mmm, mnogo je divanZelena Carapa wrote:NisamNadinka wrote: Ne brini, ono je dosta sviejtlo, jesil i ga probala kod nas??![]()
u momentu slabosti nasjedoh na reklamni email i ukucah broj kartice. Ali nema kajanja, bice dobro - uglavnom sve bude...sto ne bude proslijedim prijateljicama za prigodne prilike![]()
![]()
Ima par dana vrtim se oko ovoga
ali karticu ne vadim jos.
![]()
Samo da prodje PMS...nema tog budzeta koji bi me pokrio u tim danima.
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Nadinka
#1576 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Zelena Carapa
#1577 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovamo je 59 usd, bez snizenjaNadinka wrote:Ako neka naleti na ovo na snizenju na ovim sajtovima nek prijavi pls:
- Nadinka
#1578 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Eh ovaj roskasti sam spominjala od prosle godine, on je divan mada ima sjaja pa et ko voli da malko sljasti 

- Zelena Carapa
#1579 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja do daljneg ne bih smjela povirivati na ovu temu 
- Tikvica
#1580 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni se ne svidja, nekako mi je vodena kad se stavlja (iako ne izgleda tako kad se gleda na cetkici) i spaja trepuske, smeta mi strasno sto se boja sa vrhova trepavica preslika po kapcima i ako imas sjenu ili olovku moras cistiti, ali se odmah osusi i moram mlijekom da skidam i onda ide korekcija sjene/olovkedebela wrote:i od mene 10 bodova za essence multiaction maskaru
meni jedna od najboljih za volumen i punocu trepavica je supershock maskara od avona, a cijena pristupacna cini mi se oko 9KM
- Nadinka
#1581 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Da se ja vratim na ova roskasta rumenila, ako izuzmemo ovaj dior i givenchy, mozel neki prijedlozi za ove normalne, sta ste probale, koji su najbolji..burjois? pupa? l'oreal?
- bez_ideje
#1582 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Za predlagace,odlucila sam se za ovu tus liniju i jaci karmin......Ne mogu da ga ostavim nikako,tako mi je lijep
Mozda vam i sliku natakarim..sad odo da vjezbam
Hvala na savjetima
Mozda vam i sliku natakarim..sad odo da vjezbam
Hvala na savjetima
- Nadinka
#1583 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel iko nasao ovo u CM-u ili negdje drugo
http://www.artdeco.de/en/cosmetics/make ... color-pen/
Eye Brow Color Pen
Choose this as your favourite product!
Liquid eyebrow pen with a soft felt tip
The soft felt tip of the Eye Brow Color Pen imitates hairs where they are missing. Its semi-transparent texture lets the hair look natural and perfectly defines the eyebrows. Multiple application intensifies the color. The texture dries fast, does not smudge and is preservative- and fragrance-free.
Item no. 2811.6
medium brown
http://www.artdeco.de/en/cosmetics/make ... color-pen/
Eye Brow Color Pen
Choose this as your favourite product!
Liquid eyebrow pen with a soft felt tip
The soft felt tip of the Eye Brow Color Pen imitates hairs where they are missing. Its semi-transparent texture lets the hair look natural and perfectly defines the eyebrows. Multiple application intensifies the color. The texture dries fast, does not smudge and is preservative- and fragrance-free.
Item no. 2811.6
medium brown
- Michun
#1584 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja imam burjois i to sa sjajem...fakat je dobro. Ali probaj nijansu na licu. Ponesi svoju cetku pa malo u radnji.Nadinka wrote:Da se ja vratim na ova roskasta rumenila, ako izuzmemo ovaj dior i givenchy, mozel neki prijedlozi za ove normalne, sta ste probale, koji su najbolji..burjois? pupa? l'oreal?
E sad za tebe sminka...obrve ne zaboravljat ni pod razno, malo ih potamni, primjetila sam da su malo svijetle. Smedja neka sjena i ova cetkica i docrtaj. Ako nemas, ovnak ima ovakve su 1 KM. Ova moze sinteticka.

Ti mi nekako na crvenkasto vuces a vidjela sam da nosis puno smedjih boja...
Ne znam sta imas od sjena ali recimo zlatna i dva tona smedje, smedji tus. Recimo ova kombinacija da malo "progledas"

(Ove coskove zanemari naravno, ali koga zanima mogu objasniti kako)
Vidis kako su docrtane obrve?
Karminic bi ti ovako neki uz ovu jacu kombinaciju

Opet varijacije na temu/boju. Mislim da bi ti i zelena dobro stajala, ali maslinasto zelena. Ne trava
-
Mariella
#1585 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mene svi preskociliMariella wrote:E, da i ja pitam za sebeOci zelene, sitne da sitnije ne mogu
Ten je svijetao, kosa svijetlo smedja. Stavljam sjenu, maskaru,tus, sjaj, puder, rumenilo, znaci sve
Ko ima savjete, nek pise
- Michun
#1586 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moze li jos jedan tip za karmin...bez_ideje wrote:Za predlagace,odlucila sam se za ovu tus liniju i jaci karmin......Ne mogu da ga ostavim nikako,tako mi je lijep![]()
Mozda vam i sliku natakarim..sad odo da vjezbam![]()
Hvala na savjetima
Znaci, namazi usne puderom tecnim kad stavis puder, uzmi bijelu olovku sjajnu ili sjenu sa sjajem, namazi "srce" usana i do pola usana i malo prstom razmazi. Na donju usnu isto sredinu pa malo razmazi. Tek onda crtaj usne tamnom olovkom. Jel zvuci jasno ili da trazim slike?
- Lady Saray
#1587 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sad me bas zanima kako je uradjeno ovo s coskom da ostane suplje.. kao da je sminkano preko neceg sto je kasnije sklonjeno
- Michun
#1588 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja kontam neko ce drugi...Mariella wrote:Mene svi preskociliMariella wrote:E, da i ja pitam za sebeOci zelene, sitne da sitnije ne mogu
Ten je svijetao, kosa svijetlo smedja. Stavljam sjenu, maskaru,tus, sjaj, puder, rumenilo, znaci sve
Ko ima savjete, nek pise
Ali evo na brzaka cu.
Zelene okice a sitne. Ti slobodno za svaki dan smokey eyes u zelenoj boji. Nemoj mi slucajno stavljati kreon u oko ili surmu...sto smo vec pricale. Evo nesto ovako. To znas kako se pravi? Tus mozes crni ili zeleni, koji preferiras/imas. A donji kapak bi trebala zelenom olovkom ili sjenom izvuci. U uglove ociju stavi svijetlu sjenu da malo da na velicini. I ti bi trebala malo vise maskare da naljepis

Rumenilo rozkasto/ljuibcasta nijansa, vec sam ga negdje naljepljivala.
- Michun
#1589 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma pametna si bona...stavi se komad papira, jednom rukom drzis a drugom nanosis sjenu da predje na papir. kad sklonis ostane linija. to je nako malo za nocnih varijanti ili poziranja vakoLady Saray wrote:sad me bas zanima kako je uradjeno ovo s coskom da ostane suplje.. kao da je sminkano preko neceg sto je kasnije sklonjeno
- Nadinka
#1590 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun, hvala draga, moram malo vise na obrve paziti 
zlatno/smedje imam u bezbroj varijanti ja mislim, samo sma se nesto od zlatne odbila
Rumenilo cu bas pogledati neko burjois, da je roskasto, svjetlije??
Sad nesto kontam da uzmem neku ljubicastu nijansu od art deco, imam neke ali vuku ili na purpruno ili na sivo, pa kontala neku onako vise ljubicastu
imas prijedlog? i uz nju naravno koju svijetlu verziju?
ja gledala na http://www.artdeco.de/en/cosmetics/make ... dow-pearl/
Item no. 30.80
pearly midnight blue
Item no. 30.86
pearly smokey lilac
Item no. 30.82
pearly smokey blue violet
Item no. 30.07
pearly innocent beige
Item no. 30.14
pearly italian coffee
zlatno/smedje imam u bezbroj varijanti ja mislim, samo sma se nesto od zlatne odbila
Sad nesto kontam da uzmem neku ljubicastu nijansu od art deco, imam neke ali vuku ili na purpruno ili na sivo, pa kontala neku onako vise ljubicastu
ja gledala na http://www.artdeco.de/en/cosmetics/make ... dow-pearl/
Item no. 30.80
pearly midnight blue
Item no. 30.86
pearly smokey lilac
Item no. 30.82
pearly smokey blue violet
Item no. 30.07
pearly innocent beige
Item no. 30.14
pearly italian coffee
Last edited by Nadinka on 21/01/2011 15:25, edited 1 time in total.
-
Mariella
#1591 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Izgleda samo ti savjete dajesMichun wrote:Ja kontam neko ce drugi...Mariella wrote:Mene svi preskociliMariella wrote:E, da i ja pitam za sebeOci zelene, sitne da sitnije ne mogu
Ko ima savjete, nek pise
Ali evo na brzaka cu.
Zelene okice a sitne. Ti slobodno za svaki dan smokey eyes u zelenoj boji. Nemoj mi slucajno stavljati kreon u oko ili surmu...sto smo vec pricale. Evo nesto ovako. To znas kako se pravi? Tus mozes crni ili zeleni, koji preferiras/imas. A donji kapak bi trebala zelenom olovkom ili sjenom izvuci. U uglove ociju stavi svijetlu sjenu da malo da na velicini. I ti bi trebala malo vise maskare da naljepis
Hvala na odgovoru
- Michun
#1592 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kako bi se ti slozila sa ovom bojom?Nadinka wrote:Michun, hvala draga, moram malo vise na obrve paziti
Sad nesto kontam da uzmem neku ljubicastu nijansu od art deco, imam neke ali vuku ili na purpruno ili na sivo, pa kontala neku onako vise ljubicastuimas prijedlog? i uz nju naravno koju svijetlu verziju?

Ljubicaste sjene moras paziti da ne budes ko da si plakala. Ljubicaste, roze i crvene sjene taj efekat daju.
Evo recimo meni je ova nijansa super.

Ima dior koliko ja znam i uz nju imas verziju za kombinovati i svijetla i neka smedja.

Za neke druge marke ne znam, morala bi malo pgledati po gradu. Ako vidim sta preko vikenda, javim ti.
- Nadinka
#1593 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Dobra mi djeluje ta nijansa rumenila skroz.
A ljubicaste sjene, nekad sam imala tako dobru nijansu iz oriflame-a, bas je bila famozna, onako tamna sa sjajem. Imala sam i collistarovu jednom bas lijepu.
a evo napisala sam ti neke art deco, o kojih su dvije kao ljubicaste koje sam gledala sad na sajtu.
nego imal kod nas ovih http://www.artdeco.de/en/cosmetics/make ... rals/eyes/ od art deco-a, nesto ne znam da sma primjetila, vidi te ljubicaste sto je dobra.
Dior ima onu jednu paletu sa prelijepom ljubicastom, ali mi se ne daje sto km:)
ovu::

A ljubicaste sjene, nekad sam imala tako dobru nijansu iz oriflame-a, bas je bila famozna, onako tamna sa sjajem. Imala sam i collistarovu jednom bas lijepu.
a evo napisala sam ti neke art deco, o kojih su dvije kao ljubicaste koje sam gledala sad na sajtu.
nego imal kod nas ovih http://www.artdeco.de/en/cosmetics/make ... rals/eyes/ od art deco-a, nesto ne znam da sma primjetila, vidi te ljubicaste sto je dobra.
Dior ima onu jednu paletu sa prelijepom ljubicastom, ali mi se ne daje sto km:)
ovu::

- Michun
#1594 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Izgleda samo ti savjete dajesMichun wrote: Ja kontam neko ce drugi...
Ali evo na brzaka cu.
Zelene okice a sitne.Ti slobodno za svaki dan smokey eyes u zelenoj boji.Nemoj mi slucajno stavljati kreon u oko ili surmu...sto smo vec pricale. Evo nesto ovako. To znas kako se pravi? Tus mozes crni ili zeleni, koji preferiras/imas. A donji kapak bi trebala zelenom olovkom ili sjenom izvuci. U uglove ociju stavi svijetlu sjenu da malo da na velicini. I ti bi trebala malo vise maskare da naljepis
Hvala na odgovoru
A zasto ne ista boja sjene i ociju? Zelene oci imaju tu prednost. Plave sjene uz plave oke su malo problematicne, znaju biti "seljacke". Jesi vidjela kako je lijepa ova seka? Ovo ti je svakodnevna varijanta, ono da ne razmisljas a da ti oci budu vauuu
-
Mariella
#1595 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nista onda, veceras se sminkam kao na slici
Ili bar pokusavam 
- Zelena Carapa
#1597 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
uh ovo je itekako tacno..mene jednom tako nasminkase, isto mlada iz cekrcicaMichun wrote: Plave sjene uz plave oke su malo problematicne, znaju biti "seljacke".
- Nadinka
#1598 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Trebala si samo jos onaj pink ruz staviti, sjecate se tog look-aZelena Carapa wrote:uh ovo je itekako tacno..mene jednom tako nasminkase, isto mlada iz cekrcicaMichun wrote: Plave sjene uz plave oke su malo problematicne, znaju biti "seljacke".
- Michun
#1599 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Lude '80 
I ja jednom kontam haj da me nasminka neko ko zna i u onoj radnji kod pozorista se upisem za sminkanje. Dal' je bas gosh bila promocija. Prvo mi nije umjela prekriti podocnjake pa je namazala slojeva korektora tako da sam bila ko pretucena zena koja skriva modrice i onda mi je stavila liht blu sjenu i plavu olovku. Govorimo o prije dvije god. znaci boja mali milion
Roze sjaj i bez rumenila.
Vratim se na poso i svi primjete 
I ja jednom kontam haj da me nasminka neko ko zna i u onoj radnji kod pozorista se upisem za sminkanje. Dal' je bas gosh bila promocija. Prvo mi nije umjela prekriti podocnjake pa je namazala slojeva korektora tako da sam bila ko pretucena zena koja skriva modrice i onda mi je stavila liht blu sjenu i plavu olovku. Govorimo o prije dvije god. znaci boja mali milion
Last edited by Michun on 21/01/2011 16:17, edited 1 time in total.
-
angy
#1600 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun mozes li mi moooooolim te objasniti kako se nasminkati kao na drugoj slici u zadnjem postu koji si pisala,ona slika za koju si rekla da ti je dobra kombinacija??? Pliiiiiiz 

ali karticu ne vadim jos.