Željko Komšić - Komšo

Locked
kakavdanakneiskustvu

#1576 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by kakavdanakneiskustvu »

nemoj to wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:a komsic laže da je hrvat,sta je ako to nije???
Ono što si i ti, idem pozdrav.

dakle hrvat,kojih po tebi ivdje nema

cemu bjezanje od odgovora,cekace te ovo pitanje,ako u BiH nema npr. srba,ima li ih u hrvatskoj?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1577 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by malakh »

nemoj to wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:covjek je hrvat,ako je on hrvat,sto ne moze i neko peti takodje biti hrvat
hrvat je zato sto ne moze reci da je bosanski katolik. dakle laže

A ti si isto hrvat koliko onaj iz Zapresica?
Ti koji si rođen u Zenici tu živiš se tako i osjecas?
to je otprilike neko razmišljanje onih koji u deklaraciji predlažu da se očuvaju ili poštuju hrvatski prostori u bosni i hercegovini.

i upravo se potvrđuju teze da hrvati ne mogu biti oni koji su rođeni i žive u sarajevu, već da bi bio hrvat moraš:
1. biti rođen u reonu kojeg 90% naseljavaju hrvati
2. imati člansku kartu hdza
3. na izborima glasati za dragana čovića.
kakavdanakneiskustvu

#1578 Re: Željko Komšić - Komšo

covjek objasnio
nemoj to

#1579 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by nemoj to »

Ništa on objasni nije koga briga za glasanje i koga briga za debila Dragana i alkosa Željka.

Pitam te rođen si tu da li ti je stari rođen tu?
Živiš u Zenici koliko godina imaš?

Da pukne sutra da li bi branio mjesto gdje živiš?

Nisu ovo teška pitanja ili jesi ili nisi Željko je bosanac klasicni to što on mora reci da je hrvat je neka druga stvar koja se izborila oružjem samim tim tako je i izabran od mojih.

Nikakav hrvat ti nisi, ne možeš biti.
Kao što sam rekao ne zanima me sekunde, al' evo prvi put da se ukljucim u raspravu ovog tipa.
Sam sebe lažeš samo da ne bi dijelio zrak s muslimanom.

Da dodam da sam jedan od najvecih protivnika religija u regionu.
kakavdanakneiskustvu

#1580 Re: Željko Komšić - Komšo

nemoj to wrote:Ništa on objasni nije koga briga za glasanje i koga briga za debila Dragana i alkosa Željka.

Pitam te rođen si tu da li ti je stari rođen tu?
Živiš u Zenici koliko godina imaš?

Da pukne sutra da li bi branio mjesto gdje živiš?

Nisu ovo teška pitanja ili jesi ili nisi Željko je bosanac klasicni to što on mora reci da je hrvat je neka druga stvar koja se izborila oružjem samim tim tako je i izabran od mojih.

Nikakav hrvat ti nisi, ne možeš biti.
Kao što sam rekao ne zanima me sekunde, al' evo prvi put da se ukljucim u raspravu ovog tipa.

da,rođen,roditelji takodje,vec branio ovu drzavu u uniformi armije bih 10 mjeseci 1995.,hoćeš i jmbg,bracno stanje,adresu,gdje sam zaposlen,visina,tezina,ja tebe nesto tri puta pitam,ti ne odgovaras

ovdje su hrvati,srbi,muslimani zivili i prije ovog rata,ajd ti meni odgovori,gdje nestadose ,kako to da ih sad po tebi nema??

eto da nisam hrvat,sta mogu biti,srbin,bošnjak?,cetvrtog izbora nema
opet te pitam,mislim po cetvrti put,ako ovdje nema npr. srba,ima li ih u hrvatskoj??
nemoj to

#1581 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by nemoj to »

Naravno da ima, al' onih koji vjeruju da je to njihova zemlja od kad je prvi covjek ubio drugog kamenom.

10 mjeseci u mirnoj Zenici? :D

Naravno da ih ima, al' kao što sam vec napisao niti jedan to nije vec je bolje biti katolik i pravoslavac nego ici s muslimanima.
kakavdanakneiskustvu

#1582 Re: Željko Komšić - Komšo

ovdje zive tri naroda,tu je sva prica
nemoj to

#1583 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by nemoj to »

kakavdanakneiskustvu wrote:ovdje zive tri naroda,tu je sva prica
Da li su preostala dva takozvana srpska i hrvatska tu upisani tako jer su uzeli oružje?????????
kakavdanakneiskustvu

#1584 Re: Željko Komšić - Komšo

srbi i hrvati,kao i muslimani su u bih zivjeli i prije 30,40 godina,ne mogu sad nestati eto jer neko tvrdi da ovdje zivi jedan narod sa tri vjerske grupe
nemoj to

#1585 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by nemoj to »

kakavdanakneiskustvu wrote:srbi i hrvati,kao i muslimani su u bih zivjeli i prije 30,40 godina,ne mogu sad nestati eto jer neko tvrdi da ovdje zivi jedan narod sa tri vjerske grupe
Tad su bili patriote vecina, dok nije mozak otrovan

Al' da 1 narod s tri vjerske grupe tako je vec 550 godina.

To što se nikad nece složiti zbog debilne vjere je neka druga stvar.
kakavdanakneiskustvu

#1586 Re: Željko Komšić - Komšo

pa gdje nestadose ti srbi i hrcati?
nemoj to

#1587 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by nemoj to »

Mislim da je ovo prvi put da me preko interneta neko upalio još koliko takvih gledam svaki dan mogu mislit samo..

Nisi hrvat možeš ti sebi govoriti da si hrvat bosanac si, bosanac!!!
Sutra da dođeš da me ubiješ opet si bosanac imaš više moje krvi nego njihove.
Odeš sutra u Zagreb kad se okreneš reci ce ti da si bosanac.

Šta ovo ti je kao teško ubaciti u glavu?
Šta da pukne s škutorima recimo da li bi branio kucni prag?
kakavdanakneiskustvu

#1588 Re: Željko Komšić - Komšo

pitam te gdje nestadose srbi i hrvati?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#1589 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by malakh »

nemoj to wrote:
patriote veliš? puno griješiš čovječe ili jako malo znaš. kako je moguće da jedan patriota samo za godinu dana promijeni mišljenje koje je imao prethodnih 30-40 godina i preko noći postavi barikadu ispred kuće komšije muslimama, a tog komšiju odvede u logor, samo zato što ne misli kao on i što se drukčijem bogu moli?

totalno pogrešne percepcije predstavljaš. zašto se ne možeš pomiriti sa činjenicom da npr. postoji hrvat koji ne misli isto kao i drugi hrvat, a da je njegovo hrvatstvo možda čak i veće od onog drugog. ne postoji logika i matematika kojom se može utvrditi tačan broj hrvata koji su glasali za komšića, pogotovo u miješanim sredinama, a također ne postoji logika koja može komšiću osporiti njegovo hrvatstvo. da poznajete povijest, znali biste da su hrvati redovito proljevali krv za bosnu i hercegovinu, ali ne u lištici, već u jablanici, sutjesci, po kozari i sarajevu i da ih ima po svim spomenicima nacionalnih heroja. i sada netko dođe i kaže da to nije hrvat, jer je branio sarajevo u kojem je živio, a njegovi nisu iz sarajeva. :lol: :lol:
Last edited by malakh on 15/12/2018 14:31, edited 1 time in total.
SmokingMan

#1590 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by SmokingMan »

malakh wrote:
nemoj to wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:covjek je hrvat,ako je on hrvat,sto ne moze i neko peti takodje biti hrvat
hrvat je zato sto ne moze reci da je bosanski katolik. dakle laže

A ti si isto hrvat koliko onaj iz Zapresica?
Ti koji si rođen u Zenici tu živiš se tako i osjecas?
to je otprilike neko razmišljanje onih koji u deklaraciji predlažu da se očuvaju ili poštuju hrvatski prostori u bosni i hercegovini.

i upravo se potvrđuju teze da hrvati ne mogu biti oni koji su rođeni i žive u sarajevu, već da bi bio hrvat moraš:
1. biti rođen u reonu kojeg 90% naseljavaju hrvati
2. imati člansku kartu hdza
3. na izborima glasati za dragana čovića.
Jedini kriteriji na osnovu kojih su dva bratska HDZ.a klasificirali dvije vrste hrvata:isključivo Hrvati i izdajnici.Pa u par navrata su se moge čuti izjave tipa kako je Komšić legalno izabran predstavnik hrvatskog naroda,ali da zbog "političke volje" nije dobar izbor za predstavnika iz reda hrvatskog naroda.Nije teško zakljčiti o čijoj se to političkoj volji zapravo radi.Tako da problem osjećaja ugroženosti i getoizacije hrvata leži isključivo u HDZ.u!!!
kakavdanakneiskustvu

#1591 Re: Željko Komšić - Komšo

malakh wrote:
nemoj to wrote:
patriote veliš? puno griješiš čovječe ili jako malo znaš. kako je moguće da jedan patriota samo za godinu dana promijeni mišljenje koje je imao prethodnih 30-40 godina i preko noći postavi barikadu ispred kuće komšije muslimama, a tog komšiju odvede u logor, samo zato što ne misli kao on i što se drukčijem bogu moli?

totalno pogrešne percepcije predstavljaš. zašto se ne možeš pomiriti sa činjenicom da npr. postoji hrvat koji ne misli isto kao i drugi hrvat, a da je njegovo hrvatstvo možda čak i veće od onog drugog. ne postoji logika i matematika kojom se može utvrditi tačan broj hrvata koji su glasali za komšića, pogotovo u miješanim sredinama, a također ne postoji logika koja može komšiću osporiti njegovo hrvatstvo. da poznajete povijest, znali biste da su hrvati redovito proljevali krv za bosnu i hercegovinu, ali ne u lištici, već u jablanici, sutjesci, po kozari i sarajevu i da ih ima po svim spomenicima nacionalnih heroja. i sada netko dođe i kaže da to nije hrvat, jer je branio sarajevo u kojem je živio, a njegovi nisu iz sarajeva. :lol: :lol:

da,nije on kao hrvat nego katolik,a covjek mozda uopce nije vjernik,jer jbg i takvih ima
malakh

#1592 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by malakh »

SmokingMan wrote:
Jedini kriteriji na osnovu kojih su dva bratska HDZ.a klasificirali dvije vrste hrvata:isključivo Hrvati i izdajnici.Pa u par navrata su se moge čuti izjave tipa kako je Komšić legalno izabran predstavnik hrvatskog naroda,ali da zbog "političke volje" nije dobar izbor za predstavnika iz reda hrvatskog naroda.Nije teško zakljčiti o čijoj se to političkoj volji zapravo radi.
ona mi je puno jača. komšić jeste izabran legalno i on jeste legitiman, ali nije u skladu sa duhom dejtonskog mirovnog sporazuma. valjda zato što su pri potpisivanju dejtonskog mirovnog sporazuma glavnu riječ vodili sda, sds i hdz, ili ti ga alija, franjo i sloba.

po toj logici, onda ni dodik nije izabran u skladu sa duhom dejtonskog mirovnog sporazuma, jer njegova stranka nije predstavljala srpske interese u dejtonu.
Last edited by malakh on 15/12/2018 14:36, edited 1 time in total.
nemoj to

#1593 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by nemoj to »

malakh wrote:
nemoj to wrote:

Šta je s onim koji nisu uzeli oružje i postavljali barikade?

Nisu samo patriote oni koji te kolju i vole rafalat, mnoooooogo više ih je u Sarajevu pobjeglo nego uzelo pušku.
malakh

#1594 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by malakh »

nemoj to wrote:
Šta je s onim koji nisu uzeli oružje i postavljali barikade?

Nisu samo patriote oni koji te kolju i vole rafalat, mnoooooogo više ih je u Sarajevu pobjeglo nego uzelo pušku.
pa to su normalni ljudi, koji su nastavili da razmišljaju isto kao što su razmišljali i prije 30 godina. a svi mi vrlo dobro znamo ko je počeo postavljati barikade po sarajevu, a ko je branio sarajevo. čak bojna hvoa tvrtko prvi je bila među prvima koji su se zvanično organizirali. vikićevi specijalci u kojima je bilo desetine hrvata su se također opirali agresoru. policija i rezervni sastav policije u kojima je također bilo jako puno hrvata se digla i tako dalje i tako dalje.

jedan vinko šamarlić koji je rodom iz žepća i koji je veći dio svog životnog vijeka proveo u sarajevu i tu i poginuo, po logici koju ti objašnjavaš, nije hrvat, jer je bio u vikićevim specijalcima i odan arbih?
kakavdanakneiskustvu

#1595 Re: Željko Komšić - Komšo

nisu to hrvati,to su ocito bosabski katolici,jeboto što je katolik vjerska odrednica,ne i nacionalna ili etnicka
nemoj to

#1596 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by nemoj to »

Šta bi kasnije?

Ne nisu to bili samo normalni ljudi bilo je tu itekako sposobnih s mudima da drže oružje, al' nisu htjeli jer su se smatrali bosancima.
To sve do jednog što nabrajaš su bosanci, koji su kasnije izdali.
SmokingMan

#1597 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by SmokingMan »

malakh wrote:
SmokingMan wrote:
Jedini kriteriji na osnovu kojih su dva bratska HDZ.a klasificirali dvije vrste hrvata:isključivo Hrvati i izdajnici.Pa u par navrata su se moge čuti izjave tipa kako je Komšić legalno izabran predstavnik hrvatskog naroda,ali da zbog "političke volje" nije dobar izbor za predstavnika iz reda hrvatskog naroda.Nije teško zakljčiti o čijoj se to političkoj volji zapravo radi.
ona mi je puno jača. komšić jeste izabran legalo i on jeste legitiman, ali nije u skladu sa duhom dejtonskog mirovnog sporazuma. valjda zato što su pri potpisivanju dejtonskog mirovnog sporazuma glavnu riječ vodili sda, sds i hdz.

po toj logici, onda ni dodik nije izabran u skladu sa duhom dejtonskog mirovnog sporazuma, jer njegova stranka nije predstavljala srpske interese u dejtonu.
Cilj i jeste da se ne izlazi iz tog okvira,Dejton ne predstavlja ništa više nego (ne)idealan alat da se podstakne ono što je zaustavljeno 1995.godine,ali ovaj put političkim putem,a politika ti ga ovdje dođe isto što i rat,samo bez oružja.Mi smo nakon rata u startu imali problem u RS.u (ponajprije administrativne prirode),kao entitetu,bojali smo se da bi vremenom i hrvati u BIH mogli nastaviti istim putem kao i srbi,i evo,kako vrijeme pokazuje,to se ipak nekako dešava,u etapama,ali se deđava ispred naših očiju.Iako je to samo mirovni dejtosnki porazum.čini mi se kako nama MZ svakim korakom koji nije dobar za BIH,govori,"...Neka strpite se još malo,riješit ćeemo vam taj problem",a kako vrijeme prolazi sve je više očiglednije da ni pvaj sporazum nije apsolutno nikakav garant stabilnosti BIH,posebice teritorijalne,jer vidimo da se nešto dešava na što je MZ jako neizaiteresirana i krajnje inertna.Kao da nešto čekaju,nas ne čekaju sigurno.političari iz FBIH,mislim na bošnjake,jednostavno nemaju kapacitete da odgovre na ovakve izazove,stranci sa njima ne mogu pronači niakkve kompromise.Staranci znaju da su debelo zajebali sa Dejtonom,i da se tu više ništa ne može uraditi saktuelnom verzijom,i da trenutno gledaju da nas što prije skinu sa "dnevnog reda".Ja iskreno,vodeći se sa situacjim na Kosovu,smatram da nam se u skorije vrijeme sprema novo riješenje iz ove krize,ali na žalost na štetu teritorijalnog integritetra BIH,daj bože da debelo griješim,ali stavljam se u položaj stranaca sa kojeg ne vidim drugačiji izlaz,jer ne postoji iskrena politička volja određenih nacionalističkih stranaka da zastupaju interese BIH kao jedinstvene države,jer vi nikada nećete čuti iz usta predstavnika u RS.u da će reći kako su spremni na kompromise kako bi se očuvala cjelovita BIH,nije njihova vojska ratovala za to,niti će se oni toga tek tako odreći onoga za što su ratovali.Vjerujem kako i danas dan rukovodstvo HZD.a žali zbog šurovanja i sa ABIH i vojskom RS.a u ratu.i što jednostavno nisu imali jasnu ideju kako do kraja sprovesti formiranje teritorijalne jedinice za hrvate.Sve to ih je jako skupo koštalo,i nakon toliko vremena nastoje da svim sredstvima isprave nepravdu koju su učini prema svojim gospodarima.
Kolinda

#1598 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

Ajde da probam sebe svrstati u priču koju priča ovaj HK Andersen.
Znači Hrvat- nisam, to ne postoji u BiH
Bosanc - možda jesam ali vjerojatno nisam jer nisam iZBosne
Hercegovac- ma i to ne postoji, to je samo bosnaska regija
Katolik - možda
katolik- vjerojatno
ateista - pa možda
Bošnjak - i to uBosni ne postoji dok ne postoje Sr-Hr
Da rezoniram:
Ja sam vjerojatno po tome Katolik- ateista iZBosne.

Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna.... :lol:
kakavdanakneiskustvu

#1599 Re: Željko Komšić - Komšo

nemoj to wrote:Šta bi kasnije?

Ne nisu to bili samo normalni ljudi bilo je tu itekako sposobnih s mudima da drže oružje, al' nisu htjeli jer su se smatrali bosancima.

bosanci ili bosanski katolici?
nemoj to

#1600 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by nemoj to »

kakavdanakneiskustvu wrote:
nemoj to wrote:Šta bi kasnije?

bosanci ili bosanski katolici?
Oni nasilnici što su šamarali klap klap :lol:
Locked