Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam sto svi govore o odlasku u inostranstvo kao o odlasku u granap. Pa nije ni to tek tako. Nisu otvorene granice. Ne moze "eh, odoh ja, zbogom zohari."
Sta se smijes
Ne znam sta je smijesno
Bole tebe cuna za nas, uFatio se cemerike a nas hebes uzduz i poprijeko!
Pa, kako vas ja jebem uzduz i poprijeko?
Pa cuj kako?
Jos se pravis dalabu!
Lozis nas preko bare, mi u red stali u 6h a tebi mrsko glasati bilo
Sad bih mogao hafizagi mahati tvojim hamerickim glasom pred ocima al qrca graha, Fudi mrsko bilo
palermo wrote:Mnogo bespotrebne kuknjave na forumu. Valjda nakon što se malo smire glave i navijačke straste počnu i malo ozbiljnije analize.
Što se mene tiče, par zabilješki. Kao prvo izrazito sam sretan što je Fahrin SBB prnuo u šišu, posebno mi je drago što su zajedno sa njim u istu šišu prnuli i naša korumpirana kvaziinteligencija (aka Arapovići, Prašovićka i slični). Ja sam i inače već duže vremena uvjeren da krivicu za naše stanje se u dobroj mejri može adresirati i toj našoj kobajagi intelktualnoj eliti. Gledao sam sinoć N1 i ona tri gosta (tj. dvije gošće i jednog gosta) brat bratu, nekad se smislenije diskusije vode na ovom forumu.
Drugo, pokazalo se da izbore nose ljudi a ne programi. Mislim, nisam ja ovim otkrio ameriku, to piše i u knjigama, a i ko prati makar površno ove svetske poltičke trendove je mogao znati za to. Ja bih rekao da su upravo Željko Komšić i Bakir Izetbegović potvdrda toga. Jer oni su pravi pobjednici izbora. Što se tiće našeg Željka (za kojeg ja nikad dosad nisam glasao) moram reći da je istinsk šteta što one nema kapacitet (pod ovim podrazumjevam, inteligenciju , viziju i slično) da napravi promjenu jer on jednostavno zna korespondirati sa biračkim tijelom, ima urođeni dar da može oko sebe okupljati ljude (nažalost, zbog gore pomenutih razloga ne može ih održati skupa). Zato moj savjet SDP-u i ostalim opozcijskim strankama, ako hoćete vlast, nađite novog Željka Komšića (al po mogućnosti da bude pametniji). Ne može se na vlaszt sa činovnicima tipa Nermina Nikšića i te bulumente okupljene oko njega.Zapravo, imajući u vidu ko ih je vodio, mislim da je SDP ostavrio impresivan rezultat i pokazao da ima iza sebe jednu prilično stabilnu glasačku masu. Za nešto više, treba im lider.
Pobjeda SDA je prevashodno pobjeda Bakira Izetbegovića. Mislim, nije neka mudrost rećio i da je Šefkiji pobjedu dopnio opet Bakir. Meni ovo nije iznenađenje jer iako će me većina fforumskkog puka razapeti, mislim da je on najizrasliji bošnjački političar, zapravo nekda mi se čini da jedini shvata kako politika funkcionira. Mene su više iznenađivale prognoze tipa Zvizdić ubija Bakira, mislim odakle ideja da stranački apartčici tipa Zvizdić ili Šepić imaju šanse protiv Bakira.
A da ljudi ne programi pbjeđuju pokazuje i primjer KOnakovića koji( doduše na lokalnom niovu) pokazuje da zna kako se vodi poltika
Uglavnom, da ne trunim dalje, kanite se programa i planova, umjesto toga tražite ljude kojima drugim mogu vjerovati, oni donose pobjedu
muha_sa wrote:
toliko dugo se znamo a nikad mi nije ponudio da tamo dodjem pa makar u goste--da i ja vidim taj jad od cemerike
E moj muha, nece ni pozvati - firaun je to
Da si rekO jez il mozda gandalf pa mozda bi i bilo neke fajde al ovaj izgleda sljedbenik KKK nam moze samo onu narandzastu uniformu poslati pa pravac gvantanamo
Uz svo stovanje vasih godina i staza na forumu, gdine palermo...nema smucar nikakvu okupljacku sposobnost i kurac bi dobio i jedan bosnjacki glas, da nije sredstvo za kajlanje hrvatima.
Ja sam frapiran koliko u Federaciji ima SDA izbjeglica, poltrona, uhljeba, ovaca, buđetlija. Zar je moguce da kontrolisu toliko radnih mjesta, ustanova, institucija, i cega sve ne ?
A jos jednom da se sjetimo svi ovih sto nisu izasli na izbore i sto su direktno omogucili SDA da bude jos mocnija i bezobraznija.
radostan dan wrote:Uz svo stovanje vasih godina i staza na forumu, gdine palermo...nema smucar nikakvu okupljacku sposobnost i kurac bi dobio i jedan bosnjacki glas, da nije sredstvo za kajlanje hrvatima.
Pa jbg, mogli su i Falatara, ako je vec samo do kajlanja.
DonieBrasco wrote:Ja sam frapiran koliko u Federaciji ima SDA izbjeglica, poltrona, uhljeba, ovaca, buđetlija. Zar je moguce da kontrolisu toliko radnih mjesta, ustanova, institucija, i cega sve ne ?
A jos jednom da se sjetimo svi ovih sto nisu izasli na izbore i sto su direktno omogucili SDA da bude jos mocnija i bezobraznija.
Pa eto, valjda si sebi sam odgovorio da postoji sigurno dobar dio ljudi koji ideološki glasa za SDA.
radostan dan wrote:Uz svo stovanje vasih godina i staza na forumu, gdine palermo...nema smucar nikakvu okupljacku sposobnost i kurac bi dobio i jedan bosnjacki glas, da nije sredstvo za kajlanje hrvatima.
Pa jbg, mogli su i Falatara, ako je vec samo do kajlanja.
Ma i bi oni, da se stara kajla nije uvalila. Tj nije on ni htio bas, al mi navalili, pa eto morao, itd
Dalibor Milas: Komšićev izbor kao "smokvin list" svih Čovićevih promašaja
Jučerašnji izborni rezultati glavna su tema svih razgovora, a zanimljiv komentar dao je i društveni analitičar Dalibor Dado Milas, bivši franjevac, danas s austrijskom adresom.
Milas kaže kako su od HDZ-a i HDZ-ovih glasača gori samo oni koji u Željku Komšiću vide rješenje, mesiju i spas Bosne i Hercegovine.
"Lik je već dva mandata proveo kao član Predsjedništva i veći dio vremena nismo ni znali da postoji ili da je nešto značajno napravio. Nešto slično vrijedi i za Čovića. Da nije Ured iz Sarajeva preselio u Mostar, ne znam po čemu bismo ga pamtili... No, kad je riječ o javnim nastupima, u odnosu na Komšića, sad ovdje stavljam ruku na srce i nisam sarkastičan, Čović je bez premca jedan od uglađenijih i pristojnijih likova bh. političke scene i kao takav je idealan za vanjsku politiku. To je sve pozitivno što mogu reći o njemu", napisao je Dalibor Milas.
Kad malo bolje razmislim, nastavlja Milas, (re)izbor Željka Komšića je zapravo najbolja moguća stvar za Čovića i HDZ, jer više niko neće razmišljati i govoriti o tome kako su upravo oni svojom poltronskom, uhljebničkom i klijentelističkom politikom uništili snove i perspektivu mnogih Hrvata u BiH.
"Upravo zato Čović i ekipa trebaju platiti misu na tu svrhu, jer je Komšić idealan 'smokvin list' njihove promašene politike i garancija HDZ-ove višegodišnje vladavine, zlobnici bi rekli, diktature Hercegovinom. Sada kada je Željko 'not my president' Komšić zauzeo jednu od Čovinih udobnih stolica, koga više briga za članove Mladeži uhljebljene po državnim firmama i ministarstvima zbog kojih kvalitetni mladi ljudi ne mogu dobiti posao. Koga briga za namještene tendere zbog kojih mali privatni poduzetnici nemaju šanse primirisati trpezi ogavno bogate hercegovačke građevinske mafije, koga briga što su plaće sve manje, a životni 'standard' sve skuplji", smatra on.
Osim odnosa Čovića i Komšića, i te njihove dimne bombe, kako ih vidi Dalibor Milas, kojima odvraćaju pažnju s pravih problema, on naglasak na kraju stavlja na nacionalne odnose u BiH i njenu budućnost.
"Mene čudi kako veći dio stanovništva u Bosni i Hercegovini još uvijek ne shvata jednu stvar, slično kao što je za Jugoslaviju bio poguban srpski nacionalizam, za SSSR ruski, tako je i za Bosnu i Hercegovinu poguban bošnjački kvazigrađanski nacionalizam. Bošnjačko polaganje prava na BiH i politički bezobrazluk da se osjećaju slobodnima drugima birati političke predstavnike, kao da su ti drugi nekakvi imbecili, više nije tek jedna od prijetnji budućnosti i opstanku ove države, nego i konačan dokaz da je ovaj preskupi balkanski politički projekt poznatiji i kao 'Bosna i Hercegovina' izgubio svoj smisao", kaže na kraju.
Dalibor Milas: Komšićev izbor kao "smokvin list" svih Čovićevih promašaja
Jučerašnji izborni rezultati glavna su tema svih razgovora, a zanimljiv komentar dao je i društveni analitičar Dalibor Dado Milas, bivši franjevac, danas s austrijskom adresom.
Milas kaže kako su od HDZ-a i HDZ-ovih glasača gori samo oni koji u Željku Komšiću vide rješenje, mesiju i spas Bosne i Hercegovine.
"Lik je već dva mandata proveo kao član Predsjedništva i veći dio vremena nismo ni znali da postoji ili da je nešto značajno napravio. Nešto slično vrijedi i za Čovića. Da nije Ured iz Sarajeva preselio u Mostar, ne znam po čemu bismo ga pamtili... No, kad je riječ o javnim nastupima, u odnosu na Komšića, sad ovdje stavljam ruku na srce i nisam sarkastičan, Čović je bez premca jedan od uglađenijih i pristojnijih likova bh. političke scene i kao takav je idealan za vanjsku politiku. To je sve pozitivno što mogu reći o njemu", napisao je Dalibor Milas.
Kad malo bolje razmislim, nastavlja Milas, (re)izbor Željka Komšića je zapravo najbolja moguća stvar za Čovića i HDZ, jer više niko neće razmišljati i govoriti o tome kako su upravo oni svojom poltronskom, uhljebničkom i klijentelističkom politikom uništili snove i perspektivu mnogih Hrvata u BiH.
"Upravo zato Čović i ekipa trebaju platiti misu na tu svrhu, jer je Komšić idealan 'smokvin list' njihove promašene politike i garancija HDZ-ove višegodišnje vladavine, zlobnici bi rekli, diktature Hercegovinom. Sada kada je Željko 'not my president' Komšić zauzeo jednu od Čovinih udobnih stolica, koga više briga za članove Mladeži uhljebljene po državnim firmama i ministarstvima zbog kojih kvalitetni mladi ljudi ne mogu dobiti posao. Koga briga za namještene tendere zbog kojih mali privatni poduzetnici nemaju šanse primirisati trpezi ogavno bogate hercegovačke građevinske mafije, koga briga što su plaće sve manje, a životni 'standard' sve skuplji", smatra on.
Osim odnosa Čovića i Komšića, i te njihove dimne bombe, kako ih vidi Dalibor Milas, kojima odvraćaju pažnju s pravih problema, on naglasak na kraju stavlja na nacionalne odnose u BiH i njenu budućnost.
"Mene čudi kako veći dio stanovništva u Bosni i Hercegovini još uvijek ne shvata jednu stvar, slično kao što je za Jugoslaviju bio poguban srpski nacionalizam, za SSSR ruski, tako je i za Bosnu i Hercegovinu poguban bošnjački kvazigrađanski nacionalizam. Bošnjačko polaganje prava na BiH i politički bezobrazluk da se osjećaju slobodnima drugima birati političke predstavnike, kao da su ti drugi nekakvi imbecili, više nije tek jedna od prijetnji budućnosti i opstanku ove države, nego i konačan dokaz da je ovaj preskupi balkanski politički projekt poznatiji i kao 'Bosna i Hercegovina' izgubio svoj smisao", kaže na kraju.
Ah te zloceste bosnje, furaju gradjansko a nikako da svoje pozicije prepuste srbima i hrvatima. To bi bila drzava po mjeri svih, posebno onih sto ima manje od 5%.
obostrano štovanje, uprkos različitih političkih i ideoloških orijentacija, al niste u pravu......naravno da je incijalna kapsula bila Čovićeva politika, ali zašto Falatar nije dobio ove glasove......pa zato što Komšo jednostavno jeste prijemčiviji narodnim masama.......ili da citiram moju suprugu (sa puno škole i usput potpuni politički laik) nekakav je sav sladak.........
vjerovatno ovo nije dobar razlog za forumske kliksove analitičare, ali politika nije matematika...