Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
The BEN10
#1576 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
I po meni je Robi najbolji selektor kojeg smo imali do sada. Igra nam baš ima glavu i rep.
Još samo ne znam šta je to sa Kolašincem, ali volio bih brate da i on igra - nekako je bezvezan osjećaj imati igrača koji igra u Arsenalu, a nema mjesta u repki. Nek se dogovore ko ljudi.
Još samo ne znam šta je to sa Kolašincem, ali volio bih brate da i on igra - nekako je bezvezan osjećaj imati igrača koji igra u Arsenalu, a nema mjesta u repki. Nek se dogovore ko ljudi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1577 Re: Robat nejosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Valja li to tako, pa Duljević je imao najbolju šansu na utakmicimanijak1 wrote:![]()
Šeha - dušmani pimplajte do Španije
![]()
Višća - neka ti peru čarape i gaće svi redom slijepci
Dijamante![]()
![]()
![]()
![]()
Ostali![]()
Šta sam ja reko za njemački
![]()
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1578 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Odgovorno tvrdim da nasa igra nikad nije bila smislenija, bilo je par strasnih akcija sinoc. Nacin na koji je izgradio igru na nasim najboljim igracima je sjajannorth wrote:Covjek radi odlican posao..Veceras njegova najbolja takticki poslozena utakmica koliko god da je paradoksalno da moze biti bolje u remiju nego u prethodne 3 pobjede
![]()
Ovo je veceras imalo bas i glavu i rep koliko god da je opet bilo gresaka ali nista strasno niti neocekivano...
- Point.
#1579 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
To sad Sejom je pod moranje. Nismo mi neka jebena velesila da si priuštimo zajebancije da ne zovemo igrača jednog Arsenala. Slično je i sa Asmirom, mada je sa njim već dogovorio šta i kako.The BEN10 wrote:I po meni je Robi najbolji selektor kojeg smo imali do sada. Igra nam baš ima glavu i rep.
- manijak1
#1580 Re: Robat Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Duljević Guza je igro ko pravi as i kontam budući kapiten selekcije , što i jeste , sarići je malo ispuho, no nije loš , Zukanović i Šunjić i Vranješ odlični , svakako za većinu su bili letve i karinici, Čiva bez panikeTomahawk11 wrote:
Valja li to tako, pa Duljević je imao najbolju šansu na utakmici
ja ovih čekiranih dušebrižnika
- shake69
#1581 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Aferim, Roberte.
Od devet utakmica bez poraza cetiri odigrati 0:0, onako tvrdo, organizovano i odgovorno u defanzivi ne znam da li je uspjelo i Grcima iz vakta Otto Rehhagela. To ova reprezentacija od sticanja nezavisnosti BiH nije imala i to smatram najvecom trenutnom vrijednosti reprezentacije BiH. Mislio sam da to nikad necu dozivjeti.
Od devet utakmica bez poraza cetiri odigrati 0:0, onako tvrdo, organizovano i odgovorno u defanzivi ne znam da li je uspjelo i Grcima iz vakta Otto Rehhagela. To ova reprezentacija od sticanja nezavisnosti BiH nije imala i to smatram najvecom trenutnom vrijednosti reprezentacije BiH. Mislio sam da to nikad necu dozivjeti.
-
°u°
#1582 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Napokon ličimo na ozbiljnu ekipu.
-
detroit-mercy
#1583 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
To podrazumijeva da kao zvijzda mozes i da biras koje ces utakmice igrati koje nepalermo wrote:Ma prosinečki ima puno pravo da pravi svoj izbor. On radi, od odgovara....rezultat pokazuje da li je dobro radio. Mislim, priličmno jednostavno.
Ja jedino mislim da nema niko pravo da zamjeri Begoviću ili sutra Kolašincu što ne žele biti rezerva. Ne zato što je sramota biti rezerva, nego jednostavno jer je nesrazmjer u igračkim kraijerama njih i njihovih suparnika za mjesto u timu prevelik da bilokakva konkurencija ima smisla.
-
detroit-mercy
#1584 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Sta je pod moranje, covjek lijepo rece da bi u buducim utakmicam trebali da budemo jos bolji sa Kolasincem u odbraniPoint. wrote:To sad Sejom je pod moranje. Nismo mi neka jebena velesila da si priuštimo zajebancije da ne zovemo igrača jednog Arsenala. Slično je i sa Asmirom, mada je sa njim već dogovorio šta i kako.The BEN10 wrote:I po meni je Robi najbolji selektor kojeg smo imali do sada. Igra nam baš ima glavu i rep.
- Xavier1
#1585 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ja sam mozda lud, ali mi smo vrlo lako mogli grupu zavrsiti sa dva boda umjesto ovih deset. Nista kvalitetniji od protivnika bili nismo. Ali nije ni da imamo dobar igracki kadar pa da ocekujemo neku igru.shake69 wrote:Aferim, Roberte.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1586 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jesmo.Xavier1 wrote:
Ja sam mozda lud, ali mi smo vrlo lako mogli grupu zavrsiti sa dva boda umjesto ovih deset. Nista kvalitetniji od protivnika bili nismo. Ali nije ni da imamo dobar igracki kadar pa da ocekujemo neku igru.
A jesi li možda vidio napredak u igri od prve utakmice s S. Irskom, pa preko druge i one sa Austrijom do ove gostujuće?
Ja jesam. Ima još prostora za neke stvari, ali svaku utakmicu smo sve bolji.
- Xavier1
#1587 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa u onoj prvoj su nas Irci bas ubili. Ne pamtim kad je neka ekipa koja je bila toliko losija upisala tri boda. Mozda jedino kad je Celtic uzeo Barcelonu prije tri godine.Tomahawk11 wrote:Jesmo.Xavier1 wrote:
Ja sam mozda lud, ali mi smo vrlo lako mogli grupu zavrsiti sa dva boda umjesto ovih deset. Nista kvalitetniji od protivnika bili nismo. Ali nije ni da imamo dobar igracki kadar pa da ocekujemo neku igru.
A jesi li možda vidio napredak u igri od prve utakmice s S. Irskom, pa preko druge i one sa Austrijom do ove gostujuće?
Ja jesam. Ima još prostora za neke stvari, ali svaku utakmicu smo sve bolji.
Slazem se da je ova zadnja bila najbolja utakmica.
-
detroit-mercy
#1588 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
U biti, bolje ti je da ti igra iz utakmice u utakmicu ide uzlaznom putanjom, odonsno da vidis neki sistem u igri od periodicnih bljeskova pa onda naglih padova.Xavier1 wrote:Pa u onoj prvoj su nas Irci bas ubili. Ne pamtim kad je neka ekipa koja je bila toliko losija upisala tri boda. Mozda jedino kad je Celtic uzeo Barcelonu prije tri godine.Tomahawk11 wrote:Jesmo.Xavier1 wrote:
Ja jesam. Ima još prostora za neke stvari, ali svaku utakmicu smo sve bolji.![]()
Slazem se da je ova zadnja bila najbolja utakmica.
- shake69
#1589 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Gledaj kontra jer mnogi bi se danas mijenjali s BiH po principu bili smo na ivici, mogli smo osvojiti 2-3 umjesto 10 bodova. Pokusavam se sjetiti najboljeg primjera i mozda Italija nije los egzemplar.Xavier1 wrote:Ja sam mozda lud, ali mi smo vrlo lako mogli grupu zavrsiti sa dva boda umjesto ovih deset. Nista kvalitetniji od protivnika bili nismo. Ali nije ni da imamo dobar igracki kadar pa da ocekujemo neku igru.shake69 wrote:Aferim, Roberte.
Sest posljednjih utakmica su odigrali sve gusto, tijesno, sitnice odlucivale a uzeli samo 6 bodova od mogucih 18. Mogli su i 11-14, ko zna kako je bilo blizu jer sam neke gledao, ali dzaba. Jedino ih Francuska komotnije dobila 3:1 a i tu je bilo tijesno donekle. Jos gori primjer Poljaci, od 15 mogucih osvojili samo dva boda a sve u 0:1, 1:1.
BiH vec cetvrtu utakmicu dize nivo sto dolazi s uigranosti i zasto sada gledati ´´a mogli smo i izgubiti, jedva se provukli´´. Mogla je i Italija toliko susreta dobiti, ali nije i eto je uskoro u nasem komsiluku na FIFa men´s ranking.
Ne mo´s imati srecu u devet utakmica da jebe rak raka.
- Sanjarko
#1590 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ja sam reko igramo ko Grcka, ne ureko nas.
-
Korisničkoime
#1591 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nisi lud barem ne po meni ali nacija je trenutno u modusu euforije nakon 2-3 utakmice kvalifikacija bice jebavanja majki i Sehicu i Vranjesu i svim ostalim na celu sa selektorom.Xavier1 wrote:Ja sam mozda lud, ali mi smo vrlo lako mogli grupu zavrsiti sa dva boda umjesto ovih deset. Nista kvalitetniji od protivnika bili nismo. Ali nije ni da imamo dobar igracki kadar pa da ocekujemo neku igru.shake69 wrote:Aferim, Roberte.
Ne znam @shake69 ali cak i ako samo uzmes zadnju utakmicu sa Austijom koja je od svih odigranih u LN bila najbolja mi smo opet veoma daleko od Rehagelove Grcke po defanzivi.
Kad se sagledaju sve utakmice od prve sa S.Irskom do ove u Austriji moze se nekoliko stvari zakljucit
1. Prosinecki zna sta hoce i sta zeli i to zna prenjeti igracima
2. Ne znamo jos da li su nasi igraci sposobni te njegove zamisli sprovesti u djelo pogotovo zadnji red u pogledu kontrolisanog iznosenja lopte
3. Imali smo vise srece nego umijeca i to nece trajati dovijeka nekada ce stative, precke, promaseni ziceri ulaziti
4. Prosineski ima cudan odnos prema nekim igracima iz nama svima nepoznatih razloga, Begovic ok donekle je to objasnjeno i rijeseno, Hajrovic, Kolasinac od svih nam je mozda Kolasinac najpotrebniji. S obzirom na sistem koji Prosinecki preferira i jedan Hajrovic bi nam puno znacio da ne mora Kodro igrati krilo kao nekada Ibisevic desno krilo.
5. Ovo je strasno limitirana ekipa i igraci poput Duljevica, Sarica igraju cini mi se cesto i iznad nekih svojih realnih mogucnosti sto je odlicno ali nece vjecno trajati.
6. Vecina nije svjesna limitiranosti ove ekipe i svi se vec vide na EP sto nije posteno prije svega prema Prosineckom koji ce s ovom ekipom tesko izboriti plasman. Treba biti realan bit ce tesko u kvalifikacijama tesko je zamjeniti jednog Spahica ili Lulica ili Ibisevica bez obzira na to sta mi mislili o svakom od njih ali mi jos muku mucimo da nadjemo zamjenu Mujdzi.
-
SSemir
#1592 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Mogli smo i s 0 bodova zavrsiti, a malo je falilo i sa maximalnih 12.Xavier1 wrote:Ja sam mozda lud, ali mi smo vrlo lako mogli grupu zavrsiti sa dva boda umjesto ovih deset. Nista kvalitetniji od protivnika bili nismo. Ali nije ni da imamo dobar igracki kadar pa da ocekujemo neku igru.
Ne znam da li si skontao, ali smisao ovih podjela na 4 grupe lige nacija je u tome da u istoj grupi igraju ekipe pribliznih kvaliteta, te stoga nije trebalo ocekivati da budemo toliko osjetno kvalitetnijih od ostalih u grupi.
- shake69
#1593 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
@Korisnicko, Mislio sam vise na rezultatski kontinuitet tvrdih utakmica, ruznih nekad za oko ali pozitivnihpo ishodu medju kojima je i toliko 0;0 a manje same igre, i zato usporedba s Grcima pod palicom Rehhagela. A da ce se nekad i okrenuti protiv nas-hoce. Ali je nepotrebno isticati da toliko utakmica imas srece. Srecu valja zasluziti, kazu.
Kad spomenuh Rehhagelovu Grcku, ljudi osvojise EP i znas koliko su prodali igraca iz te ekipe? Nikoga, koliko se sjecam. Mislim samo jedan otisao negdje na Kipar. Eto kako je trziste reagovalo na uspjeh osvajaca EP koje su i dalje vise gledali kao´´mrtve Rehhagelove Grke´´. Ali ipak bi se mnoge reprezentacije iz tog drugog ili treceg sesira gdje Grci uglavnom pripadaju mijenjale s njima da u vitrinama imaju tako vrijedan pehar osvajaca EP.
Kad spomenuh Rehhagelovu Grcku, ljudi osvojise EP i znas koliko su prodali igraca iz te ekipe? Nikoga, koliko se sjecam. Mislim samo jedan otisao negdje na Kipar. Eto kako je trziste reagovalo na uspjeh osvajaca EP koje su i dalje vise gledali kao´´mrtve Rehhagelove Grke´´. Ali ipak bi se mnoge reprezentacije iz tog drugog ili treceg sesira gdje Grci uglavnom pripadaju mijenjale s njima da u vitrinama imaju tako vrijedan pehar osvajaca EP.
- Lincoln-Burrows
#1594 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Točno i zato neki igrači koji naizgled dobro igraju neće doći do izražaja kada dođe Portugal ili Belgija t.j. tek tada će se uočiti nedostaci,SSemir wrote: Ne znam da li si skontao, ali smisao ovih podjela na 4 grupe lige nacija je u tome da u istoj grupi igraju ekipe pribliznih kvaliteta, te stoga nije trebalo ocekivati da budemo toliko osjetno kvalitetnijih od ostalih u grupi.
![]()
zbog toga ne podržavam ligu nacija ona je štetna za sve osim za one koji igraju u A grupama.
-
SSemir
#1595 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne vidim zbogcega je stetna?Lincoln-Burrows wrote:Točno i zato neki igrači koji naizgled dobro igraju neće doći do izražaja kada dođe Portugal ili Belgija t.j. tek tada će se uočiti nedostaci,SSemir wrote: Ne znam da li si skontao, ali smisao ovih podjela na 4 grupe lige nacija je u tome da u istoj grupi igraju ekipe pribliznih kvaliteta, te stoga nije trebalo ocekivati da budemo toliko osjetno kvalitetnijih od ostalih u grupi.
![]()
zbog toga ne podržavam ligu nacija ona je štetna za sve osim za one koji igraju u A grupama.
Igranje prijateljskih protiv luksemburga ili crne gpre je korisnije??
Kad shvatiteda je ovo zamjena za prijateljske utakmice, utoliko ce vam biti jasniji smisao igranja ovih utakmica.
Kao da ces imati koristi od isprobavanja novih igraca u trpanju gibraltara ili suprotno, kao da ces neke nove formacije moci uigrati protiv spanije ili njemacke
- studeni76
#1596 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Glupost! Eto mi imamo hrpu vrhunskih igrača a igraju nam ovi sa nedostacimaLincoln-Burrows wrote:Točno i zato neki igrači koji naizgled dobro igraju neće doći do izražaja kada dođe Portugal ili Belgija t.j. tek tada će se uočiti nedostaci,SSemir wrote: Ne znam da li si skontao, ali smisao ovih podjela na 4 grupe lige nacija je u tome da u istoj grupi igraju ekipe pribliznih kvaliteta, te stoga nije trebalo ocekivati da budemo toliko osjetno kvalitetnijih od ostalih u grupi.
![]()
Pa manje-više to je to, ovo je naš limit i realnost!
-
Korisničkoime
#1597 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ok rezultatski kontinuitet imamo ko skoro nikad do sada to stoji. Hocu reci da je Grcka defanzivno daleko kvalitenija ekipa od nas. Mi na taj nacin ne igramo niti cemo igrati samo cjelokupno gledano mislim da nas u kvalifikacijama ceka puno tezi put nego sto mnogi ocekujushake69 wrote:@Korisnicko, Mislio sam vise na rezultatski kontinuitet tvrdih utakmica, ruznih nekad za oko ali pozitivnihpo ishodu medju kojima je i toliko 0;0 a manje same igre, i zato usporedba s Grcima pod palicom Rehhagela. A da ce se nekad i okrenuti protiv nas-hoce. Ali je nepotrebno isticati da toliko utakmica imas srece. Srecu valja zasluziti, kazu.
-
palermo
#1598 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne podrazumjeva, štaviše, profesionalizam mora biti na prvom mjestu. Jedino što ja hioću reći da svatko ima pravo da brani sebe svoje vrijednosti. I ja u svom poslu, ne bih poristao biti rezerva nekima (mnogima). To je jednostavno tako. Zaista ne vidim šta je tu nejasno.detroit-mercy wrote:To podrazumijeva da kao zvijzda mozes i da biras koje ces utakmice igrati koje nepalermo wrote:Ma prosinečki ima puno pravo da pravi svoj izbor. On radi, od odgovara....rezultat pokazuje da li je dobro radio. Mislim, priličmno jednostavno.
Ja jedino mislim da nema niko pravo da zamjeri Begoviću ili sutra Kolašincu što ne žele biti rezerva. Ne zato što je sramota biti rezerva, nego jednostavno jer je nesrazmjer u igračkim kraijerama njih i njihovih suparnika za mjesto u timu prevelik da bilokakva konkurencija ima smisla..
A Robiju puna podrška.
-
Bazinga1234
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1600 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
mog'o je i naslov "pišaj po Čuliću"Bazinga1234 wrote:https://telesport.telegram.hr/kolumne/n ... ac-bureka/