a ja evo baš pripremio za čitanje... šta nas ovo spopade kolektivno?fia wrote:Jara wrote:Travničku hroniku ...
![]()
![]()
upravo sam dočitala
super je, opet malo više za razumijevanje...
Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- van Basten
- anais_nin
ja kupih after dark (harukijeva zadnja) cim je izasla (prije nekih mjesec, dva) i jos je nisam pocela citati, sve mi nesto, ovako se imam cemu radovatcallmethebreeeze wrote:haruki je odlican procitaj wind up bird chronichle.Klodovik wrote:'Norwegian Wood' - Haruki Murakami
ja citam knjigu koja se zove svedska mafija
-
callmethebreeeze
meni su njegove knjige tako drage. imas stalno taj neki "moody" osjecaj kada ih citas, kao da si u nekom mracnom jazzclubu. nije ni cudo obzirom da je lik drzao jazz-club.anais_nin wrote:ja kupih after dark (harukijeva zadnja) cim je izasla (prije nekih mjesec, dva) i jos je nisam pocela citati, sve mi nesto, ovako se imam cemu radovatcallmethebreeeze wrote:haruki je odlican procitaj wind up bird chronichle.Klodovik wrote:'Norwegian Wood' - Haruki Murakami
poceo sam danas citati knjigu ismail kadare, na svedskom je prevedena kao "strasni april".
i citam The Return of the Caravels, mog omiljenog pisca antonio lobo antunesa
-
King Kikapu
lovac na zmajeve, haled hosein
-
Ado_Sarajevo
callmethebreeeze wrote:meni su njegove knjige tako drage. imas stalno taj neki "moody" osjecaj kada ih citas, kao da si u nekom mracnom jazzclubu. nije ni cudo obzirom da je lik drzao jazz-club.anais_nin wrote:ja kupih after dark (harukijeva zadnja) cim je izasla (prije nekih mjesec, dva) i jos je nisam pocela citati, sve mi nesto, ovako se imam cemu radovatcallmethebreeeze wrote: haruki je odlican procitaj wind up bird chronichle.
poceo sam danas citati knjigu ismail kadare, na svedskom je prevedena kao "strasni april".
Prikazanje opsjednutih, za mene jedna od njegovih dobrih knjiga...ima smisla za humor..a to volim...jos radnja u selima gdje se ubijaju bikovi,a sve zabave završavaju ubojstvom..revolucija...itd...dobar pisac...
-
hammerhead
I kakva je knjiga? To je onaj afganistanski pisac jel tako?O cem se radi?King Kikapu wrote:lovac na zmajeve, haled hosein
Gledao sam ga skoro na CNNu je davao neki intervju.
-
callmethebreeeze
zdravo, jel' to antunes preveden na neki od nasih jezika?! nisam to znao. mogu li se negdje u sa uzeti ti prevodi?Ado_Sarajevo wrote:callmethebreeeze wrote:meni su njegove knjige tako drage. imas stalno taj neki "moody" osjecaj kada ih citas, kao da si u nekom mracnom jazzclubu. nije ni cudo obzirom da je lik drzao jazz-club.anais_nin wrote: ja kupih after dark (harukijeva zadnja) cim je izasla (prije nekih mjesec, dva) i jos je nisam pocela citati, sve mi nesto, ovako se imam cemu radovat
Prikazanje opsjednutih, za mene jedna od njegovih dobrih knjiga...ima smisla za humor..a to volim...jos radnja u selima gdje se ubijaju bikovi,a sve zabave završavaju ubojstvom..revolucija...itd...dobar pisac...
-
zuta
Meni je odlicna knjiga.hammerhead wrote:I kakva je knjiga? To je onaj afganistanski pisac jel tako?O cem se radi?King Kikapu wrote:lovac na zmajeve, haled hosein
Gledao sam ga skoro na CNNu je davao neki intervju.
Ja sam vec procitala i drugu njegovu knjigu "A thousand splendid suns"-ova mi je jos bolja.
-
Ado_Sarajevo
eeeeeee....u Sarajevu tesko..ako imas nekoga u Zagrebu,mozes tamo naci..meni je jedan prijatelj donio svoju knjigu..ali sam je morao vratiti..ako mi sta naleti od antunesa,proslijedim ti obavezno..callmethebreeeze wrote:zdravo, jel' to antunes preveden na neki od nasih jezika?! nisam to znao. mogu li se negdje u sa uzeti ti prevodi?Ado_Sarajevo wrote:callmethebreeeze wrote: meni su njegove knjige tako drage. imas stalno taj neki "moody" osjecaj kada ih citas, kao da si u nekom mracnom jazzclubu. nije ni cudo obzirom da je lik drzao jazz-club.
-
King Kikapu
vladimir bartol 'alamut', tokom vikenda procitao haled husein "lovac na zmajeve'.
-
callmethebreeeze
nemam nikoga u zg, ali valjda ima neka od knjizara u sa. ako nista mogu je preko neta naruciti. prvenstno bih zelio da vidim kako je prevedena na nas. svi su puni hvale za prevode na svedski.Ado_Sarajevo wrote:eeeeeee....u Sarajevu tesko..ako imas nekoga u Zagrebu,mozes tamo naci..meni je jedan prijatelj donio svoju knjigu..ali sam je morao vratiti..ako mi sta naleti od antunesa,proslijedim ti obavezno..callmethebreeeze wrote:zdravo, jel' to antunes preveden na neki od nasih jezika?! nisam to znao. mogu li se negdje u sa uzeti ti prevodi?Ado_Sarajevo wrote:
kad smo kod vec kod svedjana, danas sam kupio knjigu "markings", (tipa "znakovi pored puta") koju je napisao dag hammarkjöld, svedjanin koji je smrtno nastradao u avionskoj nesreci u africi 1960-ih. u to vrijeme je bio generalni sekretar un-a. koga zanima krscanska mistika preporucio bi mu ovo knjigu
-
zmijaIzmaj
jel neko cito "beskrajna ljubav je jedina istina, sve ostalo je obsjena" david icke ??? kakvi su utisci i jel se moze kupiti ta knjiga kod nas, ako neko zna...
-
King Kikapu
Alvaro Mutis 'Posljednje pristajanje starog teretnjaka'
-
rikardoreis
Guy Sajer - Zaboravljeni vojnik (Le soldat oublie)
Ispovijed njemackog vojnika s ruskog fronta.
Prvi put da sam navij'o za Svabe
Ispovijed njemackog vojnika s ruskog fronta.
Prvi put da sam navij'o za Svabe
-
Shoshana
Upravo sam zavrsila "The misterious flame of queen Loana" - Eco...Iako su je kriticari poredili sa Imenom ruze - po meni se ne bi mogla porediti ni sa Bodolinom. Prepoznatljiva Ecova filozofija, ali ne i njegovo vrhunsko djelo.
U meni je ozivjela neke uspomene...na De Amicijevo Srce (koje sam procitala bezbroj puta), na stripove tipa Mandraka, Fantoma, Tima Tejlora, Ripa Kirbija, itd. U isto vrijeme navodi na razmisljanje o raznim vrstama memorije koju posjedujemo, o znacaju iste za autopercepciju, o slozenosti ljudskog bica i poznavanja vlastitog "ja"...
Sve u svemu - za citanje u vozu na posao i sa posla.
U meni je ozivjela neke uspomene...na De Amicijevo Srce (koje sam procitala bezbroj puta), na stripove tipa Mandraka, Fantoma, Tima Tejlora, Ripa Kirbija, itd. U isto vrijeme navodi na razmisljanje o raznim vrstama memorije koju posjedujemo, o znacaju iste za autopercepciju, o slozenosti ljudskog bica i poznavanja vlastitog "ja"...
Sve u svemu - za citanje u vozu na posao i sa posla.