Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Boemica

#1576 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Boemica »

Pitar_na_motoru wrote:evo vidim treba kupovati domace maramice i uloške, uloške proizvodi Violeta.
Da li podrzati Violetu ili neka krilca kako se vec zovu?
Violetini proizvodi su sasvim okej, ulošci možda najbolji na tržištu (za mene).
Al' evo kako smo saznali, i njih treba bojkotovat :? Ne mogu da se sjetim zašto.
Last edited by Boemica on 23/10/2018 12:24, edited 1 time in total.
SaraFina

#1577 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

djevojka bez imena wrote:
SaraFina wrote:
djevojka bez imena wrote:Sarafina, predlažem da otvoriš temu, Pokretanje pitanja vitalnog nacionalnog interesa u Hrvata, a radi odgovora na temu o bojkotu, budi pravicna :mrgreen: Ja bih, ali nije to to, jos nisam dijaspora. :twisted:

Kao frtalj šokica, fakat bi mi priličilo :D
Da otvorim temu ;)

Frtalj ti Frtalj ja, i eto ga pola. :lol:

Imamo legitimitet :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1578 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote: Lik bukvalac... Kakav primjer? Ovaj za gubitak zastupništva za zubnu pastu? Mislim Tomo :D
Pa eto, šta se desilo kad je Bošnjak izgubio zastupništvo za zubnu pastu?
Bloo
Globalna šefica

#1579 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Pitar_na_motoru wrote:evo vidim treba kupovati domace maramice i uloške, uloške proizvodi Violeta.
nooo
Violeta je UZP
Nađi straNJske uloške i WC papir ali koji ne uvozi neka UZP firma iz Hercegovine :)
Već neka naša.
(javi ako skontaš koji su to)
HowForWhom

#1580 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

Boemica wrote:
Al' evo kako smo saznali, i njih treba bojkotovat :? Ne mogu da se sjetim zašto.
I meni su sasvim ok, uloske nisam probao :D
Treba bojkotovati jer su iz Gruda
HowForWhom

#1581 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

Bloo wrote:
nooo
Violeta je UZP
Nađi straNJske uloške i WC papir ali koji ne uvozi neka UZP firma iz Hercegovine :)
Već neka naša.
kad bolje skontam stavljajte vatu, neku domacu.... ili gazu....
Boemica

#1582 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Boemica »

Pitar_na_motoru wrote:
Bloo wrote:
nooo
Violeta je UZP
Već neka naša.
Ko ima zastupništvo za uvoz OB tampona?

Ne, kad bolje skontam, nemojte mi reći, bez hljeba mogu, bez tog' ne mogu :(
beni-bu-man

#1583 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Pitar_na_motoru wrote:
Bloo wrote:
nooo
Violeta je UZP
Već neka naša.
jel to ne perete shupak nakon sranja
SaraFina

#1584 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Boemica wrote:
Violetini proizvodisu sasvim okej, ulošci možda najbolji na tržištu (za mene).

Ja ne znam koliko puta treba da pojasnim.. Nije cilj zatvoriti pogon Violete... Nego da vlasnik pogona koji je izmedju ostalog i zastupnik za štošta kaže Draganu Čoviću da prestane blokirati FBiH... Jer od uplata vlasnika Violete i njegovih zastupništava u BiH žive HDZ-ovci na državnoj sisi...
Pa kad takva tri ili četiri utjecajna Hrvata sazovu vrhušku HDZ-a na sastanak, jer im se promet smanjio, zahvaljujući blokadama HDZ u FBIH. .. idući saziv sijednice i svi će biti prisutni.
Alminijum i 900 radnika najbolji su primjer tog pritiska.
djevojka bez imena

#1585 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by djevojka bez imena »

Tomahawk11 wrote:
djevojka bez imena wrote: Čuješ li ti sebe? U kontri je, ok, ne vrijeđaj, opomeni ga, upozori, ukazi, sta bi ti da samaras? :lol:

Na zadnju rečenicu, ma neću ni da pokušam.... :lol:
Nisi nikad čula za izraz - svaka mu traži šamara :D
Siguran sam da jesi, nego se malo praviš nevješta :)

Nemam ga zašta opomenuti, ne vrijeđa ni on nikog, samo je negativan.

Ne moraš.

Ma i ne želim, vjeruj, ne prihvaća kritiku svako, a možda sam i ja u dekadenciji = const. Sta znaš :roll:
Bloo
Globalna šefica

#1586 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

beni-bu-man wrote: jel to ne perete shupak nakon sranja
Kao promicateljka zapadnjački vrijednosti u bideu perem noge!
Hajvan

#1587 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hajvan »

Dochim Hrvati bojkotuju boshnjoooachke proizvode… bez puno pompe i galame.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1588 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote: Alminijum i 900 radnika najbolji su primjer tog pritiska.
Pa nije Aluminij sigurno propao zbog nekog bojkota.
SaraFina

#1589 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
Dragi Tomooo... Nisam to ni rekla... Nego 900 radnika i uprava plus nekoliko firmi i u HR koja ima udio od 12% ostali bi bez posla..

Zbog toga se Čović i HDZ pojavio na sjednici da Novalić i vlada subvencira AL... Tu nedolazak nije ni razmatran od HDZ-A niti postavljani uslovi za provedbu izbornog zakona... Znači da pritiska pali.
HowForWhom

#1590 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

Boemica wrote: Ko ima zastupništvo za uvoz OB tampona?

Ne, kad bolje skontam, nemojte mi reći, bez hljeba mogu, bez tog' ne mogu :(
Ako ti kazem nikad vise tampon kupit neces
Boemica

#1591 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Boemica »

Otkako mi je otac otišao u penziju i otkako ima naređenje od doktora da zbog moždanog udara svaki dan šeta, on je sebi dao za zadatak da svaki dan ode u šetnju, svrati u Bingo i po sat vremena tabiri koji je bosanski proizvod a koji nije. Tako da sada kada bi ušli u moju ostavu, ili otvorili moj frižider, sigurno da bi 90% proizvoda bilo sa 387 deklaracijom, a oni proizvodi koje mi nemamo, ili ih pravimo kod kuće, ili ih jednostavno ne kupujemo.

Pa se tako ja iskreno ne sjećam kad sam posljednji put pojela argetu, ako mi se baš jede pašteta, napravim je sebi, ili uzmem Ovako paštetu (meni je sasvim okej ali ja nisam buržuj, ja sam dijete radničke porodice koja je sve izgubila u ratu).

I sigurno da i ja, i Tomo, i Bloo i mnogi drugi kojim spočitavate nešto na ovoj temi, daleko više činimo za svoju zemlju, njenu privredu i ekonomiju, time što radimo ovdje, plaćamo poreze na platu ovdje, trošimo novac u Bosni, svoje znanje i vještine ulažemo u Bosnu, za neke od tih forumaša znam i da svoje znanje i vještine prenose na druge ljude, koji će se unaprijedit i opet sve to isto ulagati ovdje, u Bosnu i bosansko, u odnosu na tastatura ratnike.

Neko je već rekao, lahko je tuđim kurcem gloginje mlatit.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1592 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Tomahawk11 wrote:
Dragi Tomooo... Nisam to ni rekla... Nego 900 radnika i uprava plus nekoliko firmi i u HR koja ima udio od 12% ostali bi bez posla..

Zbog toga se Čović i HDZ pojavio na sjednici da Novalić i vlada subvencira AL... Tu nedolazak nije ni razmatran od HDZ-A niti postavljani uslovi za provedbu izbornog zakona... Znači da pritiska pali.
Situacija sa Aluminijem je lopovska politika i nerentabilno poslovanje.
Tako ti je svugdje, kad propadne firma, onda radnici idu svojim političkim predstavnicima da protestvuju, traže neka prava....a prava nema.
Zato i kažem, treba gledati malo širu sliku.
HowForWhom

#1593 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

SaraFina wrote:Dragi Tomooo... Nisam to ni rekla... Nego 900 radnika i uprava plus nekoliko firmi i u HR koja ima udio od 12% ostali bi bez posla..

Fina moja, prefina Saro.....

Znas kad bih im se ja pojavio na tu sjednicu kao Bosnjak koji kupuje Cedevitu od mrskog Ataca i Rocher od mrske Violete?

NIKAD
N I K A D

Jos bih pitao, gdje je kabal da ga prerezem!?
HowForWhom

#1594 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

Boemica wrote:Otkako mi je otac otišao u penziju i otkako ima naređenje od doktora da zbog moždanog udara svaki dan šeta, on je sebi dao za zadatak da svaki dan ode u šetnju, svrati u Bingo i po sat vremena tabiri koji je bosanski proizvod a koji nije. Tako da sada kada bi ušli u moju ostavu, ili otvorili moj frižider, sigurno da bi 90% proizvoda bilo sa 387 deklaracijom, a oni proizvodi koje mi nemamo, ili ih pravimo kod kuće, ili ih jednostavno ne kupujemo.

Pa se tako ja iskreno ne sjećam kad sam posljednji put pojela argetu, ako mi se baš jede pašteta, napravim je sebi, ili uzmem Ovako paštetu (meni je sasvim okej ali ja nisam buržuj, ja sam dijete radničke porodice koja je sve izgubila u ratu).

I sigurno da i ja, i Tomo, i Bloo i mnogi drugi kojim spočitavate nešto na ovoj temi, daleko više činimo za svoju zemlju, njenu privredu i ekonomiju, time što radimo ovdje, plaćamo poreze na platu ovdje, trošimo novac u Bosni, svoje znanje i vještine ulažemo u Bosnu, za neke od tih forumaša znam i da svoje znanje i vještine prenose na druge ljude, koji će se unaprijedit i opet sve to isto ulagati ovdje, u Bosnu i bosansko, u odnosu na tastatura ratnike.

Al zato kupujes OB tampone.
Boemica

#1595 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Boemica »

Pitar_na_motoru wrote:
Boemica wrote:Otkako mi je otac otišao u penziju i otkako ima naređenje od doktora da zbog moždanog udara svaki dan šeta, on je sebi dao za zadatak da svaki dan ode u šetnju, svrati u Bingo i po sat vremena tabiri koji je bosanski proizvod a koji nije. Tako da sada kada bi ušli u moju ostavu, ili otvorili moj frižider, sigurno da bi 90% proizvoda bilo sa 387 deklaracijom, a oni proizvodi koje mi nemamo, ili ih pravimo kod kuće, ili ih jednostavno ne kupujemo.

Al zato kupujes OB tampone.
Jes' al' moja mala zaslužuje smao najbolje :oops:
Bodkin

#1596 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Pitar_na_motoru wrote: Divno je to zamisljeno s tim da moras imati na umu da sve nabrojane kompanije, a iam ih jos, imaju svoje ispostave u Sarajevu, Tuzli i Bihaću, zaposljavaju sve narode koji zive u BiH. Ljudi od toga zive, hrane svoje poreodice itd....
Pričali smo već o tome. Znaš šta je zaključeno? Jebo Muju iz Sarajeva, Zenice, Tuzle, on je nebitan spram državne ekonomije...kao i njegova porodica.
To su ti ekonomski strucnjaci. Ne kontaju da i za lokalnu zajednicu ima koristi potrosnja koja se generira. Ali jok, dijasporu boli neka stvar za tim. Ti se tomo zrtvuj jedno 20 godina da kofol hrvati oslabe i 50 da srbi oslabe. Ona ce jesti austrijsku nutelu
HowForWhom

#1597 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

Boemica wrote:
Jes' al' moja mala zaslužuje smao najbolje :oops:
Ti samo na svoju malu mislis, a sve na ustrb Bosnjaka i Bosnjakinja iz dijaspore :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1598 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote: To su ti ekonomski strucnjaci. Ne kontaju da i za lokalnu zajednicu ima koristi potrosnja koja se generira. Ali jok, dijasporu boli neka stvar za tim. Ti se tomo zrtvuj jedno 20 godina da kofol hrvati oslabe i 50 da srbi oslabe. Ona ce jesti austrijsku nutelu
To je priča koja prolazi u Kalinovicima, Varešima, Drvarima.
Bodkin

#1599 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Boemica wrote:
Ljubicasta je hrvatska boja
SaraFina

#1600 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote: To su ti ekonomski strucnjaci. Ne kontaju da i za lokalnu zajednicu ima koristi potrosnja koja se generira. Ali jok, dijasporu boli neka stvar za tim. Ti se tomo zrtvuj jedno 20 godina da kofol hrvati oslabe i 50 da srbi oslabe. Ona ce jesti austrijsku nutelu
To je priča koja prolazi u Kalinovicima, Varešima, Drvarima.

Ovaj meni BoTo vuče na ekonomskog struĆnjaka :D i političkog pođahkad :D

Već 20 i kusur godina žrtvovano i kad imaš priliku nešto konkretno...Onda udje delegat s moždanim driblingom: "Boli dijasporu, čekaj 20 g da Hrvati oslabe i 50g da Srbi".... Kao da u proteklih 20 i kusur godina je bilo nekog senzacionalnog pomaka u političkim i medjunacionalnim odnosima, pa eto valja zajebati bojkotom uspješan koncept suživota...

Sad će o uvozu sirovina :lol: okosnici privrede koja bez HR i SR ne može LOL
Locked