Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U pravu si....za ZAPASTI...zavisi u kom se kontestu u recenici koristi!
I za LANDARATI si u pravu....i ja sam tu rijec upotrebljavala u istom znacenju......Birvaktile....!
- Njih njihovi zovu ujacima............(misli se na fratre)
- Što li to?
- Daj pa znaj, takav him adet
...
- A vidi Toge, kurvina sina, što je zajordamio - okomi se neko na sav glas na kršna zaptiju koji naiđe na konju..
- Jah i ne zajordamio, zapalo mu, naj'o se bosanskog hljeba pa sad uz'o fursat. Jakako. ...
bem ti, zbog vas cu treci put ovu knjigu procitati
- Što li to?
...
- A vidi Toge, kurvina sina, što je zajordamio - okomi se neko na sav glas na kršna zaptiju koji naiđe na konju..
- Jah i ne zajordamio, zapalo mu, naj'o se bosanskog hljeba pa sad uz'o fursat. Jakako. ...
Jedino nikada nisam cula za izraz ZAJORDAMIO..
jordamiti je ono kako danas kazu ...u al se duva-sepuriti se
- Što li to?
...
od viska glava ne boli a boldirano se moze koristiti i kao tako mu palo ili tako mu doslo da mora raditi na novu godinu=zapalo ga da radi za novu godinu
sanabe wrote:cuj onoga " al se duva" duva se u Beogradu, kod nas se folira baa
da duva se preko drine a folira se je jos manje bosanska rijec a al se duva se moze na BiH prevesti al se puse sto se kod mene u mom selu i koristi za jordam kao isama rijec jordam
da duva se preko drine a folira se je jos manje bosanska rijec a al se duva se moze na BiH prevesti al se puse sto se kod mene u mom selu i koristi za jordam kao isama rijec jordam
Imala sam poznanike iz Sandzaka........
Oni kazu "Sto se ZATEG'O".....
Imala sam poznanike iz Sandzaka........
Oni kazu "Sto se ZATEG'O".....