PS.. gdje je autor ove teme da vidim koliko dugo ne pusi..
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- vivax
#1576 Re: Cigarete, odvikavanje
hihihi..zanimljive teme ...
.Ja sam pricao sa ovim jaranom , inace radi u domu zdravlja, i bas ga ja pitam daj mi bolan neki savjet da prestanem pusiti, jeb ga ipak si ti u tim nekim zdravstvenim vodama...Kaze on meni, kod njega na poslu neka kolegica doktorica,sestra, sta je vec, tako pusila 20 godina xD...I zena odlucila da prestane, i hajde sta ce kako ce, kaze kupila 10 kg jabuka,mores mislit budale, da je ona tih 10 kila pojela za 2 dana, kaze brate, drugi dan ispovracala sve te jabuke iz sebe, i eno je prestala pusiti..Kontam ja,pa reko kakve veze imaju jabuke sa tim, kaze on meni, ne znam ti brate, ali eto ona se tako skinula sa toga.Eh sad ja kontam da li da kupim gajbu jabuke, i pojedem to u roku od 2 dana..xD..Vjerovatno ta jabuka pomaze oko tog, hajmo ga nazvati ciscenja organizma.Eh sad bih jos da pitam nekoga da nije imao slicno iskustvo sa jabukama...
..
- insomnia78
#1577 Re: Cigarete, odvikavanje
Jaran haman domar u domu zdravljavivax wrote:hihihi..zanimljive teme ....Ja sam pricao sa ovim jaranom , inace radi u domu zdravlja, i bas ga ja pitam daj mi bolan neki savjet da prestanem pusiti, jeb ga ipak si ti u tim nekim zdravstvenim vodama...Kaze on meni, kod njega na poslu neka kolegica doktorica,sestra, sta je vec, tako pusila 20 godina xD...I zena odlucila da prestane, i hajde sta ce kako ce, kaze kupila 10 kg jabuka,mores mislit budale, da je ona tih 10 kila pojela za 2 dana, kaze brate, drugi dan ispovracala sve te jabuke iz sebe, i eno je prestala pusiti..Kontam ja,pa reko kakve veze imaju jabuke sa tim, kaze on meni, ne znam ti brate, ali eto ona se tako skinula sa toga.Eh sad ja kontam da li da kupim gajbu jabuke, i pojedem to u roku od 2 dana..xD..Vjerovatno ta jabuka pomaze oko tog, hajmo ga nazvati ciscenja organizma.Eh sad bih jos da pitam nekoga da nije imao slicno iskustvo sa jabukama...
..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- Kinaski
#1578 Re: Cigarete, odvikavanje
Veso hahhahahahainsomnia78 wrote:Jaran haman domar u domu zdravljavivax wrote:hihihi..zanimljive teme ....Ja sam pricao sa ovim jaranom , inace radi u domu zdravlja, i bas ga ja pitam daj mi bolan neki savjet da prestanem pusiti, jeb ga ipak si ti u tim nekim zdravstvenim vodama...Kaze on meni, kod njega na poslu neka kolegica doktorica,sestra, sta je vec, tako pusila 20 godina xD...I zena odlucila da prestane, i hajde sta ce kako ce, kaze kupila 10 kg jabuka,mores mislit budale, da je ona tih 10 kila pojela za 2 dana, kaze brate, drugi dan ispovracala sve te jabuke iz sebe, i eno je prestala pusiti..Kontam ja,pa reko kakve veze imaju jabuke sa tim, kaze on meni, ne znam ti brate, ali eto ona se tako skinula sa toga.Eh sad ja kontam da li da kupim gajbu jabuke, i pojedem to u roku od 2 dana..xD..Vjerovatno ta jabuka pomaze oko tog, hajmo ga nazvati ciscenja organizma.Eh sad bih jos da pitam nekoga da nije imao slicno iskustvo sa jabukama...
..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- vivax
#1579 Re: Cigarete, odvikavanje
Neki tvoj jaran?? xD...Jaran haman domar u domu zdravlja
Nije domar nego je doktor medicine...
- vaučer
#1580 Re: Cigarete, odvikavanje
Tri godine i pet mjeseci otkad sam odbacio ropstvo
Nije loše nakon 15-tak godina pušenja.
Nije loše nakon 15-tak godina pušenja.
- Jed1217
#1581 Re: Cigarete, odvikavanje
Danas zapalihYahel wrote:E jbg ti... nisi nimalo gora od ostali XXXXXXXXXXx ljudi koji su prestali pusitinedaj se, vremenom ces zaboraviti da si ikad pusila
I ja sam kukao, i to bas na ovoj temi prije nekih 5-6 mjeseci, a evo... od 4. januara nijednameni super.
- Bancho
#1582 Re: Cigarete, odvikavanje
Pusio 12 godina, a vec vise od godinu dana ima kako bacih govna...zdrav, prav nekad mi padne na pamet, pogotovo poslije jela ali nista strasno... 
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1583 Re: Cigarete, odvikavanje
Opet isto vrijediJed1217 wrote:Danas zapalihYahel wrote:E jbg ti... nisi nimalo gora od ostali XXXXXXXXXXx ljudi koji su prestali pusitinedaj se, vremenom ces zaboraviti da si ikad pusila
I ja sam kukao, i to bas na ovoj temi prije nekih 5-6 mjeseci, a evo... od 4. januara nijednameni super.
Kako samu sebe mrzim trenutno
Pozitivno je to sto mrzis sebe, tako sam se i ja osjecao nakon vise bezuspjesnih pokusaja
Zato se spremi za novi pokusaj, ali zapamti da te opet ceka isto... doci ce kriza i sam ces sebe ubjedzivati da trebas zapaliti
Zapises na papir razloge zbog kojih ne zelis pusiti i to je to
Tako da.... lagano je prestati pusiti, samo se treba dobro pripremiti
Naravno velika preporuka ti je da nadjes na netu knjigu Allen Car - lako je prestati pusiti
- I am Happy
#1584 Re: Cigarete, odvikavanje
Bancho wrote:Pusio 12 godina, a vec vise od godinu dana ima kako bacih govna...zdrav, prav nekad mi padne na pamet, pogotovo poslije jela ali nista strasno...
- Kinaski
#1585 Re: Cigarete, odvikavanje
Upravo zapalio jednu uz kaficu i mogu vam reci da mi pravo dobro sjeda
Koja motivacija a
Koja motivacija a
- baustelac
#1586 Re: Cigarete, odvikavanje
Ko blenti samar, jelde187 wrote:Upravo zapalio jednu uz kaficu i mogu vam reci da mi pravo dobro sjeda![]()
![]()
![]()
![]()
Koja motivacija a
- Jed1217
#1587 Re: Cigarete, odvikavanje
Yahel wrote:Opet isto vrijediJed1217 wrote:Danas zapalihYahel wrote:E jbg ti... nisi nimalo gora od ostali XXXXXXXXXXx ljudi koji su prestali pusitinedaj se, vremenom ces zaboraviti da si ikad pusila
Kako samu sebe mrzim trenutno
nisi jedina
![]()
Pozitivno je to sto mrzis sebe, tako sam se i ja osjecao nakon vise bezuspjesnih pokusajaa vjerovatno i milioni ljudi hehe...
Zato se spremi za novi pokusaj, ali zapamti da te opet ceka isto... doci ce kriza i sam ces sebe ubjedzivati da trebas zapalitiovaj put budi spremna na to, kupis mentol bombone ili sta vec
![]()
Zapises na papir razloge zbog kojih ne zelis pusiti i to je tokada bude navjeca kriza procitas
Naravno velika preporuka ti je da nadjes na netu knjigu Allen Car - lako je prestati pusitisvi ce ti reci da je dobra
Hvala na podršci
-
kaostvorena
#1588 Re: Cigarete, odvikavanje
10-og januara zavrsila sa cigaretama.Drago mi je da sam se rijesila tog ropstva.Krize nemam vise,i ne bih se mogla vise zamisliti sa cigarima.Svima koji su blizu odluke puno srece,i odlucnosti!
- I am Happy
#1589 Re: Cigarete, odvikavanje
Niko nista ne pise
Spam
da jos koga "natjeramo" da prestane 
Spam
- AlienBiH
#1590 Re: Cigarete, odvikavanje
09. mart 2011 sam prestao s pusenjem. Drugi put.
Jaka volja cini cuda. Nema te prepreke koja se ne moze ostvariti uz jaku volju.
Danas, i vise od godine nakon prestanka, gledajuci pusace kako se truju, se pitam, sto je to meni trebalo.
Sto mi je trebalo da mi odjeca smrdi na dim... da soba u kojoj boravim smrdi na dim... auto... znaci odvratan ustajali smrad dima koji cak i pusacu smrdi.
Al naravno, nikad mi nece bit jasno.
Kolko se sjecam, da sam na jednu stranu stavio pozitivne, a na drugu negativne stvari pusenja, i da mi je to bila ko neka podsviijesna vodilja u odvikavanju. Tezak period prvih 15-tak dana, pa napad nakon mjesec, pa nakon 3 mjeseca (kada sam na prvom odustajanju pao).
Sad sam na konju.
Jaka volja cini cuda. Nema te prepreke koja se ne moze ostvariti uz jaku volju.
Danas, i vise od godine nakon prestanka, gledajuci pusace kako se truju, se pitam, sto je to meni trebalo.
Sto mi je trebalo da mi odjeca smrdi na dim... da soba u kojoj boravim smrdi na dim... auto... znaci odvratan ustajali smrad dima koji cak i pusacu smrdi.
Al naravno, nikad mi nece bit jasno.
Kolko se sjecam, da sam na jednu stranu stavio pozitivne, a na drugu negativne stvari pusenja, i da mi je to bila ko neka podsviijesna vodilja u odvikavanju. Tezak period prvih 15-tak dana, pa napad nakon mjesec, pa nakon 3 mjeseca (kada sam na prvom odustajanju pao).
Sad sam na konju.
- baustelac
#1591 Re: Cigarete, odvikavanje
Nisam jednom cuo od bivseg pusaca koji je iz topa znao reci koliko godina, mjeseci, dana i sati je proslo otkako je zapalio zadnju cigaretu.
Da se ne pojavi novi post na temi, nekad bi se mozda sjetio da mi je prije neki dan bila dvogodisnjica otkako sam se kutarisao duhana. Ni sam vise nisam siguran, da li je to bio 19. ili 20. maj. Da sam znao da je ovako lahko i lijepo, davno bi to uradio
Da se ne pojavi novi post na temi, nekad bi se mozda sjetio da mi je prije neki dan bila dvogodisnjica otkako sam se kutarisao duhana. Ni sam vise nisam siguran, da li je to bio 19. ili 20. maj. Da sam znao da je ovako lahko i lijepo, davno bi to uradio
- I am Happy
- I am Happy
#1593 Re: Cigarete, odvikavanje
Yahel wrote:Ja sam malo citao tu knjigu od Allena fakat je istina sve sto lik kaze, samo mi je nekako mrsko procitati do kraja jer moram sjediti za kompom.... trebalo bi je isprintati
Patim se vec 2-3 godine...uvijek ista prica, svaki dan kontam kako cu prestati i nerijetko pokusavam, ali svaki put bez uspjeha... nema sta nisam probao![]()
Rekord mi je 6 mjeseci bez cigara, ali fazon je sto sam se to vrijeme samo patio i kontao kako je lijepo pušiti...
Bilo je tu jos dosta neuspjelih pokusaja po 1-2-3 sedmice ali jbg kada te opali onih 5-10minta krize ( ko to moze izdrzati taj je zvanicno ne pušac ) nema tih bombona,cipsa, kospica koji te mogu spasiti...![]()
Vidim da se Allen fokusira samo na volju i da govoris sam sebi da si ne pusaca...ali to kod mene ne paliMogu prevariti druge,ali sebi lagati je tesko, divim se svima koji su sebe uspjeli u to ubijediti
Opet cu probati od sutra tj. danassve fino isplanirano, sve spremno, samo ne mogu da se ubijedim da ustavari nista ne gubim i da se nicega ne odricem...
Nista odo lagano citati tu knjigu, mozda uspijem izbaciti iz glave sve "prednosti" duhana....
Anyway cestitam svima koji su prestalii sretno onima koji se trude ^^
Edit : Vidi se vala kolilko sam procitao >_> lik bas pise sve protiv metode "sange volje"napredujem 30. strana
Postao/la Yahel dana 07/12/2011 02:07 To je bio prvi post na ovoj temi
Navikao sam se ustajati frisak
Sto se tice debljanja... 0 bodova
-
sokkia
#1594 Re: Cigarete, odvikavanje
sad,poslije nepunih šest godina bez cigara toliko mi se smuci i sama pomisao na njih a nekad sam mislio da je život bez cigara nemoguc. 
- I am Happy
#1595 Re: Cigarete, odvikavanje
sokkia wrote:sad,poslije nepunih šest godina bez cigara toliko mi se smuci i sama pomisao na njih a nekad sam mislio da je život bez cigara nemoguc.
Svaka cast
-
talić
#1596 Re: Cigarete, odvikavanje
da spomenem moje iskustvo sa prestajanjem pušenja možda nekom pomognem.
Ja sam nekad davno ( godinama) prestajao da pušim.
Svaki put je to bila odluka da od sutra više ne pušim pa bi uveče uništavao upaljač, gužvao i lomio cigarete vjerujući da je to pravi način da se riješim zla.
Narednog dana bi krizirao, šetao tužan i utrnut i na kraju odustajao poslije par sati borbe.
Tek kada sam donio odluku da "hoću prestati pušiti" a ne kao do tada da "ne smijem više pušiti", sam postigao cilj.
Dakle lakše je ako se radi o želji a ne o zabrani jer ljudi po prirodi ne vole zabrane i rado ih krše.
Sedam dana sam nosio u džepu otvorenu kutiju cigareta, rekao sam sebi ako baš zagusti zapali, povuci dva dima i baci ali ne odustaj od svog cilja.
Prošlo je od tad skoro 15 godina i stvarni je teško shvatiti zašto ljudi truju sebe i još teže zašto to čine svojoj djeci koja sjede u zadimljenoj sobi.
Ja sam nekad davno ( godinama) prestajao da pušim.
Svaki put je to bila odluka da od sutra više ne pušim pa bi uveče uništavao upaljač, gužvao i lomio cigarete vjerujući da je to pravi način da se riješim zla.
Narednog dana bi krizirao, šetao tužan i utrnut i na kraju odustajao poslije par sati borbe.
Tek kada sam donio odluku da "hoću prestati pušiti" a ne kao do tada da "ne smijem više pušiti", sam postigao cilj.
Dakle lakše je ako se radi o želji a ne o zabrani jer ljudi po prirodi ne vole zabrane i rado ih krše.
Sedam dana sam nosio u džepu otvorenu kutiju cigareta, rekao sam sebi ako baš zagusti zapali, povuci dva dima i baci ali ne odustaj od svog cilja.
Prošlo je od tad skoro 15 godina i stvarni je teško shvatiti zašto ljudi truju sebe i još teže zašto to čine svojoj djeci koja sjede u zadimljenoj sobi.
- I am Happy
#1597 Re: Cigarete, odvikavanje
haha Isti sam biotalić wrote: Svaki put je to bila odluka da od sutra više ne pušim pa bi uveče uništavao upaljač, gužvao i lomio cigarete vjerujući da je to pravi način da se riješim zla.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1598 Re: Cigarete, odvikavanje
OdličnaYahel wrote:E
Naravno velika preporuka ti je da nadjes na netu knjigu Allen Car - lako je prestati pusitisvi ce ti reci da je dobra
Nakon 7-8 sati odustajem. Drugi najveći protivnik - jutarnja kafa
- I am Happy
#1599 Re: Cigarete, odvikavanje
Probaj sa cajom ujutro
ja sam se navikao, i vise mi kafa nije merak 
Zavisi sve koliko je covjek zauzet... za prestank pusenje je ( po meni ) najvaznije biti izolovan prvih 7 dana.Na poslu te uvijek nesto ili neko iznervira...i eto ga cigara
A da ne pricamo o izlasku ili popodnevnom kafom sa rajom...
Probaj sebi napraviti spisak zasto zelis da prestanes
ja sam ga jutros nasao pa se sjetio ove teme
Smijesno mi bi citati, jer sam sve bukvalo sebi napisao
A knjiga pomaze sigurno
Zavisi sve koliko je covjek zauzet... za prestank pusenje je ( po meni ) najvaznije biti izolovan prvih 7 dana.Na poslu te uvijek nesto ili neko iznervira...i eto ga cigara
Probaj sebi napraviti spisak zasto zelis da prestanes
Smijesno mi bi citati, jer sam sve bukvalo sebi napisao
A knjiga pomaze sigurno
-
sokkia
#1600 Re: Cigarete, odvikavanje
svako sebe smatra pametnim pa tako i ja sebe
tako sam jedan dan zakljucio da samo budala može da se za svoje pare truje, a to je mene kao" pametnog " jako pogodilo i naljutilo.
rekao sam sebi "e pa druže pošto si ti tako pametan i dok god budeš tako pametan VIŠE NEŠ PUŠITI a prvi put kad zapališ cigaru to ce biti znak da si potrošio svu svoju pamet "
tako vec skoro šest godina cuvam ovu svoju pamet
PS
pušaci,nemojte se ljutit, možda neko sebe pronađe u ovome i pomogne mu
tako sam jedan dan zakljucio da samo budala može da se za svoje pare truje, a to je mene kao" pametnog " jako pogodilo i naljutilo.
rekao sam sebi "e pa druže pošto si ti tako pametan i dok god budeš tako pametan VIŠE NEŠ PUŠITI a prvi put kad zapališ cigaru to ce biti znak da si potrošio svu svoju pamet "
tako vec skoro šest godina cuvam ovu svoju pamet
PS
pušaci,nemojte se ljutit, možda neko sebe pronađe u ovome i pomogne mu