Tebi izgleda niko nije rekao da je Tito umro ima ihi-hi... ili mozda vijesti samo kasne u tvom zaseokuславянин wrote:Jeli ti poznat termin “white trash” ?
“he usage of ain't is a continuing subject of controversy in English. Ain't is commonly used by many speakers in oral and informal settings, especially in certain regions and dialects. Its usage is often highly stigmatized, and it can be used by the general public as a marker of low socio-economic or regional status or education level. Its use is generally considered non-standard by dictionaries and style guides except when used for rhetorical effect”
Tvoj link - procitaj ako mozes - doduse u BiH vi SDA glasaci i jeste ekvivalent “white trash”-a
Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
- choxnox
#1576 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
- xoklix
#1577 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Što reče jedan moj ahbab , divi komunjara što plaču po klixu.
- Janjicar
#1578 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Evo i Turčića počeli se sabjerat, znači zavrsio je Sultan sa prigodnim programom ?
- arzuhal
#1579 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
"Čuvajte svoju vjeru i jezik. Ako to izgubite bit ćete izgubljeni. Učite svoju djecu maternjem jeziku. Imajte na umu da trebaju dobro znati i turski jezik, ali i njemački i engleski jezik. Naravno, ne možemo zanemariti ni bosanski jezik", rekao je Erdogan.
Ne znam što mu je trebalo da se ašćare za**bava s bosanskim jezikom i njegovim kurtoaznim spominjanjem. Iskrenije i poštenije bi bilo da ga je izostavio skroz, šta ga ima satvljati uz važnost njemačkom ili engleskom. Ovako, poručio je prisutnim i odsutnim:
"Nismo mogli održati miting tamo gdje smo stvarno htjeli i prvobitno željeli: u Njemačkoj i Austriji. O Holandiji, i drugim evropskim zemljama, da i ne pričamo. Onda smo pogledali i vidjeli tu zadnju rupu na svirali: BiH. **biga, daj šta daš...ZATO SMO DANAS OVDJE S NAŠIM KARDEŠIMA IZ BOSNE!"
Ne znam što mu je trebalo da se ašćare za**bava s bosanskim jezikom i njegovim kurtoaznim spominjanjem. Iskrenije i poštenije bi bilo da ga je izostavio skroz, šta ga ima satvljati uz važnost njemačkom ili engleskom. Ovako, poručio je prisutnim i odsutnim:
"Nismo mogli održati miting tamo gdje smo stvarno htjeli i prvobitno željeli: u Njemačkoj i Austriji. O Holandiji, i drugim evropskim zemljama, da i ne pričamo. Onda smo pogledali i vidjeli tu zadnju rupu na svirali: BiH. **biga, daj šta daš...ZATO SMO DANAS OVDJE S NAŠIM KARDEŠIMA IZ BOSNE!"
-
drinjanin
#1580 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Bakir ustrajava na politici pretvaranja Bošnjaka u vjersku skupinu koja je na nivou afričkog plemena, kojemu treba kolonijalni patron u liku i dijelu Erdogana. Okretanje prema istoku a ne prema zapadu je siguran put za propast ove države. Ne mogu se oteti dojmu da baš nisu toliko glupi i da ovo rade svjesno udarajući u turske talambase, a pri tome prizivajući najprimitivniji i najneobrazovaniji sloj društva (formalna diploma danas i nije mjerilo-napomena
), a koga na našu žalost ima u popriličnom broju. Njima je ipak draža fildžan država u kome će imati svoju raju i sluge nego slobodoumna i prosperitetna zemalja. Ipak idu izbori...
Ali, mislim da poigravajući se i orjentalizirajući i islamizirajući vlastiti etnički korpus sasvim sigurno nisu svjesni geografskog položaja BiH, te geopolitičkog konteksta u svijetu. Ova previd možemo preskupo platiti.
Zaista moraju otići sa vlasti...
Ali, mislim da poigravajući se i orjentalizirajući i islamizirajući vlastiti etnički korpus sasvim sigurno nisu svjesni geografskog položaja BiH, te geopolitičkog konteksta u svijetu. Ova previd možemo preskupo platiti.
-
Bodkin
#1581 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Pricas o knjizevnog engleskom. Ain’t je sleng. Imas kultnih recenica koje koriste sleng pa je svaka zajebancija na tu temu ok. Tipa helluva (hell of a) iz popularnog “cocaine is a helluva drug”славянин wrote:“Ain't has been called "the most stigmatized word in the language",as well as "the most powerful social marker" in English. It is a prominent example in English of a shibboleth – a word used to determine inclusion in, or exclusion from, a group.”Bodkin wrote:Realno su mu stavovi pacijentski ali u ovom slucaju su smjesniji ovi sto ga prozivaju za ain't.Heller wrote:Sta serete cojk se izrazava na C1/2 nivou.
Ko god je pogledao jedan stand up comedy u zivotu zna da to nema veze sa white trash-om ili nepismenoscu
“The strong prescription against ain't in standard English has led to many misconceptions, often expressed jocularly (or ironically), as "ain't ain't a word" or "ain't ain't in the dictionary." Ain't is listed in most dictionaries, including the Oxford Dictionary of English and Merriam-Webster.However, Oxford states "it does not form part of standard English and should never be used in formal or written contexts",and Merriam-Webster states it is "widely disapproved as non-standard and more common in the habitual speech of the less educated".
Doduse bolje engleski da ucimo nego spominjati ovaj nesretni skup danas.
Al dosta off topica
- Banksy
#1582 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Ovo nema veze s Merkelicom, samo s Izetbegovićem. Pokušao se i on sam uvući Erdoganu, ali nije išlo.It_is_a_Leclerc wrote:
Dosta je zanimljivo koliko se brzo i efektivno Denis Zvizdić distancira od ovog. Zna i naša prepoštena kuhana nogica od predsjedavajućeg VM da se rogati i šukati ne bodu, i da poslije svega ovog, valja na oči Frau Merkel.![]()
Zanimljivo, osim jedne slike koja, istina, govori hiljadu riječi, za Sebiju ništa dalje i jače od ovog.
Kako je javila turska novinska agnecija AA turski premijer Binali Yildirim upriličio je prijem za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića.
Izvori iz ureda turskog premijera ističu kako je sastanak organiziran u Istanbulu i da je bio privatne naravi te da su stoga susretu prisustvovale samo supruge Yildirima i Zvizdića.
https://thebosniatimes.ba/15552/erdogan ... ne-sebiju/
Vjerovatno će se Erdogan ovdje ukazati još jednom do izbora, s otovrenom podrškom.

- insomnia78
#1583 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Mislis onih Bosnjaka sto su do neki dan bili Muslimani? Njih pretvara u vjersku skupinu?drinjanin wrote:Bakir ustrajava na politici pretvaranja Bošnjaka u vjersku skupinu koja je na nivou afričkog plemena, kojemu treba kolonijalni patron u liku i dijelu Erdogana. Okretanje prema istoku a ne prema zapadu je siguran put za propast ove države. Ne mogu se oteti dojmu da baš nisu toliko glupi i da ovo rade svjesno udarajući u turske talambase, a pri tome prizivajući najprimitivniji i najneobrazovaniji sloj društva (formalna diploma danas i nije mjerilo-napomena), a koga na našu žalost ima u popriličnom broju. Njima je ipak draža fildžan država u kome će imati svoju raju i sluge nego slobodoumna i prosperitetna zemalja. Ipak idu izbori...
- Janjicar
#1584 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Gavrilo i čeka taj drugi put da dodje 
- Bloo
- Globalna šefica
#1585 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Banksy wrote: Ovo nema veze s Merkelicom, samo s Izetbegovićem. Pokušao se i on sam uvući Erdoganu, ali nije išlo.
Nadam se da je pertle ostavio.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /180520054
-
MUNAFIK
#1586 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
It_is_a_Leclerc wrote:Dosta je zanimljivo koliko se brzo i efektivno Denis Zvizdić distancira od ovog. Zna i naša prepoštena kuhana nogica od predsjedavajućeg VM da se rogati i šukati ne bodu, i da poslije svega ovog, valja na oči Frau Merkel.![]()
Inače, cijeli posjet je neslavno propao. Najavili 30.000 ljudi. Objektivno, ni 10.000 nije bilo. Na ulici nešto znatiželjnih prolaznika![]()
Nikad više pod tursku čizmu! Nikad više Fatihi, Selimi i slični maloazijski buržuji neće slati bošnjačku sirotinju na bjelosvjetske topove i kame. Danas je to jasno svima osim Editi Gorinjac, Bakiru Izetbegoviću i ekipi iz Čekaluše.
Cuj najavili 30 000 ljudi u Zetri... Pratim sve informacije ta mi je promakla.... cuo sam da se ocekuje do 15 000 ljudi da dodje na miting i koliko vidim sva mjesta koja su bila osigurana bila su i popunjena...
Ne trebamo mi pod nikakvu cizmu ali trebamo imati saveznike, a nas saveznik je Turska.
SDA ima dovoljno sigurnih glasova da uvijek bude u vlasti, tako da prizovanje tog velikog kraha jednostavno nema realni osnov... Da ce past sigurno hoce, al da ce toliko puno to sigurno nece...
- Janjicar
#1587 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Munafiče savezništvo nije da neko mlati s tobom kako hoceMUNAFIK wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Dosta je zanimljivo koliko se brzo i efektivno Denis Zvizdić distancira od ovog. Zna i naša prepoštena kuhana nogica od predsjedavajućeg VM da se rogati i šukati ne bodu, i da poslije svega ovog, valja na oči Frau Merkel.![]()
Inače, cijeli posjet je neslavno propao. Najavili 30.000 ljudi. Objektivno, ni 10.000 nije bilo. Na ulici nešto znatiželjnih prolaznika![]()
Nikad više pod tursku čizmu! Nikad više Fatihi, Selimi i slični maloazijski buržuji neće slati bošnjačku sirotinju na bjelosvjetske topove i kame. Danas je to jasno svima osim Editi Gorinjac, Bakiru Izetbegoviću i ekipi iz Čekaluše.
Cuj najavili 30 000 ljudi u Zetri... Pratim sve informacije ta mi je promakla.... cuo sam da se ocekuje do 15 000 ljudi da dodje na miting i koliko vidim sva mjesta koja su bila osigurana bila su i popunjena...
Ne trebamo mi pod nikakvu cizmu ali trebamo imati saveznike, a nas saveznik je Turska.
SDA ima dovoljno sigurnih glasova da uvijek bude u vlasti, tako da prizovanje tog velikog kraha jednostavno nema realni osnov... Da ce past sigurno hoce, al da ce toliko puno to sigurno nece...
-
Fudo387
#1588 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Ne sjecam se kad je ovaj forum zadnji put ponudio ovoliko patetike, cmizdrenja i lafo brige za buducnost drzave.
Pomanje ljudi, izgin’cemo. Pardon, cete.
Pomanje ljudi, izgin’cemo. Pardon, cete.
- Lincoln-Burrows
#1589 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Ja sam uvjeren da će SDA ojačati, pusti većinu po forumu, stanje na forumuMUNAFIK wrote:
nikada nije odgovaralo realnosti.
- Bloo
- Globalna šefica
#1590 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Poslije Muhammeda a.s., Alija, poslije Alije Erdogan...nebo je granicaPokušali su i Turke i Bošnjake da odvoje od njihove vjere, identiteta, historije i ponosa, ali kako kaže hadis Božijeg poslanika: 'Svakih sto godina Bog pošalje narodu čovjeka koji će mu vratiti vjeru. A kad ga pošalje onda mu i pomogne, a kad mu pomogne niko ne može da ga pobijedi'. Mi smo imali Aliju Izetbegovića i ne možete objasniti kako smo uopšte uspjeli da se odbranimo, to je samo Božija volja", kazao je Izetbegović, a potom nastavio.
- Banksy
#1591 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Rado bi svaki od ovih naših 'prvaka' da mu ostanu pertle, realno.Bloo wrote:Nadam se da je pertle ostavio.Banksy wrote: Ovo nema veze s Merkelicom, samo s Izetbegovićem. Pokušao se i on sam uvući Erdoganu, ali nije išlo.
Jel bio ko od ovih naših u Zetri? Suljagić, Bektaš, Lagumdžija?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1592 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Ko kaze da ja to ne znam?Challenger_ wrote:
Smijem se Vanili jer ne zna da su ogromna većina prisutnih etnički Turci, kako oni koji žive u BiH, tako pridošli iz "regije" i Evrope. Smijem se jer "mi" nikada nismo ni postojali kao monolitna cjelina. Riječ je o više paralelnih svjetova sa dijametralno suprotnim odnosom prema okupatorima.
"Mi" je mit, a oni koji su dočekali Erdogana su ogromnom većinom državljani Turske.
OK?
Vise je Turaka u Njemackoj. Sto nije odrzao skup tamo?
A sto se tice okupatora, meni su to i Turska i AU, i Srbija i Hrvatska.
Kakvo bi raspolozenje bilo da Kolinda ili Vucic odrze predizborni skup i docekaju ih etnicki Hrvati, tj Srbi?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1593 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
ode sultan

makar da smo iftarili skupa

makar da smo iftarili skupa
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1594 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
славянин wrote: Jeli ti poznat termin “white trash” ?
“he usage of ain't is a continuing subject of controversy in English. Ain't is commonly used by many speakers in oral and informal settings, especially in certain regions and dialects. Its usage is often highly stigmatized, and it can be used by the general public as a marker of low socio-economic or regional status or education level. Its use is generally considered non-standard by dictionaries and style guides except when used for rhetorical effect”
Tvoj link - procitaj ako mozes - doduse u BiH vi SDA glasaci i jeste ekvivalent “white trash”-a
nitam dnao da je J Cole white trash, al' čovjek uči dok je živ!
-
MUNAFIK
#1595 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
A ko mlati sa tobom kako hoce?Janjicar wrote:Munafiče savezništvo nije da neko mlati s tobom kako hoceMUNAFIK wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Dosta je zanimljivo koliko se brzo i efektivno Denis Zvizdić distancira od ovog. Zna i naša prepoštena kuhana nogica od predsjedavajućeg VM da se rogati i šukati ne bodu, i da poslije svega ovog, valja na oči Frau Merkel.![]()
Nama jedan Dodik i Covic blokiraju sve pozitivne procese u zemlji i mi pricamo kako neko mlati sa nama kako hoce... De budite realni bar sami prema sebi. Kakve to mi saveznike imamo i gdje... Sad ta u Turskoj kazu ljudima dajte svi po 10 KM za Bosnu dalo bi ih bar 80%... Ti ljudi nas jednostavno vole, samo mi smo pacenici pa ne znamo ni sami sa sobom kamo li sa prijateljima i saveznicima...
- Matzan
#1596 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Denis Becirovic lopatom uzima.
- Bloo
- Globalna šefica
#1597 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
TReba pogledati u obližnjim guzicamaBanksy wrote:Rado bi svaki od ovih naših 'prvaka' da mu ostanu pertle, realno.Bloo wrote:Nadam se da je pertle ostavio.Banksy wrote: Ovo nema veze s Merkelicom, samo s Izetbegovićem. Pokušao se i on sam uvući Erdoganu, ali nije išlo.
Jel bio ko od ovih naših u Zetri? Suljagić, Bektaš, Lagumdžija?![]()
- BarbaDue
#1598 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Zar to ne rade 3-4 puta godišnje, doduše u rukavicama.plain vanilla wrote: Kakvo bi raspolozenje bilo da Kolinda ili Vucic odrze predizborni skup i docekaju ih etnicki Hrvati, tj Srbi?
- horkesh
#1599 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Dok nam je saveznik bio SAD, država je napredovala u svakom pogledu, skoro svakodnevno.MUNAFIK wrote:
A ko mlati sa tobom kako hoce?
Nama jedan Dodik i Covic blokiraju sve pozitivne procese u zemlji i mi pricamo kako neko mlati sa nama kako hoce... De budite realni bar sami prema sebi. Kakve to mi saveznike imamo i gdje... Sad ta u Turskoj kazu ljudima dajte svi po 10 KM za Bosnu dalo bi ih bar 80%... Ti ljudi nas jednostavno vole, samo mi smo pacenici pa ne znamo ni sami sa sobom kamo li sa prijateljima i saveznicima...
Otkako je Haris odlučio da Americi kaže "ne" pod maskom državotvornosti, tonemo sve dublje i dublje. Tražili ste, gledajte.
Inače, samo jedna riječ može opisati ovaj Erdoganov posjet - underwhelming.
- Bloo
- Globalna šefica
#1600 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Kad nemaju muda kao Sultan da to otvoreno uradeBarbaDue wrote:Zar to ne rade 3-4 puta godišnje, doduše u rukavicama.plain vanilla wrote: Kakvo bi raspolozenje bilo da Kolinda ili Vucic odrze predizborni skup i docekaju ih etnicki Hrvati, tj Srbi?