Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VenomousV

#1576 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VenomousV »

sad se sjetih jedne situacije, nisam sigurna koja firma

stigla ne odrediste i nisam mogla da vidim taksimetar pa sam pitala koliko dugujem, na sta taksista odgovara 5,5 KM, imala sam sitno i kako se pomjerio vidim da je taksimetar otkucao 5,1, reko pa nije 5,5 nego 5,1, velika je razlika, nesto je promrmljao u fazonu sta mi fali da mu dam 40 feninga vise i opsovao je potiho. odgovorih mu da bi njemu takvom sigurno smetalo da mu ja platim 40 feninfa manje :roll:
to je bio prvi put da sam iz vozila izasla bez "hvala lijepo, dovidjenja"

i jedno pitanje taksistima koji prate temu, da li je stvarno toliko tesko odgovoriti kad neko kaze dobar dan i dovidjenja?
udjem u auto, kazem dobar dan - suti, kazem odrediste - suti, kazem hvala, dovidjenja - suti... najradije bih rekla muuuuuu poslije tisine kao odgovora na moj pozdrav
agenštajn

#1577 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by agenštajn »

Jesu nekad humani, da sam im pozavidjela na tome ali kako nas brukaju to je katastrofa!!!! Nepismeni, nekulturni, neljubazni! Užas!
Bimmer_

#1578 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

zipoo wrote:Za ove SA-taksiste
Što ste neurozni ? Ako vas nervira taj posao zašto ga radite ?
Taksista mi uzme prvenstvo i umjesto da suti i dalje nastavi voziti, on otvara prozor sakom mase i galami. I tako bezbroj puta. Ali zanimljivo je kad uvijek izadjem iz auta da vidim u cemu je problem, oni se umire.
I jos jedno pitanje. Jeli se osjecate jakim ako se izgalamite na djevojku samo sto nije znala ime ulice pa vas je navigirala do svog odredista? Jeli ima potrebe za dreku i vrijedjanje?
Ja sam samvrseno stalzen i rijetko nervozan ;)
Ne svadjam se skoro nikad ni kad sam u prevuni kad nisam, upalim sva cetri u znak pozdrava ili mahnem i to je to, nema potrebe za raspravom a ne tucom o pucnjavi da ne pricam...
O posljednjem pitanju nema potrebe diskutovat, odgojen sam i obrazovan da stvari rjesavam konstruktivnim razgovorom a ne vikom itd...

Tako da mi je nepoznanica to o cemu pricas ;)
Bimmer_

#1579 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

VenomousV wrote:sad se sjetih jedne situacije, nisam sigurna koja firma

stigla ne odrediste i nisam mogla da vidim taksimetar pa sam pitala koliko dugujem, na sta taksista odgovara 5,5 KM, imala sam sitno i kako se pomjerio vidim da je taksimetar otkucao 5,1, reko pa nije 5,5 nego 5,1, velika je razlika, nesto je promrmljao u fazonu sta mi fali da mu dam 40 feninga vise i opsovao je potiho. odgovorih mu da bi njemu takvom sigurno smetalo da mu ja platim 40 feninfa manje :roll:
to je bio prvi put da sam iz vozila izasla bez "hvala lijepo, dovidjenja"

i jedno pitanje taksistima koji prate temu, da li je stvarno toliko tesko odgovoriti kad neko kaze dobar dan i dovidjenja?
udjem u auto, kazem dobar dan - suti, kazem odrediste - suti, kazem hvala, dovidjenja - suti... najradije bih rekla muuuuuu poslije tisine kao odgovora na moj pozdrav
Fkt ne kontam sta je ljudima sa tim feninzima, ja nikad ne uzimam feninge i zaokruzim, prvo zbog musterije da ne trazi bezveze, a drugo sto mi stvarno ne trebaju i samo ih prosipam po autu i smetaju mi, ni cigani na semaforu kad im dajem nece feninge :-)

E vidis mene to isto nervira i kod musterija, ja lijepo kazem "dobro vece" on/ona samo kaze ulicu i okrene glavu, ja opet po izlasku kazem "Hvala! Dovidjenja! ili "Ugodan ostatak dana ili noci", on/ona nista samo zalupi vrata, pa jbt nemoras ti pricat nista ali ako mi ulasis u auto makar odgovori ako se ja pozdravim sa tobom nece ti nista bit :x
Bimmer_

#1580 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

harrex wrote: Wow :) Znaci nikada nemam vise od 2 torbe, koje mi nije teso ubaciti u taxi iako je taksista, kao vlasnik auta i davoc usluge po nekom NORMALNOM SHVACANJU duzan da iste ubaci, a ne da ja otvaram gepek i iste stavljam. Nikada mi niko nije naplatio torbe, samo izgleda da ima onih kojima je ispod cast da "sluze" nekoga, da ubacuju torbe i ne zele da se osjecaju kao licni vozaci/soferi.

Mada, mozda je i ona druga varijanta, malo love za relacije pa hoce da se nadomjesti na drugi nacin!

Svi vi koji ne zelite voziti torbe, ne morate, pun je grad taksista, regularnih naravno i jedva cekaju musteriju !

Dalje, znaci ako ja idem u taxi i samnom ide jos troje djece, svi bi trebali platiti onoliko koliko otkuca taksimetar, pobogu to je opterecenje za auto :)
Nije tako prtljag svugdje placas dodatno, pa druze ima ljudi koji zovnu taksi i ocekuju bukvalno da ih selis, donose pakete, kese, kofere i trpaju do krova, a traze iskljucivo karavana.
Nikad ne naplacujem prtljag jer niti ima potrebe da naplacujem kofere, velik mi je automobil moze fino sve stat da se ne osteti, niti mi se da objasnjavat da se prtljag dodatno placa. I vecina ljudi je normalna ima jedan, dva kofera, torbu i sl.
Ali kad mi dodju tako sa 4-5 velikih kofera (preteskih) i jos ocekuje da ih sam sve natovarim pa stvarno nema smisla. Ja cu ti otvorit gepek pomoc da ubacis, ali nemozes ti stavit ruke u dzepove (pogotovo muskarci koji mogu hladno i mene i kofer utovarit u gepek kao od sale) i ocekivat da ja podignem sam nekoliko kofera od 25+ kila. Nije to stvar mogu li ja ili ne ili hocu li ili ne, nego uzajamnog postovanja, ubacit cemo zajedno i istovarit zajedno i nikom nije problem. Jos kad zajedno ubacimo najmanja je vjerovatnoca da cemo ostetit i prtljag i auto vangabaritnim prtljagom ;)
A ovi sto se sele su prica za sebe, hajd sto natovari pakete, nego kad bi mu ih ja utovario i nesto ispalo ili puko jos bi mi trazio da mu platim :lol:
kojeime

#1581 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kojeime »

Znaci ovako:

Situacija 1: Dodju sa puta dvije osobe teske recimo po 70 kg sa dva kofera teska recimo po 10 kg i taksisti sa aerodroma i/ili autobuske/zeljeznicke stanice im naplate prtljag jer, zaboga, haba im se auto.

Situacija 2: Dodju sa puta tri osobe teske recimo po 70 kg bez kofera i taksisti sa aerodroma i/ili autobuske/zeljeznicke stanice im, naravno jer ga nema, ne naplate prtljag. Iako voze 50 kilograma vise nego u prvoj situaciji. A zamislite trojicu sa po 100 kg ili vise a bez prtljaga :)

Sjajna je logika taksista sa "ulaznih tacaka u grad", sjajna...

Jos mi se nije desilo da taksisti kada iz grada voze na aerodrom i/ili autobusku/zeljeznicku stanicu naplate prtljag, zato spominjem samo ove sa aerodroma i/ili autobuske/zeljeznicke stanice.

Uostalom, vec je ranije receno, nije problem prosetati 10-20 metara od aerodroma i autobuske/zeljeznicke stanice i zvati druge taksi sluzbe koje ne naplacuju prtljag umjesto Sarajevo taksija.
rookfash

#1582 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rookfash »

najveci problem ovdje je sto svaka susa hoce da je najveci dingospo...brate ako radis u usluznoj djelatnosti, npr kelner, tvoje je da me usluzis sta ja narucim, ako mi se ne svidja i nesto nije uredu tvoje je da vratis i doneses drugo, tvojej ej da se boris za svakog gosta, u sebi mozes da mi jebes mater, al s vana mora biti smjesak, jer gospodo htjeli ste kapitalizam, za njega ste glasali pocetkom 90tih...isto tako je i sa taksistima, nisi bolan ti akademik pa da te neko uvazava, ti si usluzni i u rangu sa svakim usluznim radnikom od kojeg se ocekuje da uradi ono za sta je unajmljen, neko da pokosi travu, onaj da cisti bazen, liftboj da nosa kofere, onaj u autopraonici da dobro opere auto, ti da me od tacke a do tacke b ugodno prevezes i to po zakonu naplatis, ja ako koristim tvoju uslugu znaci da ti zivis od mojih para, a ja za svoje pare hocu da sam gospodin i da se ti tako prema meni i ophodis uz osmjeh, u sebi mi jebi mater. e to je kapitalizam. ako ti odgovara da da ne zaradis ne moras ni radit, ima i drugih koji hoce. isto tako ti mene npr zovnes da ti popravim kompjuter, ja cu doci, instalirati ti sta ti treba, promijeniti dio koji ti je crko, i uz osmijeh ti naplatiti cijenu koju smo se dogovorili. ti ces tu bit gospodin koji je zovnuo majstora. ti neces ici da kupujes novu napojnu, ti neces odsarafljivat kuciste jer kako ono rece zbog uzajamnog postovanja, e pa isto tako ti trebas da jebeni kofercic musteriji uzmes i ubacis u gepek, i to uz ljubazno ophodjenje. ako ti se ne svidja taj posao trazi drugi, radi s masinama ako ti ljudi idu na k...c, upisi visoke skole, postani profesor doktor osnuj multimilionsku kompaniju i onda izigravaj gospodu.
Bimmer_

#1583 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

kojeime wrote:Znaci ovako:

Situacija 1: Dodju sa puta dvije osobe teske recimo po 70 kg sa dva kofera teska recimo po 10 kg i taksisti sa aerodroma i/ili autobuske/zeljeznicke stanice im naplate prtljag jer, zaboga, haba im se auto.

Situacija 2: Dodju sa puta tri osobe teske recimo po 70 kg bez kofera i taksisti sa aerodroma i/ili autobuske/zeljeznicke stanice im, naravno jer ga nema, ne naplate prtljag. Iako voze 50 kilograma vise nego u prvoj situaciji. A zamislite trojicu sa po 100 kg ili vise a bez prtljaga :)

Sjajna je logika taksista sa "ulaznih tacaka u grad", sjajna...

Jos mi se nije desilo da taksisti kada iz grada voze na aerodrom i/ili autobusku/zeljeznicku stanicu naplate prtljag, zato spominjem samo ove sa aerodroma i/ili autobuske/zeljeznicke stanice.

Uostalom, vec je ranije receno, nije problem prosetati 10-20 metara od aerodroma i autobuske/zeljeznicke stanice i zvati druge taksi sluzbe koje ne naplacuju prtljag umjesto Sarajevo taksija.
Ovako da se razumijemo cjenocnik taksi usluga je utvrdjen u Ministarstvu KS i takav je kod SVIH prevoznika, bio to Zuti, Crveni, Sarajevo, RHR, Kale ili neko drugi.
Eno na nekim od prethodnih postova covjek je postavio clan zakona po kojem je predvidjeno da se prtljag naplacuje. Znaci to nisu izmislili taksisti nego ljudi koji su pisali taj zakon i to je svugdje tako. Mozes li ti u avion nakon sto platis preskupu kartu unijet kofera koliko hoces? Meni bar nikad nisu dali i ona tetat mi jos i onaj jedan izvaga.
To je samo dobra volja vozaca hoce li ti to naplatiti ili nece, odnosno prizit ti tu uslugu besplatno.
I napominjem rucni prtljag se ne racuna kao prtljag koji se ne naplacuje.
Imalo to logike ili ne to je tako po zakonu i to ne samo u Sarajevu nego svugdje
Bimmer_

#1584 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

rookfash wrote:najveci problem ovdje je sto svaka susa hoce da je najveci dingospo...brate ako radis u usluznoj djelatnosti, npr kelner, tvoje je da me usluzis sta ja narucim, ako mi se ne svidja i nesto nije uredu tvoje je da vratis i doneses drugo, tvojej ej da se boris za svakog gosta, u sebi mozes da mi jebes mater, al s vana mora biti smjesak, jer gospodo htjeli ste kapitalizam, za njega ste glasali pocetkom 90tih...isto tako je i sa taksistima, nisi bolan ti akademik pa da te neko uvazava, ti si usluzni i u rangu sa svakim usluznim radnikom od kojeg se ocekuje da uradi ono za sta je unajmljen, neko da pokosi travu, onaj da cisti bazen, liftboj da nosa kofere, onaj u autopraonici da dobro opere auto, ti da me od tacke a do tacke b ugodno prevezes i to po zakonu naplatis, ja ako koristim tvoju uslugu znaci da ti zivis od mojih para, a ja za svoje pare hocu da sam gospodin i da se ti tako prema meni i ophodis uz osmjeh, u sebi mi jebi mater. e to je kapitalizam. ako ti odgovara da da ne zaradis ne moras ni radit, ima i drugih koji hoce. isto tako ti mene npr zovnes da ti popravim kompjuter, ja cu doci, instalirati ti sta ti treba, promijeniti dio koji ti je crko, i uz osmijeh ti naplatiti cijenu koju smo se dogovorili. ti ces tu bit gospodin koji je zovnuo majstora. ti neces ici da kupujes novu napojnu, ti neces odsarafljivat kuciste jer kako ono rece zbog uzajamnog postovanja, e pa isto tako ti trebas da jebeni kofercic musteriji uzmes i ubacis u gepek, i to uz ljubazno ophodjenje. ako ti se ne svidja taj posao trazi drugi, radi s masinama ako ti ljudi idu na k...c, upisi visoke skole, postani profesor doktor osnuj multimilionsku kompaniju i onda izigravaj gospodu.
Eto kako nasi ljudi razmisljaju zato i jesmo u ovoj poziciji. Ja sam vaspitan da uvazavam svakoga pa i onoga sto mi dodje da odnese smece ili ocepi kanalizaciju i svakog drugog. Kakav bolan akademik, kakvi su nasi ljudi uvazavaju i cijene samo visu silu, a ostale ko je... Papak je bolan naviko da cijeni samo jaceg a ostale da gazi...fuj!
Kako zakljucih ti popravljas komp i sad ja te zovnem i umjesto da ti donesem sok, kafu pocastim te, kao svakog covjeka bez obzira sta radis, obzirom da si ti dosao u moju ogromnu, luksuznu kucu, ti si za mene fukara, dosao mi na noge da popravis komp. Ja cu ti iznijet komp na avliju pa ti sarafaj i otic pijuckat kafu na balkonu dok ti zavrsis, jos pustit cuku da ti malo pomogne? I na kraju ti platit centralnu i pola para koje bi trebao, jer ko te jebe sto ja tebi trebam platit to sto si dosao i radio (ubacivanje prtljaga) ja mislim da to treba dzaba.
To sam upisao gore sto si posavjetovao u procesu sam osnivanja vlastitog biznisa i ne glumim gospodu, ja sam rodjen u begovskoj porodici a odgojen da budem gospodin. Ovaj posao radim iz drugih interesa koji se tabe ne ticu
Edin H.

#1585 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Niko da kaze koliko je onda ekstra po koferu po cijenovniku?
rookfash

#1586 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rookfash »

Bimmer_ wrote:
rookfash wrote:najveci problem ovdje je sto svaka susa hoce da je najveci dingospo...brate ako radis u usluznoj djelatnosti, npr kelner, tvoje je da me usluzis sta ja narucim, ako mi se ne svidja i nesto nije uredu tvoje je da vratis i doneses drugo, tvojej ej da se boris za svakog gosta, u sebi mozes da mi jebes mater, al s vana mora biti smjesak, jer gospodo htjeli ste kapitalizam, za njega ste glasali pocetkom 90tih...isto tako je i sa taksistima, nisi bolan ti akademik pa da te neko uvazava, ti si usluzni i u rangu sa svakim usluznim radnikom od kojeg se ocekuje da uradi ono za sta je unajmljen, neko da pokosi travu, onaj da cisti bazen, liftboj da nosa kofere, onaj u autopraonici da dobro opere auto, ti da me od tacke a do tacke b ugodno prevezes i to po zakonu naplatis, ja ako koristim tvoju uslugu znaci da ti zivis od mojih para, a ja za svoje pare hocu da sam gospodin i da se ti tako prema meni i ophodis uz osmjeh, u sebi mi jebi mater. e to je kapitalizam. ako ti odgovara da da ne zaradis ne moras ni radit, ima i drugih koji hoce. isto tako ti mene npr zovnes da ti popravim kompjuter, ja cu doci, instalirati ti sta ti treba, promijeniti dio koji ti je crko, i uz osmijeh ti naplatiti cijenu koju smo se dogovorili. ti ces tu bit gospodin koji je zovnuo majstora. ti neces ici da kupujes novu napojnu, ti neces odsarafljivat kuciste jer kako ono rece zbog uzajamnog postovanja, e pa isto tako ti trebas da jebeni kofercic musteriji uzmes i ubacis u gepek, i to uz ljubazno ophodjenje. ako ti se ne svidja taj posao trazi drugi, radi s masinama ako ti ljudi idu na k...c, upisi visoke skole, postani profesor doktor osnuj multimilionsku kompaniju i onda izigravaj gospodu.
Eto kako nasi ljudi razmisljaju zato i jesmo u ovoj poziciji. Ja sam vaspitan da uvazavam svakoga pa i onoga sto mi dodje da odnese smece ili ocepi kanalizaciju i svakog drugog. Kakav bolan akademik, kakvi su nasi ljudi uvazavaju i cijene samo visu silu, a ostale ko je... Papak je bolan naviko da cijeni samo jaceg a ostale da gazi...fuj!
Kako zakljucih ti popravljas komp i sad ja te zovnem i umjesto da ti donesem sok, kafu pocastim te, kao svakog covjeka bez obzira sta radis, obzirom da si ti dosao u moju ogromnu, luksuznu kucu, ti si za mene fukara, dosao mi na noge da popravis komp. Ja cu ti iznijet komp na avliju pa ti sarafaj i otic pijuckat kafu na balkonu dok ti zavrsis, jos pustit cuku da ti malo pomogne? I na kraju ti platit centralnu i pola para koje bi trebao, jer ko te jebe sto ja tebi trebam platit to sto si dosao i radio (ubacivanje prtljaga) ja mislim da to treba dzaba.
To sam upisao gore sto si posavjetovao u procesu sam osnivanja vlastitog biznisa i ne glumim gospodu, ja sam rodjen u begovskoj porodici a odgojen da budem gospodin. Ovaj posao radim iz drugih interesa koji se tabe ne ticu
nesto te pogodilo cim si se odmah uhvatio za zadnji papanski argumet-begovsko porijeklo. i moj pradedo je bio beg, pa sta ja sad imam od toga, neki satro nam (ugled i naprdjivanje) a sve materijalno je juga uzela, bitno je biti covjek, a od tih kvazi plemickih preseravanja nema fajde. druga stvar, nismo se razumjeli ocigledno. svakako da si upravu za taj domacinski aspekt, iznijeti sok, kahvu i sl, no naglasak moje price nije bio na tome, a to je svakako pohvalno. ja govorim o jednom drugom aspektu. mozda(vjerovatno) to nije kod tebe slucaj, al ih ima koliko hoces da jeste, a to je slijedece. kad smo vec oko taksi branse, papak misli da je pokupio svu pamet svijeta, svi su mu za sve krivi, ne daje zmigavac, drugim vozacima se potura, zapali musteriju, ne pali taksimetar, i nece da bude ljubazan, da musteriji pomogne oko prtljaga...reci ces stereotip. ja cu reci da ni jedan stereotip nije bez osnova. takav papak mozda moze imat problema licnih, finansijskih, musterija to ne treba da osjeti na svojoj kozi, takav taksista, usluzitelj, treba da ljubazno pozdravi musteriju, eventualno progovori il ne ako mu se ne da pricat, i svakako da izadje iiz auta otvori gepek i ubaci kofer (pod pretpostavkom da musterija ne vozi kofer gabarita i tezine ves masine), da poslusa moj savjet kojim ulicama da idemo (naravno ako je ulica razrovana da necemo tuda), da me doveze i da to uredno naplati i dovidjenja. to je sve, prosto ko pasulj. na isti nacin na koji si ti za mene gospodin kojij me je zovnuo da mu ja u primjeru popravim kompjuter i kojemu cu ja da uzmem pare. ja sam svjestan da tebe ne zanima sto sam ja u gabuli, sto me izjebo tog dana ko je stigo, sto mi kasne primanja, sto imam bolesnika kuci, sto skolovan sjedim na birou, nego moja perspektiva gledanja stvari mora biti da si ti gospodin kojem sam ja dosao da uzmem pare i stoga cu se ja potruditi da ti sto prije otklonim kvar, npr odsarafim dio, promijenim, a nije tvoje da tu prljas ruke. svaka tebi cast ako me ponudis kolacem i sokom, to samo potvrdjuje moju pretpostavku da si ti gospodin. ali to nije neophodno iz moje perspektive, jer sam ja tu dosao da uzemm uredjaj, promijenim dio i uzmem novac za svoju satnicu i kraj. e o tom aspektu ja govorim,pa nemoj zamjerit ako se nismo prvobitno razumjeli i halali ako sam te sta uzbihuzurio svojim prvobitnim nastupom ;) lp
Last edited by rookfash on 22/09/2012 21:01, edited 1 time in total.
rookfash

#1587 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rookfash »

dupli
Last edited by rookfash on 22/09/2012 21:00, edited 1 time in total.
rookfash

#1588 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rookfash »

.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1589 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Entropio »

Meni su u Crvenom Taxiju rekli da sve do 20kg ne naplaćuju. Relativno često nosim putnu torbu i ruksak i nikad mi nije naplaćeno. U Sarajevo Taxiju mi je jednom za to isto naplaćeno 3KM. Ali to je bilo davno... od tad ih i ne koristim. :)
Bimmer_

#1590 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

rookfash wrote:
Bimmer_ wrote:
nesto te pogodilo cim si se odmah uhvatio za zadnji papanski argumet-begovsko porijeklo. i moj pradedo je bio beg, pa sta ja sad imam od toga, neki satro nam (ugled i naprdjivanje) a sve materijalno je juga uzela, bitno je biti covjek, a od tih kvazi plemickih preseravanja nema fajde. druga stvar, nismo se razumjeli ocigledno. svakako da si upravu za taj domacinski aspekt, iznijeti sok, kahvu i sl, no naglasak moje price nije bio na tome, a to je svakako pohvalno. ja govorim o jednom drugom aspektu. mozda(vjerovatno) to nije kod tebe slucaj, al ih ima koliko hoces da jeste, a to je slijedece. kad smo vec oko taksi branse, papak misli da je pokupio svu pamet svijeta, svi su mu za sve krivi, ne daje zmigavac, drugim vozacima se potura, zapali musteriju, ne pali taksimetar, i nece da bude ljubazan, da musteriji pomogne oko prtljaga...reci ces stereotip. ja cu reci da ni jedan stereotip nije bez osnova. takav papak mozda moze imat problema licnih, finansijskih, musterija to ne treba da osjeti na svojoj kozi, takav taksista, usluzitelj, treba da ljubazno pozdravi musteriju, eventualno progovori il ne ako mu se ne da pricat, i svakako da izadje iiz auta otvori gepek i ubaci kofer (pod pretpostavkom da musterija ne vozi kofer gabarita i tezine ves masine), da poslusa moj savjet kojim ulicama da idemo (naravno ako je ulica razrovana da necemo tuda), da me doveze i da to uredno naplati i dovidjenja. to je sve, prosto ko pasulj. na isti nacin na koji si ti za mene gospodin kojij me je zovnuo da mu ja u primjeru popravim kompjuter i kojemu cu ja da uzmem pare. ja sam svjestan da tebe ne zanima sto sam ja u gabuli, sto me izjebo tog dana ko je stigo, sto mi kasne primanja, sto imam bolesnika kuci, sto skolovan sjedim na birou, nego moja perspektiva gledanja stvari mora biti da si ti gospodin kojem sam ja dosao da uzmem pare i stoga cu se ja potruditi da ti sto prije otklonim kvar, npr odsarafim dio, promijenim, a nije tvoje da tu prljas ruke. svaka tebi cast ako me ponudis kolacem i sokom, to samo potvrdjuje moju pretpostavku da si ti gospodin. ali to nije neophodno iz moje perspektive, jer sam ja tu dosao da uzemm uredjaj, promijenim dio i uzmem novac za svoju satnicu i kraj. e o tom aspektu ja govorim,pa nemoj zamjerit ako se nismo prvobitno razumjeli i halali ako sam te sta uzbihuzurio svojim prvobitnim nastupom ;) lp
Postujem, nismo se razumili u pocetku ;)
Kad sam procitao ono boldirano pao mi je mrak odmah na oci, drago mi je sto ne mislis tako ;)

LP
Bimmer_

#1591 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Entropio wrote:Meni su u Crvenom Taxiju rekli da sve do 20kg ne naplaćuju. Relativno često nosim putnu torbu i ruksak i nikad mi nije naplaćeno. U Sarajevo Taxiju mi je jednom za to isto naplaćeno 3KM. Ali to je bilo davno... od tad ih i ne koristim. :)
Ma vecina ni ne naplacuje prtljag pogotovo ne to sto ti nosis, obicno naplate kad je veliki prtljag i ima ga puno, mada ima kretena gladnih pa naplacuju sve;)
kojeime

#1592 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kojeime »

U cjenovniku koji sam ja vidio u vozilima u Sarajevo taksiju pise da se prtljag naplacuje u dogovoru sa taksistom.
Jon Spencer

#1593 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

VenomousV wrote:
Jon Spencer wrote:
VenomousV wrote:znaci ne mogu da vjerujem
trebam na aerodrom ili na autobusku/zeljeznicku stanicu sa koferom, nemam auto i zovem naravno taxi, dodjes mi ti i kazes "aaa ne vozim ti ja to"
kako bih te lijepo prijavila :roll:
ili si se ti "usavrsio" samo za prevoz ljudi i ono, savrseno se odnosis prema svima, ljubazan si i kulturan, divan, ma ponudis bombonom kad ti udju u taxi, auto mirise, cisto, klimatizirano, posto imam duge noge odmah pomjeras prednje sjediste da mogu kako treba sjesti na zadnjem, ne pusis, odvezes tacno dokle musterija zeli a ne stanes negdje u blizini jer tebi odgovara iako imas gdje stati tamo gdje je musterija zeljela?
nesto sumnjam :roll:

samo mi molim te na pp reci u kojoj si firmi, broj vozila i marku auta da ti nikad u auto ne udjem :roll:
Neboj se, na tim stanicama mene nema niti se javljam na te vožnje pa makar i bio 5 metara od stanice.
Ja sam savršen i sve te tvoje uslove ispunjavam (osim bombone) dugonoga gospođice. Već si sjedala kod mene, znam te! Mislim da nisi imala primjedbe.
vrlo moguce da me znas jer se zaista cesto vozim taxijem, ali opet, ima mnogo dugonogih djevojaka u sarajevu :D
inace sam kao musterija/putnik jako fina i ljubazna (pod uslovom da je i vozac takav) i sigurno nisam imala kofer :D :D

sada te molim te procitas jos jednom moj post, napisala sam da zovem kako bih isla na aerodrom ili autobusku (destinaciju nikad ne govorim onima na centrali, ili ce se sad i to morati govoriti pa da taksisti biraju?) a ne da zovem sa isog/iste... sto znaci, ti bi dosao po mene, vidio da imam kofer i odbio voznju?
as I said, sa gustom bih te prijavila :D
Iskreno, pošto pretpostavljam da znam kakva si mušterija i kako izgledaš, vozio bih te 100% pa makar koferi virili iz auta. A uvijek postoji vadiona da objasnim dispečeru da taj prtljag ne može stati u moje vozilo i da ti treba karavan, pa ti on šalje drugo vozilo. Znači ne odbijam te nego nisam u mogućnosti da ti pružim uslugu koju zahtjevaš. Sve fino, kulturno i dostojanstveno.
VenomousV

#1594 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VenomousV »

Jon Spencer wrote: Iskreno, pošto pretpostavljam da znam kakva si mušterija i kako izgledaš, vozio bih te 100% pa makar koferi virili iz auta. A uvijek postoji vadiona da objasnim dispečeru da taj prtljag ne može stati u moje vozilo i da ti treba karavan, pa ti on šalje drugo vozilo. Znači ne odbijam te nego nisam u mogućnosti da ti pružim uslugu koju zahtjevaš. Sve fino, kulturno i dostojanstveno.
:shock: dobro :D
sad ispadoh kao neka dobra zenska :lol: :lol:

helem, to sto si napisao skroz je ok ;-)
TRŠ

#1595 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by TRŠ »

VenomousV wrote:
Jon Spencer wrote: Iskreno, pošto pretpostavljam da znam kakva si mušterija i kako izgledaš, vozio bih te 100% pa makar koferi virili iz auta. A uvijek postoji vadiona da objasnim dispečeru da taj prtljag ne može stati u moje vozilo i da ti treba karavan, pa ti on šalje drugo vozilo. Znači ne odbijam te nego nisam u mogućnosti da ti pružim uslugu koju zahtjevaš. Sve fino, kulturno i dostojanstveno.

nego da se vratimo na temu, koliko su ti to duge noge :mrgreen:
Jon Spencer

#1596 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

TRŠ wrote:
VenomousV wrote:

nego da se vratimo na temu, koliko su ti to duge noge :mrgreen:
Izvini drug ne možeš tako! Ko je ovdje dno dna ti ili ja? :?: :D
VenomousV

#1597 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VenomousV »

:run:
aduka11

#1598 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Venomous, ako ovi neće slobodno ti mene zovi, ja ću samo tebe računat, kofere neću. :D
lajkujMe

#1599 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by lajkujMe »

Evo jedan slucaj od prije 10 minuta.

Nazvao sam SA taxi i porucio 3 vozila po mogucnosti veca vozila posto ce biti puno ljudi i prtljage.

Dosla 2 na kraju kao 2 sam narucio sto naravno nisam ali nema veze taksist je nazvao jos jedno vozilo koje je odmah stiglo.

Svako vozilo je trebalo ponijeti po 4 putnika i njihove torbe od carsije do autobuske.

I likovi htjeli naplatiti 15 km po vozilu, izgovor zato sto ima kofera.

Istina je da je svaka osoba imala po jedan Medium kofer i tasnu koju su nosili sa sobom.
Naravno to ne dolazi u obzir zasto za relaciju od max 7 km placati vise nego dvostruko?

Izbila je svadza od skoro 10 minuta kako sta, kao prvo vrlo su neljubazni bili to jest 2 od njih su ocigledni seljaci dok je ovaj 3 bio fin i on se ponudio za 10 km sto je ok po meni, ostala dvojca su se obrusila na njega kao sto si to reko poceli mu i psovati itd...

Uglavnom tour organizatorka se nije dala smuvati i lijepo je rekla svi po 10 km ako nece, drugi taxi ce uzeti.

I tako je jos bilo kao svadze ovi taksisti se poceli cesati po glavi, kao hoces da upalim taxi metar pa da vidis koliko je para? Ona mu je rekla slobodno jeftinije ce me izaci, pa on promjeni temu i kaze ma daaj ba jos smo vam pomogliii i bili fini prema vama (a u biti samo otvorili gepek i rekli ubacuj)

Uglavnom uspjeli se dogovoriti da bude 10 km za 2 vozila a 15 km za onaj koji mora jos svratiti pokupiti drugu osobu iz drugog Hotela.

:x
Joker88

#1600 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Joker88 »

.
Last edited by Joker88 on 08/06/2013 21:40, edited 1 time in total.
Post Reply