Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
kmirsad

#1576 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Bancho wrote:
SSemir wrote: A realno, nisi procitao niti imas pojma zbog cega smatras da ovaj "eticki zakon" nevalja. Problem ti je bojan bajic i sve sto od njega dolazi
Naravno da nisam procitao, ovo mi je onako prahnulo uz kafu...problem su mi ljudi koji idu okolo i prodaju maglu bez ikakvog uporista, a jedan od takvih je i Bajic.
Ipak se pokušaj malo informisati... ovo nije prodaja magle, ovo stvarno sjajna alatka za drastično smanjenje političkog kriminala...
Bancho

#1577 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bancho »

kmirsad wrote:Ipak se pokušaj malo informisati... ovo nije prodaja magle, ovo stvarno sjajna alatka za drastično smanjenje političkog kriminala...
Ovo je tolika magla da se prst pred okom ne vidi...poenta nije u tome da li je zakon dobar ili los...
kmirsad

#1578 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Bancho wrote:
kmirsad wrote:Ipak se pokušaj malo informisati... ovo nije prodaja magle, ovo stvarno sjajna alatka za drastično smanjenje političkog kriminala...
Ovo je tolika magla da se prst pred okom ne vidi...poenta nije u tome da li je zakon dobar ili los...
Meni je potpuno svejedno ko je predložio Zakon koji doprinosi borbi protiv kriminala... Bajić, Izetbegović, Kukić, Fahro, prodavać magle, kokošar, narkoman...poenta je baš u tome, je li zakon dobar, loš, provodiv, neprovodiv...
The BEN10

#1579 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

kmirsad wrote:
Bancho wrote:
Meni je potpuno svejedno ko je predložio Zakon koji doprinosi borbi protiv kriminala... Bajić, Izetbegović, Kukić, Fahro, prodavać magle, kokošar, narkoman...poenta je baš u tome, je li zakon dobar, loš, provodiv, neprovodiv...
bravo
jefff

#1580 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by jefff »

Svi su oni pametni za sebe.
sahara1428

#1581 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

PJEVAJ KOALICIJO :izet: :izet: :izet:

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1582 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

kad citam ove sdO bootove prosto mi se enterokolitis namaH stvori... sdO direktori svi do jednog su bezocne seoske varalice i treba im uzet funkcije jer su od drzavnih ustanova napravili svoje privatne prČije... kazu uspjesni bizMiseni i menadjeri koji od poreznih obveznika dobijaju novac pazi nas novac i onda vode je ko privatnu prČiju... pa to je raj za ove kvazi menadjere koji nasim parama krpe rupe i zatim to predstavljaju kao svoj uspjeh... nek mi kaze i jedan privatnik dali bi ovako radio da mu drzava placa radnike, komunalije, potrebstine itd i da cistu dobit trpa u svoj djep... nevjerovatno, koga .BA vi jebete u zdrav mozak.
nikad_vise

#1583 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

kmirsad wrote:Mislim da će izglasavanje i donošenje Etičkog Zakona koji je predložio jedan od osnivača NS. g. Bajić, kao i imenovanje Etičkog oficira...probleme tog tipa poprilično razriješiti. Ni strankama ne bi bilo loše da prilagođenu verziju Etičkog Zakona usvoje kao svoj politički program ili ga ugrade u svoje Statute. Inicijativa za političke stranke.
Ovaj Zakon vidim kao izuzetno močno oružje protiv kriminalaca, tenderaša, pljačkaša, korupcionaša i nepotista...
Da,nadam se da ce taj zakon zazivjeti i posluziti svojoj svrsi.KS ima priliku da podigne standarde na jedan visi nivo u regionu i sa ovim ljudima koji su trenutno na vlasti da napravi iskorak kakav nije napravljen ni u jednoj drugoj drzavi na Balkanu.Hrvatski i Srpski "SDA" i dalje suvereno vlada tim drzavama i gradovima u tim drzavama,javasluk bas kao i kod nas i mislim da bi stvaranje jednog takvog "ostrva" legalnog i zdravog politickog vodstva podiglo zainteresovanost i stanih investitora,bio putokaz i ostalim Bosnjacima ali i svim ostalim narodima u BiH.Imaju historijsku sansu zaista i bilo bi steta da je prokockaju.Ako sve bude oke sa ovim etickim kodeksom i dobro se sprovede,mislim da bi to bio minimum standarda i za sve ostale ubuduce.
Pogotov ako bi se oborila koja veca riba i kakav ministar zbog korupcije,mita,nepotizma i slicno,definitivno bi ubuduce svaki naredni ministar morao u najmanju ruku dva puta razmisliti.Pala bi im sva dosadasnja praksa u ovih 20 godina gdje se kralo i pljackalo toliko nemilosrdno da je to postalo normalno.

Sve mogu shvatiti ali ljude koji svojim ocima gledaju sve ovo zadnjih 20 godina i koji zajedno sa mnom vide rezultate cijele te politike,svoje raseljene sunarodnjake,svoj narod na izdisaju i nemilosrdni kriminal od dosadasnjih garnitura politicara,i onda dodje na temu pljuje ljude koji pokusavaju nesto promjeniti,trude se da nesto naprave i pokrenu i oni ih miniraju i pljuju..jbte zar jednom stanovniku ove drzave i Bosnjaku/Bosancu moze biti ista prece od svog naroda i drzave.Poslije tragedije u ratu,genocida,svih spletki poslije rata prema ovom narodu trebali smo postati toliko mudri,pametni,udruzeni da napravimo jedno pravedno,posteno i uspjesno drustvo radi cijene koju smo platili a pali smo na kraju na svim ispitima.20 godina kasnije javi se konacno tracak nade i neka alternativa i opet se zemljaci javljaju da to popljuju i sabotiraju.
Cherry-Cherry

#1584 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Cherry-Cherry »

Stvarno jbt, ne možeš biti u gubitku nikako. I onda načelnik opštine bude izabran za nekog uspješnog menadžera. :bih:
nikad_vise

#1585 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

Banksy wrote:Ali po prvi put u 25 godina se pokazalo da ima drugačijih i da se može drugačije, a to je veliki korak nakon kojeg više ništa neće biti isto,
Uz to, ne potcjenjujte unutarnje probleme i podjele u SDA, frakcije koje su otišle i druge koje čekaju da odu ili preuzmu, nije to više onaj Alijin monolit, ni blizu,
Načelo ih se i dobro i odlomilo, i ići će to sve sad bolje i brže.
Sve sto bude postenog i normalnog unekoliko u SDA to ce izaci iz te stranke.Ovo samaranje koje sad dobijaju je nista kakvo ce dobijati kad na sledecim izborima NS i NiP povecaju broj mandata i budu komforniji u sprovodenju onog kako oni vide Sarajevo.Ova dreka,spletkarenje,apelacije,prijetnje i sve ostalo od strane SDA smeca nije uopste bezveze jer ovo je upravo historijski trenutak i pocetak pada.Zato i jesu ovolike tenzije,prijetnje,huskanje sindikata,i ko zna kakvih sve politickih pritisaka jer je toliko ocito po jacini napada da i oni shvataju da su kola krenula niz brdo i da sve ono sto su uzivali dosada i kako su radili do sada pada u vodu.Ostaje zal sto ce se mnogi od njih koji su doprinosili sirocenju naroda izbjeci ruci pravde sto radi uticaja na pravosudje sto radi zastare,smrti i slicno.Koji smecar moras biti i pljackati i pustositi narod koji je prezivio otvorene agresije,2 udruzena zlocinacka poduhvata i genocid.Haram im bila svaka marka koju je stavio u dzep svaki od njih.
Thorgerson

#1586 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Thorgerson »

Dijte koje ide u ekonomsku skolu, moze sknotati da se vecina izvjestaja moze frizirati kako pozelis.

Tako da mjerilo jel neko preduzece ostvarilo dobit ili nije. Jel povecalo prihode ili nije. Nije nikakvo mjerilo. Pogotovo jer se radi o javnim preduzecima. A vecina ih upravo dobija novac od kantona. :roll:
Lopov-eliminator

#1587 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Lopov-eliminator »

Thorgerson wrote:Dijte koje ide u ekonomsku skolu, moze sknotati da se vecina izvjestaja moze frizirati kako pozelis.

Tako da mjerilo jel neko preduzece ostvarilo dobit ili nije. Jel povecalo prihode ili nije. Nije nikakvo mjerilo. Pogotovo jer se radi o javnim preduzecima. A vecina ih upravo dobija novac od kantona. :roll:
Ovo prvo bas i nije tacno, ne moze se frizirati skoro nijedan izvjestaj, a da se tome ne moze uci u trag samo ako ima volje da se ide do kraja (istini za volju, malo ko to ima, zeli i smije). Finansijsko izvjestavanje nije necija lista zelja kao sto mnogi novokomponovani mocnici misle pa uzimaju za pravo sebi da vrse direktan pritisak na one koji sastavljaju izvjestaje.

Tacno je da dobit nije mjerilo, najvise iz toga sto nije svaki odliv sredstava rashod sam po sebi i sto nije svaki priliv prihod. Takodjer, svako povecanje/smanjenje prihoda i rashoda ima svoje razloge. Za ovu materiju nije ni blizu dovoljno ici u ekonomsku skolu, treba dobro "ispeci zanat" kao i poznavati zakone i standarde izvjestavanja.

Manipulise se mnogo u javnosti ovim.
The BEN10

#1588 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

nikad_vise wrote:
kmirsad wrote:Mislim da će izglasavanje i donošenje Etičkog Zakona koji je predložio jedan od osnivača NS. g. Bajić, kao i imenovanje Etičkog oficira...probleme tog tipa poprilično razriješiti. Ni strankama ne bi bilo loše da prilagođenu verziju Etičkog Zakona usvoje kao svoj politički program ili ga ugrade u svoje Statute. Inicijativa za političke stranke.
Ovaj Zakon vidim kao izuzetno močno oružje protiv kriminalaca, tenderaša, pljačkaša, korupcionaša i nepotista...
Da,nadam se da ce taj zakon zazivjeti i posluziti svojoj svrsi.KS ima priliku da podigne standarde na jedan visi nivo u regionu i sa ovim ljudima koji su trenutno na vlasti da napravi iskorak kakav nije napravljen ni u jednoj drugoj drzavi na Balkanu.Hrvatski i Srpski "SDA" i dalje suvereno vlada tim drzavama i gradovima u tim drzavama,javasluk bas kao i kod nas i mislim da bi stvaranje jednog takvog "ostrva" legalnog i zdravog politickog vodstva podiglo zainteresovanost i stanih investitora,bio putokaz i ostalim Bosnjacima ali i svim ostalim narodima u BiH.Imaju historijsku sansu zaista i bilo bi steta da je prokockaju.Ako sve bude oke sa ovim etickim kodeksom i dobro se sprovede,mislim da bi to bio minimum standarda i za sve ostale ubuduce.
Pogotov ako bi se oborila koja veca riba i kakav ministar zbog korupcije,mita,nepotizma i slicno,definitivno bi ubuduce svaki naredni ministar morao u najmanju ruku dva puta razmisliti.Pala bi im sva dosadasnja praksa u ovih 20 godina gdje se kralo i pljackalo toliko nemilosrdno da je to postalo normalno.

Sve mogu shvatiti ali ljude koji svojim ocima gledaju sve ovo zadnjih 20 godina i koji zajedno sa mnom vide rezultate cijele te politike,svoje raseljene sunarodnjake,svoj narod na izdisaju i nemilosrdni kriminal od dosadasnjih garnitura politicara,i onda dodje na temu pljuje ljude koji pokusavaju nesto promjeniti,trude se da nesto naprave i pokrenu i oni ih miniraju i pljuju..jbte zar jednom stanovniku ove drzave i Bosnjaku/Bosancu moze biti ista prece od svog naroda i drzave.Poslije tragedije u ratu,genocida,svih spletki poslije rata prema ovom narodu trebali smo postati toliko mudri,pametni,udruzeni da napravimo jedno pravedno,posteno i uspjesno drustvo radi cijene koju smo platili a pali smo na kraju na svim ispitima.20 godina kasnije javi se konacno tracak nade i neka alternativa i opet se zemljaci javljaju da to popljuju i sabotiraju.
Bravo!
kmirsad

#1589 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

The BEN10 wrote:
nikad_vise wrote:

Bravo!
:thumbup: Bravo Benjo... :-D Šta bi ijedan pošten čovjek imao protiv etike i Zakona koji koji kažnjava neetičnost u obavljanju javnih funkcija i dužnosti... sad bi branitelji demokratije trebali skočiti na noge... vidi ti partizana... oni bi nama zabranili kafenisanje sa učesnicima ili učesnikom u tenderu... uaaaaaaaa... kandidatom za zaposlrenje u KCUS.... uaaaaaaaa... tiranija.... uaaaaaa... ograničavanje ljudskih sloboda...uaaaaaa...
The BEN10

#1590 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

nikad_vise wrote:
Banksy wrote:Ali po prvi put u 25 godina se pokazalo da ima drugačijih i da se može drugačije, a to je veliki korak nakon kojeg više ništa neće biti isto,
Uz to, ne potcjenjujte unutarnje probleme i podjele u SDA, frakcije koje su otišle i druge koje čekaju da odu ili preuzmu, nije to više onaj Alijin monolit, ni blizu,
Načelo ih se i dobro i odlomilo, i ići će to sve sad bolje i brže.
Sve sto bude postenog i normalnog unekoliko u SDA to ce izaci iz te stranke.Ovo samaranje koje sad dobijaju je nista kakvo ce dobijati kad na sledecim izborima NS i NiP povecaju broj mandata i budu komforniji u sprovodenju onog kako oni vide Sarajevo.Ova dreka,spletkarenje,apelacije,prijetnje i sve ostalo od strane SDA smeca nije uopste bezveze jer ovo je upravo historijski trenutak i pocetak pada.Zato i jesu ovolike tenzije,prijetnje,huskanje sindikata,i ko zna kakvih sve politickih pritisaka jer je toliko ocito po jacini napada da i oni shvataju da su kola krenula niz brdo i da sve ono sto su uzivali dosada i kako su radili do sada pada u vodu.Ostaje zal sto ce se mnogi od njih koji su doprinosili sirocenju naroda izbjeci ruci pravde sto radi uticaja na pravosudje sto radi zastare,smrti i slicno.Koji smecar moras biti i pljackati i pustositi narod koji je prezivio otvorene agresije,2 udruzena zlocinacka poduhvata i genocid.Haram im bila svaka marka koju je stavio u dzep svaki od njih.
Po meni, održi li se ova vlast u KS čitav mandat i nastave li ovim tempom, na slj. opštim izborima NiP i NS hladno uzimaju 16-17 mandata zajedno.
Ja se iskreno nadam da je došlo to vrijeme da konačno krenemo naprijed. Briga me ko je šta bio, zaista mi je svejedno ko će vladati, samo neka krene naprijed...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1591 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

The BEN10 wrote: Po meni, održi li se ova vlast u KS čitav mandat i nastave li ovim tempom, na slj. opštim izborima NiP i NS hladno uzimaju 16-17 mandata zajedno.
Ja se iskreno nadam da je došlo to vrijeme da konačno krenemo naprijed. Briga me ko je šta bio, zaista mi je svejedno ko će vladati, samo neka krene naprijed...
Upravo tako... samo da se krene naprijed, da se nesto promijeni na bolje. Mada, Sarajevo kao glavni gead i najveca administrativna jedinica drzave je prepun uhljeba koji su zahvaljujuci stranci napustili svoje selo, kupili skolu i dobili radno mjesto za koje nisu kompetentni, pa nisam optimista glede velikog glasackog prevrata. I ovo je sasvim dovoljno. I za sad... nesto se desava. Prvi put.. samo da nastave.
putokaz1

#1592 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

nikad NS neće maknut iz grada Sarajeva niti NIP nesto skučiti
shbc

#1593 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

Nekad ste govorili i da je NS stranka od Skenderije do Marijin Dvora, a NiP hir Konakovica koji ce vam se prikloniti cim izbori prodju, pa vam evo uzese kanton bitniji od svih drugih kantona.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1594 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

shbc wrote:Nekad ste govorili i da je NS stranka od Skenderije do Marijin Dvora, a NiP hir Konakovica koji ce vam se prikloniti cim izbori prodju, pa vam evo uzese kanton bitniji od svih drugih kantona.
to je donekle tacno. Od Mdvora se proteglo do Bosmala. Pogledati rezultate po birackim mjestima, ogleda se jasno. Ali to nije nista ni lose, ni nelegitimno. Kanton ima ovlastenja skoro kao entitet. Dovoljno da se nesto pokrene i ucini. Primjedba za Carsija-Mdvor je bila vise u programskom djelovanju. Sad NS ima glas i u drzavnom i u entitetskom predstavnickom domu, pa cemo vidjeti. Ali gdje imaju povjesnu sansu, to je Kanton. Za sad, ok ide... novo. Osvjezavajuce. Ulijeva optimizam.
The BEN10

#1595 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

KatarinaKosaca wrote:
The BEN10 wrote: Po meni, održi li se ova vlast u KS čitav mandat i nastave li ovim tempom, na slj. opštim izborima NiP i NS hladno uzimaju 16-17 mandata zajedno.
Upravo tako... samo da se krene naprijed, da se nesto promijeni na bolje. Mada, Sarajevo kao glavni gead i najveca administrativna jedinica drzave je prepun uhljeba koji su zahvaljujuci stranci napustili svoje selo, kupili skolu i dobili radno mjesto za koje nisu kompetentni, pa nisam optimista glede velikog glasackog prevrata. I ovo je sasvim dovoljno. I za sad... nesto se desava. Prvi put.. samo da nastave.
Kate,
nakon toliko vremena osjeti se ta neka pozitiva u zraku. Vidim to i po postovima nekih forumaša koje posebno cijenim, kao što je npr @Banksy.
Ima naznaka da se stvari kreću naprijed. Fortini nastupi ulijevaju nadu, Konaković isto tako fura priču koju do sada nismo imali priliku slušati.
Mislim, ono, samo glup čovjek može svim silama upirati za neke MJERLJIVE KONCEPTE koje sutra neće ispuniti i koji će mu se obiti o glavu. NiP i NS nude daleko konkretnije stvari nego smo ih ikad imali priliku čuti (ne računajući nebuloze o 100 hiljada NOVOzaposlenih).

Evo na primjer, neki dan postavio prijatelj na Facebook:

https://www.facebook.com/dfubih/posts/1999751166775466
Društvo fizičara u Federaciji Bosne i Hercegovine
January 30 at 9:40 PM ·
Dragi učenici, mladi fizičari,
Donosimo vam lijepe vijesti. Večerašnjim usvajanjem Prijedloga budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu svjedočimo historijskom trenutku jer prvi put se desilo da je jedna vlada kantona u budžet uvrstila stavku "podrška talentima". Nadamo se da je ovo zaista početak sistemskog rješavanja problema finansijske podrške mladim fizičarima, matematičarima i dr. u njihovim nastojanjima da predstavljaju našu državu na međunarodnim takmičenjima. Zahvaljujemo se ministrici za obrazovanje, nauku i mlade KS, gospođi Zineti Bogunić, predsjedavajućem Skupštine KS gospodinu Elmedin Konakovic koji su podržali prijedlog Društva fizičara u FBiH i Udruženja matematičara KS, zastupnici Naše stranke gospođi Neira Dizdarevic koja je javno u toku rasprave na sjednici Skupštine diskutovala u vezi sa problemom finansiranja odlaska najboljih učenika iz BiH na međunarodna takmičenja kao i svima onima koji su podržali naša nastojanja da ovaj problem riješimo.
nikad_vise

#1596 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

shbc wrote:Nekad ste govorili i da je NS stranka od Skenderije do Marijin Dvora, a NiP hir Konakovica koji ce vam se prikloniti cim izbori prodju, pa vam evo uzese kanton bitniji od svih drugih kantona.
Ma neka NS i NiP uzimaju redovno Sarajevo i to je dovoljno od njih a ostali gradovi u BiH ce svakako pratiti trendove iz glavnog grada i vremenom ce se profilirati nove stranke i nove politicke opcije i u drugim sredinama koje ce imati inspiraciju u postenom i za gradjane korisnom radu.NiP ali i NS na narednim izborima i ne moraju imati recimo kandidata za predsjednistvo,dovoljno je da podrze recimo Hadzikadica kojem je Dino bio i na osnivackoj skupstini.To znaci da imaju dobre odnose a mislim da bi i NS svjesna realnosti to isto trebala uraditi jer je covjek prihvatljiv u sustini i jednim i drugim a oni i onako nemaju kapacitet da proguraju svog kandidata za predsjednistvo.To bi bila ogromna zaliha glasova za Hadzikadica,koji je onakko kao anonimus imao 50k glasova a nakon osnivanja pokreta i stvaranja struktura istog,i uz podrsku ove dvije stranke u Sarajevu,pomeo bi svakog SDA kandidata.Ovo bi po meni bila najbolja strategija da izdajnike Bosne i Bosnjaka izbacimo i iz predsjednistva.Sto se tice Hrvatskog clana,Komsic naravno.Covjek je jednostavno pencilin za UZP-ovce i ako nisam nesto zadovoljan njegovim radom,bar ne nanosi stetu BiH.Bosnjaci su prepoznali opasnost u dilu Dodika i Covica i na vrijeme osujetili ulazak Covica u predsjednistvo.Unatoc tome sto je ostao bez jedne dobre poluge vlasti,danas vidimo sta su UZP-ovci spremni da rade od drzave i sreca da nije usao u predsjednistvo.Igrali bi "lopte" sa Dzaferovicem na parkingu ispred predsjednistva.
putokaz1

#1597 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Ako se Hadzikadić kandidira nemože pobjediti bez podrške SDP,DF...itd
pici

#1598 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

nikad_vise wrote:Igrali bi "lopte" sa Dzaferovicem na parkingu ispred predsjednistva.
:mrgreen: i to ševe
pici

#1599 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

NAKON NEUSVAJANJA IZVJEŠTAJA O RADU
Slijede smjene: 'Lete' uprave i direktori javnih ustanova u Kantonu Sarajevo

Na narednoj sjednici Skupštine može se očekivati smjena članova skupština pojedinih preduzeća, rekao Konaković

U narednih 30 dana trebale bi biti smijenjene uprave preduzeća i javnih ustanova kojima su oboreni izvještaji o radu na posljednjoj sjednici Skupštine KS.

Predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković kazao je za Avaz da se radi o sistemu koji je pogrešno napravljen i koji treba potpuno zamijeniti. Ističe da je bilo i direktora koji su korektno radili poslove, ali da u tim upravljačkim strukturama ima puno ljudi koji su nekompetentni.

- Na prvoj narednoj sjednici Skupštine može se očekivati smjena članova skupština pojedinih preduzeća kojima nije prihvaćen izvještaj. Tek tada možemo govoriti o konkretnom nadzoru njihovog rada i izmjenama nadzornih odbora, a u nekim slučajevima i izmjeni direktora – rekao je Konaković.

Naredne sedmice, prema njegovim riječima, počet će analize koja su to preduzeća u kojima će odmah biti napravljene izmjene te da će se to vjerovatno desiti redoslijedom po kojem su i raspravljali.

Konaković je istakao da stranke ne dijele nikakav plijen, kako se u medijima predstavlja, te da će stranke imati odgovornost za pojedina preduzeća.

- Sada već znamo da će Narod i pravda (NiP) biti odgovorna za funkcioniranje preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. ViK će biti preduzeće u koje ćemo mi postaviti menadžment, a ko će tamo sjediti, nismo još odlučili. Tek ćemo krenuti u potragu za najboljima – rekao je Konaković.

Ministrica pravde i uprave Lejla Brčić kazala je da će se poštivati sve zakonske procedure te da tamo gdje bude ocijenjena ispunjenost zakonskih uvjeta vjerovatno će se pristupiti razrješenju.

- Različiti su propisi od resora do resora. Tamo gdje bude na osnovu prijedloga resornih ministarstava, gdje Vlada ocijeni da postoje ispunjeni zakonski uvjeti pretpostavljam da će se ući u proceduru razrješenja. To je i zakonska obaveza. Tamo gdje nisu ispunjeni formalnopravni uvjeti za jednu takvu proceduru neće se pokretati niti ćemo izlagati Kanton opasnosti od nekih sudskih postupaka – rekla je Brčić.

Istakla je da je članovima Skupštine Televizije Sarajevo istekao mandat te da je po tom osnovu došlo do formalnog donošenja odluke o razrješenju menadžmenta.

Konaković je naglasio da je trenutno u fazi završni dogovor o podjeli odgovornosti između stranka u preduzećima. Naveo je da će naredne sedmice biti sve precizirano.

samo skidajte bandu... ne zaboraviti i ove preostale iz sdO kojima ste progledali kroz prste da im se procesljaju izvjestaji o radu za 2018 god... SVEEEE :izet:
Image
putokaz1

#1600 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Sad će protesti pred zgradom vlade....
Locked