Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post Reply
Škobo Habu

#1576 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Škobo Habu »

Не само да није једногласно, него је уз значајно мањи број гласова. То није 84 према 87, него 84 према 107. Јер 20 њих који су напустили образлагали су и рекли зашто напуштају. Између осталих Азербејџан и неке друге земље. Дакле 107 земаља није желело да се сагласи с њиховим предлогом. А да вам не причам како је дошло до ових 84, од којих би реално гласало 60 њих, можда ни толико. Тако што су их притискали, претили, све оно што сам рекао. Детаљи ће испливавати”, рекао је Вучић и додао: „Ја сам вечерас овде завршио каријеру.” „Многе ми ствари неће опростити, ово је било ексер у сандуку. Они су урадили све да нас понизе, а ми смо се винули у висине”, казао је председник Србије.

Вучић је рекао да морамо наставити да радимо на напретку економије и да морамо наставити да разговарамо с браћом Бошњацима, посебно онима који живе у Србији. „Ми морамо заједнички од сутра да се боримо за будућност”, казао је он. Одговарајући на питање коме неће рећи хвала, каже да су многи у питању. „Доста ми је лицемерја, удараца испод појаса, разних амандмана. Ми смо људи данас 15 минута пре почетка седнице да објашњавамо људима да то нису наши амандмани. Јурио Горан од стола до стола и објашњавао. Сви су нас потценили, њихове процене су биле да ће имати преко 110 гласова за, а оних који нису подржали резолуцију било је 107. Хвала свима који су били уз нас ”, рекао је ВОбјаснио је колико је уморан након свега и да жури на лет из Њујорка, па се упутио ка хотелу, а реч је преузео шеф српске дипломатије Марко Ђурић, који је рекао да је један од најважнијих резултата данашњег гласања то што ће два пута размислити свако ко жели да иде против Србије. „Ми смо на најтежој теми имали 107 земаља које нису подржале супротну страну. Нама је широко поље сада по свим питањима, наставићемо да градимо систем на који Србија може да се ослони. А председник Вучић је својим везама урадио огроман део посла. Многи лидери су због личних односа с њим одлучили да не подлегну притиску силе”, казао је Ђурић.учић.

[media] https://www.politika.rs/scc/clanak/6161 ... u-karijeru [/media]
splinter

#1577 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by splinter »

APSURDNA TEZA
Saša Kajkut kritikovao usvojenu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, objavio je fotografiju na Facebooku

https://www.klix.ba/sport/nogomet/sasa- ... /240524048

Trebamo se kao klub odreći ovog poganog, ulojenog i iskompleksiranog stvorenja. Izbrisati ga iz svih arhiva, evidencija, prekrižiti njegovo ime u klubu za sva vremena, zabraniti mu pristup stadionu, a po mogoćnosti i gradu. Reagovati što prije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1578 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 24/05/2024 10:51
Chmoljo wrote: 24/05/2024 10:34
palermo wrote: 24/05/2024 10:24 I znaci, umjesto da usvajanje Rezolucije se shvati kao pobjeda svih onih koji ovu drzavu smatraju svojom i bude izrqz jedinstva ovog naroda, mi cemo je koristiti u stranacke svrhe. Tja....
šta od tebe očekivati nego odron komentar.

nas optužuješ što konstatujemo ono što vidimo svojim očima. normala.

"nije napao čovjeka nego kameru" mantranje :thumbup:
našao si se u mom komentaru. I trebao si.
Naravno da sam se nasao, jer takvi poput tebe mrze da ih se podsjeca koliki je promasaj SDA i na unutrasnjem i na vanjskom planu.
Karikaturist

#1579 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Karikaturist »

splinter wrote: 24/05/2024 11:26 APSURDNA TEZA
Saša Kajkut kritikovao usvojenu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, objavio je fotografiju na Facebooku

Trebamo se kao klub odreći ovog poganog, ulojenog i iskompleksiranog stvorenja. Izbrisati ga iz svih arhiva, evidencija, prekrižiti njegovo ime u klubu za sva vremena, zabraniti mu pristup stadionu, a po mogoćnosti i gradu. Reagovati što prije.
Nema potrebe, samo ne pridavati mu znacaj.
Ovi sa kliksa nisu normalni da sve ovo objavljuju - oni ne znaju kad je dno i kad treba znati. Pravi su vaserski medij.
laik1981

#1580 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by laik1981 »

Dupli_skalp wrote: 24/05/2024 10:54 Image

prava trojka :wink:
Zanimljivo, sve SDP-ovci ili ti ga komunjare :mrgreen:
No Mind

#1581 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by No Mind »

Karikaturist wrote: 24/05/2024 11:27

Ovi sa kliksa nisu normalni da sve ovo objavljuju - oni ne znaju kad je dno i kad treba znati. Pravi su vaserski medij.
Ja isto mislim da se ne smije ignorisati bolest. Bolje da se zna ko su bolesni pojedinci, i ako moze ebat drzavu, ne mora nas ljude u zdrav mozak. Ako ikako ima veze financijiski sa nasom stranom, samo kulturno odhebati, nek u Mordoru zaradjuje sebi!
Chloe
Photo mod

#1582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chloe »

Škobo Habu wrote: 24/05/2024 10:18
Chloe wrote: 24/05/2024 10:05

Evo, ovo sam našla o njemu i rezoliciji o Srebrenici:

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ebe/543671

https://www.portalanalitika.me/clanak/i ... srebrenici

Razumijem animozitet, ma o kome da je riječ , al ne razumijem potrebu da se tvrdi nešto što nije.
Dio sam naroda koji je trebao nestati, jedinstvom i snagom opstali smo, juče smo imali historijski trenutak, mi pišemo historiju,
i svi smo dočekli usvajanje rezolucije sa aplauzom, pa i ovi moji autonomaši, :D
spominjanje Bakira u onakvom konteskstu te stavljanje u ravan s drugom stranom je nepotrebno, posebno jer nije istina.

Idemo dalje ... :bih:
E, golemo. Jedno pismo i jedan sastanak sa političkim predstavnicima Bošnjaka u CG. :roll:

Ja mislim, mada ja nisam nikakav autoritet po tom pitanju, da je Izetbegović jr. trebao da uloži mnogo višer napora, snage i autoriteta prema određenim zemljama, posebice islamskog svijeta, da bi njegovo zalaganje bilo daleko vidljivije - kao PREDSJEDNIKA NAJVEĆE BOŠNJAČKE STRANKE i samozvanog "lidera Bošnjaka".

Realno gledajući, više je Lagumdžija uradio za preživjele Srebreničane nego li Alijin sin, koji se konstantno busa u prsa nekakvim liderstvom.

SDA, u pripremi rezolucije i logističkim aktivnostima, ima najmanju ulogu i to treba stalno napominjati kad god Izetbegović jr. posegne za floskulama poput one "kako je SDA garant opstanka Bošnjaka".
Slažem se da je trebao, ako su ovo iz dva članka sve što je uradio ... kao i da je Lagumdžija odradio dobar posao, sinoć sam ga gledala :thumbup:

Što se tiče same rezolucije i njene pripreme, ona je krenula iza rata, dokumentovanjem, odnosno dokazivanjem svega što se desilo, što je potvrđeno Haškim presudama, rezolucija je pečat na sav rad od Dejtona do juče, priprada Srebrenici, Bošnjacima i BiH. Ne bi trebala biti oružje za političko potkusurivanje i prepucavanje.

Mislim da 8327 žrtava srebreničkog genocida takav stav zaslužuje.
dr_Evil

#1584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 24/05/2024 11:37
Slažem se da je trebao, ako su ovo iz dva članka sve što je uradio ... kao i da je Lagumdžija odradio dobar posao, sinoć sam ga gledala :thumbup:

Što se tiče same rezolucije i njene pripreme, ona je krenula iza rata, dokumentovanjem, odnosno dokazivanjem svega što se desilo, što je potvrđeno Haškim presudama, rezolucija je pečat na sav rad od Dejtona do juče, priprada Srebrenici, Bošnjacima i BiH. Ne bi trebala biti oružje za političko potkusurivanje i prepucavanje.

Mislim da 8327 žrtava srebreničkog genocida takav stav zaslužuje.
Dobro, ali smijemo li zadrzati pravo da izdaju oko tuzbe i dalje fakturisemo El-Baketu?

Ostalo se slazem :D
DonieBrasco

#1585 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by DonieBrasco »

Samo polako da se ovi otrijezne od proslave jos jedne pobede, pa kad ih realnost poklopi. :izet:
Porodice Foht

#1586 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Porodice Foht »

basicm wrote: 24/05/2024 11:00 Jel ko gledao Lagumdziju na dnevniku d ftv? Rekao je dosta o temi.
Gledao ga. Bas je bio dobar. Kazao kakva je rovovska borba se vodila a njih bilo samo troje u Misiji BiH. Zlatko je klasa i sreca nasa da je bio bas on gore ove dane i mjesece. :bih:
JovicSA

#1587 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by JovicSA »

laik1981 wrote: 24/05/2024 11:31

Ja rekoh na onoj temi o Konakoviću da je ljevica generalno davala bolje političare. Lagumdžija volio ga neko ili ne je enterprise za mnoge...da ne spominjemo veličine Bogić-Bogićević, jednostavno desnica i taj desni centar salbo šta imaju za ponuditi.
doktor78

#1588 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by doktor78 »

Karikaturist wrote: 24/05/2024 11:27

Za klik više i rođenu majku bi prodali.
dr_Evil

#1589 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by dr_Evil »

JovicSA wrote: 24/05/2024 11:53
Ja rekoh na onoj temi o Konakoviću da je ljevica generalno davala bolje političare. Lagumdžija volio ga neko ili ne je enterprise za mnoge...da ne spominjemo veličine Bogić-Bogićević, jednostavno desnica i taj desni centar salbo šta imaju za ponuditi.
SDP i ljevica su ne samo kod nas, nego generalno oduvijek bila krema drustva. Lagumdzija je jedan od najboljih politicara poslije ratne BiH, vjerovatno osim Nijaza niko mu nije u rangu bio, naglasak na iza rata.

Problem Zlagumdzije je sto je jos od rata bio samo privjesak srpske familije Izetbegovic. U talu ili ucijenjen to samo on zna.. I zbog toga cemo ga pamtit samo po losem i kao grobara socijaldemokratije, ovo mu je vjerovatno kruna karijere, pored onog sto je uspio u nekom trenutku Aluminij uvesti u sistem.
palermo

#1590 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 24/05/2024 11:26
Chmoljo wrote: 24/05/2024 10:34

šta od tebe očekivati nego odron komentar.

nas optužuješ što konstatujemo ono što vidimo svojim očima. normala.

"nije napao čovjeka nego kameru" mantranje :thumbup:
Naravno da sam se nasao, jer takvi poput tebe mrze da ih se podsjeca koliki je promasaj SDA i na unutrasnjem i na vanjskom planu.
Kalav god da sam ja, vaki, naki.....to opet ne moze izbrisati cinjenicu da ti i jos par vas i ovo koristite u stranacke svrhe.....
Hakiz

#1591 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Hakiz »

Već počelo prisvajanje rezolucije? Ni 24 sata nije prošlo.

Ne treba nama neprijatelj...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1592 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Truba »

a ja kad kažem da su komunjare omniprezentne i da imaju pipke svuda i svoju razgranatu mrežu gdje jedan drugog uvaljuju na osnovu stare slave meni se čude
dr_Evil

#1593 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 24/05/2024 12:09
a ja kad kažem da su komunjare omniprezentne i da imaju pipke svuda i svoju razgranatu mrežu gdje jedan drugog uvaljuju na osnovu stare slave meni se čude
Komunjare po profesiji. I da to je istina. Svugdje su.. SDP, HDZ, SDFA, SNSD, SDS, komplet drzavna uprava, OZNA sve DOZNA.
laik1981

#1594 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by laik1981 »

palermo wrote: 24/05/2024 11:59
Chmoljo wrote: 24/05/2024 11:26

Kalav god da sam ja, vaki, naki.....to opet ne moze izbrisati cinjenicu da ti i jos par vas i ovo koristite u stranacke svrhe.....
Vise u politicke svrhe nego u stranacke. Jasno je svima koja politicka opcija je zasluzna za ovo, a koja je razorila sve sto je mogla razoriti i sasvim je legitimno isticati zasluge i za jedno i za drugo.
milib988

#1595 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by milib988 »

Bitno da se Fazla uvalio, ne znam ako mi ne odgovara taj tip...
No Mind

#1596 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by No Mind »

Najplasticniji primjer za to ti je hrvatski HDZ a lokalna ekspozitira se u najmanju ruku moze pohvaliti "nekim" prominentnim clanovima sa historijom u KPJ, ali ne moramo sad o detaljima, ko su ti :D Offtopic je
Hakiz

#1597 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Hakiz »

Bivši direktor fabrike za proizvodnju aviona za potrebe JNA podržava ovu poruku.
Škobo Habu

#1598 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Škobo Habu »

dr_Evil wrote: 24/05/2024 11:59

SDP i ljevica su ne samo kod nas, nego generalno oduvijek bila krema drustva. Lagumdzija je jedan od najboljih politicara poslije ratne BiH, vjerovatno osim Nijaza niko mu nije u rangu bio, naglasak na iza rata.

Problem Zlagumdzije je sto je jos od rata bio samo privjesak srpske familije Izetbegovic. U talu ili ucijenjen to samo on zna.. I zbog toga cemo ga pamtit samo losem i kao grobara socijaldemokratije, ovo mu je vjerovatno kruna karijere, pored onog sto je uspio u nekom trenutku Aluminij uvesti u sistem.
Za Lagumdžiju se može reći svašta kod je vedrio i oblačio u SDP-u, no jedno mu se ne može osporiti a to je da je veliku mangup.

Postoji angdota iz rata koja kaže da je Lagumdžija generala Unprofor-a, generala Phillipe Morillona, u svojoj kancelariji dočekao sa nogama na stolu.
Dupli_skalp

#1599 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Dupli_skalp »

Karikaturist wrote: 24/05/2024 11:15
Dupli_skalp wrote: 24/05/2024 11:13
Dogmano wrote: 24/05/2024 11:10 I da će tu istu BiH predstavljati ljudi profila Lagumdžije i Bećirovića / Komšića a da će Srbe i Srbiju predstavljati Đurić i Vučić. Kada stvari stavimo u ovaj kontekst, tek tada vidimo šta smo, kako smo i dokle smo. :bih:

Pozdrav!
čim ti dovodiš u istu ravan jednog lagumdžiju, komšića i bećirovića sa dokazanim sljedbenicima genocidne četničke politike poput vučića, đurića i njima sličnim, sve je jasno.
Od tolikog posta si se uhvatio ovog dijela i ni njega ne znas intepretirati.
eto nek ti znaš.

povlačenje bilo kakvih paralela bećirović, komšić, lagumdžija sa vučićem i njegovom zločinačkom velikosrpskom ideologijom koja je i dovela do genocida je bljutavo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1600 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 24/05/2024 11:59
To se zove zamjena teza - te politike koje branis srebrenicu koriste u dnevno politicke svrhe, pozivaju se na nju izmedju ostalog i kada treba objasniti kako su ostali izdajnici. A sada se dokazalo koliko namjerno nije uradjeno.

I kada se to spomene, onda je strancarenje.

Da ti pravo kazem, jebe mi se sta ti i tebi slicni mislite. Jedino mozete spinovati o jedinstvenosti i kako treba nastupati zajedno, al sve dok se u opoziciji ili kad treba opravdati nerad i promasaje.

To sto sada vidimo na ovim primjerima kako se vanjska politika moze drugacije voditi, to se zove strancarenjem.

Zovi kako hoces, ali meni je to sto sad svi vidimo najblize izdaji.
Post Reply