Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
Fudo387

#1576 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:Ok.Izvinite.
E jbg, nemoj se ljutit :lol:

Ok je optimizam, i pokusaj da nadjes bar mrvu zdravog razuma tamo gdje ga fakat nema, al’ ne ide, pa ne ide...
Nema sta ljudi nisu pokusali, savjetovali, davali, pa i hapsili, osudjivali, raskrinkali, dokumentovali....sve djaba.
Njemu je to heroj.
Snimila ga kamera kako ubija tudju djecu, ne moze vece zlo da ga jebes. I djaba, ono gleda, i nasmije se, heroj i djaba.
Svaki dan ti dolazi na pos’o, dao si mu platu, hljeb u ruke, posteno, neka si, neka zivi....i hljebtejebo, nacrt’o ti ratka mladica pred nosom. Djaba, zaludjen, sjeban, mo’s na glavi dubiti, ono ne odustaje. Nerazumno, i jebi mu mater.
banjaluka078

#1577 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by banjaluka078 »

Prijedor je jedna sasvim drugačija, i nažalost, tužnija priča od BL. Taj grad je zaklan, mučen i silovan i njegova većina ne misli ništa loše o tome. Banjaluka ne misli o Prijedoru. I to je fakat.

CPT wrote: 1. Nisi pitala mene

2. Radim (na moju veliku zalost) sa zenskom iz PD i vise puta sam cuo ovo sto je kolega gore zapisao. Nimalo ne sumnjam da isto govore u BL. U tome sta pricaju, pjevaju i siri kad su "sami" nekom drugom prilikom. Samo kad bocnes gdje treba izadje ono sto zaista misle.

3. YT klip je samo uzorak sta se u narodu koji je protjeran misli u gradu (koji inace o toj populaciji misli sve najbolje ocigledno)
banjaluka078

#1578 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by banjaluka078 »

Meni je ovo najtužnija istina. I razlog zbog kojeg sam samo jednom otišla na masovno okupljanje, sinoć, i to samo iz bunta prema oklopnim vozilima na ulicama i zabrani kretanja i dolaska...više me odvela huja prema režimu, nego bilo šta drugo.

Image
CPT

#1579 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by CPT »

banjaluka078 wrote:Prijedor je jedna sasvim drugačija, i nažalost, tužnija priča od BL. Taj grad je zaklan, mučen i silovan i njegova većina ne misli ništa loše o tome. Banjaluka ne misli o Prijedoru. I to je fakat.

CPT wrote: 1. Nisi pitala mene

2. Radim (na moju veliku zalost) sa zenskom iz PD i vise puta sam cuo ovo sto je kolega gore zapisao. Nimalo ne sumnjam da isto govore u BL. U tome sta pricaju, pjevaju i siri kad su "sami" nekom drugom prilikom. Samo kad bocnes gdje treba izadje ono sto zaista misle.

3. YT klip je samo uzorak sta se u narodu koji je protjeran misli u gradu (koji inace o toj populaciji misli sve najbolje ocigledno)
Ja bolan... PD i BL kao NY i LA :roll: Jes da zive vecina zivi pola/pola izmedju tih gradova al to potpuno razlicite price. Ono... Jes da su protjerivali jednako, ubijali jednako, rusili jednako ali je na kraju sve drugacije. Btw, lagao bi kad bi rekao da mi fale komsije.
banjaluka078

#1580 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by banjaluka078 »

CPT wrote:
Ja bolan... PD i BL kao NY i LA :roll: Jes da zive vecina zivi pola/pola izmedju tih gradova al to potpuno razlicite price. Ono... Jes da su protjerivali jednako, ubijali jednako, rusili jednako ali je na kraju sve drugacije.
Nisu. Prijedorska tragedija je prevelika da bi se bilo šta od našeg stradanja u Banjaluci moglo mjeriti s njihovim. I to uopšte ne smije biti posmatrano kao takmičenje "ko je više nagrabusio"!
smijesni_ste

#1581 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by smijesni_ste »

Još da si tako objektivan kad su u pitanju 'migranti' gdje bi ti bio kraj :D
hAZNADAR

#1582 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:
banjaluka078 wrote:
hAZNADAR wrote:
Meni nije bas drago kada se pohvale danas u Banjaluci sredjenim parkovima, cistim ulicama, modernizovanim uslugama u opcini,.... kazu da je bolje od kada nas tu nema.
Ja ovo nikada, ali nikada, nisam čula! A ne mrdam se iz Banjaluke na duže od godišnjeg odmora. Molim te da mi navedeš izvor. Jedino što ja čujem ovdje je, da je za vrijeme Davidovićevog mandata kao gradonačelnika, bila najčistija, jer su njegovi zavreli red i standard, a ovi sad prodali JKP Čistoću jednom od kumova, što se sad već osjeti.
Kvaris temu sa tom realnom pricom. Pusti ljudi koji su u BL na godisnjem da pricaju :D
Cuo mnoooogo puta i to slusam dvije decenije. Posebno na internetu. Ne mislim samo na forume vec i na komentare imenom i prezimenom. Kada god prognani Banjalucani spomenu svoj egzodus - redovno se cuje i kako je Banjaluka i ljepsa, i modernija i cistija bez nas. Nisi nikad cula kako se bolje dise, kako smo mi prljali grad, kako se javasluk i ljenost u nasoj kulturi osjetio prije a sad nasrecu ne,... ? Nisi cula za stereotipe o muslimanima koji su od nasih gradova pravili primitivne azijske mahale? Ili si stvarno rijedak slucaj ili jednostavno neces to da priznas.

Poput bodkina koji je toliko nabrijan na dijasporu da misli da su srpski nacionalisti prema nama bili i ostali preblagi. Cim ih brani.
HAVANA

#1583 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:

Ok je optimizam, i pokusaj da nadjes bar mrvu zdravog razuma tamo gdje ga fakat nema, al’ ne ide, pa ne ide...
Nema sta ljudi nisu pokusali, savjetovali, davali, pa i hapsili, osudjivali, raskrinkali, dokumentovali....sve djaba.
Njemu je to heroj.
Snimila ga kamera kako ubija tudju djecu, ne moze vece zlo da ga jebes. I djaba, ono gleda, i nasmije se, heroj i djaba.
Svaki dan ti dolazi na pos’o, dao si mu platu, hljeb u ruke, posteno, neka si, neka zivi....i hljebtejebo, nacrt’o ti ratka mladica pred nosom. Djaba, zaludjen, sjeban, mo’s na glavi dubiti, ono ne odustaje. Nerazumno, i jebi mu mater.
Moj zivot,krug ljudi i iskustvo je drugacije.Ne moze sve u isti kos kao sto bi mnogi trpali.Ja cu po svom kako me zivot naucio.
CPT

#1584 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by CPT »

banjaluka078 wrote:
CPT wrote:
Ja bolan... PD i BL kao NY i LA :roll: Jes da zive vecina zivi pola/pola izmedju tih gradova al to potpuno razlicite price. Ono... Jes da su protjerivali jednako, ubijali jednako, rusili jednako ali je na kraju sve drugacije.
Nisu. Prijedorska tragedija je prevelika da bi se bilo šta od našeg stradanja u Banjaluci moglo mjeriti s njihovim. I to uopšte ne smije biti posmatrano kao takmičenje "ko je više nagrabusio"!
Nisam mjerio... Govorim ti o odnosu do muslimana. To je isto od PD do Srebrenice. Sve bi to oni sutra ponovili. Pogledaj komentare obicnih ljudi nakon pada Srebrenice i onda nekome Ratko Mladic kriv? Klali bi to i da nije bilo Mladica. Kod nas vojska (tad jos bila kao "JNA" pustila starije ljude. Komsije dosli u gluho doba noci i ljude zive zapalili. Samo da znas kako falimo i sta pjevaju danas. A nije BL ili PD :wink:

Kad su nasi krajevi bili pod okupacijom niko nista nije znao iako su odlazili dole na "dopust"... A lezevi nasih lezali uz cestu nekoliko godina.
zrakomlat

#1585 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Pise “budimo dobre komsije”
I tačka.
Zaboravio si tačku, vidiš da se u svakom slovu O nalazu tačka.
hAZNADAR

#1586 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

CPT wrote:
Bodkin wrote:
Kvaris temu sa tom realnom pricom. Pusti ljudi koji su u BL na godisnjem da pricaju :D
ma ja ba, "realno" falimo plaho...
Ma pusti ga,... nije prvi put da staje u odbranu srpskog nacionalizma,... po nekim FGR-ovcima su cetnici trebali pobiti a ne samo protjerati sve Bosnjake.
shake69

#1587 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by shake69 »

banjaluka078 wrote:Meni je ovo najtužnija istina. I razlog zbog kojeg sam samo jednom otišla na masovno okupljanje, sinoć, i to samo iz bunta prema oklopnim vozilima na ulicama i zabrani kretanja i dolaska...više me odvela huja prema režimu, nego bilo šta drugo.

Image
Upravo. A sve sam mislio mozda nije. A onda dodje Srdjan s ovih par recenica koje su sigurno vjerodostojne i tacne i vratim se u realnost. Nema tamo svjetla, daj Boze da neko to dozivi. :sad:
Fudo387

#1588 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:
Fudo387 wrote:

Njemu je to heroj.
Moj zivot,krug ljudi i iskustvo je drugacije.Ne moze sve u isti kos kao sto bi mnogi trpali.Ja cu po svom kako me zivot naucio.
Pa i ne trpamo sve u isti kos, pricamo o onima koji odlucuju i kreiraju odnos prema tebi, pa i prema onima iz tvog iskustva. Da je bogdom do te tvoje raje bilo bi svima bolje, al nije, znas i ti da nije.
CPT

#1589 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by CPT »

hAZNADAR wrote:
CPT wrote:
Bodkin wrote:
ma ja ba, "realno" falimo plaho...
Ma pusti ga,... nije prvi put da staje u odbranu srpskog nacionalizma,... po nekim FGR-ovcima su cetnici trebali pobiti a ne samo protjerati sve Bosnjake.

nemam pojma odakle nekome prica da smo "smetali" :-)

Iz Vukovara, Ljubljane, iz BL, svuda prica i ikonografija ista... :roll:
Last edited by CPT on 06/10/2018 16:37, edited 1 time in total.
banjaluka078

#1590 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by banjaluka078 »

Nikada. Čula sam i čujem masu drugih stvari, ali to s čistoćom nisam.
Čuj, ljepša, modernija, čistija...s nama ili bez, za trideset godina bi bila takva svakako (ako je nekome svo ovo staklo i beton lijepo), kao i bilo koji grad. Ali kontam mentalni sklop koji to govori/piše, da.
hAZNADAR wrote:
Cuo mnoooogo puta i to slusam dvije decenije. Posebno na internetu. Ne mislim samo na forume vec i na komentare imenom i prezimenom. Kada god prognani Banjalucani spomenu svoj egzodus - redovno se cuje i kako je Banjaluka i ljepsa, i modernija i cistija bez nas. Nisi nikad cula kako se bolje dise, kako smo mi prljali grad, kako se javasluk i ljenost u nasoj kulturi osjetio prije a sad nasrecu ne,... ? Nisi cula za stereotipe o muslimanima koji su od nasih gradova pravili primitivne azijske mahale? Ili si stvarno rijedak slucaj ili jednostavno neces to da priznas.

Poput bodkina koji je toliko nabrijan na dijasporu da misli da su srpski nacionalisti prema nama bili i ostali preblagi. Cim ih brani.
banjaluka078

#1591 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by banjaluka078 »

Mislim da je i blag s tim procentima. :(
shake69 wrote: Upravo. A sve sam mislio mozda nije. A onda dodje Srdjan s ovih par recenica koje su sigurno vjerodostojne i tacne i vratim se u realnost. Nema tamo svjetla, daj Boze da neko to dozivi. :sad:
melac

#1592 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by melac »

CPT wrote:
HAVANA wrote:Pa ja.Nisam lud da ostanem.
Ostao ti ili ne ostao. Komsije se odlucile da bi se igrali malo genocida. Svi imao posao, svi zivjeli dobro. Pobili sve sto su stigli, danas zive u siromastvu. Sve bi ponovili sutra.
Ti se tacno registrovao od kada je SDA odlucila da se aktivnije ukljuci u kreiranje misljenja na vascijelog pucanstva pa bespucima interneta :D
CPT

#1593 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by CPT »

Energetika2 wrote:
CPT wrote:

Iz Vukovara, Ljubljane, iz BL, svuda prica i ikonografija ista... :roll:
Vukovara? O cemu ti pricas? Kakvog Vukovara? Odatle su traktorisani.
a da pogledas video? na taj zbor dolaze iz raznih krajeva (prvi je dosao iz Vukovara, drugi iz Ljubljane, treci iz PM), uvijek ista prica i ikonografija
HAVANA

#1594 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote:
Fudo387 wrote: E jbg, nemoj se ljutit :lol:

Njemu je to heroj.
Pa i ne trpamo sve u isti kos, pricamo o onima koji odlucuju i kreiraju odnos prema tebi, pa i prema onima iz tvog iskustva. Da je bogdom do te tvoje raje bilo bi svima bolje, al nije, znas i ti da nije.
Mnogi trpaju a to mi smeta.Strasno mi smeta.I bio sam masu puta svjedok,i bio se i svadjo zbog tih trpanja.Covjeka koji je poginuo na hrasnom brdu,drugog koji me izvuko ranjenog na liniji,treceg koji me othranio ranjenog i haman nepokretnog...a i zene.Koja je bila na grbavici do 94, gdje je i zivjela do rata.Prvi put kad se most otvorio presla.Zasticeni svjedok protiv onog krmka batka.I onda cujes zadojenu pickicu,nista bolju od cetnika,kako komentarise...I haj mu ne jebi i boga i oca...Postoji covjek i postoji govno.Drugo me ne interesuje.Govno zaobilazim da mi je rod rodjeni.Bezveze se uvlacimo u glupe price.Hajmo u kafanu il na atribute,nedje.Mojne o ratu,ne bude mi dobro ako mozak krene u tom smjeru.
HAVANA

#1595 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by HAVANA »

A ako fakat ima neko iz sda ovde,nabijem vas na kurac.
melac

#1596 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by melac »

Energetika2 wrote:
HAVANA wrote:A ako fakat ima neko iz sda ovde,nabijem vas na kurac.
Smiri malo dozivljaj crveni. :D
Nije ti ovo Yugoslavija. SDA vlada uvijek a ti placi :D
A vlada sa 15% podrske, mislim da je smijesno pricati o vladanju, to je zajebavanje prije :P
drndalo

#1597 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by drndalo »

Energetika2 wrote:
Ko visoko leti, jako pati kada tresne o lijehe... :mrgreen:
HAVANA

#1598 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by HAVANA »

Energetika2 wrote:
:lol: Evo ih.Sad ide red crveni,cafir,cetnik...Nek ti vlada,bolje nisi ni zasluzio.Uzivaj.Sami cete sebi dohakat.Kuku onom ko na vasu kasiku padne.
Post Reply