Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sanjarko

#1576 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

harač wrote:dodik zaprijetio da "zajednicke" institucije ne mogu prismrdit s migrantima na teritoriju srpske republike. sad se predlaze da se vojska i sipa probiju sa dva-tri autobusa do drzavnih kasarni na teritoriji nekakve zupanije. bosno moja, lijepa, gizdava :lol: :lol:
Jos samo da ovo nebude okidac za rat, Ne Daj Boze.
shbc

#1577 Re: Migranti

Post by shbc »

Ovdje ce neko dobro da najebe...

A i ovaj sto prica u fazonu KS ima najvise para ostavite ih sebi... Svjestan si da troskove u ovom slucaju ne snose kantoni?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1578 Re: Migranti

Post by Truba »

Image

ovo je sjest i plakat
chelsea999

#1579 Re: Migranti

Post by chelsea999 »

channel10 wrote:
chelsea999 wrote:
agent_zero wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/konvoj- ... /180518021

Smijeniti komesara, ukinuti kantone i kantonalne mup-ove, ustaše dobro udariti i po nosu i po prstima!

A najviše me čude Bošnjaci dole koji ovo dopuštaju.

Ne budi glup!

Primite ih u one kuće što arapima pravite pa onda pametuj.

Kanton Sarajevo ima poseban koeficijent za posebne rashodovne potrebe pri raspodjeli poreza, pa eto posebnih rashodovnih potreba, snosite ih.

Najlakše je samo ih dislocirat....

I kakve veze to ima sa hrvatima i bošnjacima!!?? HNK je mještoviti kanton!
Ko se ovdje pravi glup i ko je bezobrazan?

Država je iznad svega, a u ovom slučaju je država odredila sta ce biti i kako će biti.

Da nije ovo plan B?

Nema ništa licemjernije na svijetu od sarajevske sećijske politike! Isti taj ministar kad priprema paradu za 9.1. (dan rs-a) je četnik, genocidaš, ovo ono samo zato što to smeta Sarajevu. Ali je državni ministar i treba ga poštovat kad treba sprtit migrante što dalje od Sarajeva. To je jadno i licemjerno. Opet kažem, smjetite ih u one kuće što arapima se prave, siguran sam da ih ima dovljno. Ili u Zetru, Skenderiju, kao što su naše izbjeglice bile... Majjači ste u državi, barem se tako hvalite, možete ih i hraniti.

Nije ovdje stvar u migrantima, ja bi ih vraćao na granici. Ogromna većina nisu ratne izbjeglice, najmanje ih je iz Sirije. Ljudi koji dolaze većinom dolaze iz ekonomskih razloga zato su MIGRANTI a ne IZBJEGLICE.

I treća stvar, Salakovac je na teritoriji koje je na kraju rata kontrolirala Armija BiH--- To onim glupanima što pominju ustaše i sl...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1580 Re: Migranti

Post by Tomahawk11 »

Biće na kraju tamo gdje je odlučeno, neće neke lokalne kabadahije odlučivati.
Korisničkoime

#1581 Re: Migranti

Post by Korisničkoime »

Vizionar 1985 wrote:
harač wrote:dodik zaprijetio da "zajednicke" institucije ne mogu prismrdit s migrantima na teritoriju srpske republike. sad se predlaze da se vojska i sipa probiju sa dva-tri autobusa do drzavnih kasarni na teritoriji nekakve zupanije. bosno moja, lijepa, gizdava :lol: :lol:
Sto da ne. Nasa politika je 25 godina pogresna. Treba potencirati pricu o sukobima. Svi se boje toga, mi bi trebali dati do znanja da se ne bojimo ni sukoba ni rata.
Ovako vise ne ide.
Treba okrenuti pricu.
Prpa.ba

#1582 Re: Migranti

Post by Prpa.ba »

MUP HNK djeluje u svrhu zastite gradjana i ne dozvoljava prolaz nedokumentovanim osobama koje su prekrsile niz zakona kako bi dosli na teritoriju BiH, a potencijalno su krivicno gonjene u svojim maticnim drzavama zbog djela koja mogu ukljucivati i terorizam.

Vrijeme je i da MUP KS ucini isto.
ovo_mi_je_nick

#1583 Re: Migranti

Post by ovo_mi_je_nick »

Dok se priča o migrantima cijene nafte i namirnica raste. Lijepo se sve smisli a biće skretanja pažnje sa dosta stvari, o bitnim pitanjima koji se tiče građanske ekonomsko socijalno finansijske situacije.
Haris.ba

#1584 Re: Migranti

Post by Haris.ba »

Tomahawk11 wrote:Biće na kraju tamo gdje je odlučeno, neće neke lokalne kabadahije odlučivati.
Ne postoji institucija koja može policijskom komesaru kantona nešto narediti. Sve je napravljeno na principu saradnje. Pa čak ni Sipa ne može raditi šta hoće.

Ako komesar HNK odluči slati specijalce, jedino ostaje KS da i oni pošalju. Gdje to ima?
ExNihilo

#1585 Re: Migranti

Post by ExNihilo »

Jebote, država se već raspala samo preostaje da to neko javno i saopći.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1586 Re: Migranti

Post by un1ted »

Vizionar 1985 wrote:
Dosadni ste sa tim "samo da ne bude rat". Neka bude, ostavit cu sve sto imam ovdje i migrirati na Island.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1587 Re: Migranti

Post by Tomahawk11 »

Haris.ba wrote:
Tomahawk11 wrote:Biće na kraju tamo gdje je odlučeno, neće neke lokalne kabadahije odlučivati.
Ne postoji institucija koja može policijskom komesaru kantona nešto narediti. Sve je napravljeno na principu saradnje. Pa čak ni Sipa ne može raditi šta hoće.

Ako komesar HNK odluči slati specijalce, jedino ostaje KS da i oni pošalju. Gdje to ima?
Vidiš da ni njemu nije naređeno nego je neko po samovolji dobacio, ovaj procesirao.
Ne može ni on tek tako odlučiti stati na put.
Malo je nelogično da neko s lokalnog nivoa zabranjuje da se neko preveze državnim cestama i smjesti u državni objekt.
On jeste komesar policije kantona, ali mislim da je u ovom slučaju pretjerao.
CPT

#1588 Re: Migranti

Post by CPT »

Haris.ba wrote:

nema potreba slati specijalce, kamp je finansirao UNHCR sto znaci da ce neko biti heben... :wink:
invincible1921

#1589 Re: Migranti

Post by invincible1921 »

Vizionar 1985 wrote:
invincible1921 wrote:Ali interesantno ovi što ih brane samo laprdaju a niko da kaže šta bi on uradi...nego samo nemoj ih neka ih...
Ne branim ih i treba recimo granice zatvoriti i legalnu migraciju dopustati a ove svercere hapsiti, suditi i ako su krivi streljati. A Europljani ih i svercuju mnogi, pa i mi smo to radili sa Ukrajinkama i slicno. Srbi iz Srbije evo nama ih ovamo svercuju a ovi iz RS-a kmece na nas umjesto na njih iz Srbije.

Ja samo pisem ne licemjerno jer znam da smo i mi svi ostali slicni njima. Pa i nasi lokaju, drogiraju se itd., i onda takvi prave probleme.

Recimo Ibrahimovicev otac kako sam cuo je imao problem sa alkoholom. Da ne kazem bio alkoholicar.
Da al sva ta prica u startu otpada jer oni su ovdje ilegalno...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1590 Re: Migranti

Post by un1ted »

CPT wrote:
nema potreba slati specijalce, kamp je finansirao UNHCR sto znaci da ce neko biti heben... :wink:
Cim prije shvatite da se stranicima jebe za ovaj čmar od države, prije će biti bolje za ugasiti svjetlo. Boli njih kita šta se dešava ovdje.
Maraschino

#1591 Re: Migranti

Post by Maraschino »

pa svi ti migranti prosli su kroz brlog ali ih oni ne zaustavljaju jer znaju sta to znaci.
Truba

#1592 Re: Migranti

Post by Truba »

ExNihilo wrote:Jebote, država se već raspala samo preostaje da to neko javno i saopći.

:lol: :lol: :lol: kasniš paša javljeno je već
shbc

#1593 Re: Migranti

Post by shbc »

Citam na N1 ostala jedna porodica kod Vijecnice. Kaze nisu htjeli u Mostar. Zar ne bi nekidan "ici ce gdje im mi kazemo da idu"?

p.s. Ne kontam sto se Laktas upalio... Em su i usli u BiH preko "njegove" teritorije, em ionako se ne salju tamo.
Last edited by shbc on 18/05/2018 11:03, edited 1 time in total.
statixx

#1594 Re: Migranti

Post by statixx »

E jes napravio Holbrook....covjek sa vizijom...
CPT

#1595 Re: Migranti

Post by CPT »

un1ted wrote:
CPT wrote:
Cim prije shvatite da se stranicima jebe za ovaj čmar od države, prije će biti bolje za ugasiti svjetlo. Boli njih kita šta se dešava ovdje.
Pa su zbog toga platiti kamp jel.... :lol: Itekako zanima i vise vole kamp u BIH nego u svom dvoristu... Svaki ulozen moras pravdati. Kad ispla za stotinjak hiljada € nego bude heben.
Truba

#1596 Re: Migranti

Post by Truba »

mislim da je taktika umoriti ljude vozanjem busom pa će ljudi sami odustati
Maraschino

#1597 Re: Migranti

Post by Maraschino »

Ko je komesar HNKa?
Truba

#1598 Re: Migranti

Post by Truba »

statixx wrote:E jes napravio Holbrook....covjek sa vizijom...
fino je govorio zubak :D ne potpisuj
volta dzontra

#1599 Re: Migranti

Post by volta dzontra »

kao gradjanin HNK trazim od komesara da primjenjuje zakone a ne upute UNHCR. nek ne dozvoli ulaz u HNK osobamanbez osobnih dokumenata koji su prekrsili zakon nelegalnim ulaskom u BIH. Samo oni koji mogu dokumentima dokazati da dolaze iz ratom zahvacenih podrucja imaju pravo na izbjelicki status
Haris.ba

#1600 Re: Migranti

Post by Haris.ba »

Black swan wrote:mislim da je taktika umoriti ljude vozanjem busom pa će ljudi sami odustati
Ili da im se zamanta, pa ih samo iskrcati na granici sa Hrvatskom. :D
Locked