Alija-Tito?

Locked
insomnia78

#1576 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

daddy-kool wrote:Image
Ne nose svi heroji plastove i ne postoji slika sa vise heroja na jednom mjestu
LBVIEW

#1577 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
General War wrote: Sve su prilike, prije nego sto ce Muslimani priznati jevreje, bosance...u BiH.
Pa, vidis da ih ni Tile, mislim Bosance, nije priznavao, dok je Srbe/Hrvate glat. Kako to? :mrgreen:
...cudim se kako Aljo ne potrca da otkloni historijsku pogresku...al qurko cak ni medjunarodni sud nije dovoljno jak... :D
Pusti ti sad Alju, nego, da cujem, kako Tile ne prizna Bosance? Mislim, jasna je meni relativizacija i pokusaj spina kad god se ukaze na neravnopravan polozaj Bosnjaka u SFRJ, samo sto sutite ko ckepi kad se radi o vama? :D
daddy-kool

#1578 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

spreca wrote:
eto sad ti negiraju jezik i Bosnjastvo
Znači isto kao kod Tita što je bilo.
Ni tada nam nisu priznavali bosanski jezik niti bošnjaštvo.
General War

#1579 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

:thumbup:
daddy-kool

#1580 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

General War wrote:
daddy-kool wrote:
General War wrote:Zajebanciju nastranu....Iz perspektive AJ, nije o Aliji per-se...ali
Promijenio se društveno-ekonomski sistem, globalizacija (i u Americi kukaju kako je prije bilo bolje i moglo se više i lakše), a kod nas je bio rat i sada još imamo ogromnu mržnju i nepovjerenje među narodima. Prije je svakako bilo više socijalne jednakosti i socijalne pravde, ali šta da se radi, zapad je izvojevao veliku pobjedu nad istočnim blokom. Čitava država, i svi represivni i upravljački sistemi, su bili organizovani oko odbrane socijalizma, bratstva-jedinstva i nezavisnosti. I svi su iznevjerili i zatajili. Sve je to samo znak da je sistem bio truo do srži.

A taj sistem je naravno prije svega Titovo djelo, i bio je na principu "drži vodu dok majstor(i) odu". :D
:lol:
Pa samo kod nas, jel propadose ceska, Poljska...Madjarska? A da ne pominjem Pet milijardi donacija sto se zna...gdje li one zavrsise :run:
:D

Super si izignorisao ostatak posta.
spreca

#1581 Re: Alija-Tito?

Post by spreca »

daddy-kool wrote:
spreca wrote:
Tad se za to nismo ni borili.i imali smo cjelu BiH
General War

#1582 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
LBVIEW wrote: Pa, vidis da ih ni Tile, mislim Bosance, nije priznavao, dok je Srbe/Hrvate glat. Kako to? :mrgreen:
...cudim se kako Aljo ne potrca da otkloni historijsku pogresku...al qurko cak ni medjunarodni sud nije dovoljno jak... :D
Pusti ti sad Alju, nego, da cujem, kako Tile ne prizna Bosance? Mislim, jasna je meni relativizacija i pokusaj spina kad god se ukaze na neravnopravan polozaj Bosnjaka u SFRJ, samo sto sutite ko ckepi kad se radi o vama? :D
A gdje su to Bosanci zahtjevali pa tito reko NE, za razliku od Aljicica?
...I ti sutis ko ckaPi kad je tvoja guzica u pitanju, ja se nagledao spinera do tebe... :-)
insomnia78

#1583 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

General War wrote:

:thumbup:
Jel te stra’?
LBVIEW

#1584 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

madner wrote:To sto drzava nije pozivila poslje je dokaz da nije mogao svako.

Mada realno osveta gubitnika iz WW2 nije bio ocekivani scenario.
Kojih gubitnika, onih u generalstabu "JNA" ? :-)
Sve provereni komunisticki kadar.
General War

#1585 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

daddy-kool wrote:
General War wrote: :lol:
Pa samo kod nas, jel propadose ceska, Poljska...Madjarska? A da ne pominjem Pet milijardi donacija sto se zna...gdje li one zavrsise :run:

Koji? I da Amerika kuburi sa budjeti? :D
daddy-kool

#1586 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

General War wrote:
daddy-kool wrote:
General War wrote: :lol:

Koji? I da Amerika kuburi sa budjeti? :D

Zadnje 3-4 rečenice.
daddy-kool

#1587 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

spreca wrote:
Ma ja, ljepše nam je bio kad smo bili neopredijeljeni.
insomnia78

#1588 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

daddy-kool wrote:
spreca wrote:
Upitajte kolege na forumu pa ces vidjeti da se nisi ni borio. No sve go ustasa i zeleni kadar
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1589 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

alijagoro wrote:
pici wrote:
“Bosna i Hercegovina mora biti ravnopravna republika najmanje onoliko koliko su to Srbija i Hrvatska. I drugo, Muslimani moraju biti apsolutno ravnopravan narod, u mjeri koliko su to Srbi i Hrvati u Bosni i Hercegovini”.

(Tito, novembar 1943.)
Image
I kad ono priznase Muslimane :?:
OSLOBODIOCI SARAJEVA - 16. MUSLIMANSKA UDARNA BRIGADA

Partizani iz 16. muslimanske udarne brigade Istočnobosanske divizije Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije 5. aprila 1945.godine su prvi ušli u Sarajevo nakon višesatnih borbi za osvajanje posljednjeg neprijateljskog uporišta u zgradi Vijećnice.
ako te ko pita jesul bili u handzar diviziji :roll:
U ljeto 1944. godine, 16. muslimanska NOU brigada se vraća na sjever, na područje istočne Bosne, gdje su imali i žestoke okršaje sa Handžar divizijom. U međuvremenu, u martu i aprilu 1944., na prostore sjeveroistočne Bosne iz Njemačke je stigla i 13. SS gorska divizija, poznata i po nadimku “Handžar”, sastavljena od dobrovoljaca, regruta i mobiliziranih uglavnom muslimana, od ljeta 1943. obučavana u Njemačkoj. Partizanski vrhovni komandant Tito je 30. Augusta 1944. godine pozvao pripadnike “okupatorskih i kolaboracionističkih jedinica” koji nisu vršili zločine da stupe u redove NOVJ, uz zagarantiranu amnestiju. Tada je stotine, pa i hiljade zalutalih, koji prethodno nisu uprljali ruke i obraz ratnim zločinima, stupalo u partizanske redove.
Na dan 17. septembra 1944., 16. muslimanska NOU brigada među prvim partizanskim jedinicama ulazi u Tuzlu, koja je tada definitivno zauzeta od snaga NOVJ. U Tuzli je, četiri dana kasnije, svečano proslavljena godišnjica brigade, uz prisustvo više hiljada građana, ali i najuglednijih Tuzlaka. Bila je to prilika da komandant 16. muslimanske brigade, major Salim Ćerić, podsjeti borce i građane na slavni ratni put ove jedinice.
Već 7. aprila, oni sa drugim jedinicama 27. divizije NOVJ kreću niz Bosnu, učestvujući u oslobođenju Žepča, Zavidovića, Maglaja, Doboja... Svoj ratni put borci 16. muslimanske brigade su okončali u teškoj bitci, u posljednjem uporištu oružanih snaga NDH na Odžaku, kao prva jedinica koja je probila ustaške linije odbrane, baš na službeni rođendan Josipa Broza Tita, 25. maja 1945. godine.Time je okončan i ratni put 16. muslimanske udarne brigade, koja je za svoja postignuća odlikovana i najvišim jugoslavenskim priznanjima: Ordenom Bratstva i jedinstva, Ordenom narodnog oslobođenja i Ordenom zasluga za narod sa zlatnom zvijezdom. Udarna 16. muslimanska brigada, bez ikakve sumnje, predstavlja svijetlu i slavnu epizodu u novijoj povijesti Bosne i Hercegovine.

jest jedna brigada al zajebita bila... et vrbanjusHa teren je klizav pa se nemrete odmac od gola :lol: :lol: :lol:
spreca

#1590 Re: Alija-Tito?

Post by spreca »

daddy-kool wrote:
spreca wrote:
eto vidis koji napredak je bio...posle rata smo bili neopredjeljeni pa dobismo svoju baklju na grbu SFRJ i veliko M, da je jos malo porajalo dobili bi i Bosanstvo ,ali vidi belaja sad smo izgubili skoro sve i baklju i zastavu i veliko M,sta li je sledece na redu
General War

#1591 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

insomnia78 wrote: Jel te stra’?
Pa ko je od nas dvojice uteknuo od Mudz...pardon ovijeh iz ABiH? :D
LBVIEW

#1592 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

General War wrote: A gdje su to Bosanci zahtjevali pa tito reko NE, za razliku od Aljicica?
...I ti sutis ko ckaPi kad je tvoja guzica u pitanju, ja se nagledao spinera do tebe... :-)
Aha, niste zahtjevali, pa dobro onda. :D Moja guzica moj problem, kao sto je tvoja tvoj, samo jedino ti spinujes kad je o mojoj rijec, dok mene zaboli za tvojom - niti to branim pravo na odbranu iste, cak sam te fino podsjetio koliko je Zagorcu do iste bilo stalo. :mrgreen:
Sto se moje tice, vidis, Husaga Cisic je prupitao drugove tik nakon rata " a gdje je sesta baklja", samo ga drugovi, na celu s vrhunskim dobrociniteljom Tiletom nisu jebavali ni za sta. Pa je Serbin - Jevrej Mosa Pijade pisao traktate kako bi dokazao kako bosanski muslimani nisu narod, pa red neopredeljenih, red ovakvih - onakvih po narodnosti, fo 74 - e, kad je rahmetli Dzemu trebalo slati da prosi arapsku naftu.
I onda vam cudno sto Bosnjaci danas, s pravom, ne jebu tu drzavu ni sefa joj ni za suhu sljivu.
LBVIEW

#1593 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

spreca wrote:
daddy-kool wrote:
spreca wrote:
Imali smo, da izvines, kurac.
Nit jezika, nit politickih prava, historije...
spreca

#1594 Re: Alija-Tito?

Post by spreca »

LBVIEW wrote:
General War wrote: A gdje su to Bosanci zahtjevali pa tito reko NE, za razliku od Aljicica?
Aha, niste zahtjevali, pa dobro onda. :D Moja guzica moj problem, kao sto je tvoja tvoj, samo jedino ti spinujes kad je o mojoj rijec, dok mene zaboli za tvojom - niti to branim pravo na odbranu iste, cak sam te fino podsjetio koliko je Zagorcu do iste bilo stalo. :mrgreen:
Sto se moje tice, vidis, Husaga Cisic je prupitao drugove tik nakon rata " a gdje je sesta baklja", samo ga drugovi, na celu s vrhunskim dobrociniteljom Tiletom nisu jebavali ni za sta. Pa je Serbin - Jevrej Mosa Pijade pisao traktate kako bi dokazao kako bosanski muslimani nisu narod, pa red neopredeljenih, red ovakvih - onakvih po narodnosti, fo 74 - e, kad je rahmetli Dzemu trebalo slati da prosi arapsku naftu.
I onda vam cudno sto Bosnjaci danas, s pravom, ne jebu tu drzavu ni sefa joj ni za suhu sljivu.
Da nije bilo Zagorca hrvatska i srpska desnicarska struja u KPJ su hteli razdjeliti BiH izmedju sebe ali Zagorac im je jebo nanu naninu i da ga nije bilo mi danas nebi imali o cemu raspravljati
General War

#1595 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
...I dobro, maslumi pisali medjunarodnom sudu pravde da trebadu biti priznati, na sto se tito prepao i namah dao etnicki naziv Musliman, a do tada muslimani nisu ni biran na funkcije, niti su se mogli izjasnjavati kao Muslimani...dok sada kada je nastupila demoKracija jel te...mozes se zvati koji moj hoces..ali borci za "suverenu" zasjeli i nemaju namjeru da mjenjaju ista...Pisao je SUD nema ko je pisao sad pa niko ne jebe ni za pisljiva boba...de ziv bio, djaba trosis vrijeme braneci neodbranjivo.
spreca

#1596 Re: Alija-Tito?

Post by spreca »

LBVIEW wrote:[
Imali smo, da izvines, kurac.
Kako nisi imao...sta su to drugi imali vise osim eto kao svoj jezik oko kojeg su se jedva dogovorili kako ce se zvati ....a to kako se zoves srbin,hrvat ili mujo ,niko nije mogao namazti na hljeb
General War

#1597 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

LBVIEW wrote: Imali smo, da izvines, kurac.
E bas ste se izborili, aferim, ali ti se bojis otvoreno reci, da nebi slucajno ko sazano za nesto sto niko neznade, jel de? Opusti se ba, sve je ocigledno.
LBVIEW

#1598 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

spreca wrote:
LBVIEW wrote:
Da nije bilo Zagorca hrvatska i srpska desnicarska struja u KPJ su hteli razdjeliti BiH izmedju sebe ali Zagorac im je jebo nanu naninu i da ga nije bilo mi danas nebi imali o cemu raspravljati
Ovim zapadnim da, inace je bilo : "ne mogu ja voditi antisrpsku politiku" , a epilog cetnicki komandanti u partizanima netom nakon pokolja nad Bosnjacima, od Kulen Vakufa do Foce. :oops: Da bi im potomci sve ponovili 90 - tih, pa ti vidi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1599 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

Image

Image

"BOSANSKI MUSLIMANI U DRUGOM SVJETSKOM RATU": Kako je knjiga britanskog historičara izazvala lančane nervne slomove kod velikosrpskih nacionalista
Knjiga “Muslimani u Drugom svjetskom ratu” britanskog historičara Marka Atilla Hoarea, za kratko vrijeme nakon objavljivanja na bosanskom jeziku privukla je veliku pažnju bh. i regionalne javnosti.

I tu je u konačnici NOP. Na samom početku , Bošnjaci su bili rezervisani prema ovom pokretu i Komunističkoj partiji. U prvim mjesecima rata na teritoriji BiH, tada još pod nazivom “ustanici”, partizani i četnici vodili su zajedničku borbu, nerijetko učestvujući i u zločinima nad bošnjačkim stanovništvom. NOP je u BiH u početku većinski bio sastavljen od Srba, djelovao je pretežno u ruralnim područjima te je imao slab odjek među gradskim muslimanskim stanovništvom. Ipak, komunističko rukovodstvo na čelu sa Josipom Brozom Titom shvatalo je da će za pobjedu u ratu u BiH biti neophodno da osvoji gradove, čija je infrastruktura bila prijeko potrebna, a za osvajanje gradova krucijalno je bilo osvojiti podršku bošnjačkog stanovništva koje je u njima činilo apsolutnu većinu. Stoga od 1942. kreće snažnija agitacija prema Bošnjacima, koja 1943. poprima razmjere masovnog pristupanja u partizanske redove. U zamjenu za podršku i prisutpanje NOP-u, partizanski pokret je Bošnjacima pružio kako prijeko potrebnu fizičku zaštitu od četničkih pokolja, tako i mogućnost ostvarenja stoljetnog cilja – dobijanja ne više samo ni autonomije, nego republike BiH u okviru nove jugoslovenske federacije.
a sta uradi mrzki diktator mjest da je da srbiji i hrvatskoj... :mrgreen:
LBVIEW

#1600 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote: Imali smo, da izvines, kurac.
E bas ste se izborili, aferim, ali ti se bojis otvoreno reci, da nebi slucajno ko sazano za nesto sto niko neznade, jel de? Opusti se ba, sve je ocigledno.
Izborili - ne izborili, akcenat je na onom "mi", a ne da nam neko drugi, kao sto se i naviklo, odredjuje sta i kako.
Locked