skalp

#1587 Re: reprezentacija

Post by Dupli_skalp »

bez obzira na sve, ja se ne mogu oteti utisku da smo i u ovom večerašnjem sastavu bolja ekipa od VB. sa gordićem i đedovićem sam skoro pa uvjeren da bi pobjedili. a da ne govorim da imamo kompletan tim na raspolaganju, znači plus još teletović, ikonić, kikanović, tuljković, vasiljević...

za razliku od od sramne i bestidne igre nogometaša sinoć, ovi večeras su se makar trudili. ono što je očito jeste činjenica da ih niti nakon tri godine ne popušta gubitnički mentalitet i u tome treba tražiti jedan od glavnih razloga za poraz(e).
Baron_Samedi

#1588 Re: reprezentacija

Post by Baron_Samedi »

Dobro su igrali, obzirom da su falila prva dva strijelca ekipe. S Memsom bi ovo otislo na -50.
Znaci, ja Sabeta ne bi diro, kakav je da je...

Zahvalio bi se Hajri (svaka cast za zalaganje, ali on nikad nije bio neki suter. ovo veceras su uzasni procenti. takodjer, u madjarskoj je prodo kljucni napad i bio jednako los) i pomolio da se Kljusina Bajramovic oprosti. Bez Bajramovica bi bili 20% jaci.

Sve u svemu, nije lose, osatanak u A diviziji je nadomak ruke. :bih:
Comrad

#1589 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Nije tesko biti zadovoljan trenerom poslije Mense. Meni je dovoljno da Sabe zatrazi time-out ako pocnemo gubiti. :D Menso je znao sjetiti nakon serije od -20 traziti time-out.

Steta sto svi igraci nisu tu, ja sam siguran da bi ovu VB razvalili samo tako.
El_comadante

#1590 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

Rezultati utakmica:
Ukraine 80–71 Hungary
po četvrtinama:
20–21, 20–19, 24–18, 16–13
pobjeda Ukrainaca kao i što sam očekivao. bit če ovde još žestoke borbe da se izbjegne divizija B
Bosnia and Herzegovina 80–84 Great Britain
po četvrtinama:
24–24, 24–17, 16–23, 16–20
ovim porazom izgubili smo sve šanse za direktan odlazak na EP i ostaje nam da se borimo da neispadnemo u diviziju B i za nažalost maksimalno 3 poziciju.
Tabela
V. Britanija 3/0
Makedonija 2/1
BiH 1/2
Ukraina 1/2
Mađarska 1/3

dakle pogled na tabelu nam govori da Britanci i Makedonci su u borbi za EP dok mi, Ukrainci i Mađari u borbi da neispadnemo u diviziju B. naša košarka je otišla u totalni haos. i kakva je situcaija i rad sa mlađim kategorijama možemo očekivati samo još gore rezultate. nažalost.
Manijakus

#1591 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

Ma nista sto kazu sinoc komentatori na radiu idemo se vadit u Makedoniji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Prvo je bilo u sarajevu protiv britanaca sad protiv makedonaca hocel ikad skontat da se ne moze izvadit vise iz ove situacije ...
Adriatic

#1592 Re: reprezentacija

Post by Adriatic »

Al ovaj Domerkant je igračina samo takva :x
Kad ćemo shvatiti da nije svaki crnac Đordan?
Comrad

#1593 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Adriatic wrote:Al ovaj Domerkant je igračina samo takva :x
Meni Domercant nije lose odigrao, jeste fulao neke suteve, gdje nece kada ga je cuvao Deng koji je veci od njega pola metra. Plus Henri je igrao dobru odbranu na Dengu. I nisu mi jasni ovakvi komentari, nemamo boljeg, evo ajd ti reci koga je trebao staviti Sabit umjesto njega?
Adriatic

#1594 Re: reprezentacija

Post by Adriatic »

Comrad wrote:
Meni Domercant nije lose odigrao, jeste fulao neke suteve, gdje nece kada ga je cuvao Deng koji je veci od njega pola metra. Plus Henri je igrao dobru odbranu na Dengu. I nisu mi jasni ovakvi komentari, nemamo boljeg, evo ajd ti reci koga je trebao staviti Sabit umjesto njega?
Jesi li mu vidio procenat šuta?
Pogotovo što stalno idu na njega a frajer nikako da ubaci.
To se vidjelo u Mađarskoj a naročito juče.
Jednostavno, frajer nije ni približan kapacitet kako ga predstavljaju.
Nemanja Gordić je pravo otkrovenje i šteta da se povrijedio.
Zar njega niko napr. nije do sada primijetio?
palermo

#1595 Re: reprezentacija

Post by palermo »

ne znam zašto se Sabe napada, da je on bio u prošlom kvalifikacionom ciklusu umjesto Mense , uvjeren sam da bi se prošetali kroz grupu. Jeste, strašno je dosadio ovaj niz poraza, frustrira baš do boli, ali opet, nakon ovog poraza nije toliko gorko u ustima kao što je recimo bilo nakon onih čemernih fudbalera u utorak.
vozač

#1596 Re: reprezentacija

Post by vozač »

palermo wrote:ne znam zašto se Sabe napada, da je on bio u prošlom kvalifikacionom ciklusu umjesto Mense , uvjeren sam da bi se prošetali kroz grupu. Jeste, strašno je dosadio ovaj niz poraza, frustrira baš do boli, ali opet, nakon ovog poraza nije toliko gorko u ustima kao što je recimo bilo nakon onih čemernih fudbalera u utorak.
momci su se borili, jbg napadaju domercanta, a valjalo je onu mrcinu denga gledati i u odbrani i u napadu čitavu utakmicu
mene je najviše iznervirala činjenica da npr. u zadnja dva minuta, prvo je pola publike izašlo vani, pa gdje ćete u pm, a naši su se ponašali kao da je utakmica već izgubljena, valjda su bili toliko umorni da su izgubili volju za bilo čim, ne mogu se oteti utisku da su taktički usrali zadnje 2 minute pogotovo onaj napad kad su ih pustili da potroše skoro pa svo vrijeme i onda 2-3 sekunde do kraja napada faul skoro kod centra igrališta i to na dengu, e jbg

pred kraj utakmice nisu stajali u reketu kad se pucaju slobodna, to je isto bilo sranje, varda puca, promaši, a samo britanci u reketu, naših nigdje, jedva se vuku na drugoj strani terena

ispostavilo se i da je sudija usrao sa onim ponovljenim slobodnim bacanjem, jbg nije isto ganjati protivnika na +3 i na +2, kad imaš zadnji napad

onaj žutalj klark nas je sahranio sa tricama, nevjerovatno je šta nam je radio, deng manje - više, ali klark i onaj prco sa brojem 12

sudije, ništa posebno, u prvom poluvremenu su sigurno omogućili 3-4 napada i poentiranje britanaca poslije koraka, nesportska lična na dengu (samo zato što je ime) je takođe bila velika pomoć britancima, poslije su nam nešto kao vraćali kroz tehničke njihovom treneru, ali su ga usrali sa onim ponavljanjem slobodnog bacanja pred sami kraj, pa to nema ni u kongu, na domaćem terenu, stižeš protivnika, ni 15 sekundi do kraja i sudija da ti ono svira, što bi rekli ... gdje sad nađe da budeš objektivan :x
vozač

#1597 Re: reprezentacija

Post by vozač »

da prokomentarišem i bajramovića, čovjeku bi zaista neko tebao pojasniti da se vrijeme za napad odavno skratilo sa 30 na 24 sekunde, a da ne pričamo o finišu tekme kad me je izluđivao, pa jbt ako si igračina, ako si glavni na terenu, uzmi tu loptu, pokušaj nešto pa makar i najgore, ma nema šansi, taj čovjek istrza po skenderije dok se odluči na šut ili bilo šta drugo :x

a što se tiče miloševića, čovjek je izgubljen u vremenu i prostoru, ono što sam uočio kod njega je da čovjek uopšte ne vodi loptu, niti ima namjeru da to uradi, samo je baca iz ruku, valjda da se što prije riješi, totalno izgubljen i isprepadan, vrhunac je bio kad je kod slobodnih bacanja za britance, poslije šuta i pogođenog slobodnog bacanja nabacio igraču iz protivničke ekipe, čak se i onaj garo što je šutao slobodna nasmijao, komična situacija... garo pruža ruku svom saigraču, a milošević mu nabacuje :lol:
Comrad

#1598 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Adriatic wrote:
Comrad wrote:
Jesi li mu vidio procenat šuta?
Pogotovo što stalno idu na njega a frajer nikako da ubaci.
To se vidjelo u Mađarskoj a naročito juče.
Jednostavno, frajer nije ni približan kapacitet kako ga predstavljaju.
Nemanja Gordić je pravo otkrovenje i šteta da se povrijedio.
Zar njega niko napr. nije do sada primijetio?
Ma Gordic nije nikakvo otkrovljenje, mozda jeste proslih kvalifikacija, ali i tada se znalo da je to dobar igrac. Prosle kvalifikacije je veoma dobro odigrao, njemu se nema nista prigovoriti. Ali on nema nikakve veze sa Domercantom, moze i Henri igrat playa, ali je cisti bek suter. Pogledaj procenat suta svih igraca, kakav je kod Kene? Ponovo ti kazem, Henrija nije imao ko mijenjati (da je bio Djedovic to bi islo vec drugacije) ovako se covjek sam morao boriti protiv jednog Denga, pa normalno da ce mu procenat bit los. Utakmicu u Madjarskoj nisam gledao i drago mi je zbog toga, i dalje ne kontam kako su to izgubili, valjda gostovanje. Ne kazem da je Domercant idealan, ali trenutno nemamo boljeg.

Ovdje nam se desava isto kao i u fudbalu. Mi mislimo da ostale zemlje ne napreduju. Pa eno Finska dobi Izrael jucer, ok jedan razlike, ali su ih dobili. Eeej finska, pa ne znam uopste ni da imaju repku. Ajd sto ja ne znam, ali nasi kosarkaski strucnjaci koji vode repku moraju pratiti ostale reprezentacije, a ne otici u Madjarsku sa mislju kakvi madjari i onda nas ljudi nakantaju samo tako.
El_comadante

#1599 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

ma jašta nego smo talašila. šteta nekda smo mogli pratiti košraku i naše na EP a sada je došli vrijeme da se nečemo kvalifikovati na EP ihahaj vremena i bit če misaona imenica. pričačemo kako smo nekada igrali na EP a sad više ne.
Meho Kodro

#1600 Re: reprezentacija

Post by Meho Kodro »

osa wrote:

u kosarci među 10
u rukometu među 3
u tenisu odlicni
atletika odlicni
plivanje odlicni
skijanje odlicni

Ima i treca solucija - Nit sportskih uspjeha nit uredjene drzave, primjere ne treba spominjati :thumbup: :bih:
Post Reply