Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MOSCOW - (AP) -- FIFA has picked European and South American referees to handle the World Cup quarterfinals that feature only teams from their regions.
The Uruguay vs. France game will be refereed by Nestor Pitana of Argentina on Friday in Nizhny Novgorod. It will be his fourth assignment, including the opening game.
Also Friday, the Brazil vs. Belgium game in Kazan will be handled by Milorad Mazic of Serbia. He handled the Champions League final in May.
FIFA says Brazilian referee Sandro Ricci will work Russia vs. Croatia on Saturday in Sochi. He handled Croatia's first group-stage game against Nigeria.
The Sweden vs. England quarterfinal in Samara on Saturday will be the fourth game refereed by Bjorn Kuipers of the Netherlands.
pizarro wrote:cuj 99%.
ostavio ono 1% da se moze poslije vaditi ako ne prodju
Ma ja ostavljam 1% rezerve i kad me neko pita kako se zovem Ali generalno, uvjeren sam da Urugvaj i Švedska nemaju šta tražiti u nadolazećim utakmicama... Ono, mogu se koprcat i eventualno napatiti protivnika, ali da će izać kao pobjednici - to ne mogu zamisliti
kad tabarez strpa deschampsa u mali dzep, hoces li priznati da su u fudbalu treneri uvijek glavni faktor?
Da su treneri glavni faktor, ne bi Deschamps bio u četvrtfinalu (a biće i sa trofejom u rukama, vi'ćeš )... Ostajem pri svome da su treneri pomoćni faktor... Ne tvrdim da su beznačajni, jer mogu doprinijeti boljoj igri ekipe... Mogu i sputavati ekipu, a ponekad i usrat sve... Međutim, njihov uticaj na rezultat je itekako precijenjen... Kvalitet i forma igrača su daleko značajniji faktor...
Dakle sve je to tu u pet deka, prije prvenstva bi za sigurno tri utakmice od ovih bez problema rekao ko prolazi, ovako, kroz cijelo prvenstvo je prisutan neki pomor favorita, konstantno su prisutna iznenadjenja pa i ovaj prolazak npr Švedske ili Rusije se ne bi mogao smatrati više senzacijom. Švedska-Rusija polufinale svjetskog prvenstva, pa taj koji bi to prognozirao prije mjesec dana bi mogao biti ili ludjak ili neka zena
1/8 je bila prilično zanimljiva.
Vidjeli smo jednu sa 7 golova.
U većini su oba tima davali gol.
Bilo je produžetaka, penala, drame.
Odličnih golova. Mislim da smo mogli uživati.
Mnogo podcjenjujete Urugvaj ekipu koja prvi gol primila tek u last 16 rundi. francuzi vole divljinu, jednostavno mislim da im nikako nece odgovarati urugvaj
Dakle sve je to tu u pet deka, prije prvenstva bi za sigurno tri utakmice od ovih bez problema rekao ko prolazi, ovako, kroz cijelo prvenstvo je prisutan neki pomor favorita, konstantno su prisutna iznenadjenja pa i ovaj prolazak npr Švedske ili Rusije se ne bi mogao smatrati više senzacijom. Švedska-Rusija polufinale svjetskog prvenstva, pa taj koji bi to prognozirao prije mjesec dana bi mogao biti ili ludjak ili neka zena
Čuj Brazil - Belgija 40 - 60. Ni jedna reprezentacija nije favorit protiv Brazila.
Pa i ovo Francuska - Urugvaj 70 - 30. Boba prednosti Francuskoj, ovo je puno.
Francuska - Urugvaj 60-40
Engleska - Švedska 65-35
Brazil - Belgija 60-40
Hrvatska - Rusija 70-30
Ali ne treba brkati šanse i prognozu... Ja recimo prognoziram (istina nesigruno) da će Belgija proći dalje usprkos šansama koje nisu na njihovoj strani... Ili recimo prognoziram glat prolazak Francuza, iako Urugvajci imaju realne šanse
Iznenadio bi se da vidiš kako žene znaju biti uspješnije od muškinja u prognozama... Mi nešto filozofiramo, a one idu za tim šta im zvuči jače i poznatije... I obično one prije pogode
Tipa, ja nešto namišljam kako je Iran ojačao, imaju dobrog onog malog Azmouna, Jahanbakhsh najbolji strijelac u Holandiji, Queiroz uspostavio sistem, očvrsnuli su generalno, itd itd itd. I tako sve kontam mogli bi iznenadit i proć dalje
A moja hanuma logicira ovako - za Portugal igra Ronaldo... I Španci su ono dobri, jelde? A Iran... Hm, zar oni igraju lopte uopšte? Naravno da će Portugal i Španija proć...
Iznenadio bi se da vidiš kako žene znaju biti uspješnije od muškinja u prognozama... Mi nešto filozofiramo, a one idu za tim šta im zvuči jače i poznatije... I obično one prije pogode
Tipa, ja nešto namišljam kako je Iran ojačao, imaju dobrog onog malog Azmouna, Jahanbakhsh najbolji strijelac u Holandiji, Queiroz uspostavio sistem, očvrsnuli su generalno, itd itd itd. I tako sve kontam mogli bi iznenadit i proć dalje
A moja hanuma logicira ovako - za Portugal igra Ronaldo... I Španci su ono dobri, jelde? A Iran... Hm, zar oni igraju lopte uopšte? Naravno da će Portugal i Španija proć...
Tomahawk11 wrote:Čuj Brazil - Belgija 40 - 60. Ni jedna reprezentacija nije favorit protiv Brazila.
Pa i ovo Francuska - Urugvaj 70 - 30. Boba prednosti Francuskoj, ovo je puno.
Po prikazanom u dosadašnjem dijelu prvenstva meni je BelEgija favorit, budemo vidjeli
Labirint wrote:
Po prikazanom u dosadašnjem dijelu prvenstva meni je BelEgija favorit, budemo vidjeli
Ja to nisam vidio, mislim to da su pokazali da su favoriti.
Ovo u grupi mi i nije nešto, da bar s Englezima nije bila ona zadnja nebitna, pa da možemo suditi.
Ovo sa Japanom, rekao bih da su pokazali slabosti. Puknu li onako protiv Brazila, neće ih spasiti 11 Felainija.
Protiv Japana su bili favoriti, pritiskali i imali igru i prije vodećih pogodaka japanaca , vratili se nakon 2-0, jebaji ga možda je taj Japan malo podcijenjen u nekim našim shvatanjima ali malo koja ekipa na prvenstvu bi se uspjela vratiti nakon dvostrukog minusa...s druge strane protiv karioka neće sigurno biti toliko ofanzivni, totalno drugi koncept igre pa kazem ti, vidjecemo, nije sada ni Brazil sve izrazvaljivao do cetvrtine...
A jesi li vidio kako su ti Japanci neiskusno pukli? To se na 2-0 otvorilo ko da su oni neka sila, a ovi imaju svakako potencijal da ih natrpaju.
Japanci su dobri bili dok nisu načeti onim, recimo prilično sretnim golom za 1-2, poslije toga su bili gotovi.
Dobro, s Brazilom ćemo vidjeti od čega su i tu će se dobiti neka prava slika.
Činjenica je da je kvalitet ostao na prvenstvu, a škart otpao
Sve ekipe koje su prošle među osam imaju kontinuitet rezultatata od prve utakmice na svjetskom prvenstvu. Teško je zaista bilo šta prognozirati. Citirat ću se ovdje od par stranica ranije:
turbofolk wrote:Sve tri ekipe koje su u grupi osvojile maksimalnih 9 bodova su među osam:
Urugvaj, Hrvatska, Belgija
Dvije ekipe koje su u grupi osvojile po 7 bodova: Francuska, Brazil
Tri ekipe sa po 6 osvojenih bodova u grupi: Rusija, Švedska, Engleska.
Nijedna ekipa sa osvojenih pet ili manje bodova neće vidjeti četvrtfinale
Ispostavilo se ipak da su utakmice grupne faze iznjedrile kvalitet.
Od osam učesnica četvrtfinala, samo Rusija i Engleska su takmičenje u grupi završile kao drugoplasirane. Ostalih 6 su bile prvoplasirane.
Od prvoplasiranih ispali su Španija (5 bodova u grupi) i Kolumbija (6 bodova u grupi)