Dzanum, slažem se s tobom.dzanum wrote:to za slikanje ti je dobar prijedlog ... jest da ne bismo znali koliko je staro, al bi barem vidjeli sta je ''materija organskog porijekla''ludost wrote:Imam ja još bolji prijedlog.dzanum wrote:joj sto me nervirate![]()
eto, pronasli su materiju organskog porijekla....
ludost - mali prijedlog za tebe : idi, zaleti se na visocicu i uzmi '' materiju org. porijekla'', ako nece da daju, otmi, i na analizu
pa da zavrsimo s pricom
Da se i ta "materija organskog porijekla" uslika i objavi kao što se do besvijesti slikaju i objavljuju "megaliti".
Ili da se bar otvoreno rekne šta je ta "materija organskog porijekla".
Pa da fakat završimo s pričom.
ali fakat, sad se obracam ''naucnoj community'' - ko radi analize, gdje se rade, zasto se ovi iz zemaljskog muzeja ne ukljuce i pomognu svojom strucnoscu da se prica okonca
mislim, meni licno bi bilo drago da se nastavi, te da se otkopa to sto tamo ima (sta god da je)
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
-
ludost
- wels
Zar nisi upoznat sa rezultatima anilza?ludost wrote:Dzanum, slažem se s tobom.dzanum wrote:ludost wrote: Imam ja još bolji prijedlog.
Da se i ta "materija organskog porijekla" uslika i objavi kao što se do besvijesti slikaju i objavljuju "megaliti".
Ili da se bar otvoreno rekne šta je ta "materija organskog porijekla".
Pa da fakat završimo s pričom.
to za slikanje ti je dobar prijedlog ... jest da ne bismo znali koliko je staro, al bi barem vidjeli sta je ''materija organskog porijekla''
ali fakat, sad se obracam ''naucnoj community'' - ko radi analize, gdje se rade, zasto se ovi iz zemaljskog muzeja ne ukljuce i pomognu svojom strucnoscu da se prica okonca
mislim, meni licno bi bilo drago da se nastavi, te da se otkopa to sto tamo ima (sta god da je)Saznati ko radi te analize; gdje su poslane sve pronađene "materije organskog porijekla", uključujući i one od prošle godine; zašto analize do sad nisu gotove kao i sve ostale (satelitske, geodetske, itd.) i ako jesu, da vidimo rezultate.
-
Gospon Macola
Zar ih ima?wels wrote:
Zar nisi upoznat sa rezultatima anilza?
Daj link.
- wels
Gospon Macola wrote:Zar ih ima?wels wrote:
Zar nisi upoznat sa rezultatima anilza?
Daj link.
He he! Daj link?
Pa zar vi mislite da sve mozete saznat googlajuc.Mora se nos zavuc i iza kulisa.
Experti se slazu oko broja pet,a razmimoilazenje nastaje pri definiranju prva dva.
-
ludost
A zašto bi se trebao nos zavlačiti iza kulisa?wels wrote:He he! Daj link?
Pa zar vi mislite da sve mozete saznat googlajuc.Mora se nos zavuc i iza kulisa.
Experti se slazu oko broja pet,a razmimoilazenje nastaje pri definiranju prva dva.
Jel se to nešto krije od javnosti?
Nešto što se ne smije objaviti u svjetskim medijima koji pažljivo prate iskopavanje Majke Svih Piramida?
- wels
ludost wrote:A zašto bi se trebao nos zavlačiti iza kulisa?wels wrote:He he! Daj link?
Nešto što se ne smije objaviti u svjetskim medijima koji pažljivo prate iskopavanje Majke Svih Piramida?
Mislim da bi bilo neozbiljno izac u javnost sa konstatacijom koja nije do u detalje provjerena.
-
Gospon Macola
Jakih mi argumenata pri izbjegavanju neugodne istine.wels wrote:Mora se nos zavuc i iza kulisa.
-
ludost
- wels
Ludost,ti kao neki usplahireni djecarac.ludost wrote:Wow!wels wrote:Mislim da bi bilo neozbiljno izac u javnost sa konstatacijom koja nije do u detalje provjerena.
Otkad to igra ulogu?
Jel od onda kad je ustanovljeno i ono s poplavom?
Nauka trazi rezultat ali i strpljenje,rad i trud.
-
dzanum
pa dobro wels, reci nam bar oko cega se slazuwels wrote:ludost wrote:A zašto bi se trebao nos zavlačiti iza kulisa?wels wrote:He he! Daj link?
Mislim da bi bilo neozbiljno izac u javnost sa konstatacijom koja nije do u detalje provjerena.
-
ludost
Čekaj malo...wels wrote:Nauka trazi rezultat ali i strpljenje,rad i trud.
Jel mi pričamo o istoj nauci?
Onoj nauci koja je prvo objavila nekoliko knjiga tvrdnji pa onda otkrila da za rezultate treba strpljenje, rad i trud?
Ili onoj nauci koja godinama radi, istražuje, piše, pa tek onda postavlja tezu i brani tvrdnju - popularno odnedavno zvani 'foteljaši koji ništa ne rade'?
I zašto sad odjednom pozivanje na 'strpljenje, rad i trud'? Do sad su gotove sve satelitske, geomorfološke, sedimentne i bogtepitaj koje analize, zašto ovim za organske materije treba tako dugo?
- wels
Vec rekoh ,vidi gore.dzanum wrote:pa dobro wels, reci nam bar oko cega se slazuwels wrote:ludost wrote: A zašto bi se trebao nos zavlačiti iza kulisa?
Nacuo sam ali nisam kompetentan.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nobody wrote: Jest da su nasli zidine, stepenice, tunele i sve drugo sto piramidu cini piramidom... ali dajte molim vas. Piramida?![]()
Gdje su sfinge i faraoni...?
jooooooooojjjjj TRI PUTA MJERI JEDNOM SIJECI .... ili ISPECI PA RECI
Last edited by mIRCerka on 02/05/2006 20:36, edited 1 time in total.
- wels
A sta ce ostat za shlag na tortu?ludost wrote:Čekaj malo...wels wrote:Nauka trazi rezultat ali i strpljenje,rad i trud.
Jel mi pričamo o istoj nauci?
Onoj nauci koja je prvo objavila nekoliko knjiga tvrdnji pa onda otkrila da za rezultate treba strpljenje, rad i trud?
Ili onoj nauci koja godinama radi, istražuje, piše, pa tek onda postavlja tezu i brani tvrdnju - popularno odnedavno zvani 'foteljaši koji ništa ne rade'?
I zašto sad odjednom pozivanje na 'strpljenje, rad i trud'? Do sad su gotove sve satelitske, geomorfološke, sedimentne i bogtepitaj koje analize, zašto ovim za organske materije treba tako dugo?
-
ludost
Pa meni lično je šlag na tortu teza o superiornoj drevnoj civilizaciji koja podigne piramidu u svrhe planetarnih komunikacija, ali tako stručno i tehnološki napredno da dotična jednog dana u budućnosti izaziva poplave ako bi bila potpuno otkrivena...wels wrote:A sta ce ostat za shlag na tortu?
To je otprilike kao da kupiš novu-novcatu satelitsku antentu, dobro je iščekićaš, pa onda ideš montirati na balkon...
Niđe veze...
- wels
ludost wrote:Pa meni lično je šlag na tortu teza o superiornoj drevnoj civilizaciji koja podigne piramidu u svrhe planetarnih komunikacija, ali tako stručno i tehnološki napredno da dotična jednog dana u budućnosti izaziva poplave ako bi bila potpuno otkrivena...wels wrote:A sta ce ostat za shlag na tortu?
To je otprilike kao da kupiš novu-novcatu satelitsku antentu, dobro je iščekićaš, pa onda ideš montirati na balkon...
Niđe veze...
Pa nek je skrate za 100 metara, ostaje 200.
Opet veca od Keopsove.
-
Gospon Macola
Vala i meni.ludost wrote:jes meni godra kad se vako prati radnja fabule dijaloga
-
Goran_35
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pa kakanj nema stalni obris jer ima povrsinki kop - mijenja se oblik brda...moyda je visoko bilo ravno sta ynas....kad su pravili piramiduA wrote:Mozda sam sitnicava i formalistaali insistiram na detalju - sve dosad poznate piramide imaju horizontalnu bazu piramide, tj radjene su na ravnom placu.
ne budi tako na kraj srca bona...