Naša stranka

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1576 Re: Naša stranka

Post by JoseMujica »

Prpa.ba wrote: 08/09/2024 11:59 Naravno da nismo isti.

Tebi smeta glasanje DF-a za Poplasena jer se boris protiv nacionalista i tronosca, ali su ti crnolistasi, Dodici, Covici, Cavare, Kriste, Vukoje i ostali partneri za prosperitetnu buducnost jer si hrabar i kozmopolita koji mete ispred svojih (tj. bosnjackih) vrata.

Meni ipak smeta sve od navedenog.

Hvala Bogu da ne dijelimo istu stranu, da dijelimo - zabrinuo bih se. :kiss:
u klijentelističkim odnosima nema principa....tu ljudi nalaze opravdanje za sve
Prpa.ba

#1577 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

Kad DF glasa za Poplasena to je partnerstvo za razbijanje drzave, kada partneri HNS-a glasaju za Vukoju, Cavaru i ekipu, to je gradjenje povjerenja, relaksacija odnosa i deblokiranje europskog puta.

I prehrabrost.

:mrgreen:
miop

#1578 Re: Naša stranka

Post by miop »

Prpa.ba wrote: 08/09/2024 11:59 Naravno da nismo isti.

Tebi smeta glasanje DF-a za Poplasena jer se boris protiv nacionalista i tronosca, ali su ti crnolistasi, Dodici, Covici, Cavare, Kriste, Vukoje i ostali partneri za prosperitetnu buducnost jer si hrabar i kozmopolita koji mete ispred svojih (tj. bosnjackih) vrata.

Meni ipak smeta sve od navedenog.

Hvala Bogu da ne dijelimo istu stranu, da dijelimo - zabrinuo bih se. :kiss:
On se bori samo protiv bosnjackih nacionalista, a hrvatski i pogotovo srpski su mu pozeljni partneri.
tap3ah75

#1579 Re: Naša stranka

Post by tap3ah75 »

kuglanje_ze wrote: 07/09/2024 21:41
Što se tiče Behije Kulović iz Kaknja, izuzetna žena. Sva ekipa NS Kakanj je nekako nadrealna grupa, kao da nisu s ovih prostora. Odličan tim, stari rokeri, vrlo obrazovani. Uvijek su me oduševljavali svojim radom i idejama. Na žalost ostatak ZDK ih nije pratio.
E bogami ću im reći sutra kad ih vidim da ih hvalite na forumu
:-D
STR69

#1580 Re: Naša stranka

Post by STR69 »

kuglanje_ze wrote: 08/09/2024 11:08
STR69 wrote: 08/09/2024 09:32
HelaS wrote: 08/09/2024 09:26

Njegovo je pravo kojoj će se stranci pridružiti, kojoj ideologiji približiti i na kojoj, na čijoj će listi biti kandidat, i primitivno je ruganje, ismijavanje i taj seljački način diskreditacije. Niko se nije rugao DF-ovcima, počev od predsjednika im sve do zadnjeg člana kad su iz socijaldemokratske stranke prešli u novu i primakli se na metar desnoj SDA, ili SDA-ovcima koji su ostali bez pola članstva zbog osnivanja desetine novih stranaka, sve nezadovoljnih tretmanom i slabim plaćanjem

:thumbup: :thumbup: :bih:
Ja mu se ne rugam, čovjek nastavlja slijediti istu ideologiju, to je za poštovanje, doduše, u drugom pakovanju. Bilo bi pošteno da su svi iz NS osvanuli na ovakvim plakatima, svakako su već godinama samo HDZ proxy.
Prvo pometite svoje dvorište pa nekome solite pamet. Nosilac liste SDA u Zenici je Faruk Hodžić, koji je niz godina bio predsjednik gradskog odbora DF, biran i u kantonalnu skupštinu ispred DF. Sad je od jednom postao uzdanica SDA. Još jedan dokaz da su SDA I DF ista ideologija i da je Željko Komšić u predsjedništvu BiH kukavičije jaje SDA.
Kakvo moje dvorište? Ako ćemo za koga sam glasao na prošlim izborima, upravo ga metem. Ako ću korektno, svi ovi koje si spomenuo su isti qrtz kao i Našisti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1581 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

tap3ah75 wrote: 08/09/2024 12:23
Što se tiče Behije Kulović iz Kaknja, izuzetna žena. Sva ekipa NS Kakanj je nekako nadrealna grupa, kao da nisu s ovih prostora. Odličan tim, stari rokeri, vrlo obrazovani. Uvijek su me oduševljavali svojim radom i idejama. Na žalost ostatak ZDK ih nije pratio.
Nema sanse Behija jelde?

Previse je kandidata, rasut ce se glasovi i opet ce uzet ovaj Bajtarevic.
tap3ah75

#1582 Re: Naša stranka

Post by tap3ah75 »

_BataZiv_0809 wrote: 08/09/2024 12:27
tap3ah75 wrote: 08/09/2024 12:23
Nema sanse Behija jelde?

Previse je kandidata, rasut ce se glasovi i opet ce uzet ovaj Bajtarevic.
Ko zna ... mozda žene glasaju za nju
A možda i kažu muževima - nema više hopa cupa ako ne glasaju i oni za nju.
:lol:

Ima Almedin - izašao iz SDA - kao vole ga ljudi
Ima i SDP - ali mislim da su se oni provalili (ali ko zna)
I naravno uvijek je tu Mandr ... pardon Mirnes.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1583 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

tap3ah75 wrote: 08/09/2024 12:36
Ko zna ... mozda žene glasaju za nju
A možda i kažu muževima - nema više hopa cupa ako ne glasaju i oni za nju.

Ima Almedin - izašao iz SDA - kao vole ga ljudi
Ima i SDP - ali mislim da su se oni provalili (ali ko zna)
I naravno uvijek je tu Mandr ... pardon Mirnes.
Madr....Mirnes je i prosle jedva uzeo.
Sedmedin je tu uradio posao i ulogu DF-a za SDA.
Point.

#1584 Re: Naša stranka

Post by Point. »

kuglanje_ze wrote: 08/09/2024 11:53
Point. wrote: 08/09/2024 11:24
kuglanje_ze wrote: 08/09/2024 11:08

Prvo pometite svoje dvorište pa nekome solite pamet. Nosilac liste SDA u Zenici je Faruk Hodžić, koji je niz godina bio predsjednik gradskog odbora DF, biran i u kantonalnu skupštinu ispred DF. Sad je od jednom postao uzdanica SDA. Još jedan dokaz da su SDA I DF ista ideologija i da je Željko Komšić u predsjedništvu BiH kukavičije jaje SDA.
Kako uvijek okrenete priču ka Komšiću to je za izučavanja.
Zato što je to najbolji primjer jedinstvene ideologije SDA i DF.
Možemo mi pretresati i liste SDA i ukazivati na kupljene diplome, nepotizam, uhljebe, privredni kriminal, osobe koje s čakijama bodu školske dtugare pa su odjednom lideri stranke. .. Ali ne padamo tako nisko, to je odlika SDA botova.

O odnosu SDA-HDZ, bolje ne pričati. Jače koalicije u razbijanje države odavno nije bilo.
Tema o NS i zbliživanja iste sa HDZ a ti smaraš sa SDA, DF i ŽK. Kažem, za izučavanja su te tehnika razvlačenja priče na drugi kolosjek.
kuglanje_ze

#1585 Re: Naša stranka

Post by kuglanje_ze »

Point. wrote: 08/09/2024 15:38
kuglanje_ze wrote: 08/09/2024 11:53
Point. wrote: 08/09/2024 11:24
Kako uvijek okrenete priču ka Komšiću to je za izučavanja.
Zato što je to najbolji primjer jedinstvene ideologije SDA i DF.
Možemo mi pretresati i liste SDA i ukazivati na kupljene diplome, nepotizam, uhljebe, privredni kriminal, osobe koje s čakijama bodu školske dtugare pa su odjednom lideri stranke. .. Ali ne padamo tako nisko, to je odlika SDA botova.

O odnosu SDA-HDZ, bolje ne pričati. Jače koalicije u razbijanje države odavno nije bilo.
Tema o NS i zbliživanja iste sa HDZ a ti smaraš sa SDA, DF i ŽK. Kažem, za izučavanja su te tehnika razvlačenja priče na drugi kolosjek.
Kako je tema NS, kad ste našli nekog random lika s liste HDZ i zalijepili ga ovdje. Nije bio član stranke i tu je trebao biti kraj.
Spinujete glupostima i onda kad se odgovori...
Prpa.ba

#1586 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

Nestranacki kandidat s liste.

STR69

#1587 Re: Naša stranka

Post by STR69 »

_BataZiv_0809 wrote: 08/09/2024 11:34 Ali kako se na hinjaka provuce teza da su NS i HDZ isto :thumbup:
Nisu isto, ZNA SE ko se u tom odnosu pita.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1588 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

STR69 wrote: 08/09/2024 17:19
_BataZiv_0809 wrote: 08/09/2024 11:34 Ali kako se na hinjaka provuce teza da su NS i HDZ isto :thumbup:
Znam sad i ko botuje. Hvala.
STR69

#1589 Re: Naša stranka

Post by STR69 »

_BataZiv_0809 wrote: 08/09/2024 17:27
Jel to neka prijetnja?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1590 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

STR69 wrote: 08/09/2024 17:28
_BataZiv_0809 wrote: 08/09/2024 17:27

Jel to neka prijetnja?
Gluho bilo :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1591 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

Pa Komsic je epitom za sustinsku promjenu dresa svima nama kojima je on svojevremeno bio nada da ce gradjanska drzava zazivjeti i da nece biti bitno ko za koga glasa.

Ja znam da je tebi fokus na tome da je Komsic bolji izbor od Covica u Predsjednistvu, ali to je samo jedan dio price o njemu.

Drugi je ovo sto pisu forumasi gradjanske provinijecije i mislim da je konacno vrijeme da i taj sentiment pocnes uvazavati. Ako zelis biti shvacen kao ravnopravan diskutant na ovim temama, naravno. Tvoj izbor.

Komsic je sve antiSDA glasove isporucio toj istoj SDA.

Sav bijes koji smo mi osjecali spram SDP-a nakon katastrofalne Vlade Platforme, kad su oni otisli u zagrljaj SDA mi smo usmjerili na glasanje za tad novoosnovanu DF.

I sta je Komsic uradio sa nasim glasovima? Kome ih je isporucio i kome ih i dalje uredno isporucuje? SDA. DF je postao lijevo krilo SDA i njihov najvjerniji saveznik u historiji visestranacja u BiH.

Njegov intervju Senadu iz decembra 2019. nakon rusenja prve vlade Trojke ostat ce mi zapamcen kao nesto najljigavije i najpodlije ikad vidjeno na tv-u.

To je izdaja i sustinska promjena dresa zbog kojeg ga njegovi ex glasaci proklinju. To sto je pri tome on jos i niskorist to je pride.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1592 Re: Naša stranka

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote: 08/09/2024 17:50
Njegov intervju Senadu iz decembra 2019. nakon rusenja prve vlade Trojke ostat ce mi zapamcen kao nesto najljigavije i najpodlije ikad vidjeno na tv-u.
Je li ono bjese da je pijqn bio? Ili ono tad bjese da je prema senadu bio samo pdvratan pa mu na kraju rekao da mu vraca za nesto? :?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1593 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 08/09/2024 17:53
Je li ono bjese da je pijqn bio? Ili ono tad bjese da je prema senadu bio samo pdvratan pa mu na kraju rekao da mu vraca za nesto? :?
Necu Zukorlica hocu Nenadica Senade...

Hocu da Hrvat bude premijer Vlade KS...

Mario Nenadic sistem vrijednosti bolan Senade kako ne shvatas.....

Senci ga blijedo gleda i kaze mu, jesi uzeo pare za ovo? Koliko? :lol:
Point.

#1594 Re: Naša stranka

Post by Point. »

Pa Komsic je epitom za sustinsku promjenu dresa svima nama kojima je on svojevremeno bio nada da ce gradjanska drzava zazivjeti i da nece biti bitno ko za koga glasa.

Ja znam da je tebi fokus na tome da je Komsic bolji izbor od Covica u Predsjednistvu, ali to je samo jedan dio price o njemu.

Drugi je ovo sto pisu forumasi gradjanske provinijecije i mislim da je konacno vrijeme da i taj sentiment pocnes uvazavati. Ako zelis biti shvacen kao ravnopravan diskutant na ovim temama, naravno. Tvoj izbor.

Komsic je sve antiSDA glasove isporucio toj istoj SDA.

Sav bijes koji smo mi osjecali spram SDP-a nakon katastrofalne Vlade Platforme, kad su oni otisli u zagrljaj SDA mi smo usmjerili na glasanje za tad novoosnovanu DF.

I sta je Komsic uradio sa nasim glasovima? Kome ih je isporucio i kome ih i dalje uredno isporucuje? SDA. DF je postao lijevo krilo SDA i njihov najvjerniji saveznik u historiji visestranacja u BiH.

To je izdaja i sustinska promjena dresa zbog kojeg ga njegovi ex glasaci proklinju. To sto je pri tome on jos i niskorist to je pride.
And here we go again. Komšić, Komšić, Komšić, sda, sda, sda. Ja razumijem ogorčenost pojedinih na vezivanje zastava sa SDA ali isto tako ne razumijem nedostatak ogorčenosti prema slabosti NS (na čijoj smo temi) prema HDZu u ovom periodu Trojke. Ljudi su pogazili osnovni princip svoje postojanosti a to je da neće sa nacionalistima. I to je nekima ok, eto morali su. Jašta su.

Još i glasati za njihove ljude sa crnih lista što je isto bilo big no no u njihovom programu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1595 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 09/09/2024 05:58
And here we go again. Komšić, Komšić, Komšić, sda, sda, sda. Ja razumijem ogorčenost pojedinih na vezivanje zastava sa SDA ali isto tako ne razumijem nedostatak ogorčenosti prema slabosti NS (na čijoj smo temi) prema HDZu u ovom periodu Trojke. Ljudi su pogazili osnovni princip svoje postojanosti a to je da neće sa nacionalistima. I to je nekima ok, eto morali su. Jašta su.

Još i glasati za njihove ljude sa crnih lista što je isto bilo big no no u njihovom programu.
I tako ja napisa traktat a ti ni habera. Bar da kazes razumijem, ali se ne slazem :roll:

NS nije otisla sa nacionalistima sa kojima se bori za glasove-SDA.

Jedno milijardu puta ti je objasnjeno da na izborne pobjednike iz druga dva korpusa ne mozes uticati.

Glasanje za Cavaru je los potez.
Point.

#1596 Re: Naša stranka

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 09/09/2024 06:52
Point. wrote: 09/09/2024 05:58

I tako ja napisa traktat a ti ni habera. Bar da kazes razumijem, ali se ne slazem :roll:

NS nije otisla sa nacionalistima sa kojima se bori za glasove-SDA.

Jedno milijardu puta ti je objasnjeno da na izborne pobjednike iz druga dva korpusa ne mozes uticati.

Glasanje za Cavaru je los potez.
Napisao sam ti gore da razumijem ali i šta ne razumijem.

Onda u biti NS je nacionalna stranka Bošnjaka ako se bori za glasove sa SDA, ili sam pogrešno protumačio?

Ako znaju šta ih čeka sa druge strane zašto uopšte obećavaju nešto što znaju da ne mogu izguratl? Zašto ne biti otvoren i reći nećemo isključivo sa bošnjačkim nacionalistima iz SDA ali sa hrvatskim i srpskim iz HDZ i SNSD hoćemo, jer nemamo drugog izbora? Imali su izbora, ne biti u vlasti ako im se nacionalisti svih vrsta toliko gade.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1597 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 09/09/2024 07:00 Napisao sam ti gore da razumijem ali i šta ne razumijem.

Onda u biti NS je nacionalna stranka Bošnjaka ako se bori za glasove sa SDA, ili sam pogrešno protumačio?

Ako znaju šta ih čeka sa druge strane zašto uopšte obećavaju nešto što znaju da ne mogu izguratl? Zašto ne biti otvoren i reći nećemo isključivo sa bošnjačkim nacionalistima iz SDA ali sa hrvatskim i srpskim iz HDZ i SNSD hoćemo, jer nemamo drugog izbora? Imali su izbora, ne biti u vlasti ako im se nacionalisti svih vrsta toliko gade.
Ne moze se reci da je nacionalna stranka, ali se moze reci da za NS glasa proBiH glasacko tijelo.

Ja sam njihovo obecanje upravo tako i shvatio. Nece se prodat i prepustit moje glasove kontra Sebije toj istoj Sebiji.

Meni kao glasacu je bitno da nema korupcijskih skandala i da se javnim novcem upravlja odgovornije nego do sada i to je ono u cemu NS skupa sa ostatkom Trojke za sada uspjeva.

A stranke postoje da budu u vlasti. A u vlasti te cekaju hijene i blato. Dok su bili "principijelni" i nisu htjeli u vlast, broj glasaca je bio manji nego sad.
tramvajtrojka

#1598 Re: Naša stranka

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 09/09/2024 07:09
Point. wrote: 09/09/2024 07:00 Napisao sam ti gore da razumijem ali i šta ne razumijem.

Ne moze se reci da je nacionalna stranka, ali se moze reci da za NS glasa proBiH glasacko tijelo.

Ja sam njihovo obecanje upravo tako i shvatio. Nece se prodat i prepustit moje glasove kontra Sebije toj istoj Sebiji.

Meni kao glasacu je bitno da nema korupcijskih skandala i da se javnim novcem upravlja odgovornije nego do sada i to je ono u cemu NS skupa sa ostatkom Trojke za sada uspjeva.

A stranke postoje da budu u vlasti. A u vlasti te cekaju hijene i blato. Dok su bili "principijelni" i nisu htjeli u vlast, broj glasaca je bio manji nego sad.
A dok su bili principijelni ovi isti moralisti kao point su im govorili lagano je iz opozicije govoriti haj prosirite se na citavu drzavu i da vidite kako se boriti protiv covica i dodika, tad su to govorili jer su bili uvjereni da ns nikad nece doci na vlast i srusiti njihov brak sa ove dvije stranke, kad je srusila brak jao zlovesta ns otisla sa nacionalistima fuj to vi bas fkt shvatili nase prozivke :zzzz: :zzzz: :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1599 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

tramvajtrojka wrote: 09/09/2024 07:49 A dok su bili principijelni ovi isti moralisti kao point su im govorili lagano je iz opozicije govoriti haj prosirite se na citavu drzavu i da vidite kako se boriti protiv covica i dodika, tad su to govorili jer su bili uvjereni da ns nikad nece doci na vlast i srusiti njihov brak sa ove dvije stranke, kad je srusila brak jao zlovesta ns otisla sa nacionalistima fuj to vi bas fkt shvatili nase prozivke :zzzz: :zzzz: :oops:
A to je baška....
Evo ni ja prvi nisam glasao za NS, osim mozda na lokalu ako sam nekoga znao dok nisu usli u vlast i pokazali rezultate.

Vazda su mi bili ok ali ono niche stranka za ultra FGR koji samo nesto pricaju kako bi trebalo a nikakve koristi od njih. Sve do prve Vlade Trojke od koje je sve i krenulo.

Kvaka 22.

Da bi glasao za njih moraju biti u vlasti, a da bi bili u vlasti moras glasat za njih :lol:
Point.

#1600 Re: Naša stranka

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 09/09/2024 07:09

Meni je to smiješno obećavanje nemogućeg da nećeš sa nacionalistima a jel moraš i to onda u javnosti izgleda da nećeš sa nacionalistima Bošnjacima dok sa drugim ipak hoćeš. Jer vlast je slast. Očekujem barem sa onda javno promijene načela stranke i otvoreno kaže kako je. Također je vrlo signifikativno da su ih napustili većina osnivača i danas ih javno kritikuju.
Post Reply