Nece sigurno biti 8KMmoon_walker_90 wrote: ↑09/01/2026 15:23Pa nece kod nas biti ta cijena, bit ce jeftinije al toliko mislim da nece. Prilagodit ce se i oni konkurenciji.
LIDL - sve o tome
Moderator: anex
-
vanjki
#1576 Re: LIDL - sve o tome
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1577 Re: LIDL - sve o tome
Za njihove brandove nemoon_walker_90 wrote: ↑09/01/2026 15:23Pa nece kod nas biti ta cijena, bit ce jeftinije al toliko mislim da nece. Prilagodit ce se i oni konkurenciji.
- nepass1
- moon_walker_90
#1579 Re: LIDL - sve o tome
Meni je vise sto ce biti razlicitih/drugacijih proizvoda u odnosu na sadasnje stanje. Sada udjes u bilo koju prodavnicu, 95% isti artikli od istih proizvodjaca.
@vanjki Maslac nece biti 8 KM al sumnjam i da ce biti 2,25 KM. Ja bi volio da bude 1KM al ja sam skeptican.
@mk ultra Ne znam, vidjet cemo kad otvore kakvu ce politiku provoditi.
Ja naravno jesam za to da sve bude sto povoljnije za sve ali ulozili su mnogo i treba se to vracati.
@vanjki Maslac nece biti 8 KM al sumnjam i da ce biti 2,25 KM. Ja bi volio da bude 1KM al ja sam skeptican.
Ja naravno jesam za to da sve bude sto povoljnije za sve ali ulozili su mnogo i treba se to vracati.
- Peacean
#1580 Re: LIDL - sve o tome
Nisu budale pa da prodaju jeftinije nego što moraju, vjerovatno će cijena biti 10ak posto ispod konkurentske i to je to.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1581 Re: LIDL - sve o tome
-
JovicSA
#1582 Re: LIDL - sve o tome
Odeš u HR i sjebeš se kada vidiš puter po 1,30 Eura ili niže na akciji. Kako je to moguće, pa nije Bosna na Marsu, samo preko brda. Onda isto tako limun po 0,90Eura, kod nas 3-5KM, banane jeftinije...nevjerovatno.moon_walker_90 wrote: ↑09/01/2026 16:17 Meni je vise sto ce biti razlicitih/drugacijih proizvoda u odnosu na sadasnje stanje. Sada udjes u bilo koju prodavnicu, 95% isti artikli od istih proizvodjaca.
-
neki
#1583 Re: LIDL - sve o tome
Jede li ovdje iko išta osim putera??
-
JovicSA
- studeni76
#1585 Re: LIDL - sve o tome
I deda mi je redovno jeo losos
- Cracked
#1586 Re: LIDL - sve o tome
Ja sam u lidlu kupovao mlijeko za 1.5km kad kod nas na snizenju nisi mogao naci ispod 1.80km. Govorim o 2.8% masnoce ne onih sugavih 2.0% sto bingo podvaljuje.
- dječak sa šibicama
#1587 Re: LIDL - sve o tome
Vratice im se sigurno, ta nisu seoski granap vec najjaca europska trgovacka kompanija.
Imace cijene koje mogu imati, a posto su neovisni o mafijaskom kartelu "uvoznika i distributera" onda mogu imati i nize cijene. Osim ako stranacka firma SDA ne sredi neki poreski udar na njemackog diva, a sve je moguce.
Cijene i jesu visoke jer uvoznicki kartel dok se namiri, dok se namiri trgovacki kartel, dok napusu cijene jer su im gladne oci a njihovi poslusni ministri bace bombu i supljak od "zakljucanih cijena", dodje ti junetina 30 maraka, teletina 40 a puter kilogram preko 30.
Ostaje pitanje sta prosjecnom gradjaninu ostane u novcaniku dok kupi hranu, a jesti se mora. Ne racunam tu brojne clanove kartela i brojne sitne i krupne privredne politicke ili narko kriminalce koji su se grupirali po glavnom gradu a sada nam ih se predstavlja kao uspjesne privatnike i IT strucnjake.
Imace cijene koje mogu imati, a posto su neovisni o mafijaskom kartelu "uvoznika i distributera" onda mogu imati i nize cijene. Osim ako stranacka firma SDA ne sredi neki poreski udar na njemackog diva, a sve je moguce.
Cijene i jesu visoke jer uvoznicki kartel dok se namiri, dok se namiri trgovacki kartel, dok napusu cijene jer su im gladne oci a njihovi poslusni ministri bace bombu i supljak od "zakljucanih cijena", dodje ti junetina 30 maraka, teletina 40 a puter kilogram preko 30.
Ostaje pitanje sta prosjecnom gradjaninu ostane u novcaniku dok kupi hranu, a jesti se mora. Ne racunam tu brojne clanove kartela i brojne sitne i krupne privredne politicke ili narko kriminalce koji su se grupirali po glavnom gradu a sada nam ih se predstavlja kao uspjesne privatnike i IT strucnjake.
-
JovicSA
#1588 Re: LIDL - sve o tome
100% istina, dogovorni trgovački lobi u BiH ili što kažeš kartel je fakat kriminalna organizacija jer nemoguće da u HR budu tako niske cijene nekih artikala dok u BiH duplo pa čak i tri puta skuplje.dječak sa šibicama wrote: ↑09/01/2026 21:26 Vratice im se sigurno, ta nisu seoski granap vec najjaca europska trgovacka kompanija.
- JohnnyS
-
Hakiz
-
Naslovnica
- xPaco1337
#1592 Re: LIDL - sve o tome
Iskreno ja sam probao svaki maslac kod nas i jedino mi Poljorad odgovara i ima miris maslaca. Da se razumijemo nije ni on kakav je bio prije par godina i tog pre-corona vremena.
Svugdje su uštede od tad, ja sam radio sezonski 2019 u hotelu sa 5 zvjezdica, znaci krvnicki se hrana bacala u kante, malo zagori pica baci se u kantu cak ni radnici je nisu htjeli. Kante i kante sam znao izvoziti potpuno normalne hrane.
Eh onda udarila korona bukvalno se štedilo na ubrus papiru i kojekakvim ostalim sitnicama. Radio sam poslije tog 2021 i onda 2022 je još gore bilo. Sobarice nisu imale ususivaca nego se sastavljalo iz njih 10 da se 1 napravi.
Svugdje su uštede od tad, ja sam radio sezonski 2019 u hotelu sa 5 zvjezdica, znaci krvnicki se hrana bacala u kante, malo zagori pica baci se u kantu cak ni radnici je nisu htjeli. Kante i kante sam znao izvoziti potpuno normalne hrane.
Eh onda udarila korona bukvalno se štedilo na ubrus papiru i kojekakvim ostalim sitnicama. Radio sam poslije tog 2021 i onda 2022 je još gore bilo. Sobarice nisu imale ususivaca nego se sastavljalo iz njih 10 da se 1 napravi.
-
Naslovnica
#1593 Re: LIDL - sve o tome
Puter Zelene Doline (slovenski) je za mene najbolji što se može kupiti kod nas i redovnoj prodaji. Jeste skup, rijetko ga ima, ali je fantastičan.
-
vanjki
#1594 Re: LIDL - sve o tome
Ne mogu da vjerujem,jer meni su drugacijeg ukusa.Zasto ti nasi domaci maslacu ne mogu biti ukusni kao Dukat?Meggle mi isto nije ukusan.Kada odes u Njemačku i uznes njihov Puter,pa to su svjetlosne godine u odnosu na nase po ukusu i kvaliteti
-
vanjki
#1595 Re: LIDL - sve o tome
Cijena Maslaca ce biti kao u Lidl prodavnicama u regionu. Ulozili jesu mnogo, ali ce i brzo vratiti, jer ce ljudi kupovati tamo. Naravno da necemo ici stalno u Lidl, ali ce natjerati npr Bingo da uvede skupljanje bodova i akcije na bodove preko aplikacijemoon_walker_90 wrote: ↑09/01/2026 16:17 Meni je vise sto ce biti razlicitih/drugacijih proizvoda u odnosu na sadasnje stanje. Sada udjes u bilo koju prodavnicu, 95% isti artikli od istih proizvodjaca.
- mayab
#1596 Re: LIDL - sve o tome
DAJTE LJUDI NEKA NETKO OTVORI TEMU ZA PUTER , nema smisla spamati ovu temu o Lidlovim supermarketima
Ozbiljan sam
-
HelaS
#1597 Re: LIDL - sve o tome
Maslac se dobija iz mlijeka tučenjem u slatko vrhnje. Nije bitno koja je robna marka na ambalaži, nije bitno mjesto pakovanja, bitno je čije su bućkalice, u čijoj mljekari, u kojoj državi. Mi, na prostoru bivše Jugoslavije nemamo neke značajne proizvođače slatkog vrhnja za maslac. Trgovci kupuju maslac u kockama po 20 kg ili ga dobijaju kroz bućkalice i prepakuju mala pakovanja, od 10 do 500 gr. Najveći proizvođači slatkog vrhnja su Ukrajinci i Poljaci, pa Nijemci, Mađari, Francuzi, itd. Ima nešto malo i Hrvatska, Srbija malo, BiH neznatno. Maslac je maslac, a bolji je sa većim procentom mlm (82 i 82,5%). Kod jeftinih maslaca treba čitati taj procenat. U pravilu, ne dodaju mu se drugi sastojci od onog što se dobije tučenjem vrhnja. A i vrhnje sve nije od jedne krave, nije mlijeko sa jedne ispaše već sa njih bezbroj, tako da se ne može govoriti ni o različitosti mlijeka, vrhnja i i različitosti kvaliteta maslaca ispašom krava, jer nije ista.vanjki wrote: ↑10/01/2026 07:58Ne mogu da vjerujem,jer meni su drugacijeg ukusa.Zasto ti nasi domaci maslacu ne mogu biti ukusni kao Dukat?Meggle mi isto nije ukusan.Kada odes u Njemačku i uznes njihov Puter,pa to su svjetlosne godine u odnosu na nase po ukusu i kvaliteti
-
vanjki
#1598 Re: LIDL - sve o tome
HelaS wrote: ↑10/01/2026 08:40Maslac se dobija iz mlijeka tučenjem u slatko vrhnje. Nije bitno koja je robna marka na ambalaži, nije bitno mjesto pakovanja, bitno je čije su bućkalice, u čijoj mljekari, u kojoj državi. Mi, na prostoru bivše Jugoslavije nemamo neke značajne proizvođače slatkog vrhnja za maslac. Trgovci kupuju maslac u kockama po 20 kg ili ga dobijaju kroz bućkalice i prepakuju mala pakovanja, od 10 do 500 gr. Najveći proizvođači slatkog vrhnja su Ukrajinci i Poljaci, pa Nijemci, Mađari, Francuzi, itd. Ima nešto malo i Hrvatska, Srbija malo, BiH neznatno. Maslac je maslac, a bolji je sa većim procentom mlm (82 i 82,5%). Kod jeftinih maslaca treba čitati taj procenat. U pravilu, ne dodaju mu se drugi sastojci od onog što se dobije tučenjem vrhnja. A i vrhnje sve nije od jedne krave, nije mlijeko sa jedne ispaše već sa njih bezbroj, tako da se ne može govoriti ni o različitosti mlijeka, vrhnja i i različitosti kvaliteta maslaca ispašom krava, jer nije ista.
-
Trappist
#1599 Re: LIDL - sve o tome
dječak sa šibicama wrote: ↑09/01/2026 21:26 Vratice im se sigurno, ta nisu seoski granap vec najjaca europska trgovacka kompanija.
Jesam li dobro vidio da je izašlo da je vlasnik binga postao milijarder?
I onda im ona nekakva direktorica izadje i kaže oni imaju minimalne marze, ne mogu uticati na cijene...
-
vanjki
#1600 Re: LIDL - sve o tome
Pa nismo odmakli od teme, jer se u Lidl prodaje puter i pricamo o cijeni
.. hahahha