Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Kikibombona

#1576 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

emric wrote:
šatirana_ljubičica wrote:a oni na koljenima što glume paščad su ispred djece? :lol:
To su Peđa Kojović i Boriša Falatar pod maskama.

Image
E bas bih volio da se ovako proseta kroz Sarajevo, samo da konzervativcima i seljacinama popucaju cirevi u zelucu. Volio bih da dodje 10 000 pedera iz cijelog svijeta i da bude dvodnevna festa. :izet:

Pederi su penicilin za SDA seljacine.

Fakat cu uzivati u histeriji za vrijeme parade. I svake godine isto dok seljacine ne ohlade. U Beogradu i Zagrebu su podvili repine, nema vise histerije. 8-) 8-)

Pederi, hvala vam od srce, vi ste lijek za ovo ucmalo drustvo.
piupiu

#1577 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by piupiu »

Irsar wrote:
piupiu wrote:
A homoseksualce nije stvorio Bog?
Ovo nema veze sa pričom oko toga je li homoseksualizam loš. Bog je stvorio i razne bolesti, pa opet se nećemo ponositi time što smo bolesni, niti ćemo reći da je bolest zdravlje. Shvataš?
Shvatam. Reductio ad absurdum.
Irsar wrote:
piupiu wrote:
Ama, ko je vjernicima dao pravo da odlučuju da li je Bog 'zadovoljan' ili 'nezadovoljan', na osnovu čega nekakav skup ćelija, nevidiljiv u kozmičkom smislu, smatra da baš on ima sposobnost da spozna božanska zadovoljstva i nezadovoljstva? Stvarno mi je nejasan ovaj koncept. On je u potpunoj suprotnosti sa idejom Boga.
Čuj? A kojom "idejom Boga" se ti vodiš? Koliko vidim definitivno ne idejom kakva je zastupljena u Islamu, Kršćanstvu, Judaizmu, Budizmu i Hinduističkim religijama. Dakle?
Dakle? Dakle, da se vratimo mom pitanju - ko je vjernicima abrahamskih religija dao za pravo da odlučuju u Božje ime o tome šta Bogu pričinjava zadovoljstvo i nezadovoljstvo? Kakve veze imaju budizam i hinduizam s ovim? U budizmu nema boga. A hinduizam je više skupina religijskih i filozofskih ideja, i po mom (i ne samo mom) mišljenju, najšira, najnefatalističkija i zasigurno najtolerantnija filozofija života/religija od svega gorenabrojanog, koja ne baštini progon homoseksualizma, dapače, hinduistički koncept trećeg roda je vrlo zanimljiv u tom smislu.
Irsar wrote: Ništa od toga nema u homoseksualizmu, koji je devijacija od normalnosti praktično po definiciji.
Kao što genetske varijacije imaju evolucijsku funkciju, tako i homoseksualizam (koji je, ponavljam, prirodan i nalazi se i medju drugim živućim vrstama), ima neku svoju (koliko god misterioznu) ulogu u razvoju vrste. Evo, na primjer:

https://www.bbc.com/news/magazine-26089486
Irsar wrote:
piupiu wrote:
Kakve istine? Čije istine? Ne kontam?
Čuj čije istine? Nemoj mi tog relativizma, istina je neovisna od toga ko je u pitanju, nema "moje istine" već samo istine.
Da, čije istine? Rezigniranim samopravedničkim 'čuj čije istine, nemoj ti meni' nisi mi odgovorio na pitanje - čije istine? Ateistička istina, hindustička istina i kršćanska istina o postanku svijeta različite su istine, na primjer. Juče, evo, gledam po Faceu kako se po Bosni dijeli objava o jednoj velikoj 'istini', kaže, otprilike:

"Poruka prof dr Safveta Halilovica za Novi Zeland" (on porucuje Novozelandjanima, valjda?). Pa dalje kaže kako mu je stig'o haber da su tijela onih nesretnih ljudi ubijenih u Novom Zelandu tokom obdukcije nevjerovatno lijepo mirisala i kako je to razlog što su ljudi u Novom Zelandu masovno počeli prelaziti na islam. Da li ti vjeruješ da je to istina?
Irsar wrote:
piupiu wrote:'Moral' nije endemičan ljudskom rodu. To kaže nauka. Moral ne proističe iz religije (niti ima puno veze sa seksualnošću), on je prirodan i ima sasvim jasnu evolutivnu funkciju.
Samu sebe pobijaš u par rečenica. Ako "nauka kaže" da moral nije prirođen čovjeku, onda taj moral ne može biti niti prirodan niti imati "evolutivnu funkciju".
Nismo se shvatili. 'Nije endemičan' znači da nije ograničen na ljudsku vrstu, nije ekskluzivan, ne pojavljuje se samo u ljudskom rodu, moral postoji i kod drugih primata, na primjer.
Irsar wrote:Ali moral jeste prirođen čovjeku; moral je ništa drugo doli "način dobrog življenja"
Tako je. Moral je prirodjen čovjeku, i da bi ga praktikovao, čovjeku nisu potrebne svete knjige. Ljudi se ne bi medjusobno masovno poubijali, niti bi homoseksualizam uništio čovjeka kao vrstu kada bi nestalo religija. Dokaz za to je, na primjer, da abrahamske religije postoje samo dva milenija, a ljudsko društvo već 200,000 godina, civilizacije (odnosno složena ljudska društva) već 6,000 godina, i ljudska je vrsta svejedno još uvijek tu.

Irsar wrote:Bosna je u moralnom rasulu i blatu, i ništa više. Što ne znači da treba biti i gore. A može biti gore.
Za mene je veće moralno blato to što heteroseksualni dio društva (većinski i masovno) učestvuje u najlicemjernijem, najbahatijem i najlopovskijem rastakanju Bosne ikad. 50-ak homoseksualaca nikada neće Bosni nanijeti toliko zla koliko joj ga u ovom trenutku nanosi 50 članova SDA, 'supermoralnih' hetero prvosafovaca, na primjer. Njihov relativni doprinos nemoralu BeHa društva je neuporediv.
Kikibombona

#1578 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

mirza_15 wrote:Nemam ništa protiv toga da upražnjava ko šta hoće sve dok to nije na nečiju štetu. Nemam ništa ni protiv toga da odrasla osoba sasvim slobodno bira svoju seksualnu orijentaciju. Protiv sam promocije i reklamiranja ovakvih stvari. Ja kao roditelj ne želim da moje dijete dolazi u dodir sa ovakvim pojavama, niti želim da mu neko priča kako je to sasvim normalno dok ne postane punoljetno. A sutra će nam nametnuti sadržaje ovog tipa i u školske udžbenike.
Isto tako imas ljude kojima su vjere odvratne i kada vide vjerske simbole dobiju osip.

Komunisti su govorili da je vjeri mjesto u cetiri zida, jednako kao pederluku, pa se vjera prosirila na ulice.

I LGBT ce biti zastupljen u javnosti. BiH je Evropa, nije Jemen ili Somalija, svidjelo se nekome ili ne.

Bolje da prihvatite nego da se uzalud nervirate. Svakako nista ne mozete uraditi. Taj proces je nezaustavljiv i podrzan sa mnogo veceg nivoa.
xoklix

#1579 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by xoklix »

Moja ruka Našu Stranku više ne zaokružuje. Eto vam homoseksualci nek oni glasaju za vas.
Radije ću SDA bagru zaokružiti.
Kikibombona

#1580 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

xoklix wrote:Moja ruka Našu Stranku više ne zaokružuje. Eto vam homoseksualci nek oni glasaju za vas.
Radije ću SDA bagru zaokružiti.
Ihh, druze, ti si bas neiformisan. Nasa stranka oduvijek podrzava LGBT i marginalizirane skupine. To jeste politika liberalne opcije.

Iz 2013. godine...

Naša stranka: Apsolutna podrška LGBT zajednici

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ici/112817

Od mene veliki plus i siguran glas na narednim izborima. Pokazali su veliku hraborst ne podilazeci ultra konzervativnoj sredini. Dokazali su da su principi vazniji od politikanstva i jeftinog prikupljanja glasova. Respekt.

Jednako tako, pozitivno je iznenadio SDP sa cvrstim stavom.

SDP o paradi ponosa: Naš cilj je društvo bez homofobije

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-o-p ... /190404051

Jednako tako, u predizbornoj kampanji, Mirsad Hadzikadic je hrabro rekao da podrzava LGBT populaciju.

Oduševio LGBT zajednicu u BiH: Mirsad Hadžikadić za istospolne brakove

https://freshpress.info/politika/odusev ... akove/amp/

Jedino je talibanska SDA i njeni izrodi protiv. Njihov um je na nivou Afganistana i Somalije po ovom pitanju. Cak je paradu podrzao ustasko-klerikalni HDZ. Ne znam na cemu su Dodikovi cetalji. Za sada mudro sute.

Nasi gradjani u stampedu bjeze u Njemacku gdje pederi obnasaju najvise funkcije. To im nije problem, smjeskaju se gazdama pederima i pokorno izvrsavaju naredbe. Nas covjek je licemjer da ga nema veceg.

Go pederi go!!
Ramzess Veliki

#1581 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

detroit-mercy wrote:Da is pod ovih slika, stavis “provod na Zrcu”” , raja bi rekla ja dobrog partija :mrgreen: A sta je se namece mladom Bosnji, nista, njih 150 hiljda za kratko vrijeme sparilo gdje se odrzavaju ovakvi partiji i nema nista protiv toga, a jos pola miliona bi za dvije hefte samo da im das priliku :mrgreen:
Jasta ce, I Zrce se reklamira na silu.
Dalmatinci ismijavaju Zrce, slogan im je "Hajdemo na Zrce gdje se pederi prce".
Na Zrce dolaze uglavnom crne muske kurve i kojekakve svjetske debelguze zenturace da plate za seks tim garonjama.
piupiu

#1582 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

Moram priznati da je ovaj forum pravo slobodarsko okupljalište :lol: 8-)
Ci-Nick

#1583 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ci-Nick »

primjećujem da su stariji forumaši mnogo tolerantniji od mlađih,.. ne znam gdje ovi mladi pokupiše takvu mržnju,.. porodica, društvo,..video igrice,.. :(
emric

#1584 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by emric »

Kikibombona wrote:Pederi, hvala vam od srce, vi ste lijek za ovo ucmalo drustvo.
Svako dobije svojih pet minuta pa i vi tapšiguzi.
emric

#1585 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by emric »

Ci-Nick wrote:primjećujem da su stariji forumaši mnogo tolerantniji od mlađih,.. ne znam gdje ovi mladi pokupiše takvu mržnju,.. porodica, društvo,..video igrice,.. :(
Kakva demagogija. :lol: :lol: :lol:
choxnox

#1586 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by choxnox »

mirza_15 wrote:
Hendrix wrote:
statixx wrote: Ne znam kako cu zaspati....u prijestolnici islama....tobejarabi
U Saudiji milioni napaljenih tinejdzera bez mogucnosti da vide zensko uopste...logican slijed dogadjaja da se okrenu jedan na drugog, isto i Afganistan gdje je sasvim normalna pojava pedofilija prema djecacima u mektebu. Sad sto u arapskom svijetu se svaki problem sakrije i ostane u pustinji koja nema ushi...to je druga stvar.

Svi sistemu sa ekstremnim zabranama vode ka ekstremnom ponasanju.
Čekaj bolan. Tek mi sada ništa nije jasno. Do maloprije je bilo da je to urođeno i da nema veze sa društvenim uređenjem, uticajem okoline i sl. Kažu sa tim se rađaš. Ili jesi ili nisi. Dok ne dođosmo do arapa. :mrgreen:
Ma vidis da lupaju kako im cejf. Cijela poenta ove price je zapravo zadnji pasus onoga sto sam rekao, a ponavljam to je:
choxnox wrote:Eh sad, ovdje dolazimo do jedne druge stvari, a to je da se vecina ovih "naprednjaka" ovdje smatra ateistima (ili varijacijama istih). Opce je poznata stvar da su danas ateisti generalno prepotentni i sebe smatraju naprednijim od vjernika jer su kao vjernici po njihovim rijecima zaostali. S obzirom da se u svim danas velikim religijama homoseksualizam oznacava kao razvrat, smatram da "naprednjaci" koriste i ovo pitanje tzv. "homofobije" ne zato sto istinski i iskreno vjeruju da homoseksualci trebaju imati ista prava kao i normalne osobe nego samo kao jos jedan od nacina da se suprotstave vjernicima. Dokazi za to su evo vec i na ovom topicu i ogledaju se u pozivanju na zabranu nosenja marama (pa se tako pogrdno taj cin naziva "umotavanje"), zagovornike zabrane parade naziva se "vehabosima" i slicno.
Licemjerstvo sa hiljadu lica. I jos oni onda nekoga nazivaju licemjerima :lol:
¤ jelena ¤

#1587 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

Čuj takozvane homofobije... :lol:
Vitezanin

#1588 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Vitezanin »

Ako je "homoseksualizam" bolest, onda ljudi 'ladno mogu tražiti bolovanje cijelu godinu, je li tako? Ili povremeno: "Hej, danas sam nekako gay, moram uzeti bolovanje". Hoćete barem to dozvoliti gayevima, ako su već bolesni? Taman ih sklonite negdje u 4 zida. Pa ste mirni.
uglavnomja

#1589 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by uglavnomja »

na wiki ima spisak poznatih lgbt, po abecedi, treba citav dan da se procita

samo pod a

- Faisal Alam 1977 SAD LGBT i islamski aktivista :lol:

- Aleksandar Veliki 356–323. pne. Grčka Vladar i osvajač

https://sh.wikipedia.org/wiki/Spisak_po ... LGBT_osoba
piupiu

#1590 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

Vitezanin wrote:Ako je "homoseksualizam" bolest, onda ljudi 'ladno mogu tražiti bolovanje cijelu godinu, je li tako? Ili povremeno: "Hej, danas sam nekako gay, moram uzeti bolovanje". Hoćete barem to dozvoliti gayevima, ako su već bolesni? Taman ih sklonite negdje u 4 zida. Pa ste mirni.
Dobar, dobar! :thumbup: :lol:
zijancer

#1591 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by zijancer »

što se tiče odgoja djece, ne vidim neku drugu mogućnost osim da se pojmovi 'majka' i 'otac' svedu na biološku kategoriju i postave u treći plan (kao ća znam, inkubator), a da ih zamijeni pojam 'odgajatelj'
time bi se izbjegle zavrzlame oko odgovora na pitanja 'odakle smo došli' dok su u lako zbunjujućem uzrastu..da bi, kada dođe vrijeme za to, mogli samostalno formirati svoju orijentaciju
Last edited by zijancer on 05/04/2019 08:32, edited 2 times in total.
yasaq

#1592 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by yasaq »

Vitezanin wrote:Ako je "homoseksualizam" bolest, onda ljudi 'ladno mogu tražiti bolovanje cijelu godinu, je li tako? Ili povremeno: "Hej, danas sam nekako gay, moram uzeti bolovanje". Hoćete barem to dozvoliti gayevima, ako su već bolesni? Taman ih sklonite negdje u 4 zida. Pa ste mirni.
Nije bolest sve što boli. Ima dosta šizofreničara koji uredno rade.
Vitezanin

#1593 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Vitezanin »

yasaq wrote:
Šizofreničari imaju lijekove, terapije. Koja je terapija za gayeve? Neki lijekovi?! Specijalna infuzija??
zforumas

#1594 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by zforumas »

Malo su tri teme, treba za svakog ovog LGBTKDKAOFDFUAO otvoriti po jednu.
¤ jelena ¤

#1595 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

zijancer wrote:što se tiče odgoja djece, ne vidim neku drugu mogućnost osim da se pojmovi 'majka' i 'otac' svedu na biološku kategoriju i postave u treći plan (kao ća znam, inkubator), a da ih zamijeni pojam 'odgajatelj'
time bi se izbjegle zavrzlame oko odgovora na pitanja 'odakle smo došli' dok su u lako zbunjujućem uzrastu..da bi, kada dođe vrijeme za to, mogli samostalno formirati svoju orijentaciju

Mnogi biološki roditelji, ni deceniju...ipo do dvije nakon rođenja djeteta, ne odmaknu dalje od uloge inkubatora.

Odgajatelj je titula koju treba zaslužiti.
choxnox

#1596 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by choxnox »

Vitezanin wrote:
yasaq wrote:
Šizofreničari imaju lijekove, terapije. Koja je terapija za gayeve? Neki lijekovi?! Specijalna infuzija??
Za nekog ko ima Down sindrom ne postoji lijek koji ce ga izlijeciti, ali postoji nehemijska terapija npr. u vidu posebnog plana i programa za skolski uzrast gdje se toj djeci pristupa na poseban nacin kako bi oni sa manjim stepenom retardacije mogli biti koliko toliko funkcionalni clanovi drustva.
yasaq

#1597 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by yasaq »

Vitezanin wrote:
yasaq wrote:
Pa probali su sa AIDS-om, pa nije uspjelo. Vjerovatno se testiraju neki drugi lijekovi.
džakailibu

#1598 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by džakailibu »

Neko je jednom napisao boj se ljudi koji su procitali jednu knjigu. Vidim ja da je irsar protabirio kuran ali to mu ne daje za pravo da se postavlja kao standard morala. A on to ne moze shvatiti. Nije saudijska arabija a ako zelite serijat napravite svoju paradu ponosa pa se borite za svoja prava. Nije bas tema ali me interesuje da li je iko od ovih koji idu u dzamiju prisustvovao da imam hodza ili vec ko kaze ajmo braco umjesto vaza izaci i ocistiti smetlje oko dzamije ili u obliznjem parku ili nemojte vise parkirati na trotuarima ne mogu ljudi prolaziti.Sve velike teme sve velike misli a djela nula.
piupiu

#1599 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

choxnox wrote:Za nekog ko ima Down sindrom ne postoji lijek koji ce ga izlijeciti, ali postoji nehemijska terapija npr. u vidu posebnog plana i programa za skolski uzrast gdje se toj djeci pristupa na poseban nacin kako bi oni sa manjim stepenom retardacije mogli biti koliko toliko funkcionalni clanovi drustva.
Šta je pisac htio da kaže? Da su homoseksualci nefunkcionalni članovi društva? Ili nešto treće?
Bloo
Globalna šefica

#1600 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Sto bi Beck procijedio kroz zube... I'm a retard baby, why don't you kill me...
Locked