Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
momci su dokle su snage imali odigrali fantasticno a najvece razocarenje su ini "gradjani"banja luke,trebinja,gacka i ini gradova kojima bi porucio da su najgora klasa ljudi na zemljiako se uopste mogu nazvat ljudima
sta ima wrote:momci su dokle su snage imali odigrali fantasticno a najvece razocarenje su ini "gradjani"banja luke,trebinja,gacka i ini gradova kojima bi porucio da su najgora klasa ljudi na zemljiako se uopste mogu nazvat ljudima
Ma smiješni su, al fakat. Pa oni bi se kolektivno poubijali da je Srbija izgubila. Kompleks niže vrijednosti i ogromna želja da se svidiš "bratu preko reke".
prvo cestitke na igri nasim igracima. bolje se zaista nije moglo. mnogi su vec spominjali kratku klupu i to je osnovni razlog zbog cega nije moglo bolje. cudno mi je da demirovic nije mogao naci jos kojeg igraca da igra i da mijenja druge igrace a i lako se odrekao Prce koji bi nam sigurno dobro dosao veceras.po meni drugi golman je trebao biti sabanovic
Meni se chini da veze s vezom nemash,bez ljutnje,to je samo moje mishljenje,isto kao i tvoje da je Enid karina!
ja mislim suprotno,tj.da ti pojma nemaš sa rukometom i da si totalno subjektivan u procjenama.
bez ljutnje naravno,ovo je moje mišljenje.
Drago mi je da sam dobio potvrdu onoga shto sam i ochekivao-nisi mi uopshte odgovorio na postavljeno pitanje,vec si se zakachio dijela posta koji je trebao da te isprovocira!
Da,jesam subjektivan kada je Enid u pitanju,kao da mi je rod najrodjeniji kada ga neko kao ti maltene okrivi za poraz,a on to nije zasluzhio!Ali dzaba je govoriti onome ko nece da chita i(li) slusha!
Od mene dosta na ovu temu!
Meni se chini da veze s vezom nemash,bez ljutnje,to je samo moje mishljenje,isto kao i tvoje da je Enid karina!
ja mislim suprotno,tj.da ti pojma nemaš sa rukometom i da si totalno subjektivan u procjenama.
bez ljutnje naravno,ovo je moje mišljenje.
Drago mi je da sam dobio potvrdu onoga shto sam i ochekivao-nisi mi uopshte odgovorio na postavljeno pitanje,vec si se zakachio dijela posta koji je trebao da te isprovocira!
Da,jesam subjektivan kada je Enid u pitanju,kao da mi je rod najrodjeniji kada ga neko kao ti maltene okrivi za poraz,a on to nije zasluzhio!Ali dzaba je govoriti onome ko nece da chita i(li) slusha!
Od mene dosta na ovu temu!
to su cinjenice jarane...možeš ti Enida simpatisati kao da ti je guzni haver ili rodjak ali cinjenice govore da su nas njegove "intervencije"koštale poraza veceras.
Pritisak sa tribina,tenzije na terenu sve ja to razumjem...ali tako je to,s tim se živi,ili jesi ili nisi...kad brani onda je heroj,kad ne brani onda je krivac i to su zakoni rukometa...valjda znaš da golmani prave razliku u rukometu,ako te ne znaš onda nemamo šta pricati dalje...on je kapiten i prvi golam selekcije i MORA BRANITI.
Opet ponavljam,ništa nije odbranio u drugom poluvremenu-ništa...na drugoj strani golman Srbije samo u drugom poluvremenu ima 10 odbrana i brani sve živo...i to pravi tu razliku (koju sam maloprije pominjao)...njihov golman je veceras odradio zadacu za svoju reprezentaciju -naš nije...nažalost...sad se ti možeš ljutiti na ove cinjenice,ali tako je.
Hajd LSD ohani malo majke ti. Ljudi jesu jači od nas, al za nijansu i ne treba krivce tražiti u našim igračima jer ih nema.
Sramota je biklo koga kriviti, treba im skinut kapu,svima. Trebamo biti ponosni na njih, valjalo je odigrat tamo. Opet ponavljam igrači svih nacionalnosti igraju zajedno ko jedan protiv Srbije. Nije to mala stvar.
Van Halen wrote:Hajd LSD ohani malo majke ti. Ljudi jesu jači od nas, al za nijansu i ne treba krivce tražiti u našim igračima jer ih nema.
Sramota je biklo koga kriviti, treba im skinut kapu,svima. Trebamo biti ponosni na njih, valjalo je odigrat tamo. Opet ponavljam igrači svih nacionalnosti igraju zajedno ko jedan protiv Srbije. Nije to mala stvar.
na šta treba biti ponosan?? na poraz jeli?? ma bravo
Valjalo je odigrati tamo??? jesmo li to u dzehenemu igrali?? miševi se prepali atmosfere jeli?? jel to sudjenje bilo loše??
ne kontam to kukanje više.
Valjalo je biti u ratu 92-95,a ne Manhajmu i slušati VanHalen.
Mani se te pacenicke i kukavicke price
Van Halen wrote:Hajd LSD ohani malo majke ti. Ljudi jesu jači od nas, al za nijansu i ne treba krivce tražiti u našim igračima jer ih nema.
Valjalo je odigrati tamo??? jesmo li to u dzehenemu igrali?? miševi se prepali atmosfere jeli?? jel to sudjenje bilo loše??
ti fakat nisi sam svoj, ne mozes okriviti samo golmana za izgubljenu utakmicu... ako je tako kako ti kazes valjda je napad kiksao zato sto nije bio u stanju da iskoristi maltane niti jednu situaciju u kojoj smo imali igraca vise...
ali po meni nije ni to... problem je sto nemamo klupe, samim time se desilo ono sto se desilo i u Sarajevu: 15 minuta prije kraja igraci se umore... samo sto smo u Sarajevu imali publiku koja je igracima dizala adrenalin, u Nisu toga nije bilo...
i smirite tenzije, ako ne prodjemo dalje, nece biti radi ove izgubljene utakmice u Nisu nego radi neiskoristenih mogucnosti (kao npr. kiks u Italiji ili tek 3 gola + protiv Srbije u Sa)...
Treba biti ponosan na borbenost.Sto jest jest ne moze im se reci da se nisu trudili.
Naravno da sam nezadovoljan rezultatom i priznajem da sam ocekivao ni manje ni vise nego pobjedu,tako da me je onaj Spaho totalno iznervirao i da sam ga kojim slucajem sreo tad ili neposredno poslije utakmice,garant bi ga pljunuo.
Pored tog famoznog umora(da ne trubim vise o tom),mislim da nemamo dovoljno napadackih opcija.
Potrebno je vise krizanja,vise blokova,vise akcija na krilo itd.
Harmandic je trebao iskoristiti malo vise srpsku odbranu 3-2-1 i prolazit isturenog igraca,al nejse.
ti fakat nisi sam svoj, ne mozes okriviti samo golmana za izgubljenu utakmicu... ako je tako kako ti kazes valjda je napad kiksao zato sto nije bio u stanju da iskoristi maltane niti jednu situaciju u kojoj smo imali igraca vise...
ali po meni nije ni to... problem je sto nemamo klupe, samim time se desilo ono sto se desilo i u Sarajevu: 15 minuta prije kraja igraci se umore... samo sto smo u Sarajevu imali publiku koja je igracima dizala adrenalin, u Nisu toga nije bilo...
i smirite tenzije, ako ne prodjemo dalje, nece biti radi ove izgubljene utakmice u Nisu nego radi neiskoristenih mogucnosti (kao npr. kiks u Italiji ili tek 3 gola + protiv Srbije u Sa)...
neko je kriv za ovaj poraz...nismo valjda ja i ti krivci
Kažeš napad je krivac što nije zabijao golove iz situacija kad smo imali igraca više...OK,ima smisla i može se i o tom pricati... ali zaboravljamo cinjenicu da je na golu Srbije stajao covjek KOJI JE BRANIO TE NAŠE UDARCE,dok je na našem golu stajao golman KOJI NIJE BRANIO njihove udarce i odatle proizilazi razlika u rezultatu koji je bio na semaforu na kraju utakmice.
vrlo prosto samo što je izgleda nekim to teško shvatiti jer gledaju subjektivno ili sa nekim pretjeranim simpatijama prema našem golmanu ili jednostavno nisu upuceni u kolekivne sportove.
LSD wrote:na šta treba biti ponosan?? na poraz jeli?? ma bravo
neko je kriv za ovaj poraz...nismo valjda ja i ti krivci
Kažeš napad je krivac što nije zabijao golove iz situacija kad smo imali igraca više...OK,ima smisla i može se i o tom pricati... ali zaboravljamo cinjenicu da je na golu Srbije stajao covjek KOJI JE BRANIO TE NAŠE UDARCE,dok je na našem golu stajao golman KOJI NIJE BRANIO njihove udarce i odatle proizilazi razlika u rezultatu koji je bio na semaforu na kraju utakmice.
vrlo prosto samo što je izgleda nekim to teško shvatiti jer gledaju subjektivno ili sa nekim pretjeranim simpatijama prema našem golmanu ili jednostavno nisu upuceni u kolekivne sportove.
pa eto, moze se pricati i o tome da nam je golman vecers (tj. u drugom poluvremenu) kiksao. ali onda je u takvim situacijama trener taj koji donosi odluke i mijenja golmana. pa svaki igrac zna odigrati losu utakmicu pa i golman, ali valjda je tu trener koji bi trebao da primjeti i prepozna situaciju i preuzme odgovornost. ja npr. pratim rado njemacku ligu, tu se golmani mijenjaju maltane kao napad-odbrana.
alo ba ljudi, kakvi kiksevi, pa ne može vazda golman iz govana vadit, nemamo klupe i to je to, ova šestorica duplu smjenu rade, dobro da su ikako izdržali do 50. minute. Pa zadnjih 10 minuta nisu mogli dahnut, a kamoli pismen šut uputit prema golu. Jbg, pobijedila je duža klupa srbije. Svaka našima čast i kapa do poda.
Mi smo krivi sto ih nismo u Sarajevu zgazili sa 9 razlike,ili barem 7,jer smo u onom naletu to fakat i mogli.
Isto tako,presudno je bilo sto imamo kratku klupu,ako se moze nazvati klupa kada se vrti samo8-9 igraca.
8 igraca je premalo da se prati tempo modernog rukometa,sto se pokazalo i u prvoj ,a i u drugoj utakmici sa Srbijom.
Uvjeren sam da imao kvalitete za evropsko prvenstvo,ali da je glavna preprema u nama samima,ili u losoj organizaciji i svemu oko ekipe,jer kko protumaciti tako mali broj igraca na koje se racuna,ili je do trenere ili do cijele organizacije oko ekipe.
Sto se tice atmosfere,dokazali su koji su fasisticki pacenici ovi iz Srbije i RSa.
Parola -jedan narod ,jedna drzava..(nedostaje im jos jedan vodja),je nesto sto me neodoljivo podsjeca na fasizam.
O Turcima,Balijama,Prvom srpskom ustanku,Drugom..dvanestom....u vidu pjesama,cetnickim pjesmama..itd itd..sve to govori koliki su to pacenici..ja ih licno prezirem
Dobra igra posebno u prvom poluvremenu BiH,poslije pad i bil je samo sa koliko razlike ce Srbija dobiti!Posebna borbenost Srba iz reprezentacije BIH!Cini mi se da je velika zelja bila da dokazu RSS da su pogrijesili sto nisu dobili sansu u reprezentaciji Srbije,posebno Stojanovic!
svaka čast na borbenosti, na tome što nisu skinuli gaće odmah po ulasku u dvoranu. Međutim, ne može ne dobiti utakmica u gostima sa samo 8 igrača u rotaciji ni protiv mnogo slabijih ekipa od Srbije. A zašto je to tako? Zašto se pozivaju ljudi da bi samo sjedili na klupi, tj zašto su tu ako im se ne misli dati barem 5-10 minuta po utakmici? Zašto se tako lako odreklo Prce? zašto još uvijek glumimo društvo za svadbe i sahrane pa nam svako malo nedostaje igrač jer mu se jaran ženi, žena porađa, žena ima bolnu menstruaciju ili slično... u ozbiljnim ekipama takvi razlozi izostanaka se ne tolerišu, i na nekome se moraju kola slomiti ako se želi znati red.
Dok se takve stvari ne postave na mjesto, neće biti kontinuiteta u našoj igri... nego povremeni bljeskovi kao ovaj dvomeč protiv Srbije, ali ćemo zato kiksati protiv 3x slabije Italije, ili će nas nikada lošiji rusi nalupati kao beba zvečku.
A šteta je to, jer realno rukomet je sport u kojem nam najmanje nedostaje da se približimo ili čak uključćimo uprvi evropski razred, samo da je malo više ozbiljnosti i reda.
Igračima Srbije čestitke na fer i sportskom pristupu objema utakmicama, bez ijedne ozbiljnije provokacije na parketu. Pokazali su se kao sportaši i zato imaju respekt od mene. Tribine ne bih komentarisao.
izgubili smo od slabije reprezentacije
krivim selektora koji zove igrace na klupu koji ne igraju,koji su tu u slucaju loma ruke nekog iz standardne postave.
krivim selektora zbog neigranja prcea
izgubili smo od losije ekipe,zbog duzine klupe
prvih 55 minuta u sarajevu i prvih 55 minuta u nisu....+5 za nas....zadnjih 5 minuta u sarajevu i zadnjih 5 minuta u nisu.... -7
Rukomet,a i ostali sportovi,se ne mogu igrati sa malim fondom igrača,a to je glavni problem u BIH,a tako će biti i u buduće.Ovo je bila jedinstvena šansa za plasman na prvenstvo,koja se više neće ponoviti.Baza igrača je premala,stručnjaci preslabi,pa sport BIH ode u propast.S obzirom da se ne bavite nekim sportovima,odnosno loši ste u njima(odbojka,vaterpolo,tenis,atletika,plivanje),nekim koji su srednja žalost(fudbal,košarka),rukomet je sport broj 1 u BIH.
upsala wrote:Rukomet,a i ostali sportovi,se ne mogu igrati sa malim fondom igrača,a to je glavni problem u BIH,a tako će biti i u buduće.Ovo je bila jedinstvena šansa za plasman na prvenstvo,koja se više neće ponoviti.Baza igrača je premala,stručnjaci preslabi,pa sport BIH ode u propast.S obzirom da se ne bavite nekim sportovima,odnosno loši ste u njima(odbojka,vaterpolo,tenis,atletika,plivanje),nekim koji su srednja žalost(fudbal,košarka),rukomet je sport broj 1 u BIH.
Dobri samaričaninu,jel imas neki savjet da pomogneš našoj reprezentaciji,a ja te mogu povezat´ sa glavnim taldzijama.A vidim da ti prognoze dobro idu,jel ti tarot haver ili??
LSD wrote: ... ali zaboravljamo cinjenicu da je na golu Srbije stajao covjek KOJI JE BRANIO TE NAŠE UDARCE,dok je na našem golu stajao golman KOJI NIJE BRANIO njihove udarce i odatle proizilazi razlika u rezultatu koji je bio na semaforu na kraju utakmice.
Pored toga sto si brezobrazan, a sto nisam iz pristojnosti citirao, ovim stvarno potvrdjujes da ne treba da se upustas u diskusije o rukomete. Pa po tebi se sva taktika sastoji da stavis dva golmana i onda udri pa koji vise odbrani. Valjda se tu trebaju uracunati okolnosti tj. odbrana i napad. Nije isto ako ti neko zavali sa deveterca potpuno slobodan ili ako je blokiran pa mora da skace u sutira iznad bloka odn. da trazi poziciju. Kao sto su ti vec nekoliko puta rekli odbrana nije zbog umora odradila svoj dio posla, i tu je razlog sto golman nije imao vise odbranjenih suteva. Upravo iz suprotnog razloga je njihov golman imao vise odbrana. Kontas li sada?
Velike čestitke našim momcima na igri i zalaganju (volio bih da mogu reči i na pobjedi, ali...). Ja nemam nekih zamjerki, kao što je @Johny primjetio Haramandić je sinoć (moje mišljenje) odigrao najbolju tekmu u repci. Asistirao je vrhunski, gorao je i po njihovu dvojicu u prostor da bi Obradović mogao neometano šutirati. I ostali koji su igrali zaslužuju sve čestitke. Malo sportske sreće i sada bi se drugačije pisalo ovdje, čestitalo bi se našim na pobjedi (dva promašena sedmerca, stativa pred kraj Stojanovića, Jaškić na kraju itd.). Na žalost kratka nam klupa, naši nemogu u istom ritmu cijelu tekmu. Cvetković 10 minuta zadnjih tek uvodi Vujina i Nikoliča, klasne igraće, a odmorne. Našoj repci su sinoć nedostajala bar još tri igrača približne kvalitete (Doborac, Prce i još jednog da je bilo naći). Ne treba zaboraviti da je i Martinović došao dan pred tekmu u četvrtak, da nije prošao ove pripreme i uigrane akcije, a mogli smo vidjeti sinoć da je bilo novina u napadu kod naših. Vratite nam Radončića da prenosi rukomet, a Spaho neka prenosi boćanje.
P.S. I moja se žena složila sa konstataciom jedne forumašice da je naša rukometna reprezentacija najljepša na svijetu, onako ukupno gledano.
LSD, pojma nemas o rukometu. Jesi li ga ikada igrao ili bio golman u rukometu? Ni Omeyer ne bi bio upola tako uspjesan golman da nema dobru obranu ispred sebe. U drugom poluvremenu su nasi popustili u obrani i golmani su bili kao na streljani. Grahovac je obranio dvije lopte izbliza ali je zato primio par fuserskih golova iz daljine. Za njega bi se i moglo reci da je podlegao atmosferi ali ga ne treba lincovati. U pitanju je mlad golman i drugi put ce biti bolje.
U danasnjem rukometu postoje dvije ili tri reprezentacije koje bi se iz Nisa vratile sa pobjedom, Francuska, Hrvatska i mozda Danska. Sve ostale bi izgubile protiv ovakve reprezentacije Srbije. Nasima treba cestitati na igri i hrabrosti. Pod hitno se mora naci jos par igraca koji mogu preuzeti glavne uloge. Ranije sam pisao da je glavni problem ove ekipe psiholoski i meni se cini da su ga sinocnjom utakmicom prevladali i da su sebi dokazali da se mogu nositi sa svakom ekipom. Treba ih pustiti da rade, treniraju i igraju i rezultat ce doci. Isto tako mora se izgraditi i kult reprezentacije i ove stvari kao radja zena, udala se punica, se vise ne bi trebale tolerirati. Mogu dobiti dopust jedan dan i to je to. U hrvatskoj reprezentaciji takvih izleta nema ili dobiju jedan dan da vide dijete i vracaju se na pripreme. Ako neces, hvala i dovidjenja.
za poraz je kriv selektor iz razloga što nam je kratka klupa. znaći trebao je zvati igrače koji če igrati a ne sjediti na klupi (mogli su i kući gledati utakmicu) odnosno kad je ih je več doveo onda ih je treba i pustiti da igraju jer izgubio na ovaj i onaj načina isto ti je. bar da je ove pušto mogli bi reći haj nek se uče a ovako je problem. jer šta če biti u 6-om mjesecu kad čemo igrati 4 utakmice u 10 dana? onda farane nečemo dobiti zadnju zbog nedostatka snage ako se šta nepromjeni.