Nova agresija na BIH?

Post Reply
PM72

#1576 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Streptokok wrote:Glede mevlida, ono je bilo jadno da ne moze jadnije. Zalosno da niko nije snosio posljedicd. LAZ je da je bila potrebna naredba da se lik smakne. Istina je da nisu imali muda. Kz fbih daje svima pravo na nuznu odbranu, tako i civil neki da ga je smako ne bi odgovarao.
mora biti naredba sa se otvori vatra.Problem je što se nisu mogli dogovoriti ko će izdati naredbu,komandir jedinice za podršku MUP-a KS,komandir specijalne jedinice FMUP-a ili komandir SIPE.Snajperisti sve tri jedinice su ga držale na nišanu a niko od komandira neće da uzme odgovornost na sebe.karina od države
Streptokok

#1577 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

PM72 wrote:
Streptokok wrote:Glede mevlida, ono je bilo jadno da ne moze jadnije. Zalosno da niko nije snosio posljedicd. LAZ je da je bila potrebna naredba da se lik smakne. Istina je da nisu imali muda. Kz fbih daje svima pravo na nuznu odbranu, tako i civil neki da ga je smako ne bi odgovarao.
mora biti naredba sa se otvori vatra.Problem je što se nisu mogli dogovoriti ko će izdati naredbu,komandir jedinice za podršku MUP-a KS,komandir specijalne jedinice FMUP-a ili komandir SIPE.Snajperisti sve tri jedinice su ga držale na nišanu a niko od komandira neće da uzme odgovornost na sebe.karina od države
Je sam li ga ja kao civil mogao smaknuti? Nadam se da poznajes kz.

I jos jedno putanje, kad dođete u intervenciju ivzateknete ubicu u izvrsenju ubistva, hocete li traziti dozvolu da otvorite vatru?
madner

#1578 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Jedno je specijalisticka jedinica MUPa KS drugo jedinica za podrsku, trece vodovi za JRM.

Jedino svi imaju dobru opremu :D
General War

#1579 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Streptokok wrote:
PM72 wrote:

I jos jedno putanje, kad dođete u intervenciju ivzateknete ubicu u izvrsenju ubistva, hocete li traziti dozvolu da otvorite vatru?
Mozes ga smaknuti ali sve zavisi sta sud na to kaze hoces li biti kaznjen ili pusten...nuzna odbrana, krajnja nuzda...sjeti se one sto je ubila lopova u kockarnici jedva se izvukla.
PM72

#1580 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Streptokok wrote:
PM72 wrote:

Kao civil si ga mogao "smaknuti" ali bi poslije odgovarao na hiljadu i jedno pitanje,proveo bi dane pred istražnim organima sve u cilju dokazivanja "ko te navrati da ga ubiješ" kad imaju ljudi plaćeni za to,ko ti je izdao dozvolu za oružje,jesi li imao dozvolu za "nošenje",gdje si rat proveo,ko ti je bio komandir,jel ti tetak ili amidža bio u mudžahedinima i tako slično...

da je Mevlid bio u Dobrinji ili Živinicama,smaknuo bi ga bilo koji naoružani žandar,pošto je bio pred US Embasy - naši se odmah usrali...
PM72

#1581 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

madner wrote:Jedno je specijalisticka jedinica MUPa KS drugo jedinica za podrsku, trece vodovi za JRM.

Fakat veze nemaš.Kakva je razlika između "specijalističke jedinice MUP KS" i "jedinice za podršku" a šta ti je JRM? Nemoj se baviti temama o kojima nemaš ni osnovno predznanje.
ušće

#1582 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ušće »

Vidim ja PM72 ti ćeš još malo morati početi rafalati :thumbup: :lol:
PM72

#1583 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ušće wrote:Vidim ja PM72 ti ćeš još malo morati početi rafalati :thumbup: :lol:
:thumbup:

Druže moj,
Jedna stara nana,dobro iskusna i pametna (jedina mahana joj što je iz I.Bosne :lol: ) davno mi je rekla :
"Drago dijete,ne vrti guzicom ako ne znaš igrati"...

Tako i ovaj Madner.Nije mi mrzak ali se petlja u stvari o kojima nema ni elementarnog znanja.
GeeTnT

#1584 Re: Nova agresija na BIH?

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:
ušće wrote:Vidim ja PM72 ti ćeš još malo morati početi rafalati :thumbup: :lol:
:thumbup:

Druže moj,
Jedna stara nana,dobro iskusna i pametna (jedina mahana joj što je iz I.Bosne :lol: ) davno mi je rekla :
"Drago dijete,ne vrti guzicom ako ne znaš igrati"...

Tako i ovaj Madner.Nije mi mrzak ali se petlja u stvari o kojima nema ni elementarnog znanja.
..nije nana znala za twerk....
madner

#1585 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

PM72 wrote:
madner wrote:Jedno je specijalisticka jedinica MUPa KS drugo jedinica za podrsku, trece vodovi za JRM.

Fakat veze nemaš.Kakva je razlika između "specijalističke jedinice MUP KS" i "jedinice za podršku" a šta ti je JRM? Nemoj se baviti temama o kojima nemaš ni osnovno predznanje.
https://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov. ... 2017_0.pdf

Rekao sam ti da se raspitas. Tako je bilo do 2013. Bila jedna jedinica za podrsku. Od tada su dvije. Gdje se jedna bavi slozenim a druga najslozenijim zahtjevima :D

Imaju druge uniforme, imali su i druga vozila, ali to je 2017 opet malo promjenjeno.
madner

#1586 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

JRM su reformama iz 2017 stalne jedinice pri PU koje odrzavaju Red i Mir. Isto imaju stitove, kacige i palice ali su jedinice te PU, za razliku od samostalnih jedinica za podrsku.
archi_a

#1587 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

madner wrote:JRM su reformama iz 2017 stalne jedinice pri PU koje odrzavaju Red i Mir. Isto imaju stitove, kacige i palice ali su jedinice te PU, za razliku od samostalnih jedinica za podrsku.
Hvala Madner.
PM72

#1588 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

madner wrote:JRM su reformama iz 2017 stalne jedinice pri PU koje odrzavaju Red i Mir. Isto imaju stitove, kacige i palice ali su jedinice te PU, za razliku od samostalnih jedinica za podrsku.
:-)

a šta radi druga policija pri PU ako (po tebi) postoji "JRM koje održavaju red i mir"?
Gdje se jedna bavi slozenim a druga najslozenijim zahtjevima

nemoj se dalje ukopavati...
Streptokok

#1589 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

archi_a wrote:
Hvala Madner.
Vas dvojica ko sipka uz bubanj. Da se nije ljubav kakva izrodila, gluho i daleko bilo?
madner

#1590 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

PM72 wrote:

a šta radi druga policija pri PU ako (po tebi) postoji "JRM koje održavaju red i mir"?
Gdje se jedna bavi slozenim a druga najslozenijim zahtjevima

nemoj se dalje ukopavati...

Ti bas pravi drot, morat cu reci ministru da malo pripazi sa imonovanjem kako ti kolege ne bi bile zbunjene. :D

Nego sto fino ne kazes da nisi znao umjesto da postavljas glupa pitanja?
madner

#1591 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Streptokok wrote:
archi_a wrote:
Hvala Madner.
Vas dvojica ko sipka uz bubanj. Da se nije ljubav kakva izrodila, gluho i daleko bilo?
Glupko, samo komisija.
Streptokok

#1592 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

Đes debeli kućo stara
PM72

#1593 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Madner,
Pogrešno sam ocjenio da je kod tebe u pitanju samo neobavještenost...
madner

#1594 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Pa ja ti postavim zvanicni dokument i ti se ufatis imena jedinice da dokazes ono sto si zacrto.

Nemoj biti ko glupko, on je poseban.
PM72

#1595 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

madner wrote:Pa ja ti postavim zvanicni dokument i ti se ufatis imena jedinice da dokazes ono sto si zacrto.

Nemoj biti ko glupko, on je poseban.
hajd nam,živ bio,razluči i pojasni šta si nam dokazao pa da nastavimo sa temom...
decembar2017

#1596 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

madner wrote:Od baketove drzave ako dobijes pusku, smatraj se priviligovanim. Samo nadji drugog koji je dobio okvire i vec ste opremljeni. :D

U pravu si, tako je u bakirovoj drzavi.

Samo nemoj da zaboravis da od komunjara ni to, od njih bi dobio titinu sliku i jugoslovensku zastavu za mahanje ili ako si bas priviligovan i jedan od ove FGR koncert za mir pa se brani sa tim :-D
PM72

#1597 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

u titinoj državi imao si komplet uniformu,oružje,dnevnice za rezervu...
decembar2017

#1598 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

I vidim da se povela diskusija potpuno glupa i nepotrebna zbog klasicnog skretanja se teme.

Nije poenta kako se zovu jedinice, nije poenta koliko dodik puski nabavlja vec je poenta , i to su primjetili i u stranim medijima a domaci "strucnjaci " vidim da nisu, namjere i siri kontekst te nabavke.

Tih 2500 pusaka je samo dio opreme tako da je laz ili lose poznavanje sitaucaije kada se tvrdi da se radi "samo " o milion maraka. Radi se o desetinama miliona koji se planiraju za nabavku oruzja, opreme, lokala i svi je to vec odobreno ili nabavljeno tako da nije istina sto sa tvrdi da dodik to samo obecava a ne radi.

Ali ni to sam opo sebi nije opasno vec politicka pozadina, ne samo danas, ne samo prosle godine vec decenijama unazad. Od otvorenog pozivanja na unistenje drzave, od otvorenog krsenja Ustava, od otvorenog negiranja ne samo prava vec uopste zivot Bosnjaka u genocidnoj stvorevini, od otvorenog uplitanja Rusije u desavanja ne samo u Evropi vec sirom svijete, od pokusaja drzavnog udara u drzavi do nas i tako dalje i tako dalje.

Sve se to pokusava da ili da negira ili da omalozava namjernim skretanje sa teme, trolanjem i ponavljanjem lazi i mitova koji su se vec 1992 pokazali kao lazi i mitove.
decembar2017

#1599 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:u titinoj državi imao si komplet uniformu,oružje,dnevnice za rezervu...
I sve su to komunjare predali cetnicima u ruke a narodu poslije toga dijelili titine slike i jugoslovenske zastave da se sa time brane ili kako bi to stari ljudi rekli " od krave koja dadne 20 litara mlijeka pa ih prospe imas vise stete nego koristi ".
PM72

#1600 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

a ko su te komunjare?
Post Reply