FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#1577 Re: FC Barcelona
Nadji mi da sam negdje rekao da pare kvare ...ultima_palabra wrote:pa nije ništa, samo ako misliš da pare kvare, možda barcelona nije tim za tebePlavih_11 wrote:Recimo da je 70 miliona .. Ali sta je to u odnosu na 250 miliona![]()
btw, 93 miliona za ronalda je extra posao, kad ih usporediš sa 25 miliona za čigrinskog
"Pare ti ne mogu kupiti zivot" .. To ipak nije isto ..
btw. FT 1:0 ..
-
udrch
#1579 Re: FC Barcelona
Gledam sinoć tekmu i čitavo vrijeme govorim, ova četvorica na sredini su ludi skroz, ne daju loptu nikome..već na kraju utakmice me jaran pita koja četvorica? - i ja krenem nabrajati: Mesi, Čavi, Iniesta i, i......i onda skontam da je njih samo trojica
..ali stvarno čovjek stekne dojam da ih ima više
..
- veljaca
#1580 Re: FC Barcelona
Jedan je IBRA .......
Drago mi je sto je na licu mjesta pokazao svoju velicinu u odnosu na onoga malog portugalcica ..... koga trener zamijeni ...
Drago mi je sto je na licu mjesta pokazao svoju velicinu u odnosu na onoga malog portugalcica ..... koga trener zamijeni ...
-
dzukelica
#1581 Re: FC Barcelona
Možda i najbolja utakmica u cijeloj 2009oj 
- 11sumirp
#1582 Re: FC Barcelona
sliku tvoju ljubim ljubim ljubim svakog daaaaanaaaaaa...Plavih_11 wrote:
a ovaj iza njeg je malo je rec wizard....aferim bljedoliki djecace sto se na ime iniesta odazivas
al me prpa uhvati na pocetku,kad sam vidio da puyol i valdez moraju cupat utakmicu
al kad nas ibro ulet,nemoj djaba,zabi ga momacki
- adcor
#1583 Re: FC Barcelona
i jeste neprocjenjivo kad skontas da je zabio, i to bas realu...ultima_palabra wrote:i onda slika igrača od 70 M euraneprocjenjivo
pfff sta je sa realovim kiksevima ove sezone? (btw smatram cigija nepotrebnim, jer mi se ne svidja cinjenica da ne moze da se ADAPTIRA, ili sto bi ovi navijaci "galaktikosa" rekli "jbg jos ne znaju igraci jezik, pa to malo teze ide"...)ultima_palabra wrote:btw, 93 miliona za ronalda je extra posao, kad ih usporediš sa 25 miliona za čigrinskog
- Globus
#1584 Re: FC Barcelona
Nista,ja predlazem navijacima Barce da dodju na jednu tekmu BiH Premier Lige i koriste lasere da bi omeli igrace .. 
-
fixer
#1585 Re: FC Barcelona
Realno gledajuci, ovu pobjedu niste zasluzili. Toliki posjed je jedan veliki q. Imao ga je i Real redovno sa Zidanom, Figom, pa to nije bilo to. Vas najbolji igrac ovu tekmu je bio Puyol sto dovoljno govori o karakteru tekme. Polako, ovo je pocetak kraja 
- ultima_palabra
#1586 Re: FC Barcelona
zabio je, svaka častadcor wrote:i jeste neprocjenjivo kad skontas da je zabio, i to bas realu...ultima_palabra wrote:i onda slika igrača od 70 M euraneprocjenjivo
![]()
pfff sta je sa realovim kiksevima ove sezone? (btw smatram cigija nepotrebnim, jer mi se ne svidja cinjenica da ne moze da se ADAPTIRA, ili sto bi ovi navijaci "galaktikosa" rekli "jbg jos ne znaju igraci jezik, pa to malo teze ide"...)ultima_palabra wrote:btw, 93 miliona za ronalda je extra posao, kad ih usporediš sa 25 miliona za čigrinskog
ne znam za kiksove, sva pojačanja se dobro uklapaju, osim možda benzeme, ali ne brinem za njega, mlad je i predobar igrač da ne bi uspio.
-
Bušman
#1587 Re: FC Barcelona
Ko fura pricu da je ko Rekreativo? Mislim i Rekreativo kupuje igrace od po nekoliko desetina miliona €, ali da je Barca ko Rekreativo??? Salim se
Barca ima svoj stil igre, treneri se prilagodjavaju stilu igre u Barci, ne igra trenerima. Zbog toga manje kupuju, a forsiraju svoju skolu intenzivno (posebno u zadnjih 10ak godina).
I nije to stvar mitologije, to je cisto zajebavanje na racun protivnika. A nije da nije dobra sprdacina potrosit onolike novce i igrat onako s igracem vise

Barca ima svoj stil igre, treneri se prilagodjavaju stilu igre u Barci, ne igra trenerima. Zbog toga manje kupuju, a forsiraju svoju skolu intenzivno (posebno u zadnjih 10ak godina).
I nije to stvar mitologije, to je cisto zajebavanje na racun protivnika. A nije da nije dobra sprdacina potrosit onolike novce i igrat onako s igracem vise
- abondanzieri
#1588 Re: FC Barcelona
To je nešto što odavno najavljujete,a nikako da se desifixer wrote:Realno gledajuci, ovu pobjedu niste zasluzili. Toliki posjed je jedan veliki q. Imao ga je i Real redovno sa Zidanom, Figom, pa to nije bilo to. Vas najbolji igrac ovu tekmu je bio Puyol sto dovoljno govori o karakteru tekme. Polako, ovo je pocetak kraja
-
fixer
#1589 Re: FC Barcelona
Odavno? Od kada ova generacija osvaja trofeje? To zvuci "odavno" ako imas pamcenje ribice. Presaberi se.abondanzieri wrote:To je nešto što odavno najavljujete,a nikako da se desifixer wrote:Realno gledajuci, ovu pobjedu niste zasluzili. Toliki posjed je jedan veliki q. Imao ga je i Real redovno sa Zidanom, Figom, pa to nije bilo to. Vas najbolji igrac ovu tekmu je bio Puyol sto dovoljno govori o karakteru tekme. Polako, ovo je pocetak kraja
@Busman
Forma je trenutno stanje, imati status najvaznijeg nogometnog klupskog kolektiva je titula koja se stice kroz povijest i to zaslugama. Zbog toga i mozemo trositi milione - jer smo najveci klub na svijetu. Kad to shvatis onda ces razumjeti politiku Barcelone. Ne mozemo se takmiciti u kupovini, ali onda moramo konkurirat u proizvodnji.
- ultima_palabra
#1590 Re: FC Barcelona
Polako, to su dugoročne investicije
pa dobro, to je pozitivna stvar (sistem igre), mada mislim da cruyff ima previše moći u barceloni.
svi znaju da je ibra bio markeinško pojačanje, prvi izbor je bio villa.
pa dobro, to je pozitivna stvar (sistem igre), mada mislim da cruyff ima previše moći u barceloni.
svi znaju da je ibra bio markeinško pojačanje, prvi izbor je bio villa.
-
Bušman
#1591 Re: FC Barcelona
Moze Real trosit novac kad Florentino ima dobre veze u bankama. Tako da Real trosi tudji novac, ne svoj
. Uprati malo sta je Florentino radio da dovede Ronalda, Kaku, Benzemu, Albiola. I nema veze tradicija sa nacinom poslovanja. Eno ti GM, ponos i dika americke autoindustrije, a zavrsili u stecaju.
-
fixer
#1592 Re: FC Barcelona
Pravi i osnovni razlog odobrenih kredita je upravo vaznost Reala. Svakako u tome ima i uloge Florentina, ali ne zaboravimo da je on svoj imidz i imperiju multiplicirao bas u vrijeme dok je bio predjednik. Dakle, rijec je o obostranoj korisnoj vezi.Bušman wrote:Moze Real trosit novac kad Florentino ima dobre veze u bankama. Tako da Real trosi tudji novac, ne svoj. Uprati malo sta je Florentino radio da dovede Ronalda, Kaku, Benzemu, Albiola. I nema veze tradicija sa nacinom poslovanja. Eno ti GM, ponos i dika americke autoindustrije, a zavrsili u stecaju.
A sad o kreditima - ona banka koja odbije kreditirat Real u mnogome riskira negativnu percepciju u javnosti. To je umrezen sistem medija, vodstva Reala, utjecajnog clanstva i njihove moci. Zbog toga se zahtjevi ne odbijaju.
- ultima_palabra
#1593 Re: FC Barcelona
otprilikefixer wrote:Pravi i osnovni razlog odobrenih kredita je upravo vaznost Reala. Svakako u tome ima i uloge Florentina, ali ne zaboravimo da je on svoj imidz i imperiju multiplicirao bas u vrijeme dok je bio predjednik. Dakle, rijec je o obostranoj korisnoj vezi.Bušman wrote:Moze Real trosit novac kad Florentino ima dobre veze u bankama. Tako da Real trosi tudji novac, ne svoj. Uprati malo sta je Florentino radio da dovede Ronalda, Kaku, Benzemu, Albiola. I nema veze tradicija sa nacinom poslovanja. Eno ti GM, ponos i dika americke autoindustrije, a zavrsili u stecaju.
A sad o kreditima - ona banka koja odbije kreditirat Real u mnogome riskira negativnu percepciju u javnosti. To je umrezen sistem medija, vodstva Reala, utjecajnog clanstva i njihove moci. Zbog toga se zahtjevi ne odbijaju.
-
Bušman
#1594 Re: FC Barcelona
Ajd, valjda nece od Reala napravit sto je Gaspart od Barcelone svojevremeno
. Ima dobru reputaciju, a svakako slab Real ne treba nikome.
- ultima_palabra
#1595 Re: FC Barcelona
hehe, gas-fart, meni omiljeni predsjednik barcelone
žalim što nije duže ostao
i laporta ode za pola godine. poznavajući katalonce, pobiće se ko lešinari oko prijestola...
i laporta ode za pola godine. poznavajući katalonce, pobiće se ko lešinari oko prijestola...
- 11sumirp
#1596 Re: FC Barcelona
Ja sam bio na utakmici nase lige kad su igrace ometali, pp parizerom i fantom od 2 litra (od narandze)Globus wrote:Nista,ja predlazem navijacima Barce da dodju na jednu tekmu BiH Premier Lige i koriste lasere da bi omeli igrace ..
A ovo za barcu i lasere cisto sumnjam,mozda je i photoshop, a i madridisti dali tolke šolde i opet ne ide....
CCC elem pobjedi se ne gleda u zube
- 11sumirp
#1597 Re: FC Barcelona
ARGENTINSKI fantazist Leo Messi dobitnik je ovogodišnje Zlatne lopte]
Zanimljivo, on je prvi argentinski nogometaš u povijesti koji je osvojio taj osobni trofej u izboru France Footballa.
Lionel Messi dobitnik je Zlatne lopte za 2009. godinu. Argentinski as dobio je gotovo maksimalnih 473 boda. Iza njega je ostao prošlogodišnji pobjednik Cristiano Ronaldo s 233 boda, a Xavi je treći u izboru sa 170 bodova. Messi je na taj način okrunio fantastičnu prošlu sezonu s Barcelonom, u kojoj je u svim natjecanjima zabio 38 puta.
"Znao sam da sam među favoritima, budući da je Barcelona lani imala sjajne rezultate. Ipak, iznenadilo me da sam pobijedio tako uvjerljivo. Jako mi je važna ova nagrada, svi veliki igrači su je osvojili, a bilo je među njima i onih koji nikad nisu dobili taj trofej", rekao je Messi.
Messi je šesti igrač Barcelone koji je podigao najrenomiraniji osobni trofej u nogometu. Ujedno je treći najmlađi laureat, nakon Cristiana Ronalda i Owena
Zanimljivo, on je prvi argentinski nogometaš u povijesti koji je osvojio taj osobni trofej u izboru France Footballa.
Lionel Messi dobitnik je Zlatne lopte za 2009. godinu. Argentinski as dobio je gotovo maksimalnih 473 boda. Iza njega je ostao prošlogodišnji pobjednik Cristiano Ronaldo s 233 boda, a Xavi je treći u izboru sa 170 bodova. Messi je na taj način okrunio fantastičnu prošlu sezonu s Barcelonom, u kojoj je u svim natjecanjima zabio 38 puta.
"Znao sam da sam među favoritima, budući da je Barcelona lani imala sjajne rezultate. Ipak, iznenadilo me da sam pobijedio tako uvjerljivo. Jako mi je važna ova nagrada, svi veliki igrači su je osvojili, a bilo je među njima i onih koji nikad nisu dobili taj trofej", rekao je Messi.
Messi je šesti igrač Barcelone koji je podigao najrenomiraniji osobni trofej u nogometu. Ujedno je treći najmlađi laureat, nakon Cristiana Ronalda i Owena
- 11sumirp
#1598 Re: FC Barcelona
Messi the number one

The top ten1. Lionel Messi (473)
2. Cristiano Ronaldo (233)
3. Xavi Hernández (170)
4. Andrés Iniesta (149)
5. Samuel Eto'o (75)
6. Kaká (58)
7. Ibrahimovic (50)
u top 7- 4 sadasnjih i jedan bivsi ...
The top ten1. Lionel Messi (473)
2. Cristiano Ronaldo (233)
3. Xavi Hernández (170)
4. Andrés Iniesta (149)
5. Samuel Eto'o (75)
6. Kaká (58)
7. Ibrahimovic (50)
u top 7- 4 sadasnjih i jedan bivsi ...
- van Basten
#1599 Re: FC Barcelona
Barcelona je u nedjelju odigrala taman koliko joj je trebalo
-
fixer
#1600 Re: FC Barcelona
Ma ja, inace se ovakve utakmice igraju rutinski. Gdje ces se trositi na ovim tekmamavan Basten wrote:Barcelona je u nedjelju odigrala taman koliko joj je trebalo
Oni su odigrali onoliko koliko im je Real dao.